Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 64
    mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Egla-Tina thote: Jeta eshte denimi qe i dha Perendia njeriut>

Une nuk jam aspak dakort! Ti mendon se eshte denim per ty qe te jesh ne jete?
    Kur Perendia i dha jeten njeriut, ia dha te pejetshme, te perkryer, pa mundime, pa lodhje, pa probleme, pa ankth, por vete njeriu i pare zgjodhi qe ta bente jeten te tille duke mekatuar dhe duke u prishur cdo gje qe ishte e perkryer dhe keshtu njeriu ra dhe bashke me te edhe natyra dhe gjithcka ne toke.

Ti mendon se ky ishte denim nga Perendia, qe Ai e beri njeriun te jetonte perjetesisht dhe njeriu zgjodhi vdekjen?

Ja mendoi edhe njehere mire!

Miqesisht Abigail!
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Nika.

Postuar mė parė nga Nika
    Nuk po debatoj me ju, dhe jam i lumtur qė jeni nė rrugėn e Krishtit! Daja i im i ndjerė, shqipėruesi i Bibles, dom Simon Filipaj ėshtė dakorduar me mua kur i kam thėnė se tė gjithė shkrimet nė Bibel nuk janė fjalėt e Zotit. Unė i kam pėrmendur shkrimin nė pjesėn e vjetėr ku dikush u thotė /hebrenjėve/,se Zoti thotė qė tė vrisni ēdo gjė tė gjallė edhe kafshėt. Mund tė supozoj se sikur sot tė vinte ndėr ne Krishti, kishte pranuar edhe rrugėt e tė tjerėve tė shpėtimit tė shpirtrave, dhe nuk kishte lejuar tė pėrshėndetet me :"Qoftė lavduar jezu Krishti"! Ai ka pėrshėndetur: "Paqja qoftė me ju"!
    ---------------------------------------------------------------------------
    Nika nuk po ju bej gjykim fjaleve te tua si dhe aprovimit qe ka bere dajaj juaj, i ndjeri dom Simon Filipaj.
    Une kam vetem dy pyetje te drejtperdrejta per ju:
    1- A mund te ndodhe dicka pa urdhrin dhe miratimin e Perendise?
    2-A mund te kete dicka jashte kontrollit te Perendise?
    Dua te njoh mendimin tuaj.
    ME respekt Deshmuesi.

I dashur dhe i nderuari vėlla dėshmues!
    Perėndia nuk jep urdhėra, as nuk miraton asnjė vepėr jo tė mirė, asnjė ves, mėkat e krim! Tė shtoj se mėkat ėshtė edhe me menduar, me i dėshiruar dikujt tė keqen, ndersa krim me e reealizuar dėshirėn - mendimin e keq! Tė shtoj se Zoti nuk dėnon askėnd! Seci/li/la dėnon veten, me veprat jo tė mira! Perėndia ėshtė DASHURI E VĖRTETĖ!, qė pak kush e njeh! /E kam vėrtetuar personalisht, se Zoti i do edhe mėkatarėt, sepse mė ka ndihmuar edhe atėherė kur kam qenė ateist, dhe aspak nuk kam besuar as nė Tė as se ka shpirtra, qė e mbijetijnė vdekjen e trupit, -
    Ini, bėhuni, pėrhapni dhe jetoni dashuri!

/ Kėrkoj falje se e shtypa gabim tastierėn, pa e mbaruar shkrimin./
    2. Mendoj se shumė gjėra janė jasht kontrollit tė Perėndisė! Perėndia ua ka lėnė njerėzve nė vullnetin e tyre dhe Lirinė /ta quaj tė tmerrshme/ qė tė zgjedhin rrugėn e DASHURISĖ SĖ VĖRTETĖ, /qė pak kush e njeh/ dhe rrugėn e sė keqes, mėkatit e krimeve! Njerėzit, pėr fat tė keq tė tė gjithėve, shumica kanė zgjedhur tė keqen, dhe pėr kėtė njėrėzimi ėshtė nė kėto kushte tė mjerueshme, nė kėtė planet tė mrekullueshėm! Shumė gjėra ndodhin si pasojė e ligjeve fizike tė materjes, tė natyrės, qė mund t'i dedikohen Zotit, por p.sh. pozita gjeografike e Tokės ka ndikuar nė racat njerėzore! Apo, nuk bie shi nė shkretirė, jo se do ashtu Zoti, por mungojnė kushtet pėr t'u formuar retė! Nuk i ka ēuar, as nuk i ēon Zoti sėmurjet e luftėrat! Nuk i ka lėnė Zoti dike nė kushte ekstreme primitive /disa fise nė xhungla etj./, e disa nė pėrparim tė madh ekstrem materialo-shkencoro-teknik, por nė varfėri shpirtrore!, dikė nė mjerim, e dikė nė luks tė tepruar! Pėr mua Perėndia ėshtė ēdogjė e manifestuar, dhe ēdogjė e pamanifestuar, ėshtė edhe MISTER, ėshtė si edhe shpirti qė ėshtė fara e Tij, qė nuk ka as fillim as mbarim, as nuk lind, as nuk vdes!!!

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Pyetje e kote:

Mendoni ju se bota do behet perfekt po te mos kishte te keqia? Jo... falenderoni Zotin per te keqiat. Mos te kishte gje te keqe, s'do kishte gje te mire ne kete bote. Asnjeri s'do ia dinte vleren asgjeje. Prisheshe gjithe balanca ne univers.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Lejla e nderuar!
    Secili njeri qė ka ardhur nė botėn materiale, e ka pėrjetuar tė mirėn dhe tė keqen, dhe nėse mundet, nėse do, nėse di mund t'ia kuptojė vlerėn tė mirės! Sikur tė gjithė t'i pėrmbaheshin sentencės / qė e pranoj se ėshtė bazė e religjionit tė mirėfilltė/, se ēka nuk dėshiron me ta bėrė /ty/ kush, mos ia bė /ti/ kujt!, kishte me mbretėruar mbi Tokė = ndėr njerėz e mira = Dashuria e vėrtetė! Nuk ėshtė e pamundur, as shumė vėshtirė, dhe ndoshta dikur larg nė tė ardhmen edhe mund tė ndodhė, /nėse mbijetojmė nga makutėria e marrėzia e jonė, e njerėzimit/ por shumė vėshtirė!!! As nuk varet balanca e universit as e njerėzimit nga e keqja, nga mėkatet, nga krimet! Sikur elektronet, neutronet, protonet, e deri tek planetet e gallaktikat funksionojnė nė principet e dashurisė! Nė univers ka edhe shkatrrime, transformime tė materjes etj., por njerėzit lindin me fajet e mėparme qė i rėndojnė dhe ndikojnė qė ata t'i vuaj, nėse nuk di e nuk do tė pendohet, e mund edhe mė tė rėndojė veten!!! Tė shtoj se nuk janė tė kėqia tė gjitha ato ēka i predikojnė dogmat fetare dhe moralet e shoqėrive si tė kėqia!

...por shumė vėshtirė, sepse shumica zgjedhin egoizmin!!!Duhet tė jetė para fjalisė qė fillon: As nuk varet balanca e universit... Mė falni!

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Postuar me pare nga Nika :
    Mund tė supozoj se sikur sot tė vinte ndėr ne Krishti, kishte pranuar edhe rrugėt e tė tjerėve tė shpėtimit tė shpirtrave, dhe nuk kishte lejuar tė pėrshėndetet me :"Qoftė lavduar jezu Krishti"! Ai ka pėrshėndetur: "Paqja qoftė me ju"!
    Nika, ke degjuar ndonjehere per farizejte ose mesuesit e rreme. Nga ato qe thua me siper ti je nje nga ata, mesues i rreme. Jezu Krishti eshte Zot e Perendi dhe Ai thote , Gjoni 10:9, 14:6:

Unė jam dera; nėse dikush hyn nėpėrmjet meje, do tė shpėtohet;
    6 Jezusi i tha: “Unė jam udha, e vėrteta dhe jeta; askush nuk vjen tek Ati pėrveēse nėpėrmjet meje.

Per cfare rrugesh po flet ti ketu, kur Jezusi thote "udha", nje udhe dhe jo shume udhe. Pa Jezu Krishtin shpirti eshte i humbur ne ferr, dhe mos harro nje gje, Perendia me te vertete eshte dashuri, por Perendia eshte edhe i drejte dhe Ai do te ndeshkoje cdo mekat sado i vogel qe te jete. Asnje njeri nuk do te mund te hyje ne parajse, ne pranine e Perendise n.q.s. ai/ajo nuk eshte 100% i drejte perpara Perendise, dhe kjo gje arrihet vetem nepermjet Jezu Krishtit. Nepermjet kryqit te Krishtit, Perendia beri pajtimin e njeriut me vetveten, aty tregohet dashuria e Tij e madhe ndaj nesh, sepse Perendia duke pare se njeriu nuk eshte ne gjendje te shfajesohet prej vetvetes, dergoi Birin e Tij te vdese per mekatet tona qe te permbushet drejtesia e Perendise dhe qe ne te behemi te drejte perpara Tij. Askush nuk mund te persoset nga vetvetja, por vetem duke pranuar dhuraten e pamerituar te Perendise, Hirin e Tij te patreguar, Birin e Tij te vetemlindur. Cdo perpjekje e njeriut sado e madhe te jete do te jete kot, vetem ate cfare Perendia ka bere per ne ka vlere dhe s'humbet kurre. Uroj Nika qe ta pranosh dhuraten e Perendise dhe te vish tek kryqi i Jezu Krishtit dhe te pendohesh per mekatet e tua e te pastrohesh prej tyre, vetem Krishti mund ta beje kete te mundur. Keshtu do te persosesh ne dashuri, perndryshe asgje s'do te mund te arrish. Krishti po troket tek dera, degjoje zerin e Tij dhe cohu hape deren. Zbulesa 3:20 :

20 Ja, unė qėndroj te dera dhe trokas; nėse dikush dėgjon zėrin tim dhe tė hapė derėn, unė do tė hyj tek ai dhe do tė ha darkė me tė dhe ai me mua.

Dhe sa per ate qe thua se te gjitha shkrimet ne Bibel nuk jane Fjale e Zotit, po te kujtoj vetem 4 vargjet e fundit te Bibles, Zbulesa 22:18-21 :

18 Unė i deklaroj kujtdo qė dėgjon fjalėt e profecisė sė kėtij libri, se nėse ndokush do t’i shtojė kėtyre gjėrave, Perėndia do tė dėrgojė mbi tė plagėt e pėrshkruara nė kėtė libėr.
    19 Dhe nėse dikush heq nga fjalėt e librit tė kėsaj profecie, Perėndia do t’i heqė pjesėn e tij nga libri i jetės nga qyteti i shenjtė, dhe nga gjėrat qė janė pėrshkruar nė kėtė libėr.
    20 Ai qė dėshmon pėr kėto gjėra, thotė: “Po, unė vij shpejt. Amen”. Po, eja, Zoti Jezus.
    21 Hiri i Zotit Jezu Krisht qoftė me ju tė gjithė. Amen.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Astrit/77/ i nderuar!
    Nuk i kam thėnė askujt qė tė pranojnė rrugėn time, as qė jam paraqitur si ndonjėfarė mėsuesi. Unė jam vetėm nxėnės shumė modest i Budės, Jezusit, Muhamedit, edhe i mistikėve tė tjerė! Tė falėnderoj pėr kualifikimet pėr mua, dhe pėr ftesėn qė tė afrohem kryqit e Jezusit! Besoj se i jam afruar mė shumė se shumė njerėz tė krishterė, qė e kenė frikė Zotin, qė shkojnė nė kishė, e kur dalin janė egoistė, makutė ēfrytėzues, urrejtės, mėkatarė, kriminelė etj. A Krishti i ka propozuar inkuizicionin, kryqėzatat, djegjen e Gjordano Brunos, dėnimin e Galileut, predikimin e bekimin e disa priftėrinjėve ortodoksė dhe marrjen pjesė nė krime ndaj joortodoksėve etj. Kam tė drejt tė jem i bindur se Jezusi ėshtė flijuar vetė me qėllim qė tė zgjojė ndėrgjegjjen e njerėzėve tė aasaj kohe pėr tė ndryshuar pėr tė mirė! Kam tė drejtė tė besoj se nuk mund t'ia marrė askush askujt mėkatet! Vetėm me pėndimin /Krishti/ mund tė pastrohet shpirti, tė shlyhen mėkatet, ose me vuajtjen e tyre! Kam tė drejtė tė besoj se mund tė shpėtohet edhe me rrugėn e Budės, qė nuk bie ndesh me rrugėn e Krishtit, vetėm qė i mungon pendimi, sipas Jezusit! Kam tė drejtė tė besoj se edhe me rrugėn qė ka lėnė Muhamedi mund tė shpėtohet shpirti! Nuk dėshiroj kėto mendime t'ia imponoj askujt, edhe sikur tė mundja! Zoti ėshtė i drejtė, por nuk ndėshkon! Unė, nuk e kam aspak frikė Zotin, por edua shumė! /Kam pasur kritika me vend se pėrsėris gjėrat/.
    Kryqin tė krishterėt e ēmojnė si simbol tė vdekjės, ēka ėshtė e gabuar! Nuk kam dėshirė aspak ta kem apo ta shoh Jezusin nė kryq. E kam Jezusin nė ndėrgjegje edhe nė shtėpi, por jo nė kryq! Vija horizontale e kryqit ėshtė via e kohės dhe e dashurisė, ndėrsa via vertikale ėshtė e dimensionit tė pėrjetėsisė, amshimit! Pėr Krishtin kryqi ėshtė simbol i kohės. Kryqėzohen koha dhe pėrjetėsia. Via vertikale nuk shkon pėrpara por nė pėrjetėsi nė lartėsi! Kryqi ėshtė simbol i lumturisė, e jo i vdekjės!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Nika.

Nuke di , por ti ju je shmangur dy pyetjeve te mija , te cilat jo pa qellim ti kam drejtuar. Simbas asaj qe ju thoni, del se, Zoti nuk eshte FUQIPLOTE, pasi paska plot gjera te tjere, qe jane jashte kontrollit dhe fuqise se tij. Ju jeni nje budist, dhe pikerisht une ju ballafaqova nepermejt pytjeve te mija , me zotin ne te cilin ti beson. Ti beson nje zot , qe nuk eshte fare pergjejges per ate te keqe qe ndodh ne bote, ti beson ne nje zot i cili nuk mund te konktrolloje plot gjera ( qofshin dhe te keqiat) dhe te cilat veprojne jashte konktrollit dhe miratimit te tij. Astriti 77me te drejte ju thote se jeni nje mesues i reme , pasi predikon nje zot i cili fle dhe nuk behet merak fare se cfare bejne njerezit ne toke, pasi cdo gje e ka lene ne dore te njerzve , dhe keshtu vete njerzit duhet ta zgjidhin problemin e tyre. Kthehu pak ne familjen ne te cilen je rritur. Familja eshte nje shembellese qe Perendia ju ka dhene njerezve per te kuptuar se Perendia eshte Ate i dashur dhe i DREJTE . Pyetja ime eshte: Mos valle prinderit probelemet medhore te familjes ja u kane lene femijve ne dore per ti zgjidhur?
    Pikerisht ti predikon nje zot te tille, i cili eshte menjanuar nga cdo gje dhe vetem na tregon se eshte dashuri , pa na e vertetuar kete dashuri.
    Nika ju nuk doni ti kuptoni pyetjet e mija. Une nuk ju pyeta nese Zoti ben te keqen, por ju thashe: A mund te ndodhe dicka pa urdhrin dhe miratimin e tij?
    Me duhet tju them se, ju nuk njihni Zotin e vertet Krijuesin e gjitheseise, te mrekullueshmein dhe te GJITHEPUSHTETHSMIN Perendine Jehovah, i cili ne kohen e fundit na u rrefye nepemjet Birit te tij te vetmelindur Zotin Krisht.
    Prindi per femijen eshte dashuri , udheheqes, ndihme dhe mbrojtje. Pyetje ime eshte: NEse femija ecen kunder vullnetit te prindit , perse prindi e thupros femijen e tij? A nuk eshte e rrahura nje veprim i keq, dhe bije ndesh me dashurine prinderore?
    Atehre prinidi esht i keq apo i mire? Flas gjithmone per prinder te regullt.
    Deshmuesi.

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A e sundon fati jetėn tonė?
    Nga coptic nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-05-2009, 09:28
  2. Fragmente nga Shėn Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  3. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •