Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 34
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Ku është varri i Aleksandrit te Madh ?

Sipas gojdhanes së njohur, para se te vdes Aleksandri, e la porosi qe doren e tij te djathtë ta lenin jashtë sarkofazhit, kuptohet domethenja e tij profetike; "gjysmen e botes e pata në dor, më në fund dora mbetet e zbrazët.."
    Ashtu edhe u veprua sipas deshires së tij, Perdikasi i kishte ndertuar një sarkofazh dhe mbshtjellur më një mbuloj te dyfishtë prej ari qe donte ta mbarti trupin e tij ende te ngrohët në Maqedoni por ndodhi diçka e papritur...
    Trupin e tij e kerkonin tani edhe gjeneral të tjerë, Ptolemeu Soter, i biri i Lagosit, deshironte te behej faraoni i Egjiptit, edhe ai donte ta varrosi trupin e tij në Aleksandri dhe pas nje beteje te ashpër mes kater udheheqsve te mbretnise se Aleksandrit, më në fund fiton Ptolemeu i cili e dergon sarkofazhin në Aleksandri dhe më vonë Ptolemeu i II-të, i biri i tij, e varros në një tempull në Aleksandri në vitin 280 para krishti, por më vonë, Ptolemeu i IV-të e nderton një Mozole të stilit maqedonian, në një dhom prej albatri te ngritur mbi një tumul prej gurve si ato qe u gjeten ne Vergina ne vitin 1978, mirëpo ne Vitin 89 P.K, Ptolemeu X e zëvendëson arin dhe e vëndos trupin e Aleksandrit në një sarkofazh prej albatri te tejdukshëm qe e shofim pastaj edhe sips deshmis te Straboni i cili e vizitoi varrin e Aleksandrit aty kah viti 20 para krishti, por edhe Jul Qesari e viziton në vitin 48 P.K, pas tij edhe Oktavian Augusti në vitin 30, mirëpo Augusti shkon më tej, për simpati ndaj Aleksandrit, ai e nxjerr trupin e tij qe ishte në sarkofazhen prej albatri ku ia vendos mbi koken e tij një kuror prej ari, mirëpo edhe e dëmton shumë trupin e tij që deri këtu ishte i ruajtur mirë. Sipas të dhenave të Flavius Zhozefit, edhe Kleopatra e famshme e kishte hapur këtë sarkofazh për ti marrur disa gjësende prej ari !
    Sipas Seutonit, perandori Kaligula ia kishte vjedhur gjamadanin e famshëm të Aleksandrit, kurse Karakala ia kishte vjedhur xhaketen e purpurt, unazen dhe rrypin ne vitin 215 pas krishti...
    Mirëpo në vitin 365 pas një vershimi të madh u demtua tërë Aleksandria dhe më këtë rast edhe mozoleu i Aleksandrit te Madh, qe prej kesaj kohe ende edhe sot, arkeolog e amator nga e tërë bota e kerkojnë varrin e Aleksandrit, pa sukses !

Burimi; http://renesancailire.blogspot.fr/20...adh.html#links
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Aleksandri u kishte kerkuar te tijeve ta hidhnin ne lume( qe te mos i gjenin trupin), ne menyre qe te mbijetuarit te mbanin gjalle mitin qe ai ishte marre ne qiell, te jetonte bashke me zotin Amon(vini re, e kishte nderruar me Zeusin, si globalist qe ishte).

nuk ka varr Aleksandri.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Ne po e dijmi qe sot nuk ka varr ..por kishte....

Ketu ështê një llamp e vogel, e vetmja deshmi se si dukej Mozoleu i Aleksandrit...pra mos ia fut koti o Billy...ishte i varrosur por e zhduken varrin e tij.; lexoji njehere shkrimet qe vijne nga shkenca e mos u mirr me perralla..
    [/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]" target="_blank"> Uploaded with ImageShack.us
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 25-05-2012 më 06:58
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Liani Souvaltzi began excavating at El Maraqi Bilad el Rum in the Siwa Oasis and "discovered" a Doric temple there. She promptly proclaimed it to be the tomb of Alexander the Great.

Liani Souvaltzi claimed to have "received mystical guidance in her search, in part from snakes."

kerko kreksi kerko, se mund ta gjesh dhe ti, fame nderkombetare e garantuar

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    ai që deshiron te mirret me përralla le tëmirret, mua më interesojnê vetem se faktet e besimi ne shkencen...unë i nxjerra faktet se kishte varr Aleksandri por u zhduk, kurse ai miku thote; jo, e kan hedhur nê një pus..!..normal se keta njerez duhet injorua...!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-01-2011
    Postime
    713
    Vetëm çka thotë shkenca t'i besojmë.

i/e regjistruar Maska e Bajraku
    Anëtarësuar
    29-02-2012
    Postime
    498
    Esht gjetur varri i Alexandrit
    Shkup, 12 Prill 2009 – me rastin e rindërtimit kufirit dalje Visnje kufitar midis Maqedonisë dhe Greqisë, kompania e ndërtimit Build e Shkupit, zgjidhur një nga misteret më të mëdha të botës së lashtë. Zbulimi është bërë gjatë gërmimeve e shënuesve gjeodezike, e ndjekur nga një inspektim ndërtimi zgjidhje nisur objektet shtesë kullimit. Me atë rast ishte e nevojshme për të gërmuar. Duke supozuar se ai është varrosur ari Otomane. Angel Trajkovski i bindi kolegët per te vazhduan per te pastruar, më pak se dy orë pasi doli të jetë një gjatësi mermeri ndërtimit dhe tridhjetë e katër metra të gjerë, ndërsa anën tjetër nuk ishte ende thellë në vende.me germim me bager thellë në një thellësi prej katër metra dhe e gjetem hyrjen në mauzoleun e Aleksandrit. Terren u lirua shpejt dhe Drejtori Generealnog Inspektoriati i Republikës së Maqedonisë, Goce Micevski dhe menjëherë pasi dy ekipet e arkeologëve nga Muzeu Kombëtar i Shkupit. Vend ka qenë vendosur që në të vërtetë struktura gjetur një tunel që çon në një kodër aty pranë Bojčik. Gjatësia e tunelit është përafërsisht 140 metra dhe muret janë bërë më pllakë mermeri të zi me një trashësi prej rreth një metër.

Për t'i bërë gjërat më interesante, ekipet e arkeologëve, në fund të korridorit një bllok i madh duke u hedhur në dhomën tjetër.Ne gur është gdhendur imazhi i zotit Apollon ne qere qe eshte tërhequr nga mjellmat dhe mbi reliefin e shkruar ne dialektin Jon te gjuhës se lashtë greke gdhendur Hyperborea (greqisht Υπερβορεία ). Është thënë, ishte një shenjë e sigurt se prapa këtij muri është diçka shumë e rëndësishme. Çfarë është gjetur brenda më siguri do të, në fjalët e këtyre njerëzve, të fillojë një kapitull të ri të historisë.
    Brenda në hapsiren tjetër, që së shpejti eshte supozuar të jetë varri Aleksadrit maqedonase, i vendosur në rreth njëzet metra nën sipërfaqe shtresave kodrinore ne Bojčik. Muret jane ,sikur koridoret,te ndertuara nga gure graniti, që janë të mbuluar me mozaikë te pushtimin e Aleksandrit. Përveç ksaj,ne brendsi gjindet edhe tetë shtylla me figurën e perëndisë Atlas duke mbajnë qatine, i njohur si caryatids. Në qendër të dhomës ,guri e cila është variante jonik greqisht të gdhendura Megas e Aleksandros (greqisht Μέγας A λέξανδρος ), ose Aleksandrit të Madh. Në anët e majtë dhe të djathtë të dhomë e nëndheshme është një Atlas caryatid dhe pjesa tjetër shpërndau mbi qoshet. Ne Varr jane gjetur edhe eshta te tjere,te 18 skelete njerëzore te cilit ishin me paisje ushtarake që besohet se i përkasin gardes personale te Aleksandrit. Supozohet se këta njerëz kane mbeturte gjallë në brendësi te varrit dhe ekan mbyllur hyrjen e tunelit duke shtyre blloqet e gurve per mbylljen e hyrjes se tunelit.

Vendi per shkake te afersise te kufirit grek, jane siguruar nga forcë të fuqishme të policisë, dhe pranë tyre në vend, dhjetëra e ekipe te gazetarve. Drejtori i Përgjithshëm i Inspektorati i Republikës së Maqedonisë, si dhe ekspertë të Muzeut Kombëtar të Shkupit, në një deklaratë të përbashkët, than se jane gjeture mjaft skeleta te rujatur mirë, me plote veshje armatimi me ari dhe bronzi mburoja dhe shpata, në të cilit esht trajtuar Aleksandri. Gazetarët u tha atëherë ata do të mbahet gjatë konferencës për shtyp pasdite të cilat do të jenë rezultatet e detajuara e këtij zbulimi. Deklaratat janë bërë, megjithatë, punëtorët të cilët janë më përgjegjës për këtë zbulim.

http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&...b83a9Hxg3z47oA
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bajraku : 25-05-2012 më 12:06

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Shoku, ky lajm nuk eshte i vertete!

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Gomarllek sllavo-maqedon, prodhim fundor i Anusit te Nikolla Grueskit.
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 25-05-2012 më 16:16

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •