Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Postime
    716

Oliver Schmitt: Shqiptarët në Perandorinë Osmane!

Si i ftuar në emisionin "Zona e Debatit" në TV Klan Kosova, Oliver Schmitt ka folur për historinë shqiptare të dokumenteve e larg interpretimeve e manipulimeve komuniste.

Një shkëputje nga debati i ftohtë:

http://www.youtube.com/watch?v=vzfeW...ature=youtu.be

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga Ermedin Lexo Postimin
    Si i ftuar në emisionin "Zona e Debatit" në TV Klan Kosova, Oliver Schmitt ka folur për historinë shqiptare të dokumenteve e larg interpretimeve e manipulimeve komuniste.

Një shkëputje nga debati i ftohtë:

http://www.youtube.com/watch?v=vzfeW...ature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=ZdfOjFTG8Zg
    Po bre Ermendin ,ndoshta ky detaj ju shkon per shtati por mos harro qe ky shqiptaret i paraqet si popull pa identitet kombetar dhe qe kurre asnje shqiptar nuk ka bere kurre gje per popull por vetem per perfitime personale ,kushedi ndoshta duke ju pare juve ka ardhe ne konkludim se edhe shqiptaret e meparshem duhet e ishin te tille!

i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Postime
    716
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Po bre Ermendin ,ndoshta ky detaj ju shkon per shtati por mos harro qe ky shqiptaret i paraqet si popull pa identitet kombetar dhe qe kurre asnje shqiptar nuk ka bere kurre gje per popull por vetem per perfitime personale ,kushedi ndoshta duke ju pare juve ka ardhe ne konkludim se edhe shqiptaret e meparshem duhet e ishin te tille!
    "Kombëtarizmi" si nuk ekziston më si ideologji, sidomos me konkluzionet kritike nga studijuesit E. Hobsbaum, E. Gellner dhe B. Anderson. Madje ky i fundit kombet i emërtoi "komunitete imagjinative", madje edhe titulli i librit ka emërtimin e këtillë, sepse një gjë e tillë është jorealitet, pjellë nacionaliste.

Mundi dhe përpjekja për ta quajtur një popull në një territor si "komb" është një qasje raciste, sepse edhe vet populli e shteti shqiptar ka plot "kombe" brenda, si romë, turq, boshnjakë... e shumë të tjerë, pra flasin e jetojnë si ne, edhe pse nga njëri prind mund të jenë "joshqiptar". Madje, kjo është qasje anti-dashurie sepse tani për ta ruajtur "kombin" duhet patjetër me "shqiptar" të martohemi, edhe atë me "gjak" pastër - racizëm.

Racizmi, nacionalizmi, etj. sollën luftërat botërore, me interese "kombëtare". Kjo më nuk pinë ujë në perëndim, që me formimin e BE-së, edhe pse mbeturina të tilla ka edhe ca!

Ne kemi mbetur me kokë komunisti, e për atë shkak nuk integrohemi dot në Europë.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Ne kemi mbetur me kokë komunisti, e për atë shkak nuk integrohemi dot në Europë.
    Zigenes, nuk paske marre vesh gje. Eshte komunizmi qe nuk njeh "kombesi", ndryshe nga Europa. Per kete asye nuk integron as Turqit dhe as ty. Sllavet i ka shpallur "Iliret e Jugut", kurse ty dhe dhe te tjeret pjesetare te 'kombit' te perzier zigen.

Ama te drejten e fjales ta ka lene. Edhe 10000 zigene t'i solli mbrapsh qe ti ushqesh ti shumekombeshi me flamur me 100 yje nga fondet e Arabise. Ti biesh kembores per lope, te lejohet edhe ne forum.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 13-05-2012 më 17:18

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Po cfare Shmiti? Ne paskemi Nuri Bexhetin qe po na defton se ne qenkeshim bizantine. Te tere therrasin ujku, nderkohe qe cakalli ben kerdine.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 13-05-2012 më 17:21

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Spekullime te kota idiote alla shmit.

ne aktet dokumentare te kohes shfaqet me variacione te shumta emrash Iohannes, Janus, Iouan, Ioannis, Yuan, Ivan, Yuvan.

Ivan njihet vetem ne akte te pakta ne gjuhen sllavonike, nga Ninac Vukosalic.

Giovanni ate e njeh Gjon Muzaka tek "Breve memoria de li discendenti de nostra casa Musachi" te shkruar ne italisht, po me kete emer e jep dhe Demetrio Franco dhe Barleti, meqe kane shkruar ne italisht dhe latinisht.
    Ne shumicen e dokumentave rezulton me Giovanni, nese nuk e di ky trupeshku shmit le ta mesoje...por meqe rezulton Giovanni nuk do te thote se Gjoni ishte italian.

shmiti shperthen shashka tymuese koti, historian leshi.

ne shqip eshte Gjon, pike

turgut, e kuptove
    Ndryshuar për herë të fundit nga Billy Joe : 13-05-2012 më 17:46

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    "Kombëtarizmi" si nuk ekziston më si ideologji, sidomos me konkluzionet kritike nga studijuesit E. Hobsbaum, E. Gellner dhe B. Anderson. Madje ky i fundit kombet i emërtoi "komunitete imagjinative", madje edhe titulli i librit ka emërtimin e këtillë, sepse një gjë e tillë është jorealitet, pjellë nacionaliste.

Mundi dhe përpjekja për ta quajtur një popull në një territor si "komb" është një qasje raciste, sepse edhe vet populli e shteti shqiptar ka plot "kombe" brenda, si romë, turq, boshnjakë... e shumë të tjerë, pra flasin e jetojnë si ne, edhe pse nga njëri prind mund të jenë "joshqiptar". Madje, kjo është qasje anti-dashurie sepse tani për ta ruajtur "kombin" duhet patjetër me "shqiptar" të martohemi, edhe atë me "gjak" pastër - racizëm.

Racizmi, nacionalizmi, etj. sollën luftërat botërore, me interese "kombëtare". Kjo më nuk pinë ujë në perëndim, që me formimin e BE-së, edhe pse mbeturina të tilla ka edhe ca!

O Zot ,nuk i besoj syve se cka lexova .... aq shume ju paskan ckombtarizu!!!
    Ideja e internacionalizmit ishte ideologji KOMUNISTE ,or vred ,nje popull qe nuk ka ndjenja kombetare eshte i destinuar te zhduket ose te jetoj ne mjerim ...
    Vllezer te internacionale ,parulla komuniste ... vellezer te fese ,parulla islame ...dy ideologji qe sakatuan kombe ,e para fatmiresisht deshtoi ndersa e dyta se ka larg...
    Nuk pine uje ne perendim thote hahhaha ,shko thuj gjermanit kete qe na the neve ...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Ja dhe greku ketu na ka folur per mitet Shqiptare dhe Serbe dhe vete pergjon pas gardhin sa te hane kokat dy palet fillestare dhe ai te dale me tezen "bizantine". ani po merre ndihme edhe nga shiptaret qe kane qene UCK komado dhe kane mesuar te bejne shaka te "forta" ne gjermanisht me serbet dhe gazetaret.

http://en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_Skanderbeg

i/e regjistruar Maska e Kevin21
    Anëtarësuar
    13-05-2012
    Postime
    56
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    O Zot ,nuk i besoj syve se cka lexova .... aq shume ju paskan ckombtarizu!!!
    Ideja e internacionalizmit ishte ideologji KOMUNISTE ,or vred ,nje popull qe nuk ka ndjenja kombetare eshte i destinuar te zhduket ose te jetoj ne mjerim ...
    Vllezer te internacionale ,parulla komuniste ... vellezer te fese ,parulla islame ...dy ideologji qe sakatuan kombe ,e para fatmiresisht deshtoi ndersa e dyta se ka larg...
    Nuk pine uje ne perendim thote hahhaha ,shko thuj gjermanit kete qe na the neve ...
    BRAVO ane, me ne fund nje person qe flitka tamam. E lexova ate materialin me siper edhe them turp turp turp! I bashkohem anes sepse ka te drejt kur thot ... nje popull pa ndjenja kombetare zhduket, sepse qe tjua them edhe tjua sqarroj atyre qe skuptojn se cfar esht nacionaliteti. Amerika po ta dini nuk rrjedh nga tribu edhe te ter jan emigrant qe jan larguar nga evropa e azia per ti shpetuar diskriminimeve ne vitet 1600 dhe 1700. Pra vein vtm per tu pasuruar edhe sepse ishin shtresa me e ulet e shoqeris. Kshu esht ndertuar perendimi, kurse ne vende si SHqiperia ose lindje banoret jan autokton. Amerikanet smund te flasin dot per paraardhesit e tyre sepse i bie te dalin anglez kurse shqiptari eshte 100% produkt shqiptar.. TURP te ken ata qe mendojn se per tu integruar ne Evrop duhet te hidhet posht SHqiptaria. TURP TE KEN TE TER ATA QE E SHESIN SHQIPTARIN. Pse nuk e shet greku greqin.. Pse duhet ta shesi Shqiptari shqiptarin? Ku ka vajtur ai gjak qe eshte derdhur nga te paret tan per kte toke? Mos valle jua ka mbrojtur tokat amerika juve shqiptareve qe mendoni se duhet te hedhur posht shqiptaria? Un e thash ckisha per te then... EDHE NJEHER, JO TE TER SHTETET I KAN RRENJET NJELLOJ, SHQIPERIA NDRYSHE NGA AMERIKA ESHTE AUTOKTONE! i them atij shmittit qe te qepi gojen edhe mos bei dallavera me shtetin e paster shqiptar!

per ate materialin qe thash e lexova me siper ishte materiali i postuar nga Ermendin i jap anes 100% te drejt tek ajo qe shkruajti!

Nacionalizmi nuk eshte ide komuniste por eshte dashuria per memedheun tend. Por duket se shum njerez nuk jan ndricuar akoma me kte fakt dhe kan krijuar dashuri me te madhe per ameriken sesa per Shqiperine. ( un jetoj ne komunitiet amerikan kam 2 vjet qe po jetoj edhe ju a them i garantuar... nuk ka si shqiptaret, arrin ta besh muhabetin hapur me shqipot e jo si me kta amerikanet)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 14-05-2012 më 13:04

i/e regjistruar Maska e Helikranon
    Anëtarësuar
    14-11-2010
    Postime
    359
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Po cfare Shmiti? Ne paskemi Nuri Bexhetin qe po na defton se ne qenkeshim bizantine. Te tere therrasin ujku, nderkohe qe cakalli ben kerdine.
    Ke te drejte.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •