Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261

Nje pyetje per lentet...

Pershendetje,
    Do deshiroja per ata qe perdorin lente te me thone se cfare lloj lentesh jane me te mirat. Deri tani kam degjuar per acuvue, dhe mendoj te blej te tilla. Gjithashtu dua te di opinionin tuaj per ata qe kan pasur syze dhe tani vejn contact lenses...cilat mendoni jane me te mirat?
    Te lutem me jepni cdo informacione qe dini, si pshm (ndonje problem qe mund te ndodhi me lentet, sa bejne, etje)
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Lentet une i kam provu per gjysem ore, dhe skam ra dakort hic ti nderroj
    me syze, pasi jane shume te renda ditet e para qe i mban.
    Dhe me rrezik po i harrove ne sy kur flen, apo ben banjo etj etj...
    Tashi kam degju se kane dale ca si tip plastike por me gjate s'di per to.
    Une ato qe kam dashte mi ble, ishin ma lire se syzet edhe pse ishin me ngjyre,
    kushtoshin 90$ ne nje dyqan ketu Eye Doctor.
    Syzet me kane kushtu shume me shume gati 4 fishin e lenteve.
    Nje shoqe qe kam pase ne klase, kishte lente dhe shpesh here u ankonte
    sepse i nderronte kry 6 muajsh, dhe gjithmone ja ngatrroshin prescription
    dhe i bente dam per synin.
    Por une per vete qe si kam shume te nevojshme syzet vetem kur nisi makinen
    s'do ti nderroja me lente...!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Dhe une per largesi i kam syzet (i perdor me shume ne klase), dhe me kushutuan shume (meqe jan syze te mira)...Por jam kurjoze te perdor njehere lente, sidomos kur morra vesh nje dite qe pothuajse 4-5 vajza klase kishte vene lente, dhe me than qe nuk i bezdisnin.

Faleminderit per informacionin Lona
    te pershendes ^_^

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Meqe si ke shume te nevojshme vetem per larg si une, mendimi im eshte se
    s'ja vlen....Pastaj eshte nice te dukesh si tip intelektuale..
    Pershendetje edhe per ty.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Jam mesuar me syzet tani, prandaj i kam nevoje
    But thanks for your opinion ^_^
    take care yllo

E Lirė! Maska e KaLTerSi
    Anėtarėsuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850

Lente natyrisht.

Syzet nuk ishin fare praktike per mua, e para me bllokonin vizionin periferal, e dyta duhej ti vija e ti hiqja qind here gjate dites, duhej ti fshija ore e cast dhe sado i imėt skeleti prape te ze nje pjese te fytyres.
    Lenten i ve ne mengjes dhe i heqen para se te biesh ne gjume, nuk te pengojne, nuk te lodhin syte dhe nuk te jep ato dhimbjet sporadike te kokes por mbi te gjitha, e gjithe fytyra te del ne drite. Ka me lehte se kaq? Per mua jo.
    Asgje nuk te ndodh dhe sikur te biesh ne gjume me to, do te te thahen ca por ca pikla te solucionit i japin drejtim problemit.
    Kam tre vjet qe kam hequr syzet per lentet dhe nuk do e beja ate gabim tu rikthehesha syzeve.
    Kan dale ne treg dhe lentet mujore qe i ve nje here dhe i mban per ter muajin... kjo i thjeshteson punet per njerez si kusherira ime per shembull qe kur fillon i qan kalamani ne mes te nates nuk eshte nevoja te kerkoje qorrazi e te thyej gjerat mbi komodine per te gjetur syzet.(shembull ky)
    Personalisht perdor ditoret, dmth ato qe vihen ne mengjes e hiqen ne darke... por kjo eshte thjesht ceshtje preference, ne darke dua te qetesoj syrin nga ngarkesat e dites.
    Sidoqofte lentet mbeten krijimi me i arritur.

Lulka provoji lentet te pakten per dy tre jave, you never know until you try
    P.S. Cmimi i te mijave eshte $40 per nje pako qe ka brenda tre pale dhe pakoja me zgjat afersisht 3-4 muaj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga KaLTerSi : 23-12-2004 mė 01:29
    Toleranca, eleksiri i lirisė.

bitter girl Maska e marsela
    Anėtarėsuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163

:)

Ana edhe un jam per oK!
    u be rreth dy vjet qe iperdor dhe jam e kenaqur.perjashto ate mengjesin kur ikam syt e lodhur nga pagjumsia e me pervelojn tek perpiqem ti ve(10sec zgjat)per mua jan shum me te mira se syzet.
    ika permendur edhe kaltersia avantazhet..duke lene menjane estetiken,jan shum praktike.slodhesh ti pastrosh 100 here(sidomos tani ne dimer,shiu,avulli),ti heqesh sa here te shtrihesh pak,mund te besh cdo lloj sporti pa problem,ske frike se te thyhen,krisen etjetj.
    edhe un perdor tre mujore "fresh look"(green) qe kushtojn pak a shume te 50$.
    smund te thuash se jan me te lira se syzet, te mendosh se duhet ti blesh vazhdimisht,shtoi kesaj dhe solucionin per ti mirmbajtur.
    megjithate ti konsultohu me nje okulist.kam degjuar qe ka sy qe nuk e tolerojne lehte lenten,plus nese iperdor per pak ore syzet ndoshta sdo te ishte nevoja ta izoloje syrin per tere diten duke perdorur lente.
    Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Ana,
    Cdo njeri reagon ndryshe ndaj lenteve. Shume i perdorin pa asnje problem por disave i zmadhohen venat e syrit dhe lodhen nga lentet sepse nuk mund t'i heqesh apo t'i vesh aq shpesh sa syzet brenda nje dite. Nese te nevojiten vec per driving dhe per lectures, perdor syze. Megjithate,s'eshte keq te kesh dhe lente, per nje mbremje a dicka tjeter. Mua personalisht me pelqejne syzet sepse te shtojne individualitet por ca here me pelqejne te perdor lente sidomos kur je veshur classy.

laterzz chica
    p.s. ajo fotoja qe ke vene tek forumi i fotografise, eshte nga Florida International University?
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    para se te shkoj per te disaten here te kontaktologu (me pak fjale nuk po gjej rehat) mendova te pyes njehere ketu... per ata qe perdorin lente kontakti kush ka eksperience me lentet Proclear Sphere te CooperVision, lexova qe jane te mira per kush ka probleme me lotimin e syve sic me ndodh mua sidomos ne ambiente ku qarkullon ajer i kondisionuar.

syzet normale jane shume te bezdisshme dhe jo praktike per mua, mbase edhe sepse u be pak kohe qe i mbaj por gjeja qe me jep me shume bezdi eshte fakti qe te pengojne shikimin anash, dhe kur sheh tv dhe do te mbeshtesesh koken te jasteku psh me syzet eshte impossible.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga broken_smile : 04-03-2011 mė 18:08

Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin
    para se te shkoj per te disaten here te kontaktologu (me pak fjale nuk po gjej rehat) mendova te pyes njehere ketu... per ata qe perdorin lente kontakti kush ka eksperience me lentet Proclear Sphere te CooperVision, lexova qe jane te mira per kush ka probleme me lotimin e syve sic me ndodh mua sidomos ne ambiente ku qarkullon ajer i kondisionuar.
    Te them te drejten, nuk kam info te specifikuara ne lidhje me lentet, por te pergjithshme, dhe me sa kam degjuar nuk jane aq te rekomandueshme sepse faktori i ajrit te ndotur, t'i perkeqeson me shume syte kur ke lente, por nese psh ti del shetitje apo shkon me makine ne shkolle, nuk ka ndonje problem duke qene se je brenda, dhe konatkti me ajrin e ndotur nuk luan shume rol sikur je duke dale ne kembe. Per vete nuk kam vene ndonjehere lente qe ta di me siguri, mgjss ka njerez qe me thone se une ve lente ngaqe cuditerisht me ndryshon ngjyra e syve, por di te them qe nese do kisha problem me shikimin, nuk do kisha pasur problem te mbaj syze, madje nganjehere i mbaj (pa nr) thjesht per qejf, sepse me duket sikur me shkojne. Jo vetem kaq, por kam nje dobesi per njerezit qe mbajne syze, me terheqin shume.

syzet normale jane shume te bezdisshme dhe jo praktike per mua, mbase edhe sepse u be pak kohe qe i mbaj por gjeja qe me jep me shume bezdi eshte fakti qe te pengojne shikimin anash, dhe kur sheh tv dhe do te mbeshtesesh koken te jasteku psh me syzet eshte impossible.
    lol, nuk e di cfare syzesh mban ti, por do te rekomandoja ato syzet qe nuk kane skelet jane vetem me xham, jane te vogla dhe nuk pengojne, sidomos kur puth dike ne faqe, nuk pengojne si te tjerat qe jane me skelet, une i kam fiksim ato syze.
    Gjithashtu kur je ne natyre, hiqi syzet sepse do te qetesohen syte dhe mos rri shume para kompjuterit apo tv.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  2. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  3. C'far pyetje duhet te beni!
    Nga Noerti nė forumin Lojra dhe rebuse
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 27-08-2004, 19:00
  4. Pyetje shkencore , por
    Nga Anton nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 03-07-2004, 02:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •