Ne jemi vetem shpirti. Trupi eshte objekt banimi, i domosdoshem.. mirepo nuk eshte ne.
Ne jemi vetedija jone.
Jemi vetem trup.
Jemi trup edhe shpirt njekohsisht.
Ne jemi vetem shpirti. Trupi eshte objekt banimi, i domosdoshem.. mirepo nuk eshte ne.
Ne jemi vetedija jone.
Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!
Natyra e njeriut përbëhet nga:
Mendja - Shpirti - Trupi
/
Të Menduarit- Ndjenja- Vullneti
Proçesi i të menduarit - të menduarit individual dhe të lirë, shihet si një mënyrë lidhjeje/komunikimi me "Mendjen e Zotit".
Qëllimi i njeriut është ndriçimi i mendjes, transformimi i Vetdijes duke arritur shkallë shkallë në nivelin më të lartë, si mënyrë "unIfikimi" me "Mendjen e Zotit".
Ndërsa natyra shpirtërore e njeriut, që udhëhiqet nga Ndjenja ose e thënë ndryshe ajo pjesë e natyrës hyjnore të njeriut, ka edhe kjo si qëllim zhvillimin shpirtëror, unifikimi i "mikrokozmosit me makrokozmosin".
Si Mendja dhe Shpirti, nuk shihen të ndara, por i shërbejnë njëra tjetrës, sepse të menduarit llogjik është një superfuqi, dhe ndërsa mendja përdor të gjitha Forcat e Natyrës për t'u lidhur me "Mendjen e Zotit", ana shpirtërore e njeriut i Ndjen Forcat e Natyrës dhe vetë Natyrën brenda qënies së tij; pra pjesë e pandashme e së Tërës, duke qenë se edhe s'ka gjë që qëndron jashtë së Tërës.
Vullneti është katalizatori që e vë lëvizje njeriun, që e bën të veprojë si trup i tërë; ura lidhëse e mendjes dhe shpirtit me atë fizike (trupore). Një Trinitet i pandashëm.
Kështu e shoh unë të paktën...
Sa i përket filozofëve, rreth Qënies së njeriut; për vete ngelem ithtare e Platonit dhe Martin Heiddeger, të cilët vënë theksin tek të parit e Dritës dhe jo objekteve të ndriçuara, dhe kjo arrihet shkallë shkallë...
Ne qe vijme nga "kopshtet zoologjike" te tjera, u lexojme nganjehere ama, dhe nese s'kuptojme teresisht teorite tuaja, te pakten kur na shani u kuptojme. Keshtuqe pak respekt per "trupat" qe nuk jane agnostike ia atesite do te ishte i mireseardhur.
Se pastaj na iken deshira per tu lexu edhe kur shkrimet tuaja na duken vertete interesante..............![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 13-05-2012 më 17:17
AUTOCHTHONOUS
anita340 nuk është anëtar i ndonji grupi publik
Pergjithesimi im nuk vlen per ty, gjithsesi s'ka perse te ndjehesh e ofenduar, po dhe sikur te jesh ... maksimumi qe mund te bej eshte te te kerkoj falje me arsyen "Nuk specifikova asnje antar me emrin anita340"
============
BTW,
Deri me tani, rezultati eshte plebishitar si perqindje dhe i paperfillshem si numer. Me sakte 9:0 ... Forca, ta bejm 100:0 dhe perfundimisht do vendoset me vote qe Zoti ekziston
Ne fund fare, t'ja cojme Sandrit te Klanit si kandidature konsensuale per President te Shqiperise e me po te njejtin veprim i plotesojme Dragues deshiren "Zoti per President"!
Urra, Urra, Urra ...
Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 13-05-2012 më 17:17
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!
MOs ia fut kot edhe ti si fetaret, Scion i dashur!!!
Dogma s'eshte gje tjeter veçse nje "fakt" qe s'ka nevoje per prova, po ashtu si per gjeomtrine eshte "pika"!! Probemi nuk eshte tek "dogma" apo tek mospranimi i "teorise"(njekohe qe edhe vete Teologjia s'eshte tjeter perveçse teoria e krijimit te botes nga nje qenie e mbinatyrshme), por ne ngurtesimin e asaj teorie, pra ne bindjen se eshte e persosur dhe e pazhvillueshme me tej!! Sidoqofte kjo eshte teme tjeter....
As une nuk kam votur, Scion, por vetem sepse sondazhi eshte ideuar pa kriter!!Jo jo, eshte me e thjeshte ceshtja.
Nje person i mesuar, qoft ky dhe me bindje "Kreacioniste" nuk do preferonte ti pergjigjej nje pyetje te ngritur mbi baza injorance. Per shembull, une nuk kam votuar akoma, sepse nuk e konsideroj te denje si "Sondazh". He psh. Ti, mund te japesh nje definicion te sakte qoft dhe filozofik se c'eshte shpirti?
Per sa i perket percaktimit(jo "definicionit") te "shpirtit mund ta shprehim si :" forme dhe ftillese e jetes qe gjallon dhe qeveris nje trup", ose si:" ajo "fryme" apo "fllad" perjetesie qe percakton ate ndryshim te vockel por vendimtar, ndermjet nje trupi te gjalle dhe po atij trupi veç nje çast pas vdekjes"!!
Unem duke u mbeshtetur ne vlerat tejet demokratike qe percjell ky nenforum dhe moderatori i tij, mendoj se vlefshmeria e kesaj teme percaktohet nga mundi qe pjesetaret derdhin ne te......vetem koha do ta tregoje!!Gjithsesi, jam akoma jam ne pritje te pergjigjes se Volsiv ne menyre qe te bej valid qendrimin e kesaj teme ne kete nen-forum.![]()
Jarigas
"Shpirti" dhe trupi jane njesi e pandare. Te "dyjat" jane ne formen e tyre burimore dhe gjinden ne nje teresi te quajtur njeri.Ne kete forme e ruajne nje nivel te caktuar te vecantise,ndersa nje pjese te tyre e sakrifikojne per te mirembajtur simbiozen.
Problemet fillojne kur tentojme te definojm termin SHPIRT (njejte sikurse ne Fizike per Eterin ! konsensus i arritur ne perdorimin e termit,por nuk e dime Ceshte)
Personalisht mendoj qe ne te ashtequajturin "shpirt" nuk ka gje,por vetem trupi permes evulucionit ka krijuar sistem te vetmotivimit qe te mbaje vetveten ne jete dhe te shperndaje DNA-n gjenerateve tjera...
Mister i vertet nuk eshte "shpirti" , por nga na vie VETEDIJA.Kete askush nuk e din gjer me sot ! Vetedija eshte fshehtesi mbi fshehtesite .....
Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 15-05-2012 më 09:54
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Mos i hy muabetit aty ku nuk mundesh te dalesh ...
Ne shkence nuk ka "Fakt" qe ska nevoje per prova. Nuk e di ku e gjete kete ...
Ma merr mendje e ke fjalen per Aksiomat, e ne kete rast more per krahasim "Piken" si "kuader" mbi te cilin ngrihen teoremat. Ne rastine pikes zero dimensionale pranohet apriori si "definicion" themelor sepse mbi te ngrihen dhe vezhgimet mbi figura te tjera gjeometrike qe pasojne ate; per shembull Drejteza (1D), Katerkendeshi (2d) dhe kubi (3d). Per te ta permbledhur, pika eshte nje vlere x,y qe percakton nje vend ne hapsiren 2 Dimensionale. Pika eshte zero dimensionale, nuk ka ane/faqe ose vellim; pra, atributet e saja te gjitha jane zero.
Ne dallim nga pika, Zoti, shpirti apo dhe qenie te tjera jo-materiale (Spirituale) nuk jane jane AKSIOMA por jane KONCEPTE ose BESIME mbi te cilat ndertohet c'do gje perpos teorive shkencore. Edhe sikur te trajohet si aksiome, ne rastin e pikes i bie qe zoti te ishte ajo pika mbi te cilen ngrihen figura te tjera te perbera si kubi apo plani, por ketu fillon dhe problemi ... a ka klerik burre nene qe te thote se nga Zoti krijohen "Figura" te tjera me te avancuara se ai? Meh ... :P
Nese marrim vetem nje shembull...
Teoria e Kopernikut, dhe teoria popullore e Breshkes, qe rri mbi breshka te tjera ... ne pamje te pare te dyja jane teori, qe kane nje numer xha te madh perkrahesish, por ajo qe i dallon eshte se nese e para eshte nje teori pjeserisht e mire, e dyta eshte nje teori qesharake, ndersa e para parashikonte nje toke rrumbullake qe sillej rreth trupave te tjere rrumbullake, e dyta parashikon nje toke ku nese njeriu arrin ti gjej skajin do biente nga ajo
Pra shkurt, njerzit duhet te zgjedhin mes teorise se bazuar ne vrojtime serioze apo genjeshtra e bestytni me babagjysher dhe magjistare qe i zgjidhin gjerat brenda 6 diteve dhe diten e 7 pushojne.
Ishte supozimi yt ky apo eshte e bazuar ne vrojtime shkencore? (Me kuptove tani?)
Ka nje dallim esencial mes definicionit shkencor dhe besimeve tona te cilat duhet ti mbajme per vete.
Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 15-05-2012 më 10:41
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
Te gjitha shkencat e kane ftillesen ne filozofi, i dashur Scion!! Ku bazohet filozofia?!
Dogma per teologun s'eshte tjeter peros "aksiomes" per filozofin!!Nese pika eshte zero dimensionale, a egziston pika, Scion?! A ma jep pakez perkufizimin e saj?!A me jep ndonje prove shkencore per egzistencen e saj?! E mos harro se eshte ndertuar e gjithe gjeometria mbi te....!Ma merr mendje e ke fjalen per Aksiomat, e ne kete rast more per krahasim "Piken" si "kuader" mbi te cilin ngrihen teoremat. Ne rastine pikes zero dimensionale pranohet apriori si "definicion" themelor sepse mbi te ngrihen dhe vezhgimet mbi figura te tjera gjeometrike qe pasojne ate; per shembull Drejteza (1D), Katerkendeshi (2d) dhe kubi (3d). Per te ta permbledhur, pika eshte nje vlere x,y qe percakton nje vend ne hapsiren 2 Dimensionale. Pika eshte zero dimensionale, nuk ka ane/faqe ose vellim; pra, atributet e saja te gjitha jane zero.![]()
Per dallim nga "pika"(qe na qenkesh materiale), Zoti, shpirti , etj, qenkerkan jo-materiale?! A me tere mend e ke Scion?! Pra, qe ne fillim, ky logjikim eshte i pabaze, njekohe qe edhe pika nuk esht emateriale!!Ne dallim nga pika, Zoti, shpirti apo dhe qenie te tjera jo-materiale (Spirituale) nuk jane jane AKSIOMA por jane KONCEPTE ose BESIME mbi te cilat ndertohet c'do gje perpos teorive shkencore. Edhe sikur te trajohet si aksiome, ne rastin e pikes i bie qe zoti te ishte ajo pika mbi te cilen ngrihen figura te tjera te perbera si kubi apo plani, por ketu fillon dhe problemi ... a ka klerik burre nene qe te thote se nga Zoti krijohen "Figura" te tjera me te avancuara se ai? Meh ... :P
Per sa i perket pjeses se dyte te shtjellimit tend,nuk mund te me vesh ti kusht per sa i perket aksiomes mbi te cilen ngrihet teoria ime; i vetmi kusht eshte qe teoria pastaj, te arrije te shpjegoje sa me mire ambientin per te cilin eshte ndertuar!
Nese teoria jote bazohet mbi nje "pike" jomateriale neprmjet te ciles ti nderton figura te panumerta(ne fakt nuk i nderton, por vetem se i shpjegon nepermjet saj), nuk do te thote se une nuk mund te marr si aksiome nje "teresi te pakufi" e cila "pjell" nje pafundesi boterash qe i nenshtrohen ligjeve te saj!!
E dyta eshte teori qesharake tanime qe kemi gjetur nje teori me te mire, por deri atehere, ishte teoria e vetme qe qe pershkruante boten!! Sidoqofte, teorite kozmogonike, nuk mund t'i quash thjesht perralla,njekohe qe permbajne elemente qe ende nuk jane shpjeguar nga shkencetaret,,,,,thjesht, Scion, pohove se edhe fetaret kane "teorite" e tyre!!!Nese marrim vetem nje shembull...
Teoria e Kopernikut, dhe teoria popullore e Breshkes, qe rri mbi breshka te tjera ... ne pamje te pare te dyja jane teori, qe kane nje numer xha te madh perkrahesish, por ajo qe i dallon eshte se nese e para eshte nje teori pjeserisht e mire, e dyta eshte nje teori qesharake, ndersa e para parashikonte nje toke rrumbullake qe sillej rreth trupave te tjere rrumbullake, e dyta parashikon nje toke ku nese njeriu arrin ti gjej skajin do biente nga ajo![]()
![]()
Mos i ngaterro gjerat tani; po flisnim per shpirtin e jo per perralla me mbret!!Pra shkurt, njerzit duhet te zgjedhin mes teorise se bazuar ne vrojtime serioze apo genjeshtra e bestytni me babagjysher dhe magjistare qe i zgjidhin gjerat brenda 6 diteve dhe diten e 7 pushojne.
Vrojtimi shkencor eshte i thjeshte n ekete rast(ndoshta nuk e vure re me siper):Ne momentin qe hyn ne fuqi "rigor mortis", i njejti trup nuk eshte më i gjalle!!E pra, as edhe nje atom nuk i mungon atij trupi qe ishte vetem pak çaste me pare, ne jete?!Ishte supozimi yt ky apo eshte e bazuar ne vrojtime shkencore? (Me kuptove tani?)
Ka nje dallim esencial mes definicionit shkencor dhe besimeve tona te cilat duhet ti mbajme per vete.
Cili eshte entiteti qe ben te mundur kete dukuri?!
Jarigas
Krijoni Kontakt