Close
Faqja 15 prej 27 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 267
    i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Jarigas faleminderit për kohën dhe analizën... akoma dhe një gjë të vogël të marr nga kontributi jot jam i fituar.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Eku e pe ti qe u shpreh keq per F.Nolin?
    Pastaj ç'te keqe ke ti prej Kryepeshkopit te Shqiperise?!
    Ne vend te vleresohen gjerat per realitetin..., si gjithmone polemik pa bereqet neve shqipet mosmirenjohes!
    Mosmirenjohes per cfare?!....ti perfshin gjithe shqipet, dhe une si nje shqipo i zakonshem qe jam, dua nje pergjigje te qarte, te sakte, te prere, te mireargumentuar.

Une pres pergjigjen, insistoj !

Per cfare duhet ti jem une mirenjohes Janulles?!

PS. Kujdes ne pergjigje, nuk po te kerkoj per cfar duhet ti jesh mirenjohes ti !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Billy Joe : 09-06-2012 më 17:28

Citim Postuar më parë nga Billy Joe Lexo Postimin
    Mosmirenjohes per cfare?!....ti perfshin gjithe shqipet, dhe une si nje shqipo i zakonshem qe jam, dua nje pergjigje te qarte, te sakte, te prere, te mireargumentuar.

Une pres pergjigjen, insistoj !

Per cfare duhet ti jem une mirenjohes Janulles?!

PS. Kujdes ne pergjigje, nuk po te kerkoj per cfar duhet ti jesh mirenjohes ti !
    Ma ngadal e mos bej loj fjalesh...
    Mirenjohja eshte nje atribut, ku nje njeri o e ka ne vetvete o nuk e ka, behu copa ti per te, ai kurre nuk do ta dij!
    Ja pra flas per ata qe jane mirenjohes. Eshte e ngjashme me shpirtin e drejtesise, te sakrifices, te urtesise, jo te mendjemadhise, te harbuterise, te kokeforcise, pasi jane ne antiteze.
    Ka te bej me karakterin e njeriut, me mentalitetitn e tij, perulesia ne kuptim te mençurise, jo te gjithe i kane keto karakteristika...
    Flas per mirenjohjen e thelle, te atij qe vuajti e kur e kujton ndihmen, ngrihet ne kembe...
    Nje diçka me shqeteson, pasi qe Kisha jone kurre nuk ka bere reklame per kete gje, por pa dashur po flitet...,eshte mire qe te lihet me njane mirenjohja, kush e ka e ka e kush nuk e ka nuk ka per ta patur kurre!
    Kur flas per mirenjohje...,
    Une flas per Kishen e jo per persona te veçante!
    Pershendetje
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Pikerisht, evitova lojra fjalesh, bera pyetje te qarte dhe doja pergjigje te qarte, te cilen nuk e mora.
    Ti pohove shqipet jane mosmirenjohes janullatosit, une meqe jam shqipo, si une dhe plot te tjere, nuk e kuptoj aspak per cfar duhet ti jem mirenjohes?!

Mirenjohja eshte nje atribut, ku nje njeri o e ka ne vetvete o nuk e ka, behu copa ti per te, ai kurre nuk do ta dij!

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Dhe unë jam i mendimit se nuk u përgjigje tek pyetja niko.. ti na përshkrove ça është mirënjohja po nuk përgjigje tek pyetja.

Dhe jo vetëm ajo po vazhdove përshkrimet e pa hijshme ndaj nesh..

Do mundesha dhe unë të them se tjetër gjë mirënjohja dhe tjetër kompleksi i nënshtrimit tek persona, organizata, institucione etj që paraqitem si me vlerë më të madhe nga qytetari Shqiptarë.

Dhe po ke mundësi na thuaj ça të keqe ka të lidhemi me zotin pa ndërhyrje greke? Të lutem!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Personalisht mendoj, qe shqiptaret (shumica)pjese pjese kane problem te madh me mirenjohjen e tyre absurde dhe pa shkak, jo mosmirenjohjen.
    Ishin te shumte ata qe derdhen kokren e lotit sa nje thane kur vdiq stalini te shumte ata kur vdiq shoku mao
    Jane te shumte ata qe u qan zemra per cik perandori osmane, edhe ne ditet e sotme.
    Jane te shumte arbereshet niko qe ndjejne mirenjohje te thelle pa asnje shkak per idhuj te huaj te implantuar ne shqiperi(per ty ndoshta gaboj, mund te kesh patur perfitim ne rafshin praktik, keshtu qe mund ta kesh plot kuptim mirenjohjen tende per anastasin)
    Une jam nje lloj specie ne zhdukje, ka plot te tjere si une, nese s'me ke bere mire, s'kam perse te kem mirenjohje, thjesht indiferent. nese me ke bere keq(mua dhe vendit tim) te urrej.
    Nuk me pelqen te jem njeri absurd.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Billy Joe : 10-06-2012 më 07:17

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Sllavi, greku dhe turku (para ketyre dhe Rroma)jane popuj qe na kan shkatrruar, lene mbrapa boets, na kan marr me se paku 2 te tretat e teritorit dhe detyruar te arratisen dhe te humbin me miliona shqiptar.Na kan sunduar, keqtrajtuar dhe dhe na kan vra, kurse sot disa njerez flasin si ila spiro dhe Albo me shoke! Kjo eshte e tmerrshme. Ne ende jemi te okupuar si fizikisht ashtu edhe emocionalisht. KATASTROFE!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Ky eshte nje debat i sterperseritur. Megjithate pa u bere pjese e asnjeres pale ketu po ju vej ne dukje dicka me te rendesishme qe besoj se shume prej jush jeni dakort. Rradhet e njerezve qe po frekuentojne kishat ne Evrope sa ka ardhur dhe ka rene. Ne Shqiperi ka nje tjeter tendence qe eshte rritur dhe vazhdon te rriten frekuentimi i xhamive dhe disi dhe kishes Evangjeliste, por besoj fort se ky eshte vetem nje trend i perkohshem. Feja po kalon gjithnje e me shume ne plan te dyte ne boten e civilizuar dhe mund te them me plot gojen qe brenda dy dekadave kishat dhe nje pjese e xhamijave do jene ne krize serioze per dele (besimtare). Per kete arsye do ti ftoja te gjithe pjesemarresit ne kete teme qe te jene me gjakftohte persa i perket te ardhmes se kishes Shqiptare. Kushdo qe te marre drejtimin e saj (uroj te jete Shqiptar gjithsesi) ka perenduar ajo epoke ku kisha kishte peshe ne vendimet kryesore te nje shoqerie. Kujdesi per mendimin tim duhet fokusuar me teper tek elementi islamik qe ka rrezik shume real per radikalizim ne mase.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Kujdesi per mendimin tim duhet fokusuar me teper tek elementi islamik qe ka rrezik shume real per radikalizim ne mase.
    Nga te dyjat fete kemi rrezik, si nga krishterimi, poashtu edhe nga Islami, por nuk guxojme t'i marrim si ne teresi psh. Krishterimi - Islami, sepse brenda tyre ka sekte dhe ne duhet te dallojme pasi qe nuk eshte e veshtire te dallohen cili sekt eshte i rrezikshem dhe cili jo. Per mendimin tim Ortodoksizmi nga pala krishtere me duket tejet i rrezikshem dhe tejet rradikalist, ndersa nga ana e Islamit eshte Selefizmi ai i cili rrezikon me se shumti kombin tone.

Keto dyja mua me duken shume te rrezikshme, gjithnje duke u bazuar ne fakte dhe jo me paragjykime.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gon! : 11-06-2012 më 02:56

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Billy Joe Lexo Postimin
    Pikerisht, (evitova)shmanga lojra fjalesh, bera pyetje te qarte dhe doja pergjigje te qarte, te cilen nuk e mora.
    Ti pohove shqipet jane mosmirenjohes janullatosit, une meqe jam shqipo, si une dhe plot te tjere, nuk e kuptoj aspak per cfar duhet ti jem mirenjohes?!

I dashur Billi Joe!
    Ilia akoma nuk u eshte pergjigjur pyetjeve te mia ne faqen nr 5 te kesaj teme e pikerisht:
    Na shpjego pak se ç'do te thuash me shprehjen se statuti i 1929-s na qenka "shfuqizuar"!! A eshte Kisha ortodokse Shqiptare "autoqefale", po apo jo?!

Eshte po ajo Kishe Ortodokse e kryesuar nga Patriarkane e Stambollit, e cila ka njohur "autoqefaline" e Kishes Ortidokse Shqiptare qe me 1937-n(pra nje shekull pas asa greke), apo e ke fjalen per Kishen Ortodokse Greke, ti Ilia?! E, sidoqofte, çfare thone kanonet e Kishes Greke mbi "autoqefaline" e asaj kishe, a lejohet ndonje bullgar apo rus ne krye te saj?!

Ndoshta jane akoma duke u konsultuar me kreret drejtues!!
    Jarigas

Faqja 15 prej 27 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •