http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=234760&ref=ml
Emisioni Pasdite nė Top Channel kishte nė fokus historinė e njė vajze 19-vjeēare e cila ėshtė pėrzėnė nga shtėpia e tė dashurit ku jetonte prej 3 muajsh.
Valbona rrėfen: Historia ime nisi nė fund tė janarit. Jam njohur me Atlantin nė rreth shoqėror nė Tiranė sepse ai vazhdon shkollėn nė universitet privat. Jemi 5 motra dhe njė vėlla nė shtėpi. Babai im pi alkool e gjithashtu kam njė xhaxha dhe njė hallė tė sėmurė mendorė. Kemi pak tė ardhura dhe unė kam punuar qė 14 vjeē pėr tė ndihmuar familjen. Punoja nė rrobaqepėsi dhe shitėse nė njė librari shkollore sepse jam mė e madhja e familjes. Atlantit i tregova historinė time familjare, i erdhi keq pėr mua dhe mė premtoi se do tė jetonim tė dy bashkė.
19-vjeēarja u largua kėshtu nga shtėpia e saj e shkoi tė jetonte nė shtėpinė e tė dashurit: Mė 25 janar u largova nga shtėpia natėn pa e biseduar me mamin e motrėn. Kisha turp dhe frikė t ia tregoja atyre tė shtėpisė. Qėndrova nė Tiranė me Atlantin e pastaj jetuam nė Tropojė tek shtėpia e tij pėr tre muaj. Atlanti vinte njė herė nė dy javė sepse vazhdonte shkollėn nė Tiranė.
Pikėrisht aty filluan problemet e para me vjehrrėn: Pritja nė shtėpinė e djalit ishte e ftohtė sepse ėshtė normale qė nusja e djalit kėrkohet mė e mira.
Ky ishte vetėm fillimi. Disa thashetheme qė lindėn nė vendlindjen e Valbonės bėnė qė historia tė mos shkonte mė tej: Lindėn disa thashetheme qė unė kam qenė e martuar mė parė nė Burrel dhe se kam njė djalė. Gjithashtu dolėn fjalė se babai ka abuzuar seksualisht me mua, por asgjė nuk ėshtė e vėrtetė. Unė kam folur me vjehrrin dhe po tė ishin tė vėrteta do tė isha larguar vetė nga shtėpia.
Tė mėrkurėn e javės sė kaluar vjehrri mė tha qė tė shkojmė nė Tiranė dhe do e vendosim vazhdimin e lidhjes me Atlantin, por ai nuk erdhi pėr tu takuar me ne. Atlanti i tha babait tė tij se ēdo gjė kishte pėrfunduar, shton Valbona, e cila rrėfeu se kishte tentuar edhe vetėvrasjen disa herė.
I kontaktuar nga stafi i Pasdite nė Top Channel, vetė djali deklaroi: Valbona duhet tė mė harrojė sepse nuk ka tė ardhme me mua. Nuk janė vetėm fjalėt e njerėzve pengesė pėr lidhjen tonė, por shumė gjėra qė e bėjnė tė pamundur lidhjen tonė. Ajo i di shumė mirė se si kanė shkuar gjėrat dhe nuk ka asnjė mundėsi tjetėr pėr ne.
Pasi pa kėtė mesazh nga Atlanti, vajza shpėrtheu nė lot. Valbona deklaroi se Atlanti do tė ishte gjithmonė mashkulli i vetėm nė jetėn e saj dhe pėr momentin do tė kthehej nė shtėpinė e prindėrve tė saj nė Burrel.
Emisioni i plote
Krijoni Kontakt