Close
Faqja 13 prej 27 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 267
    Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Pasi qe nuk kam lexuar ndonje shkrim te tij me pare ne forum, sepse thjesht nuk me ka rene ne sy deri tani, une nuk e di se cfare eshte deklaruar ky njeri. Mendova se eshte thjesht nje rradikalist fetar orthodoks, i cili gjakun e ka shqiptar, por per hater te fese e mohon kombin e vete!

Gjithsesi, te faleminderoj per informim, tani e tutje do te jem me sy hapur lol .

Milkway, me sa kuptova, ketu mund te futen edhe anetar te cilet i perkasin kombesise greke, por qe jetojne ne Shqiperi dhe flasin gjuhen shqipe? Pra, ata nuk mund te dallohen ne bised dhe dukje fizike?! Me beso, jam duke bere pyetje te sincerte, sepse kam ndegjuar se ekziston komuniteti grek ne Shqiperi, a eshte kjo e vertete?!

Ps. Jam shume i hutuar, sepse ka njerez te cilet per shkak te fese e shpallin veten joshqiptare, cila eshte e verteta?!
    patjeter qe eshte e vertete qe ne shqiperi ka pakice greke dhe eshte komuniteti me i madh i cili ekziston ne shqiperi, ...por duhet respektuar si shqiptar edhe ai grek i cili ka lindur ne shqiperi dhe ushqen ndjenja vellazerore per shqiptaret,
    nuk kemi pasur probleme me minoritetin grek ne shqiptaret asnjehere , te pakten deri ne kohen kur nacionalizmi i ardhur nga athina eshte bere shkak per gjera dhe ngjarje te vogla,
    greqia mban ne gjirin e saj rreth 3 milion arvanitas(shqipetare) te grekezuar por qe e ruajne deri diku edhe gjuhen shqipe, dy popujt tane kane qene te hapur dhe me kufinj te gershetuar me njeri tjeterin per qindra vjet,
    duhet edhe shqiptaret e kosoves t'a kuptojne kete realitet , por edhe greket e shqiperise te kuptojne realitetin qe i ben xheloz mbase(e kam fjalen per shqiptaret e kosoves dhe maqedonise etj),
    ashtu sikur se edhe ne shqiptaret e shqiperise duhet te kuptojme realitetin , i cili eshte se ,greket e shqiperise jane mbase edhe me greke, se greket e greqise,e megjithate mardheniet duhen ruajtur si vellezer, per hir te njerzillekut dhe fqinjesise,

sa i perket kishes greke, eshte me se e ditur qe ne te ka elemente nacionaliste dhe qe mbase keto elemente jane nje shumice ,
    dihet qe ajo qe predikon Jezu krishti ne ungjij nuk eshte nacionalizmi,
    eshte tjeter te deshirosh marredhenie te mira me njerez me te cilet ke lidhje gjaku(te cilat jane nga Zoti) , dhe eshte tjeter qe keto ndjenja te kalojne ne nje faze egoistike te njohur nga neve si "Nacionalizem",
    por nuk jane qe te gjithe keshtu ne kishen greke, ka edhe njerez qe mbajne drejtesine , por qe zeri i tyre mbytet nga pjesa tjeter,

keto ti solla sa per informacion i nderuar Gon, meqe pate kureshtjen,
    Paqe vella !
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 07-06-2012 më 15:40
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Fale zemergjeresise se Kryepiskopit, ky njeri po vegjeton akoma ne Kishen e Shen Marise..Kjo Kishe ligjerisht i takon KOASH-it... po te flisnim me gjuhen e ligjit ky nikolla duhej nxjerre me force prej saj..gje qe eshte fare e lehte te behet...

por Kryepiskopi qe do t`i zgjidhe te gjitha gjerat me paqe nuk ka bere denoncim...
    po te ishte per mendimin tim KOASH-i duhet te kerkoje pronen e vet te lirohet...
    Shoku ngadale se me force nuk shkon, na kane perzene nga Cameria tani ti po don qe t'i perzejne shqiptaret edhe nga Kishat e tyre.

Ti kesi krishterimi don, me dhune me i arrite qellimet. Epo ky nuk eshte krishterimi se krishterimi seshte ideologji, Krishti eshte ne zemrat e krishtereve e jo ne objekte fetare.

Le mor vella ngadale se qiftat si ti e kane lene keshtu Shqiperine.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Feja nuk i sherben kombit dhe feja e kombi jane dy gjera te ndryshme e te ndara. Ashtu si politika e feja jane dy gjera te ndara. Ashtu sic nuk mund ti sherbes shtetit shqiptar e Zotit ne te njejten kohe, sic ben ky spiuni i SHISH me lart.
    A nuk jane Kishat Ortodokse kombetare ... po roli i Kishes Ortodokse Serbe ne historine e ketij kombi,po Kisha Ortodokse Greke,cbejne ata perpos qe kujdesen per interesin nacional te popullit te tyre.
    Jane aq aktiv ne politik ,sa qe shume te shenjt te ketyre kishave ortodokse Serbo/Greke -shenjterine e kane fituar me veprime politike/kombetare.
    Madje Kisha Ortodokse Greke dhe Serbe jane pararoje dhe ne balle te nacionalizmit dhe shovenizmit Serbo/Grek,sidomos ndaj kombit tone.Nuk eshte kjo politike ?
    Ata qe zgjedhin te behen prifterinj, heqin dore nga te gjitha profesionet e tjera dhe misioni i tyre ne jete eshte ti sherbejne Perendise duke u sherbyer besimtareve ne Kishen Orthodhokse. Jo duke u marre me politike. Jo duke u bere deputete. Jo duke u bere kryeministera. Jo duke i fryre urrejtjes nacionaliste per popujve fqinje.
    Prifterinj Ortodoks apolitik ,qe kane hequr dore nga te gjitha gezimet e jetes ~ pervec organizimeve te barrikadave ne Kosove,bekimin e krimineleve te luftes qe sot gjinden ne Hage dhe foto me kallashnjikov !
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura    
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 07-06-2012 më 17:14
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    po shih nje here ca fytyrash jane, pastaj le te dalin vet konkluzionet se kujt i sherbejne keta mostra, perendis apo kanibaleve te serbis! po e keqja e shqiptarit si fillim, eshte vet shqiptari si gjithmone!
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Jam dakord me banin që nuk kemi pasur problem me komunitetin grekë para 90-es, un vet jam nga Gjirokastra dhe kishim gjitonë plotë.. kishin gjuhën e tyre, shikonin punën e tyre, ne punën tonë dhe bile shpesh hynim njeri në shtëpinë e tjetrit, dhe burrat gjithashtu bëheshin bashkë dhe bënin muhabet e luanin domino.

Pas 90-es nuk e di ca dreqin ndodhi, shpesh ata kan opinion për ne akoma më të keq sec ka greku.. madje ka grekë që e kan afruar dhe ndihmuar emigrantin Shqiptar jashtë mase (mos u habitni.. nuk janë të gjithë grekët njësoj.. ka dhe grekë të tillë).

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga user010 Lexo Postimin
    Jam dakord me banin që nuk kemi pasur problem me komunitetin grekë para 90-es, un vet jam nga Gjirokastra dhe kishim gjitonë plotë.. kishin gjuhën e tyre, shikonin punën e tyre, ne punën tonë dhe bile shpesh hynim njeri në shtëpinë e tjetrit, dhe burrat gjithashtu bëheshin bashkë dhe bënin muhabet e luanin domino.

Pas 90-es nuk e di ca dreqin ndodhi, shpesh ata kan opinion për ne akoma më të keq sec ka greku.. madje ka grekë që e kan afruar dhe ndihmuar emigrantin Shqiptar jashtë mase (mos u habitni.. nuk janë të gjithë grekët njësoj.. ka dhe grekë të tillë).
    Kjo eshte e vertete. Per kete jame vet deshmitare. Ka edhe Grek te mire. Kam pas fatin ti takoj vete kur kam jetuar per nje kohe ne Greqi, para 21 vjetesh. Kur binte muhabeti per te ashtuquajtur 'vorio epirin' ata pretendonin se ishte toke greke, "Argirokastro i takon Greqise" thoshin, por megjithate ishin ne gjendje te shikoni pertej hundes se tyre ndhe ndihmonin Shqipetaret familjare pasi siguroheshin qe nuk ishin rraganj. Bindjet e tyre perreth "vorio epirit" jane pasoj e propagandes se kishes Greke. Dhe ne e dime se cfar rroli luan kisha atje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 07-06-2012 më 22:05
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    A nuk jane Kishat Ortodokse kombetare ... po roli i Kishes Ortodokse Serbe ne historine e ketij kombi,po Kisha Ortodokse Greke,cbejne ata perpos qe kujdesen per interesin nacional te popullit te tyre.
    A e di se sa eshte mosha e Kishes Orthodhokse ne popullin serb, grek apo shqiptar? Tek serbet eshte 1100 vjecare. Tek greket te pakten 2000 vjecare, dhe po 2000 vjecare edhe ne Shqiperi.

A e di se sa eshte mosha e shtetit te pavarur serb, grek apo shqiptar? As 200 vjet.

Ti them keto, qe te kuptosh dy gjera: nacionalizmi mes ketyre popujve eshte nje tradite 200 vjecare, kurse feja qe ata mbajne e trashegojne eshte mijera vjecare. Keshtu qe ti e shume si ty mund te thoni se feja i ka ndihmuar keta popuj qe te krijojne nje shtet te pavarur, por jo te thoni qe feja eshte ne sherbim te kombit. Eshte njesoj si te thuash qe detet derdhen ne lumenj, e jo lumenjte ne det.

Asnje Kishe Orthodhokse ne bote, qofte autoqefale apo jo, nuk mund te jete "kombetare" pasi kete nuk e lejon besimi, tradita dhe kanonet e Kishes. Bile eshte gabim edhe te thuash "Kisha Orthodhokse shqiptare", apo "Kisha Orthodhokse greke", pasi Kisha Orthodhokse eshte NJE. Dhe besimtaret thone: Kisha Orthodhokse ne Shqiperise, ne Greqi, ne Serbi, ne Amerike, etj etj. Asnje popull nuk mund te pervetesoje as Kishen dhe as besimin e krishtere orthodhoks, ajo i perket Zotit tone Jisu Krisht. Ashtu si misioni i Kishes Orthodhokse nuk eshte ti ndaje popujt e botes nga njeri-tjetri neper katunde e parcela, por ti bashkoje ne unitetin qe ofron besimi i krishtere dhe dhuratat e shenjta shpirterore qe marrim ne Kishe.

Kisha "kombetare" krijojne vetem sharlatanet dhe heretiket qe e kane shtremberuar besimin e krishtere orthodhoks dhe jane perzene fizikisht dhe shpirterisht nga trupi mistik i Kishes Orthodhokse.

Prifterinj Ortodoks apolitik ,qe kane hequr dore nga te gjitha gezimet e jetes ~ pervec organizimeve te barrikadave ne Kosove,bekimin e krimineleve te luftes qe sot gjinden ne Hage dhe foto me kallashnjikov !
    Shikon sa mire. Fotot me lart i mbeshtesin paragjykimet e tua. Ky eshte ne vetvete edhe qellimi i temes. Pak rendesi ka se kush i thote ato fjale, e rendesishme eshte qe ato fjale perligjin paragjykimet tona. Gjejme dy foto ne Internet te prifterinjve serbe me mitroloz, dhe i beme te gjithe 250 milionet orthodhokse te botes te gjithe terroriste me mitroloz!

A e di qe Kryepeshkopi Anastas, eshte njeriu qe ne 1999 u beri apel me shkrim e me ze te gjitha kishave dhe popujve orthodhokse te botes, qe te ndihmonin 500,000 refugjatet nga Kosova ne Shqiperi? A e di qe kampi me i mire i hapur ne Shqiperi ne ate vit ishte kampi i hapur nga KOASH? A e di qe ky ishte edhe kampi i fundit qe u mbyll ne Tirane? A e di qe ne kete kamp strehoeshin vetem ata njerez qe kishin nevoja emergjente, femije, gra shtatzena e pleq e plaka? A e di qe ne ate kamp kane lindur disa dhjetera nena nga Kosova ne to jave e muaj qe jetuan ne Tirane? A e di qe keta njerez hallexhinj nga Kosova e konsiderojne Kryepeshkopin Anastas, qe takonin rregullisht ne kamp, mik te tyre familjar?

Po keto gjera nuk na hyjne ne pune t'i mesojme, ne na duhen fotot e prifterinjve me mitroloz, ato kemi qejf ne, apo jo?

Si do te ndiheshe nese ai gjermani apo amerikani te dilte e te thosh qe te gjithe shqiptaret jane terroriste pasi terroristi nga Kosova ne Frankfurt vrau ushtaret amerikane? Nuk do te vinte mire besoj. Por kjo nuk te pengon ty, qe ne dashakeqesine tende, te besh te njejten gje me Kishen Orthodhokse apo besimtaret e saj.

Por ajo qe me dhuron mua gjithmone nje buzeqeshje kur shoh keto reagime, eshte se ju nuk kuptoni se sa qesharake beheni. Ashtu si pa e kuptuar, pa vetedije, ne ate injorancen tuaj, ju nuk po denonconi aktin e gabuar te ketyre prifterinjve qe merrni si shembull, por ju po thoni: perse nuk mbajne mitroloz edhe prifterinjte shqiptare si keta serbet? Dhe kjo eshte arsyeja perse i kini fort per zemer fjalet e partizanit Nikolla Marku. Po te vesh ne Elbasan e ti thuash Nikolles mbaje njehere mitrolozin ne dore te te bej nje foto, e mban ai pa problem, bile e shkrep edhe ne ajer po te duash! Asnje prift qe sherben ne KOASH nuk do ta bente nje gje te tille, api Sinodi i Shenjte do ta anatemonte nga Kisha! Pra inati juaj me KOASH dhe Kryepeshkopin nuk eshte se ai eshte grek, por se ai nuk lejon qe KOASH te merret peng nga nacionalizmi i rruges shqiptare por e mban ate ne rrugen e drejte kanonike, sic i ka hije cdo Kishe Orthodhokse Autoqefale ne bote. Dhe pare me kete kendveshtrim, ju nuk jeni gje tjeter, vecse Enver Hoxha te vegjel. Ah se harrova, edhe Enver Hoxha e luftoi me fort se te gjithe Kishen, e sot nuk i dihet varri.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 07-06-2012 më 22:15

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Jane aq aktiv ne politik ,sa qe shume te shenjt te ketyre kishave ortodokse Serbo/Greke -shenjterine e kane fituar me veprime politike/kombetare.
    Madje Kisha Ortodokse Greke dhe Serbe jane pararoje dhe ne balle te nacionalizmit dhe shovenizmit Serbo/Grek,sidomos ndaj kombit tone.Nuk eshte kjo politike ?Prifterinj Ortodoks apolitik ,qe kane hequr dore nga te gjitha gezimet e jetes ~ pervec organizimeve te barrikadave ne Kosove,bekimin e krimineleve te luftes qe sot gjinden ne Hage dhe foto me kallashnjikov !
    Qesi jon krejt dhe qet mision e kan

vllezer nga feja
    ANTI : SHKA, RRUS, GREK DHE VLLEZERVE TE TYRE

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Eshtë e rëndësishme që ta dimë
    se para 17 vjetësh Kisha jonë ndodhej
    akoma para një sprove të madhe.
    Ishte Patriarkana Ekumenike
    ajo që i kishte dhënë autoqefalinë
    Kishës së Shqipërisë, që kishte pasur
    për shumë shekuj përgjegjësinë
    për vazhdimësinë e saj, që mori nismën
    për ringritjen e saj.
    Ringritja e një kishe nuk bëhet nga
    disa politikanë apo nga të tjerë, që
    quhen intelektualë se kanë marrë
    një diplomë nga një universitet.
    Trupi i Kishës ka jetën dhe dinamizmin
    e tij. Që të ketë kishë lokale,
    duhet të ketë me domosdo dhe një
    episkop dhe pastaj, duke u rritur kisha,
    të ketë edhe episkopë të tjera
    dhe sinod. Kjo punë u bë me nismën
    e Patriarkanës Ekumenike.
    Që të njihet një kishë orthodhokse,
    nuk ka nevojë për njohjen e intelektualëve
    jo të krishterë apo të atyre
    që deklarohen ateistë. Një kishë
    krijohet, formëzohet dhe njihet si autoqefale
    me vendimet e të gjitha kishave
    orthodhokse. Nuk mjafton që ta
    quajmë veten autoqefalë. Në qoftë
    se nuk na njohin të gjitha kishat
    orthodhokse, nuk jemi!
    Të gjitha këto ndodhën në vitin
    1992. Pas zgjedhjes së Kryepiskopit,
    të gjitha Kishat e tjera Orthodhokse
    njohën që në Shqipëri u ringrit
    sërish Kisha Orthodhokse.
    Ka një hollësi, të cilën disa persona
    nuk e njohin ose të tjerë e lënë
    në heshtje. Në atë kohë u ngrit një
    përfaqësi me dy klerikë të përgjegjshëm
    e dy laikë të zgjedhur, të cilët
    shkuan në Patriarkanën Ekumenike
    dhe kërkuan zyrtarisht që të zgjidhej
    Kryepiskopi i Kishës së Shqipërisë.
    Ishte si rrjedhojë e kësaj
    kërkese zyrtare, bërë në emër të
    Këshillit Kishar të asaj kohe, që u
    mor vendimi pasues.
    Më të vjetrit këtu e dinë se kur u
    bë Fronëzimi, erdhi këtu një grup,
    me në krye një deputet jo të krishterë
    dhe u përpoqën të vinin në dyshim
    këtë procedurë. Thjesht ishte
    një turp. Por, e përsëris se Kisha Orthodhokse
    nuk është një fëmijë i
    vogël që merr dacka nga kushdo
    që mendon se e ka këtë të drejtë.
    Ajo është shprehja e një Kishe të
    Shenjtë Katholike Apostolike këtu
    në Shqipëri. Nuk u themelua në
    bazë të një statuti që u bë prej
    mbretërisë. Kisha Orthodhokse ka
    ekzistuar këtu me shekuj, para se
    të lindnin gjithë këta politikanë.
    Ka dhe një tjetër hollësi tepër të
    rëndësishme. Lexuam me habi, që
    zgjedhja u bë në shkelje të nenit 16,
    të Statutit të viti 1929. Dhe këtë e
    shkruajnë njerëz që duan të konsiderohen
    intelektualë. Ky statut
    reshti së ekzistuari në vitin 1951,
    kur u zëvendësua nga një tjetër.
    Por këto statute nuk bëjnë kishën.
    Ato thjesht përcaktojnë marrëdhëniet
    midis drejtuesve të kësaj kishe
    dhe shtetit. Në vitin 1929 ishte mbretëria,
    më 1951 regjimi komunist, që
    e shfuqizoi dhe bëri një tjetër. Pastaj
    erdhi persekutimi dhe i shkatërroi
    të gjitha: statute, kisha sinode.
    Dhe këta vijnë sot, në vitin 2009
    dhe na thonë se është shkelur neni
    16 i statutit të vitit 1929. Dhe kanë
    pafytyrësinë dhe marrëzinë edhe t’i
    shkruajnë këto gjëra. Eshtë një
    tekst që nuk ekziston më që nga
    shekulli i shkuar.
    Do thoni se përse po i them këto.
    Të gjithë sa ndodhen këtu, nga
    më i madhi deri tek më i vogli, janë
    gjymtyrë të përgjegjshme të Kishës
    Orthodhokse, kanë përgjegjësi dhe
    zë, dhe kanë detyrimin të mbrojnë
    të vërtetën e Kishës.
    Sapo erdhi demokracia dhe
    mbaroi persekutimi i pareshtur ndaj
    Kishës, të gjithë klerikët dhe përfaqësuesit
    e tërë famullive u mblodhën
    në mënyrë zyrtare në Durrës
    dhe vendosëm për disa gjëra bazike.
    Pranuam disa nene nga Statuti
    i vitit 1951, shtuam disa të tjera dhe
    thamë se do prisnim Kushtetutën
    e re për të bërë një statut të ri. Kushtetuta
    vonoi... Vetëm më 1998 ajo u
    miratua. Atëherë ishim të lirë për
    të vazhduar. Por Kushtetuta parashikonte
    një parim bazë. Shteti
    mund të ishte laik, por qeveria ishte
    e detyruar të bënte marrëveshje me
    4 komunitetet tradicionale, dy myslimane
    dhe dy të krishtera. Kjo marrëveshje
    ishte bërë gati më 2002,
    por vonoi dhe vetëm sivjet u nënshkrua,
    u bë ligj zyrtar i shtetit. Pas
    kësaj patëm përsëri rastin jo për t’u
    bërë kishë; jemi kishë prej shekujsh,
    nga shekulli i parë, por përballë
    shtetit të ishim person juridik....
    Më në fund, para disa muajve
    mori fund kjo peripeci dhe Gjykata
    e Tiranës njohu më në fund personin
    juridik të Kishës Orthodhokse
    Autoqefale të Shqipërisë.
    Do t’i lutem tani Episkop Andonit
    ta lexojë këtë vendim, sepse kjo
    është e rëndësishme për të gjithë
    ju. Të dini të vërtetën dhe kur dëgjoni
    persona që duan të kultivojnë
    gënjeshtra të keni guxim të mbroni
    shtëpinë tuaj. Këtu në Kishën tonë
    askush nuk ka të drejtë të jetë vëzhgues
    a pasues i thjeshtë. Të gjithë,
    nga Kryepiskopi e deri tek më i
    vogli, i cili sapo është pagëzuar, jemi
    anëtarë të përgjegjshëm të Kishës.
    Në këtë periudhë duhet ta përforcojmë
    këtë unitet.
    ...U deshën kaq shumë vite që
    këto gjëra ligjore të rregulloheshin,
    por Kisha jetoi, u zhvillua e eci më
    tej edhe kur këto karta nuk ishin.
    Le të falënderojmë Perëndinë dhe
    të vazhdojmë rrugën tonë me më
    shumë guxim dhe vendosmëri.
    Më pas e mori fjalën Mitropoliti
    i Korçës, i cili përshëndeti Kryepiskopin
    Anastas në emër të Sinodit
    të Shenjtë.

(marre me shkurtime nga gazeta “Ngjallja” Korrik 2009)
    Duaje te afermin tend si veten

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Urrejtja nder vellazerore i kaploi shqiptaret per shkak te nje qelbesire sllavo-greke more aman. Madje edhe krimet, ndjekjet, ekzekutimet merren si deshire e Perendise, shikoni kete:

"At" i veteshpallur Nikolla qe akoma mban peng nje Kishe te KOASH ne Elbasan, spiun i rekrutuar i te ndjerit Bashkim Gazidede gjate kohes qe ky ishte ne krye te SHISH, duhet ti njohi mire greket pasi atje e ka bere "shkollimin" per tu bere prift. Kryepeshkopi Anastas e dergoi te shkollohej ne Greqi, dhe ky vidhte te tjeret ne konvikt, aqsa e perjashtuan fare nga shkolla.

Por budallai ne kete mes nuk eshte Nikolla qe edhe pse nuk ka mbaruar as shkolle te mesme do te behet i zgjuar bile do te beje edhe "debat" me Kryepeshkopin, budallai ne kete mes jeni te gjithe ju qe merreni me budalleqet e tij.

Bashkim Gazidede desh ta persekutonte KOASH dhe ta perzinte Kryepeshkopin Anastas nga Shqiperia. Perendia e degdisi Gazideden ne vendin e tij te origjines, ne Turqi ku u fsheh per plot 10 vjet pas 1997. Dhe kur u kthye ne Shqiperi, nuk e pati te gjate. Vazhdoni keshtu se Perendia mban vesh e nuk tjerr lesh dhe ku i dihet mbase korrni vete ate qe mbillni...

Albo
    Ato qe une shpreha nuk jane shpikje te miat por deshmi te atyre shqiptareve qe se bashku me Nikollen u derguan nga Kisha per shkollim ne Greqi. Keto deklarata i kane bere ne kete forum vite me pare dhe po te kerkosh ne forum, i gjen.
    Shume eshte veshtir te zbulosh te verteten nga nje Klan i organizuar ne menyre perfekte, sepse ata te gjith tok e bejne genjeshtren te vertete. Kurse per individin (ne kete rast) genjeshtra i ka kembet e shkurtera...!

Lidhjet e Nikollesh me SHIK e Gazidedes e deshmon fakti qe ky sharlatan qe eshte veteveshur prift dhe veteshpallur prift dhe ka vetekrijuar nje kishe "kombetare", mban edhe sot e kesaj dite te pushtuar me force nje nga kishat me te vjetra te qytetit te Elbasanit, qe eshte prone e KOASH.
    A nuk qenka kisha prone e popullit?! A nuk mirret per baze deshira e popullit ne kete rast? Po sikur t'i rikthehej me force kjo kishe KOASHIT ku mbetet deshira e popullit?!

Por edhe "Tani i Top Channel" korri ate qe mbolli dhe e gjeti fundin ne mes te Tiranes ne krahet e te dashures se tij, edhe pse burre i martuar e baba femijesh. Presidenti yne i nderuar Bamir Topi e shpalli Tanin edhe nder te kombit shqiptar per sherbimet e veta.
    Edhe kjo ndodhi sipas deshires se Perendise sigurisht...!!!!

Dhe tani se fundmi, kane dale ne skene xhonturqit e rinj, Spahiu qe do te behet Kreshnik e qe na ka marre ne dore flamurin tone bizantin qe e gjen te gdhendur ne dyert e altareve te shenjta te kishave orthodhokse, dhe e ka privatizuar e bere kete per vete. Dhe keta minoritare osmane ne toke shqiptare, na japin leksione patriotizmi e nacionalizmi ne orthodhokseve, qe jemi te vetmit qe nuk e kemi ndryshuar fene e te pareve sa here qe ne ato troje kane fryre errerat e forta nga Lindja apo Perendimi.
    Sipas pohimit tend, diku 75% e Shqiperise qenkan osmanli, sepse jane mysliman kuptohet! Ndersa pjesa tjeter 25%-shi qenkan grek, malazez dhe hashkali...

Per fene e te pareve skam cfare te flas me, se s'mbeti asnje shqipetar ne kete Shqypnin te mjeren Shqypni!

Nese Kryepeshkopi Anastas do te kish urrejtje per shqiptaret, ai nuk kish perse vinte ne Shqiperi te sherbente njerezve kokeboshe e mosmirenjohes si puna tende, por vazhdonte te jetonte ne Athine si Akademik i nderuar dhe si nje drejtuesit me ne ze ne bote i levizjes ekumenike.
    Si ka mundesi ky njeri pa asnje interes te vij ne Shqiperi t'i sherbej njerezve kokebosh e mosmirnjohes duke anashkaluar nderimin dhe rrespektin e bashkeatdhetareve te tij ne vendin e vete?!

Nacionalizmi nuk eshte fe, eshte ideologji. Ashtu si komunizmi ishte ideologji. Ashtu si globalizimi eshte ideologji e kohes qe jetojme. Ashtu si Europa e Bashkuar eshte ideologji. Te gjitha keto ideologji, pavaresisht se per momentin kane nje rendesi te jashtezakonshme, jane te destinuara qe te veniten e rrezohen me kohen, per tu zevendesuar me ideologji te tjera. Ashtu si sot nacionalizmin shqiptar po e zevendeson ideologjia e Evropes se Bashkuar. Pra ideologjite jane te perkohshme, vine e ikin me kohen, por feja dhe tradita fetare lene gjurme te pashlyeshme ne ndergjegjen e njerezve dhe nje populli. Prandaj une shtrengoj fort besimin e traditen e trasheguar nga te paret e mi, se jam i ndergjegjshem se te gjitha keto ideologji do ti marri era me kohen, por feja ka qene e do te jete e ngulur thelle ne zemrat e njerezve me besim.

Albo
    Po feja cfare eshte sipas teje i nderuar Albo?

Nacionalizmi eshte e vetmja arme, e cila ne momente kulminante i jep vullnet dhe ngjall patriotizem tek nje popull me gjuh tradite gjak dhe zakone te njejta, te cilin mund ta quajme me nje fjale Komb, vendi i te cilit eshte ne rrezik nga fqinjet e tij. Nacionalizmi nuk mund te quhet asesi ideologji e perkohshme dhe nuk guxon te krahasohet me ideologjine komuniste ose me globalizmin dhe te tjera ideologji te ngjashme me keto, sepse Nacionalizmi eshte nje fenomen i cili shuhet dhe ngjallet, dhe perseritet ne momentet e duhura per te shpetuar nje komb nga asimilimi dhe rreziku per pushtim te truallit nga popuj te tjere.

nacionalizmi mes ketyre popujve eshte nje tradite 200 vjecare, kurse feja qe ata mbajne e trashegojne eshte mijera vjecare.

Albo
    Sikur te ekzistonte nacionalizmi vetem keto dy shekujt e fundit qe ti permende dhe mepare te mos kete ekzistuar kurre, ne nuk do te kishim pasur kete gjuhe sepaku qe sot e kemi!

Nga ato qe i thate ju i nderuar Albo dhe shoku yt Ilia me le te kuptoj se feja ortodokse qenka feja e cila rrezikon me se shumti interesat e kombit shqipetar...!!!

Shendet
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gon! : 08-06-2012 më 09:29

Faqja 13 prej 27 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •