Close
Faqja 5 prej 27 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 267
    Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    ...fjala "At" eshte nje fallsitet..
    ky njeri eshte vegel qorre e satanait.
    AT Nikolla Marko qenka fallco,atehere a eshte i ligjshem kryepeshkopi yt Janutallos ?

Statuti i Kishes Autoqefale Shqiptare - 13 Qershor 1929,Korce
    Art.16. Kryepeshkopi,Peshkopet,Zavendesit e tyre lokal,Ikonomi i Math Mitrofor,Sekretari i pergjithshem i Sinodit,si dhe ndihmesit e Zavendesit klerike te krypeshkopit dhe te Peshkopeve, duhen te jene prej gjaku,gjuhe Shqipetare si dhe te kene nenshtetesine Shqiptare.

Ky nen e ben Janutallosin te paligjshem ne Shqiperi.
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ne shqip i themi Kryepeshkop e jo kryepiskopi. E dyta, pakice nuk e pata fjalen per ortodoksit (jam vete i tille) po per ata qe mendojne si u shprehe ti me lart.
    Nuk me paske kuptuar sepse une u shpreha qarte, pasi shumica e orthodhokseve mendojne sic jam shprehur une..., ky eshte perceptim i arritur nder vite,..dhe vertetohet edhe nga nje sondazh i bere kohet e fundit ne mbrojtje te Kryepiskopit Anastas ne debatin me Kristo Frasherin, kur u mblodh nje numer i madh firmash..., mos e ke fjalen vetem per shqiptaret e Amerikes Darius??? per kete nuk di c`te them...
    Duaje te afermin tend si veten

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Te ishin pakice, nuk do kishin aq takat per te lehur aq shume.
    Lehja e tyre degjohet nga "Porta e larte" vazhdimisht .
    Nuk do te ishte me mire qe ju te degjonit me pare lehjet e Erdoganit qe vijne nga "Porta e Larte" se bashku me jehonen qe i bejne lehjet e hoxhallareve neper xhamija, e pastaj te vinit e te na jepje mend?!!
    Se pastaj mos vish te qahesh se ne i fusim hundet ne punet e turkofileve......!
    Jarigas

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Postimi ishte per othodhokset Darius, dhe ishte thjesht ne kuptimin teologjik...
    Per habi, nuk na solle asnje argument teologjik qe te mbeshtese pranine greke ne Kishen Shqiptare!! Vetem me llogje, s'ecet perpara....
    Jarigas

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Maqellarjot Lexo Postimin
    AT Nikolla citon se cdo vend i botes duhet te kete nje Kryepeshkop te "Vetin"

Cila eshte arsyeja e Vertete qe Shqiptaret nuk kane Te Vetin??????
    Cfar i Pengon?
    Mos valle jane Ortodoksit Vet qe duan nje gje te tille?

Problemi qendron tek vet besimtaret. Ne qoftese orthodhiakset (orthodhiaks sepse nuk "jane" Ortodoks shqiptare te vertet), do te ndiheshin shqiptare perpara se te ndihen orthodhiaks, pra i lepinin sahanin dhe pin nga kepucet e gjelbura te janullatusit, nuk do te kishim kurre nje Kryepeshkop "Gayreek". Mos i vini shume faj grekeve. Sepse ujku di vetem te bej nje gje. Te jete Ujk!

Fajin e kemi Vet.
    Shume je gabim , sepse ne me grekerit jemi nje , se paku keshtu deklarojne keta dallendysha .

Bile cdo shqiptar i moderuar eshte ne kuptimin e mirefillte grek .

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Ky gjithmone flet bukur! S'ka si te jete ndryshe kur e do vendin tend dhe vlereson historine/kulturen e popullit. Kur te ndodh ky diskutim televiziv, do ta kuptoj dhe vleresoj masa shqiptare mesazhin dashamires te At Markut.

Citim Postuar më parë nga yllbardh Lexo Postimin

At Nikolla Marku: Kisha greke, repart ushtarak për të pushtuar popuj

Bisedoi : Esenka MELEQI

Kisha Autoqefale Kombëtare Shqipe në Elbasan para pak kohësh ka dënuar thirrjet histerike të bëra në meshën e mbajtur në Janinë të Greqisë për çlirimin e Vorio-Epirit nga shqiptarët.Gjatë kesaj interviste prifti i kishës “Shën Mëria”, at Nikolla Marku, kërkoi një ballafaqim televiziv me peshkopin grek Anastas Janullatos. At Nikolla kërkoi reagimin e klasës politike shqiptare që vazhdon të heshtë ndaj nëpërkëmbjes që po i bëhet shqiptarëve nga kisha greke. Kleriku u shpreh se politika e shtetit grek dhe kisha ortodokse greke janë të pandara në drejtim të qëndrimeve shoviniste të shtetit dhe kishës ortodokse shqiptare.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ne qoftese jane nje pakice e paperfillshme atehere perse Kryepeshkopi eshte Grek???
    pyetje me vend, sepse besimtaret e thjeshte shqiptar orthodoks jane teper te zene duke punuar per te mbijetuar ashtu si te gjithe te tjeret, ata nuk kane pushtet per te zgjedhur peshkopin, madje as qe e vrasin mendjen e ke parasysh ti sa besimtar jane shqiptaret te çfaredo feje qofshin.
    Ata pak qe punojne ne administraten e kishes jane shume pak dhe jane perzgjedhur te tille qe ti lepihen atij grekut, ca sepse i eshte shpelare truri e ca sepse jane filogrek.
    Ajo pakice per fat te keq eshte ne krye te kishes orthodokse, shumica jane thjesht besimtaret qe nuk kane asgje ne dore.

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Shume je gabim , sepse ne me grekerit jemi nje , se paku keshtu deklarojne keta dallendysha .

Bile cdo shqiptar i moderuar eshte ne kuptimin e mirefillte grek .
    Nuk eshte cudi qe nje dite po ti nevojitet ta " bejn" janullatusin Arvanitas ashtu sic e "ben" edhe kriminelit napolon zerven.
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    pyetje me vend, sepse besimtaret e thjeshte shqiptar orthodoks jane teper te zene duke punuar per te mbijetuar ashtu si te gjithe te tjeret, ata nuk kane pushtet per te zgjedhur peshkopin, madje as qe e vrasin mendjen e ke parasysh ti sa besimtar jane shqiptaret te çfaredo feje qofshin.
    Ata pak qe punojne ne administraten e kishes jane shume pak dhe jane perzgjedhur te tille qe ti lepihen atij grekut, ca sepse i eshte shpelare truri e ca sepse jane filogrek.
    Ajo pakice per fat te keq eshte ne krye te kishes orthodokse, shumica jane thjesht besimtaret qe nuk kane asgje ne dore.
    Stermullari i gjthe te keqijave ne shqiperi jane funderrinat e rregjimit te "vjeter' qe edhe sote akoma kane gjithka ne dore. Vetem se kane ndruar flamur dhe emer por te njejtit jane. Ata jane gati te behen sklleverit e cdo kujt, per ta mbajtur pushtetin. Sepse ne rast te kundert do te ballafaqoheshin me Krimet e shumta qe kane bere. Sa te jene ata ne pushtet greku do ta ket gjithe shqiperine ne dore dhe te bej si te doje me te. Ashtu sic po ben tani.
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Stermullari i gjthe te keqijave ne shqiperi jane funderrinat e rregjimit te "vjeter' qe edhe sote akoma kane gjithka ne dore. Vetem se kane ndruar flamur dhe emer por te njejtit jane. Ata jane gati te behen sklleverit e cdo kujt, per ta mbajtur pushtetin. Sepse ne rast te kundert do te ballafaqoheshin me Krimet e shumta qe kane bere. Sa te jene ata ne pushtet greku do ta ket gjithe shqiperine ne dore dhe te bej si te doje me te. Ashtu sic po ben tani.
    Kurse shtetasi i thjeshte Shqiptar eshte pellumb i bardh, pa as nje faje! Armiqet tane, kushdo qofshin jan te dobishem sepse pasqyrojne ate qe ne jemi, pasqyrojne katandine tone!

Pra le ti leme ankesat, dhe te shikojme veten se kemi shum pune per te bere! Le te fillojme duke mbyllur veshet dhe mos te degjojme fene, fanatizmin dhe politikanten. Le te fillojme te vem mendjen ne pune.. zoti na i dha per ta punuar jo per ta na i zaptuar te tjeret.

Faqja 5 prej 27 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •