Jemi vetem trup.
Jemi trup edhe shpirt njekohsisht.
Po te lexosh mire do kuptosh qe vete temehapesi ka rene ne gracke. Sigurisht, te dhenat qe do marresh nga ky sondazh do sherbejne si reference kur ti drejtohesh ndonje ateisti tjeter
Pst. nuk ka teoriciente ne Teologji, thjeshte dogma nuk pranon teorine si praktike shkencore. Shkurt, Teo... non-science.
Jo jo, eshte me e thjeshte ceshtja.
Nje person i mesuar, qoft ky dhe me bindje "Kreacioniste" nuk do preferonte ti pergjigjej nje pyetje te ngritur mbi baza injorance. Per shembull, une nuk kam votuar akoma, sepse nuk e konsideroj te denje si "Sondazh". He psh. Ti, mund te japesh nje definicion te sakte qoft dhe filozofik se c'eshte shpirti?
Gjithsesi, jam akoma jam ne pritje te pergjigjes se Volsiv ne menyre qe te bej valid qendrimin e kesaj teme ne kete nen-forum.
Zoti zgjidhet president vetem nese e propozon Aleksander Frangaj dhe Batoni
Por prape, kam pershtypjen qe Zoti, do preferonte nje votim si ato te Xhaxhit ku rezultati del 100:0 per te. Arsyeja se, me 0 nenkuptohen te gjith ata qe votuan kunder dhe u "shumezuan me zero".
Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 12-05-2012 më 18:17
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
Krahasim disi pa vend.
Por ne pergjigjie te pytjes sate, kompjuteri per aq kohe sa ka rryme, ndizet! Se sa i dobishem eshte ne kete gjendje eshte tjeter gje, por ama ndizet. Software-in mund ta konsiderojme per kompjuterin si mesimet qe merr njeriu ne jete.
Njeriu lind foshnje (kompluter ku kalon vec rryma), me kohe meson te flase, te heci, te llogjikoj, etj, pra i shtohen paketat software (njohurinte) ne baze te pervojave te tij/ saj![]()
Lere ti rrymen menjane, megjithese edhe ajo eshte energji, dhe ajo energji serish vie nga dikah…
Njeriu, trupi fizik i tij eshte harware. Truri, pjese e atij hardware, eshte ajo pjesa ku futet software, i cili e ve ne levizje gjithe mekanizmin e trupit.
Software, pra, vie nga JASHTE, dhe nuk eshte aty mbrenda (ne tru apo trup).
Ani, pra, nese ty s'te pelqen, fute ti kompjuterin ne rryme (pa software) dhe puno…
...te shohim se si do te punosh.
*
Sic thash krahasimi ishte i pasakte por replikova vetem per te te argetuar e per te dhene nje fare ideje qe krahasimi yt nuk vlente.
Nuk mund te krahasosh nje komplicitet si njeriu me nje PC apo sistem mekanik.
Nese vazhdojme te analizojme krahasimet e tua ne detaj do e shendrrojme temen ne diskutim te elektronikes, mekanikes, sistemeve te kontrollit e te komunikimit, e shume e shume aspekte te tjera te inxhinjerise qe s'kane te bejne me temen ne fjale.
Nuk the gje tjeter konkrete pos qe "nuk vlene".
Natyrisht qe njeriu eshte gje shume me e komplikuar dhe me e persosur se aparati kompjuterik. Kete nuk e mohoj.
S'di ne cfare beson ti. Mbase pune private per ty.
Nese i beson "shkences", teorine (krahasimin) tim mund ta vertetesosh shkencetarisht.
Nxirre shpirtin nga trupi dhe Provo se si je duke funksionuar.
Pas eskperimentit, nese te vie turp, me lajmerohesh ne MP e me tregon si ia kalove pa 'software'
*
Krijoni Kontakt