Provė e besimit tė vėrtetė ėshtė kur nuk ke marrė asnjėherė atė qė ke dėshiruar, dhe pėrsėri nuk heziton tė thuash:"Faleminderit ZOT!"
Provė e besimit tė vėrtetė ėshtė kur nuk ke marrė asnjėherė atė qė ke dėshiruar, dhe pėrsėri nuk heziton tė thuash:"Faleminderit ZOT!"
Loti nuk sjell dhimbje,por dhimbja sjell lot,mos thuaj o Zot kam 1 dhimbje,por o dhimbje kam 1 Zot
All-llahu Xh.Sh. thotė:
"Robi im agjėrues ka braktisur tė ngrėnėt dhe tė pirėt pėr tė fituar dashurinė Time.Vetėm Unė do tė jem shpėrblyes i agjėrimit tė tij.
Loti nuk sjell dhimbje,por dhimbja sjell lot,mos thuaj o Zot kam 1 dhimbje,por o dhimbje kam 1 Zot
Sinqeriteti eshte dicka qe Engjelli nuk di ta shkruaje, por Zoti di mjaft mire ta vleresoje....!
(Ibn Xheuzi)
Ebu Abdullah el-Magribi:
Njeriu mė i poshtėruar ėshtė i varfėri qė lavdėron pasanikun duke iu pėrulur atij dhe njeriu mė i nderuar ėshtė pasaniku qė sillet me modesti me tė varfėrin duke e vlerėsuar atė
Pashė tė gjithė miqtė (tė dashurit) dhe nuk pashė mik mė tė mirė se sa ruajtja e gjuhės; pashė tė gjithė veshjet dhe nuk pashė veshje mė tė mirė sesa devotshmėria; pashė tė gjithė pasuritė dhe nuk pashė pasuri mė tė ēmuar sesa vetėmjaftueshmėria; Pashė tė gjitha bindjet (punėt e mira) dhe nuk pashė mė tė mirė sesa kėshilla; pashė tė gjitha ushqimet dhe nuk pashė ushqim mė tė mirė sesa durimi."
Nė fillim duhet tė njohėsh tė vėrtetėn. Po e dite tė vėrtetėn, mund ta kuptosh tė shtrembrėn. Por, po e njohe tė shtrembrėn nė fillim, ėshtė shumė e vėshtirė ta kuptosh tė vėrtetėn.
O ti qė po e kėrkon tė vėrtetėn, mbaje nė mend kėtė rregull: Ai qė ka ndonjė dhembje ai do ta ndiej erėn e sė vėrtetės
Kjo botė ėshtė njė rrugė kalimtare dhe bota tjetėr ėshtė shtėpia e pėrhershme, rehatia dhe qejfet bėhen nė shtėpi e jo nė udhėtim/.
O Zoti im..!
Ti nuk ke nevoj per mua..ndersa un kam nevoj gjithmon per Ty...!
T'lutem me zemren e shqetesuar te Robit Tend..sill qetesi ne shpirtin tim....dhe te lutem nga thellesia e zemres ma mundeso Xhennetin...me Meshiren Tende... !
Nese zemerohet dikush me ty .. dhe pastaj nuk te ben ndonje te keqe ..
Zgjidhe ate shoqerues tendin ..
Sepse zemerimi e nxjerr mbrendesin e njerzve ...
O ZOti im , nese te gjithe njerezit jan sjell ashper me mua ..
Me mjafton Butesia Jote !
O ZOti im , nese te gjithe njerezit me kan bere padrejtesi ..
Me mjafton Drejtesia Jote !
Krijoni Kontakt