Close
Faqja 22 prej 27 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 267
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Me vjen cudi, pse kisha ortodokse e ka shpallur shenjt konstantinin?
    Albo. A mundet te hyje nje vrases( i familiareve te tij. por dhe i te tjereve) ne mbreterine e qiejve, sipas doktrines biblike?
    konstantini ishte famekeq dhe mizor njesoj si hitleri, bile ky i fundit rezultoi deshtak, humbi luften, konstantini ishte i suksesshem, bile gjenial.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Billy Joe : 07-07-2012 më 13:08

Albo gjithsesi nuk eshte ndonje cudi e madhe qe ti ket helmuar edhe kisha. Kam pare nje video ne you tube se si nje prift ortodoks Serb i bekonte me kryq ushtaret qe po niseshin per lufte ne Bosnje...duke mos harruar pastaj reprezalet mbi shqiptaret e camerise nga ushtria Greke ku edhe kisha kishte dhe ndoshta e ka akoma forcen ne vendimarrje.

Nuk e di se sa mund te jene moderuar ortodokset e kishes Greke kohet e fundit, por nje gje di me siguri, qe gjithnje dhe sidomos ne vendet ku feja ka peshe ne politike, eshte perdorur gjithnje negativisht duke i frymzuar politikanet dhe ushtaret ne vendime qe vetem kisha e di se kujt i sherbejne

Ka edhe prifteri te mire

Revolution 1848

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Albo gjithsesi nuk eshte ndonje cudi e madhe qe ti ket helmuar edhe kisha. Kam pare nje video ne you tube se si nje prift ortodoks Serb i bekonte me kryq ushtaret qe po niseshin per lufte ne Bosnje...duke mos harruar pastaj reprezalet mbi shqiptaret e camerise nga ushtria Greke ku edhe kisha kishte dhe ndoshta e ka akoma forcen ne vendimarrje.

Nuk e di se sa mund te jene moderuar ortodokset e kishes Greke kohet e fundit, por nje gje di me siguri, qe gjithnje dhe sidomos ne vendet ku feja ka peshe ne politike, eshte perdorur gjithnje negativisht duke i frymzuar politikanet dhe ushtaret ne vendime qe vetem kisha e di se kujt i sherbejne

Ka edhe prifteri te mire

http://www.youtube.com/watch?v=Zps8Pclbpg0
    Po dihet se prifterinjte ortodokse kane ndikim te madh ne keto shtete, sidomos tek ushtaret pasi ata bekohen nga po keta prifterinje ortodokse. Po te dilte p.sh. Peshkopi Artemije t'u thoshte se lufta e Kosoves eshte e gabuar, eshte keq qe po i sulmojme njerez te paarmatosur, po ua djegim shtepite, po ua vrajme femijet, e po i deportojme nga vatrat e tyre.

Nje lajm nga Maqedonia per nje peshkop qe ka vjedhe 250 mije euro, + ka nxitur urrejtje fetare, nacionale e racore. Feja e vertete qe punojne me Bibel 101%.

http://www.ardhmeriaonline.com/artik...peshkopi-serb/

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga Billy Joe Lexo Postimin
    Me vjen cudi, pse kisha ortodokse e ka shpallur shenjt konstantinin?
    Albo. A mundet te hyje nje vrases( i familiareve te tij. por dhe i te tjereve) ne mbreterine e qiejve, sipas doktrines biblike?
    konstantini ishte famekeq dhe mizor njesoj si hitleri, bile ky i fundit rezultoi deshtak, humbi luften, konstantini ishte i suksesshem, bile gjenial.
    Shenjtoret nuk i zgjedhin njerezit, i zgjedh Perendia, dhe asgje nuk eshte e pamundur per Perendine. Perendia e zgjodhi Konstandinin duke iu shfaqur dhe i dha pushtetin e Romes te cilen e pushtoi me shenjen e kryqit. Kjo ishte nje nderhyrje e Perendise ne historine e njerezimit me qellim qe ti shpetonte te krishteret nga persekutimi mizor 4 shekullor.

Shen Pavli (Sauli), apostuli me i suksesshem i Krishterimit ishte nje nga judenjte me te ditur te kohes se tij dhe nje nder me persekutoret me te paepur te te krishtereve ne Jeruzalem. Kur Krishti iu shfaq ne rrugen drejt Damaskut, ai u transformua komplet, nga nje persekutor ne nje apostull. Pasi e pa Krishtin dhe humbin driten e syve te tij, ai besoi ne Te dhe hoqi dore nga rruga e keqe per te filluar nje rruge te re.

E perbashketa e Shen Pavlit me Shen Konstandinin eshte se kur keta te dy predikonin ne popull apo drejtonin Keshille Ekumenike te Kishes, kjo krijonte nje habi dhe urrejtje te madhe ne masat e hebrejve dhe romakeve: hebrejte e ndiqnin per ta vrare Shen Pavlin pasi ai njihej si nje nga theologet me te medhenj te juadizmit qe tani predikonte per Krishtin; kurse romaket habiteshin se si perandori i tyre August, ndryshe nga perandoret e tjere, nuk e mbante veten per zot.

Albo

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Nuk ju pergjigje pyetjes se @Billy, "Si mund nje perandor qe ka vrare familjen e vet -te shpallet nga kisha i shenjte ?! "
    Po ja falim vrasjet e tjera,na intereson vetem "gjaku i derdhur ne familje".

Kur eshte ne pyetje interesi,prifterinjt shkelin edhe ate qe thote Bibla.
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Gjak Shqiptari Maska e Illyri
    Anëtarësuar
    05-05-2011
    Vendndodhja
    Në tokën shqiptare Dardani
    Postime
    145
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Nuk ju pergjigje pyetjes se @Billy, "Si mund nje perandor qe ka vrare familjen e vet -te shpallet nga kisha i shenjte ?! "
    Po ja falim vrasjet e tjera,na intereson vetem "gjaku i derdhur ne familje".

Kur eshte ne pyetje interesi,prifterinjt shkelin edhe ate qe thote Bibla.
    Shumm e vertet!

p.s. pergjigjen ju dha, e ka zgjedhur perendia jo kisha
    Ndryshuar për herë të fundit nga Illyri : 09-07-2012 më 12:40

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Albo:
    "Urrejtja ndaj fese, Kishes e te gjitha besimeve, eshte menyre se si njerezit si puna tende qe zgjedhin te mos besojne justifikojne veten, mbushin boshllekun e tyre shpirteror. Une besoj ne Zot pasi dua te njoh dashurine hyjnore te Perendise dhe dua ta mbush e ushqej shpirtin tij me kete Dashuri Perendie."

Une jam njeri i lire,nuk shkruaj te justifikoj veten ndaj kerkujt,borxh nuk i kam kerkujt ne asnje aspekt qe ti rrefehem per ate se cka besoj dhe cka sbesoj,shkruaj thjeshte te jap mendimin tim...nese deshironi te keni vetem bashkmendimtare ne faqe kjo mund te ndodhe thjeshte pa ofendime.Pa fe dhe pa zot une jam njeri relativisht i lumtur.
    Lexo cka ke shkruar ,do skuqeshte nje fillorist! paragjykon shume paragjykon se ska se si te akuzosh per boshllek shpirti,shpirti im eshte plot ma i madh se oqeani ,i vetmjaftueshem dhe nuk me duhet zoti dhe as feja qe ta mbushin,zemra dhe shpirti im jane plot dashuri per njerezimin,gjithesine dhe cdo gje qe me rrethon.Mendoj se ka boshllek ai qe kerkon "dashurine hyjnore"
    Zakonisht fetaret kane problem me jofetaret dhe nuk eshte anasjelltas,andaj feja eshte kanceri i mireqenjes njerezore.Mos te besosh as ne fe dhe as ne zot eshte shume me normale se sa te besosh,pse na qenka urrejtje mosbesimi? Urrejtja dhe ofendimi eshte ajo qe shkruan ti.
    Thuajse cdo lufte ne bote,cdo mosmarrveshje dje dhe sot ne thelb ka fene( injorancen ekstreme) cdo fe eshte me e mire se tjetra,cdo fe eshte pronare e te vertetes, cdo fe perjashton tjetren, sipas cdo feje ka nje verzion unik per ne parajse,cdo fe eshte pronare e zotit dhe ne verzionin e vet.Dhe fete lindin per cdo dite,ndersa ai i plotfuqishmi rrin si memec tek e shesin dhe blejne ne pazar dinaket tek shpirtboshet!

Ndersa per ate qe thua per zgjidhjen time mos te besoj eshte ceshtje personale dhe zgjedhje personale dhe nuk nenkupton urrejtje ndaj atyre qe besojne( keqardhje po, dhe me duken shpesh te pashprese sigurisht),por ju kujtohet une e kam zemren plot dashuri edhe per ata shpirtboshet qe duan ta mbushin me dashuri hyjnore.

per ate " fis me vete" jam i lumtur kur jam vetem shpesh,sepse ne shoqerine time nuk jam vetem, thuajse cdo gje popullare nuk eshte ne rregull,nuk kam qejf te besoj corthi pasi kam kapacitet te mendoj dhe gjykoj vete per nivelin e sodit e le me per nivelin gjykimit te njerezimit para 2000 vjeteve.Besim do me thene : beso mos mendo,beso cka te them, beso cka lexon,beso ne "liber te shenjte"...dmth mos mendo,mos gjyko vec beso.
    Fis me vete per mua eshte lumturi sublime ne krahasim me fis me grekun( shitje dhe vettradheti shpirtit bosh dhe tradheti ndaj gjakut paraardhes)

Per ideologjine fetare: eshte ideologji si te tjerat vec me "kancer me invaziv" vdekjeprures si vetvetes dhe te tjereve.Nderkaq distanca kohore kure eshte paraqit nje rryme ideologjike,nje dogme nuk percakton definicionin.

Per rekord:
    Kurre nuk kam qene anetar partie,dhe nga komunizmi edhe sllavizmi edhe jam persekutuar,burgosur dhe anatemuar por me plot bindje e them se edhe komunizmi eshte me i mire se ortodokso-greqizmi! ( komunizmit si cdo ideologjie pushteti i kalon afati,ndersa asimilimit dhe shitjes shpirtit jo,eshte permanente-komplete)

Postimi im i meparshem vlen plotesisht:
    Te polemizosh me nje te indoktrinuar(cilidoqoft,dhe per cfardoqoft ideologjie) ,edhe pse faktet jane ne anen tende ,eshte njesoj sikur ti japish infuzion nje te vdekuri.
    Te gjitha fete pa asnje perjashtim jane e keqja me e madhe e njerezimit perfshire ketu edhe fene e Atit qe ka sjelle te verteten lakuriq per Kishen hegjemonisto-fashisoide greke.
    Shqiptaret nuk kane pare asnje te mire prej feve,nderkaq anetare te vyer te kombit qe u perkisnin feve te ndryshme ( me shume nga trashigimia ,ose kryekeput nga trashigimia dhe jo fetar nga bindja) kane dhene kontribut kolosal qe te jemi ne shqiptare sot,kuptohet jo per shkak te fese por te kombit,(pra e kane bere nga dija,kultura personale dhe humanizmi)dhe jo se jo te shtyre nga institucioni fetar (kisha ne kete rast)pra vetem per shqiptari!

----
    Si do arsyetoheshin ndryshe faktet: se talibancat rriten ne mes Prishtines( rriten ne mes Amerikes per te vrare amerikane,per te vrare ata qe u dhane lirine dhe i sollen ketu ne sofer te shtruar,per te vrare nikoqiret mu ne kampin ku u shtrua sofra per mbi 10000 shqiptare Kosove), dhe si rriten shqiptaret grekofil ne mes Shqiperise ? jo per humanizem dhe as per komb dhe per atdhe sigurisht jo! po per fe( dashuri sublime)...droge e keqe kjo !
    Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 22-07-2012 më 15:43
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga Genti.. Lexo Postimin
    At Nikolla Marku: Kisha greke, repart ushtarak për të pushtuar popuj

Kisha Autoqefale Kombëtare Shqipe në Elbasan para pak kohësh ka dënuar thirrjet histerike të bëra në meshën e mbajtur në Janinë të Greqisë për çlirimin e Vorio-Epirit nga shqiptarët.

Gjatë një interviste për gazetën “Idea” prifti i kishës “Shën Mëria”, at Nikolla Marku, kërkoi një ballafaqim televiziv me peshkopin grek Anastas Janullatos.

At Nikolla kërkoi reagimin e klasës politike shqiptare që vazhdon të heshtë ndaj nëpërkëmbjes që po i bëhet shqiptarëve nga kisha greke. Kleriku u shpreh se politika e shtetit grek dhe kisha ortodokse greke janë të pandara në drejtim të qëndrimeve shoviniste të shtetit dhe kishës ortodokse shqiptare.

"Kisha Ortodokse e Elbasanit e Pavarur 'Shën Mëria' asnjëherë s’e ka njohur autoritetin e peshkopit Janullatos, i cili me pa të drejtë ka uzurpuar fronin e kishës Autoqefale Kombëtare Shqiptare. Ai nuk është një kryepeshkop, por një agjent i shërbimeve sekrete greke, shumë i pompuar nga disa dekorata të marra në disa shtete të botës. Kur vjen në Shqipëri i tregon ato dhe thotë: 'Duhet të më besoni, unë jam i caktuari i Perëndisë për grigjen shqiptare', në një kohë kur është shkelur neni i artë i kishës Ortodokse mbarëbotërore, sipas të cilës çdo kryepeshkop, peshkop dhe të gjithë ata që mirëmbajnë kishën ortodokse duhet të jenë prej gjaku gjuhe, kombësie të atij vendi ku ligjëron. Këtu duhet të jenë shqiptarët. A e meriton ai këtë post? Kur kanë kaluar 20 vite demokraci dhe rindërtim të kishës ortodokse dhe fryrja e tij si kapedan i kishës nuk ka të mbaruar unë shtroj pyetjet kush është fajtor klasa politike, populli apo shejtani?", theksoi At Nikolla.

Sipas tij, gjithmonë Greqia ka patur pretendime territoriale për Shqipërinë duke i mëshuar termit Vorio-Epir. At Nikolla vlerësoi se këto thirrje histerike që bëhen në kishën greke transformojnë mesazhin hyjnor të Zotit.
    http://zgjohushqiptar.blogspot.com/2...ke-repart.html
    >>> Nuk e ka fajin Kisha Greke por ky shtet qe fle gjume dhe nuk te ben krenare te jesh shqipetar. Kisha greke apo serbe nuk mund te pergjithesohen por ama ne vecanti aty brenda ka prifterinj qe per mua jo vetem qe nuk jane prifterinj por jane kriminele dhe me shume materialiste se bota vete. Thene shkurt At Nikolla ben mire qe ngre alarmin por akoma me mire do benin njerezit te pretendonin me shume nga njerezit qe zgjedhin dhe jo te kerkojne vetem vendin e punes dhe pastaj te jetojne si delet.
    La verita' ti rendera' libero!

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Kleriku: Janullatos të përjashtohet nga mesha e 28 Nëntorit

FATMIR POPJA
    07 Gusht 2012 - 07:39 | Shqiperi

ELBASAN -Kryepeshkopi Anastas Janullatos të mos e marrë mundimin të drejtojë meshën me rastin e 100-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë në Katedralen e Re Ngjallja e Krishtit në Tiranë. Ai ka kohën e mjaftueshme të gjykojë se largimi i tij është mjaft i vonuar". Kështu deklaroi dje për "Gazeta Shqiptare", At Nikolla Marku. Kleriku i mirënjohur elbasanas pohoi se Kisha Ortodokse Autoqefale Kombëtare e Shqipërisë do t'i kërkojë kryeministrit dhe qeverisë "Berisha" përjashtimin e Janullatosit nga ceremonia zyrtare. Nga ana e kësaj kishe si dhe besimtarëve të saj, në emër të mbarë popullit shqiptar është paralajmëruar mbajtja e një meshe më 28 Nëntor 2012. Sipas At Nikolla Markut këtë meshë nuk mund ta mbajë kurrsesi i paligjshmi, greku Anastas Janullatos.
    MESHA
    "Drejtimi i meshës nga ana e tij është një fyerje jo vetëm për besimtarët ortodoksë, por për të gjithë kombin shqiptar, pasi kryepeshkopi Janullatos nuk dëshiron festën e 100-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë. Anastas Janullatos kërkon që Greqia të aneksojë të ashtuquajturin Vorio-Epir dhe të rrëmbejë një pjesë të detit të Shqipërisë. Kështu që jemi në kohë për t'u bërë thirrje organeve ligjzbatuese të vendit tonë që të mos lejojnë përdhosjen e ceremonive kushtuar 100-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë, sikurse është përfshirja në protokollin ceremonial e kryepeshkopit Janullatos",- tha At Nikolla Marku. Sipas tij, mbajtja e meshës së paralajmëruar nga ana e Kishës Ortodokse Autoqefale Kombëtare e Shqipërisë është një nderim dhe respekt i jashtëzakonshëm që u duhet bërë atyre që dhanë jetën për lirinë dhe pavarësinë e kombit shqiptar. "Do të ishte absurde dhe një nga veprimet më provokuese dhe më të papërgjegjshme që një kalë troje si kryepeshkopi grek, Anastas Janullatos të angazhohej me bekimin e Qeverisë së Shqipërisë në ceremoni të tilla brenda familjes shqiptare. Kryepeshkopi Janullatos nuk duhet të jetë pjesë e ceremonive të tilla, pasi ai dhe shteti i tij jo vetëm që vazhdojnë të bëjnë përpjekje për copëtimin e Shqipërisë, por janë mobilizuar së tepërmi edhe për helenizimin e kulturës tonë me të gjitha format",- u shpreh kleriku elbasanas.
    PARALAJMERIMI
    Kreu i Kishës Ortodokse Autoqefale Kombëtare të Shqipërisë, At Nikolla Marku paralajmëron kryepeshkopin Anastas Janullatos që të mos e marrë mundimin të drejtojë meshën që do të mbahet në Katedralen e Re Ngjallja e Krishtit në Tiranë. Këtë meshë, sipas At Nikolla Markut do e organizojë Kisha Ortodokse Autoqefale Kombëtare e Shqipërisë, dhe askush tjetër nuk duhet të guxojë ta pengojë atë. "Të gjithë shqiptarët e dinë mirë që Katedralja e Re Ngjallja e Krishtit në Tiranë ishte produkt i një marrëveshjeje të turpshme mes qeverisë "Berisha" dhe Anastas Janullatosit për ta mbajtur këtë të fundit si kryepeshkop në Shqipëri. Ndërtimi i Katedrales së Re Ngjallja e Krishtit, më së shumti është një investim me prapavijë të rrezikshme dhe në dobi të shovinizmit grek",- argumentoi kleriku Marku. Ndërsa tha se, prandaj Katedralja e Re Ngjallja e Krishtit në Tiranë më 28 Nëntor 2012 do t'u shërbejë besimtarëve ortodoksë shqiptarë pa kryepeshkopin Janullatos dhe pa priftërinjtë e tjerë grekë. At Nikolla Marku paralajmëron se kushdo që do përpiqet ta pengojë mbajtjen e meshës në Katedralja e Re Ngjallja e Krishtit në Tiranë pa kryepeshkopin Anastas Janullatos do të marrë ndëshkimin maksimal nga besimtarët ortodoksë. "Nuk do lejojmë të përdhoset vepra e martirëve të kishës ortodokse dhe aq më tepër vepra e Ismail Qemalit, Fan Nolit etj. Kryepeshkopi Janullatos ka shansin e fundit të reagojë duke u larguar nga drejtimi i paligjshëm i Kishës dhe të heqë dorë përfundimisht nga nxitja e frymës së përçarjes mes besimtarëve ortodoksë të Shqipërisë. 28 Nëntori 2012, do të jetë jo vetëm një Ditë e Shenjtë sepse është 100-vjetori i Pavarësisë së Shqipërisë, por edhe i pavarësimit të Kishës së uzurpuar nga grekët. Ftoj gjithë shqiptarët ta mbështesin mbajtjen e kësaj meshe mjaft domethënëse",-deklaroi kleriku elbasanas.

(d.b/GazetaShqiptare/BalkanWeb)
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Pse duhet te mbajne mesha per rastin e 100 vjetorit te pavaresise anyway?
    Jam i sigurte qe ky at nikolla ka tatua ne trup .

Faqja 22 prej 27 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •