-
i/e regjistruar
Ah E Mjera Une Sa Neglizhente Isha Ndaj Urdherave Te Allahut
Nuk njoh ndokend te jete kenaqur me dynjane si jam kenaqur une, ose te kete qeshur sic kam qeshur une a te jete argetuar si jam argetuar une
megjithate jeta ime ishte nje ferr qe nuk perballohej, e humbisja diten mes kengeve te prishura ose shetitje neper rruge ose tregje, kurse nata me kalonte duke ndjekur kanalet e ndyra para televizorit ose duke folur ne telefon, jete kjo qe nuk kishte tjeter kuptim vecse humbje dhe papergjegjesi
U jepja rendesi gjerave banale, megjithate isha arrogante e mendjemadhe , nuk e pranoja keshillen e babait per sjelljen e keqe . U bera e njohur me sjelljen time te tmerrshme... Nuk I harroj fjalet e babait tim, I cili Ishte I preokupuar me firmen e tij e me pasurite e tij ,kur me qortoi e me cilesoi si te pa edukate, pa respekt ndaj prinderve, pa turp
Me tha gjithashtu:" Kush do te mendoje te martohet me nje vajze te keqe si ti ? Ti me turperon .. Sikur te mos ishte e ndaluar do te te kisha vrare .."
Nena ime e shkrete u lodh duke me keshilluar e duke me folur , madje nuk la rruge as menyre per te me ndaluar ,porse as lotet e saj nuk ndermjetesuan tek une qe mbeta kryelarte. Pasi perfundova shkollen e mesme gjendja mu perkeqesua . Mbarova me nota shume te uleta pas ngeljesh qe zgjaten disa vite . Ky nivel I dobet mesimor me privoi nga ndjekja e ndonje universiteti
Mbeta ne shtepi dhe kjo ishte si nje rrufe per babane
kjo do te thoshte se koha e lire ne jeten time do te shtohej dhe normalisht do te behesha edhe me e keqe .. Keshtu ndodhi me te vertete
Rrija duke degjuar muzike ,shihja filma te ndyre , lexoja revista te pista ,histori banale
E imogjinoja veten si kengtare a kercimtare e njohur dhe harroja urtesine pse Allahu na ka krijuar ne kete dynja.
Ne nje dite si gjithmone po degjoja borine e shejtanit ''muziken'' dhe kerceja e kendoja kengen pas kengtarit te shthurur I cili me kishte marre mendjen, kur shoh motren time te vogel ''Maha'' 7-vjece te futet ne dhomen time. U ul dhe nisi te shohe pamjen time qesharake dhe levizjet e mija prej te cmendure . U cudit aq shume sa e kapi nje e qeshur e madhe e s'me mbeti gje tjeter vecse te fikja maetofonin . U acarova dhe I ulerita : "Cfare do ? Maha e vogel , e frikesuar e duke u dridhur sepse ajo e dinte forcen dhe egersine time tha: Dua te ulem me ty
kam frike .. fol me mua sepse nuk ka njeri ne shtepi pervec nesh dhe sherbetores ..hajde dalim ne kopesht
sepse ndjej merzitje dhe zhgenjim
Atehere u inatosa edhe me teper , I hapa deren edhe I thashe : Mu zhduk . .. ik tek sherbetorja dhe luaj me te , nuk dua njeri ketu .. Kuptove? Vogelushja iu dorezua urdhrave te mi dhe u zmraps duke qare .. ndersa une vazhdova ulerimat si e cmendur:" Luaj larg , dhe mos te te shoh here tjeter ketu.. degjove???? "U ktheva ne felliqesine time ..ne kasetat e mia dhe plotesova kengen dhe kercimin , por perbrenda ndjeja dicka .. nje boshllek I madh me mundonte
Shikoj oren
ora 5 pasdite .. ora me e pershtatshme per te vazhduar biseden me filanin e filanin
Kerkoja argetim andaj vendosa ta shtyj telefonaten per ne mesnate
koha e kenaqesise
Mendova te dal ne kopeshtin e shtepise sepse atje ndoshta do te gjej qetesine e kerkuar. Ndjeja nje merzitje ,dhe pikellimi qe me mbushte zemren por nuk e dija pse
U afrova drejt pishines kur mu shfaq nje pamje e trishtueshme qe shembi token nen kembet e mia
''
Motra ime e vogel e zhytur ne ujin e thelle te pishines
e mbytur
E vogla ime s'dinte te notonte si ne ... U rrenqetha , bota mu ngushtua, nisa te therras me dhembje sa me kishte fyti : Maha .. Maha.. por ajo nuk pergjigjej
Me te shpejte erdhi sherbetorja e trembur dhe e trishtuar nga britmat e mia. E nxorem nga pishina dhe une e mora ne krahe . Nisa ta leviz... ndoshta jepte shenja jete .. ndoshta fliste.. ndoshta merrte fryme .. Kontrollova rrahjet e zemres se saj te vogel por ajo kishte ndalur ...Ende te kane mbetur ne ndergjegje lotet e pafajshem te cilet dolen para disa oresh nga ulerimat e mia ...E mora ne krahe dhe e futa brenda, nderkohe sherbetorja telefonoi prinderit te cilet erdhen me te shpejte dhe e derguan ne spital . Si e terbuar mendoja e para syve me mundonte imazhi I saj. Neglizhenca ime per nje cast mori jeten e kesaj vajze te pafajshme
Lusja Allahun qe te rikthehej motra ime e dashur ne jete dhe nuk doja nga dynjaja asgje , sepse dynjaja para meje u be gjeja me e urryer
Perkujtoja ditet e mia ne humbje
jeta si shirit me kalonte para syve
jete kjo ku lideri ishte shejtani dhe une mbroja me fuqi partine e tij. U ula prane telefonit .. Prisja me padurim pergjigjen e doktorit ... Pulset e zemres vazhdonin te rrihnin pa nderprerje , qortoja veten pa pushim
Ah sikur ta lejoja te rrinte me mua ne dhome
ah sikur te degjoja cfare me tha
ah sikur te mos e kisha lene
Mos valle donte te me pershendeste per here te fundit ? .. Jo .. Jo
Do te kthehet Maha , sigurisht qe do te kthehet dhe une do te fluturoj nga gezimi kur ta shoh . Do ta perqafoj dhe do ta shtrengoj ne gjoks ... do ta puth .. do ti blej lodra .. embelsira.. cfare te doje , por
kthehu tek une e dashura ime Maha. .. E nderpreu litarin e mendimeve te mia zilja e telefonit .. e ngrita ate me nje shpejtesi marramendese plot ankth.. dhe nga spitali ...Ngushellimi yne per ate femije te pafajshem .. I ka kaluar uji ne mbrendesi per shkak te qenreses se saj me shume se nje ore nen uje .. . Keto fjale me tronditen aq sa nuk pashe me asgje
bota mu shemb per here te dyte
me ra te fiket...
Me pas u permenda
pas pak kohe
Degjova babane te thote : E lame ne shtepi ne shoqerine e kesaj .. Dhe une plotesova ate cka donte te shprehjte : "Kjo
e humbura .. "U ktheva ne dhome duke qare motren . .. duke bertitur per humbjen time .. Bertita per hir te Allahut: Mos me bashkoni mua mes vuajtjeve te njerezve dhe ndeshkimit te fatkeqsise. .. Me meshironi ..sepse jam e humbur .. Shikoj fytyren tende te bukur
Me shfaqet pafajesia jote .. ledhatimi yt... Sa here te kam vrare .. sa here jam sjelle keq me ty pa shkak .. oohh sa e poshter qenka jeta
Pashe nenen time duke qare e I thash :" Pse qan o nene e merzitur? Po qan largimin e vajzes tende te pafajshme, te dashur, te shtrenjte ?
Apo po qan gjendjen e vajzes tende te humbur
dhe ske tjeter vec saj
Ndali lotet o nena ime, sepse kam nje lemsh aq te madh perbrenda sa nese shperthen
U zgjova nga humbja e madhe pasi pashe vdekjen me syte e mi, mu hap zemra me driten e imanit pas jetes se humbur .. vetem pas kesaj tragjedie I mblodha te gjitha gjerat e keqia qe kisha dhe I hodha para syve te te gjithve
larg ..pa kthim ne dashte Allahu. Me pas I mblodha forcat e mia ,shkova mora abdes, e nisa te falem per Allahun e Lartemadheruar . Ne namaz qava shume per ditet qe kisha kaluar .. qava edhe me shume kur kujtova motren time te dashur dhe e luta Allahun qe te takohesha me te ne xhennet.
Perktheu: Zejdi Bardhoshi
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt