Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7

“40% e popullsisë së Maqedonisë është shqiptare”

40% e popullsisë së Maqedonisë përbëhet nga shqiptarët, kjo të paktën besohet nga NATO pasi shifrat zyrtare të Maqedonisë janë marrë gjithnjë me skepticizëm.

“Që prej fundit të Luftës së Parë Botërore, popullsia e ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë është rritur në mënyrë të qëndrueshme, ku rritja më e madhe i përket komuniteti etnik të shqiptarëve”, thuhet në të dhënat për Maqedoninë.

Nga 1953 deri në Censusin zyrtar të vitit 2002, numri i qytetarëve shqiptarë është trefishuar.

“Pjesë perëndimore e vendit, ku jeton pjesa më e madhe e shqiptarëve, është edhe më e populluara pasi përllogaritet se jetojnë 40% e popullsisë në total”, thuhet në këtë dokument më tej.

Sipas të dhënave të NATO-s, Maqedonia ka një popullsi prej 2.1 milionë.

Maqedonia nuk është anëtare aleancës atlantikut por ajo është kandidate për t’u anëtarësuar bashkë me Malin e Zi.

Shekulli
    ”Ti, Shqipëri, Më Jep Nder, Më Jep Emrin Shqiptar”

i/e regjistruar Maska e laburist
    Anëtarësuar
    20-06-2010
    Postime
    208
    Si mos me qen ............!!
    Abuzimi me nacionalizmin fals, eshte streha e fundit e te gjithe BATAKCINJVE

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Kane filluar sllavet te dergojne NOTE PROTESTE Natos
    http://denesen.mk/web/2012/05/17/nat...ra-makedonija/
    Ne njeren ane edhe ju lumte , ne krahasim te 7-8 milione shqiptareve rreth e rreth Maqedonise qe flejne .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    jo illyrian rex aty thot qe pjesa perendimore e maqedonis perban 40% te popullsis totale te shtetit maqedon.
    http://www.chicagonato.org/former-yu...hp?page_id=264
    Atehere , gjithsesi del 40% sipas ksaj faqe te NATO-s i realte , sepse , nese 40% e popullsise totale jetojne ne maqedonin perendimore lirisht mund te merret edhe si numer i shqiptareve minimal 40% .
    Ne Maqedonine perendimore=
    Nuk hyn VELESI , ku jetojne edhe aty Shqiptare
    Nuk hyn Prilepi , me disa fshatra shqiptare
    Nuk hyn Krusheva me disa fshatra shqiptare
    Nuk hyn Dolneni ku pothujse jane shumice shqiptare
    Nuk hyn Cashka po ashtu shqiptare

Keto vendbanime qe i ceka jane jashte kesaj vije te gjelbert :

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    jan me shum se aq shqiptaret ne Maqedoni por nuk e kuptoj pse akoma duan shtet Maqedonas edhe nuk bejn dicka
    Partizoni

i/e regjistruar Maska e Bes-s
    Anëtarësuar
    04-02-2010
    Postime
    193
    "The western part of the country, where most ethnic Albanians live, is the most heavily populated, with approximately 40% of the total population"

Nese e kuptoni, fjala eshte per 40% te numrit total te shqiptareve ne Maqedoni.

Perkthyer nga citati:
    "Pjesa perendimore e vendit, ku jetojne shumica e shqiptareve, eshte pjesa me e banuar, me nje perqindje mesatare prej 40% te numrit te pergjithshem (total).

Pra, fjala eshte per nje perqindje prej numrit total te popullsise ne vend e jo sic disa e keqinterpretojne, duke thene se eshte fjala per perqindjen vetem ne pjesen perendimore te vendit.

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Ma mire kishte me qene po te ishin 20%, mirepo me qene si duhet.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •