-
i/e regjistruar
Ubejd Bin Umejr dhe gruaja provokuese
Iben Xheuzi tregon se ne Meke ishte nje grua provokuese. Nje dite ishte duke pare veten ne pasqyre dhe i thote burrit te saj:
- A di ndonje person qe e shikon kete fytyre te bukur dhe nuk provokohet me te ?
Ai tha :
-Ubejd bin Umejr eshte ai person qe nuk provokohet.
Gruaja tha :
-A me lejon mua te shkoj ta provokoj ate ?
Ky ia ktheu :
- Te kam lejuar!
E bukura i erdhi Ubejdit ne menyren me provokuese . U vecua me te ne nje cep te xhamise se haremit dhe zbuloi fytyren e ndritur si hena ,por dihej qe Ubejdi ishte ne ate kohe nder njerezit me te mire dhe nuk pritej prej tij pergjigje tjeter vetem se kjo:
- Oj roberesha e ZOTIT, mbulohu!
-Kam vendosur qe mos te te ndahem ty sot, jam mrekulluar prej teje!
Atehere Ubejdi e pa se nuk kishte rrugdalje me kete grua dhe i tha :-Ne rregull, une do te te pyes disa pyetje. Ne qofte se ti me pergjigjesh sinqerisht atehere une do te shoh ne ceshtjen tende.
-Cfare te me pyesesh mua une do te pergjigjem me sinqeritet, -tha gruaja.
- Me trego ne qofte se meleku i vdekjes te vjen per te marre shpirtin, a do te deshiroje ta mbaroja nevojen qe ke?
- O Zot, jo !
-Po ne qofte se hyn ne varr dhe viine meleket pyetes, a do te kenaqeshe po te ta kryeja ate nevoje ?
-Jo, o Allah!
-Po ne qofte se njerezve u jepet libri I tyre dhe ti nuk e di nese do ta marresh me te djathten apo te majten tende, a do te ishe e kenaqur ta kryeja nevojen qe ke ?
-O Allah ,jo!
-Nese je para ures se siratit dhe nuk e di a do te kalosh apo jo, a do te doje ta plotesoja deshiren tende?
- O ZOT, jo!
- Po te vendoset para teje peshorja dhe nuk e di a do te jete e rende apo e lehte do te deshiroje te te pergjigjesha?
-O Zot, jo!
? -Po nese je para Zotit tend per te dhene llogari a do ishe e kenaqur ta kisha kryer nevojen tende
Jo , per Allahun!-
-U pergjigje me sinqeritet! Atehere kije frike ALLAHUN, sepse ai te ka dhene bukurine dhe shume gjera te mira.
Gruaja u kthye tek burri I saj . Ai e pyeti:
- Cfare bere ?
Kjo I pergjigjet:
- Ti je njeri I kote dhe ne jemi te kote!
Qe nga ajo dite ajo u pendua tek ALLAHU dhe filloi te bente adhurim, te falte namaz e te agjeronte . I shoqi pas kesaj ngjarjeje thonte:
- Cfare kam une me Ubejd bin Umejrin?! Ma prishi gruan! Per nje nate ishte grua dhe u kthye ne murgeshe!
Perktheu: Zejdi Isuf Bardhoshi
Shenim :Veprimi I atyre te dyve ishte I keq dhe nuk lejohet ne fe! Eshte e ndaluar dhenia e lejes nga ana e burrit per gruan ne berjen e haramit! Edhe gruas nuk I lejohet t'I kerkoje bashkeshortit leje per kundershtimin e Allahut!
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt