Close

Rezultati i Sondazhit: C'fare jemi?

Votues
26. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jemi vetem trup.

1 3.85%
  • Jemi trup edhe shpirt njekohsisht.

25 96.15%
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 97
    i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    Pyetje shume te ngushta keni shtruar. Kjo i bie njesoj sikur te pyesesh:
    1) A beson ne Zot
    2) Nuk beson
    Nese nuk beson ne Zot, pergjigja eshte e para:"Jemi vetem trup"

Nese jep pergjigjen e dyte: "Trup dhe shpirt njekohesisht", kjo le te kuptohet qe ti beson se ka shpirt. Nese ka shpirt ka dhe Zot.

Trupi
    shpirti

Truri,eshte reaktori kryesore, nese truri nuk funkesionon, trupi,dhe shpirti, jane kote fare
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga V.I.P Member Lexo Postimin
    I paske futur ne gracke dhe e paskan ngren kallpen. Ateiste qe besojne ne shpirt

Made in Ateisto Albanezi
    Po te lexosh mire do kuptosh qe vete temehapesi ka rene ne gracke. Sigurisht, te dhenat qe do marresh nga ky sondazh do sherbejne si reference kur ti drejtohesh ndonje ateisti tjeter

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Shume e drejte, i dashur Scion!
    Ka vite qe u bej pyetje teoricieneve te fese me te "bukur" ne bote, pra teologeve ne pergjithesi se çfare jane :Trupi, shpirti apo mendja e tyre, por hiç, nje pyetje qe ka rene ne humbetire!!
    A mund t'i ndash keto entitete pa cenuar vete jeten?! A mund t eegzistoje jeta pa njeren nga keto?!
    Mendoj se ky duhet te ishte thelbi i diskutimit qe Volsiv ka dashur te hape ne kete teme.
    Pst. nuk ka teoriciente ne Teologji, thjeshte dogma nuk pranon teorine si praktike shkencore. Shkurt, Teo... non-science.

Jo jo, eshte me e thjeshte ceshtja.

Nje person i mesuar, qoft ky dhe me bindje "Kreacioniste" nuk do preferonte ti pergjigjej nje pyetje te ngritur mbi baza injorance. Per shembull, une nuk kam votuar akoma, sepse nuk e konsideroj te denje si "Sondazh". He psh. Ti, mund te japesh nje definicion te sakte qoft dhe filozofik se c'eshte shpirti?

Gjithsesi, jam akoma jam ne pritje te pergjigjes se Volsiv ne menyre qe te bej valid qendrimin e kesaj teme ne kete nen-forum.

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    sa e thjeshte do te ishte te zgjidhej zoti si presidenti.

une nuk do te abstenoja. ich liebe mein got
    Zoti zgjidhet president vetem nese e propozon Aleksander Frangaj dhe Batoni
    Por prape, kam pershtypjen qe Zoti, do preferonte nje votim si ato te Xhaxhit ku rezultati del 100:0 per te. Arsyeja se, me 0 nenkuptohen te gjith ata qe votuan kunder dhe u "shumezuan me zero".
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 12-05-2012 më 18:17
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Trupi
    shpirti

Truri,eshte reaktori kryesore, nese truri nuk funkesionon, trupi,dhe shpirti, jane kote fare
    Ashtu,ë?

Pyete kompjuterin (hardware) tend a punon pa program (software).
    Shlyej pra te gjitha, formatizoe kompjuterin dhe me shkruaj pergjigje me ate kompjuter (pa asnje program ne te, as pa sistemin operativ).

Ta shohim pastaj si funsionon ky truri yt

*

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Ashtu,ë?

Shlyej pra te gjitha, formatizoe kompjuterin dhe me shkruaj pergjigje me ate kompjuter (pa asnje program ne te, as pa sistemin operativ).

*
    Krahasim disi pa vend.
    Por ne pergjigjie te pytjes sate, kompjuteri per aq kohe sa ka rryme, ndizet! Se sa i dobishem eshte ne kete gjendje eshte tjeter gje, por ama ndizet. Software-in mund ta konsiderojme per kompjuterin si mesimet qe merr njeriu ne jete.

Njeriu lind foshnje (kompluter ku kalon vec rryma), me kohe meson te flase, te heci, te llogjikoj, etj, pra i shtohen paketat software (njohurinte) ne baze te pervojave te tij/ saj

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga white_snake Lexo Postimin
    Krahasim disi pa vend.
    Por ne pergjigjie te pytjes sate, kompjuteri per aq kohe sa ka rryme, ndizet! Se sa i dobishem eshte ne kete gjendje eshte tjeter gje, por ama ndizet. Software-in mund ta konsiderojme per kompjuterin si mesimet qe merr njeriu ne jete.

Njeriu lind foshnje (kompluter ku kalon vec rryma), me kohe meson te flase, te heci, te llogjikoj, etj, pra i shtohen paketat software (njohurinte) ne baze te pervojave te tij/ saj
    Lere ti rrymen menjane, megjithese edhe ajo eshte energji, dhe ajo energji serish vie nga dikah…

Njeriu, trupi fizik i tij eshte harware. Truri, pjese e atij hardware, eshte ajo pjesa ku futet software, i cili e ve ne levizje gjithe mekanizmin e trupit.

Software, pra, vie nga JASHTE, dhe nuk eshte aty mbrenda (ne tru apo trup).

Ani, pra, nese ty s'te pelqen, fute ti kompjuterin ne rryme (pa software) dhe puno…
    ...te shohim se si do te punosh.

*

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Ashtu,ë?

*
    Kushe e beri kompjuterin
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Lere ti rrymen menjane, megjithese edhe ajo eshte energji, dhe ajo energji serish vie nga dikah…

Njeriu, trupi fizik i tij eshte harware. Truri, pjese e atij hardware, eshte ajo pjesa ku futet software, i cili e ve ne levizje gjithe mekanizmin e trupit.

Software, pra, vie nga JASHTE, dhe nuk eshte aty mbrenda (ne tru apo trup).

Ani, pra, nese ty s'te pelqen, fute ti kompjuterin ne rryme (pa software) dhe puno…
    ...te shohim se si do te punosh.

*
    Sic thash krahasimi ishte i pasakte por replikova vetem per te te argetuar e per te dhene nje fare ideje qe krahasimi yt nuk vlente.

Nuk mund te krahasosh nje komplicitet si njeriu me nje PC apo sistem mekanik.

Nese vazhdojme te analizojme krahasimet e tua ne detaj do e shendrrojme temen ne diskutim te elektronikes, mekanikes, sistemeve te kontrollit e te komunikimit, e shume e shume aspekte te tjera te inxhinjerise qe s'kane te bejne me temen ne fjale.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga white_snake Lexo Postimin
    Sic thash krahasimi ishte i pasakte por replikova vetem per te te argetuar e per te dhene nje fare ideje qe krahasimi yt nuk vlente.

Nuk mund te krahasosh nje komplicitet si njeriu me nje PC apo sistem mekanik.

Nese vazhdojme te analizojme krahasimet e tua ne detaj do e shendrrojme temen ne diskutim te elektronikes, mekanikes, sistemeve te kontrollit e te komunikimit, e shume e shume aspekte te tjera te inxhinjerise qe s'kane te bejne me temen ne fjale.
    Nuk the gje tjeter konkrete pos qe "nuk vlene".

Natyrisht qe njeriu eshte gje shume me e komplikuar dhe me e persosur se aparati kompjuterik. Kete nuk e mohoj.

S'di ne cfare beson ti. Mbase pune private per ty.
    Nese i beson "shkences", teorine (krahasimin) tim mund ta vertetesosh shkencetarisht.
    Nxirre shpirtin nga trupi dhe Provo se si je duke funksionuar.
    Pas eskperimentit, nese te vie turp, me lajmerohesh ne MP e me tregon si ia kalove pa 'software'

*

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Kushe e beri kompjuterin
    Kompjuterin e kishte bere ai, i cili e kishte larguar shpirtin nga vetja, dhe e kishte perdorur 'trurin' pa pengesa…

Provo edhe ti: hiqe shpirtin nga trupi…(ik mbytu diku)
    ...kurse ne po presim nje superkompjuter nga ti

*

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Nuk the gje tjeter konkrete pos qe "nuk vlene".

Natyrisht qe njeriu eshte gje shume me e komplikuar dhe me e persosur se aparati kompjuterik. Kete nuk e mohoj.

S'di ne cfare beson ti. Mbase pune private per ty.
    Nese i beson "shkences", teorine (krahasimin) tim mund ta vertetesosh shkencetarisht.
    Nxirre shpirtin nga trupi dhe Provo se si je duke funksionuar.
    Pas eskperimentit, nese te vie turp, me lajmerohesh ne MP e me tregon si ia kalove pa 'software'

*
    Hajde verdall e p*rdh ne mes thu ti! Ma cororfite procesorin tani, s'po te marr me vesh ca po thu!

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •