Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17
    i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836

Ja cilat janë padrejtësitë më të mëdha në botë!

Shpesh themi se bota është e padrejtë… Për këtë arsye dy autorë, Ute Scheub dhe Yvonne Kuschel, kanë përmbledhur në një libër me 198 faqe padrejtësitë më të mëdha në botë por edhe në vendin e tyre Gjermani. Ja disa prej tyre:
    Gratë kryejnë 60 përqind të punëve në botë, por marrin vetëm 10 përqind të të ardhurave globale…. 3/4 e të gjitha grave dhe vajzave në mbarë botën përballen së paku njëherë me dhunë ose sulme seksuale…. Në mbarë botën janë 1.5 miliard njerëz që nuk kanë akses në elektricitet….1 përqind e njerëzimit zotëron rreth 44 përqind të pasurisë botërore. 10 përqind e tyre zotërojnë në total 84 përqind të gjithë pasurisë. Gjysma e varfër popullsisë në botë zotëron vetëm 2 përqind të pasurisë së saj…. Në mbarë botën çdo pesë sekonda vdes një fëmijë nën 10 vjeç nga uria. Fakt është se bota ka pasuri e para për të ushqyer 12 miliard njerëz…. Të varfrit në vendet në zhvillim e japin 80 përqind të pasurisë së tyre për bukë… Të pasurit paguajnë gjithmonë e më pak taksa. Nga viti 2003 deri në vitin 2009 është ulur taksa mbi pasurinë në 86 vende.
    Çdo vit vdesin 17 milion njerëz nga sëmundje të trajtueshme, për shkak se nuk e përballojnë shërbimin shëndetësor… Fakt është se meshkujt vdesin më shpesh se femrat përmes vetëvrasjeve, aksidenteve, dhunës, kancerit, alkoolit dhe drogës, por edhe prej rreziqeve të përditshme për shkak se nuk shkojnë tek mjeku ose psikologu. Në Gjermani 2/3 e të gjitha emergjencave, 3/4 e të gjitha vetëvrasjeve, 4/5 e të gjitha sëmundjeve të varësisë dhe 9/10 e të gjithë të arrestuarve janë meshkuj. /albobserver.com/
    Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    jo cdo gje nga ato eshte padrejtesi, dhe per ato qe jane duhen treguar fajtoret nese ka.
    Nuk jane aq banale dhe te thjeshta gjerat. Nuk do shume per te listuar padrejtesite, problemi eshte analiza e shkaqeve dhe propozimi i nje zgjidhje konkrete te realizueshme e jo me endrra utopike.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    wow, tmerr shume padrejtesi! Kane kaq shume edhe askush nuk dhuron sikur do e marrin me vete gjithe ate pasuri. anyhoo that's what you get in the men's world
    I LOVE GOD

j&g

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Nuk mendoj se mund te kete padrejtesi me te madhe se sa ajo qe u eshte bere shqiptareve,but here we are,still alive dhe te poshteruar
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Ja cilat janë padrejtësitë më të mëdha në botë!

Nuk jane padrejtesi deri sa ligji(i xhunglles) qe rregullon dhe mundeson keto efekte nuk shpallet antinjerezor. Shtetet qe perfitojne me shume nga ky ligj jane pikerisht ato qe konsiderohen me te qyteteruara. "Qyteterimin" e kan arritur dhe e mbajne mbi kurriz te te tjereve..
    Fjala "pasuria nuk eshte asnjehere e pafajshme" tregon thelbin ku fillojne padrejtesite..

Njerezimi(si fryme) eshte jokompatibil me ligjet e natyres(xhunglles).. Kush do fitoje kontrastin?
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga daniel00 Lexo Postimin
    Shpesh themi se bota është e padrejtë… Për këtë arsye dy autorë, Ute Scheub dhe Yvonne Kuschel, kanë përmbledhur në një libër me 198 faqe padrejtësitë më të mëdha në botë por edhe në vendin e tyre Gjermani. Ja disa prej tyre:
    Gratë kryejnë 60 përqind të punëve në botë, por marrin vetëm 10 përqind të të ardhurave globale…. 3/4 e të gjitha grave dhe vajzave në mbarë botën përballen së paku njëherë me dhunë ose sulme seksuale…. Në mbarë botën janë 1.5 miliard njerëz që nuk kanë akses në elektricitet….1 përqind e njerëzimit zotëron rreth 44 përqind të pasurisë botërore. 10 përqind e tyre zotërojnë në total 84 përqind të gjithë pasurisë. Gjysma e varfër popullsisë në botë zotëron vetëm 2 përqind të pasurisë së saj…. Në mbarë botën çdo pesë sekonda vdes një fëmijë nën 10 vjeç nga uria. Fakt është se bota ka pasuri e para për të ushqyer 12 miliard njerëz…. Të varfrit në vendet në zhvillim e japin 80 përqind të pasurisë së tyre për bukë… Të pasurit paguajnë gjithmonë e më pak taksa. Nga viti 2003 deri në vitin 2009 është ulur taksa mbi pasurinë në 86 vende.
    Çdo vit vdesin 17 milion njerëz nga sëmundje të trajtueshme, për shkak se nuk e përballojnë shërbimin shëndetësor… Fakt është se meshkujt vdesin më shpesh se femrat përmes vetëvrasjeve, aksidenteve, dhunës, kancerit, alkoolit dhe drogës, por edhe prej rreziqeve të përditshme për shkak se nuk shkojnë tek mjeku ose psikologu. Në Gjermani 2/3 e të gjitha emergjencave, 3/4 e të gjitha vetëvrasjeve, 4/5 e të gjitha sëmundjeve të varësisë dhe 9/10 e të gjithë të arrestuarve janë meshkuj. /albobserver.com/
    Kontinenti me i varfer eshte Afrika pasi shume shtete atje jane ne lufte civile ose ne lufte ndermjet shtetesh per interesa ekonomike. Shtetet e varfera nuk jane te varfera per shkak te te pasurve ne Amerike e Evrope, por per shkak se nuk kane kuadro te menaxhojne prodhimin bujqesor apo prodhimin industrial qe qon ne pasuri. Pasuria nuk krijohet pa njerez te shkolluar, pa qeveri qe nuk bejne politika per te miren e rritjes ekonomike dhe pa plan te zhvillimit ekonomik.

i/e larguar Maska e ahmed_tr
    Anëtarësuar
    23-11-2003
    Vendndodhja
    TIR
    Postime
    98
    Per te qene i pasur dikush duhet te jete i varfer, APO JO!?
    Duhet te kete ndonje formule per kete!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Padrejtesite ne kete bote nuk kan numer.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e Bajraku
    Anëtarësuar
    29-02-2012
    Postime
    498
    Kur dikush ka miliarda ne Banka, e dikush ase buke nuk ka me henger?
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga daniel00 Lexo Postimin
    Ashtu eshte

Dhe pikerisht keto jane shkaqet perse kemi nje situate aq te palakmueshme ane e kend rruzullit.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •