Close

Rezultati i Sondazhit: C'fare jemi?

Votues
26. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jemi vetem trup.

1 3.85%
  • Jemi trup edhe shpirt njekohsisht.

25 96.15%
Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 97
    Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Tani nga mënyra sesi po më pyet ti, vallahi bilahi tallahi lol, s'jam më e sigurtë :P
    dua ta di nga menyra jote. He, si thua ... E ka thene APo jo?
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Është thjesht çështje grade botëkuptimesh vetjake të ndryshme nga një njeri tek një tjetër, dhe unë për vete karakterizohem nga një mendje e polarizuar, dmth që i shoh të dyja anët; si atë gjymën plot, si atë gjysmën bosh, meqë vure këtë si shembull. :-)
    Si urdhro
    Kurse mua mkarakterizo racionaliteti.

[QUOTE]
    Pikërisht fakti që ende edhe vetë truri ynë ngelet një enigmë, a duhet të na bëjë që të përjashtojmë menjëherë ekzistencën edhe të gjërave të tjera ende të panjohura për ne?
    Kjo puna e të qënurit enigmë, më kujtoi ata Mendjendritur që i kanë kushtuar jetën zbulimit të këtyre "të fshehtave" (e që ne sot jemi aq larg tyre dhe aq arrogantë) ku ata shpreheshin: "in the brain chamber the heart mistery was given" :-)
    Deduksion i gabuar, pikërisht pse është enigmë, na bën ta zhbirojmë e kërkojmë më sh për të. e di si ka thënë i her i profesore e imja në seminarin e sëmundjeve neurodegjenerative të trurit: 'mezi po pres të vdesë muhamed alija për ti bërë kërkime trurit' : D mua më faszinon truri,aq sh sa them, sdua të bëhem mjeke, as e imagjionj dot lol vdes për neuropatologji ose neuroshkencë, pra du me shku nkërkim :-)

Përderisa ne Mendojmë rreth shpirtit, debatojmë, mundohemi të kuptojmë rreth kësaj të panjohure, a mund të konsiderohet kaq kategorikisht inekzistent/një hiç? Diçka inekzistente nuk ngjall Mendime tek njeriu, dhe as e shtyn të bëjë hulumtime e studime të mëtejshme.
    S'e di pse m'u kujtua vetvetiu diçka që është thënë shumë kohë më parë, që Energjia mendore e njeriut është energjia jetësore e tij; dhe pikërisht tani, a ka energji që shuhet? Apo thjesht shndërrohet?
    Po gjithmonë për gjërat inekzistente debatohet ose për ato që sdihet se ekzistojnë. Ashtu si zoti, që aq sh.mendime te njeriu ka ngjallur, sa i ka bë robtë e rruzullit çorap. a është zoti një hiç? ç'a është zoti? nga hemisfera e veriut në atë të jugut, zoti tjetër konceptohet. (tlutem mos u ndal ktu, e mora sa për krahasim, se është po aq mistik) tpysësh ato tributë e vendeve të bananeve ndryshe do e përkufizojnë shpirtin. përse vallë? i mean vërtetë ka lloje të ndryshme mollësh; golden delicious, gala, boskop etj po kudo forma e mollës është e njëjtë, kur unë them mollë e di si duket. por ku them shpirt si duket ai? a është ai amorf? është mish?

Më thuaj, si përkufizohet shpirti? se ka thënë as1 deri tani mduket. por tregohu objektive e lëri lirikat dhe emfazat shpirtërore.

Unë s'e mohova në asnjë rast forcën e trurit, jo më kot u shpreha në postimin tim të pare që është një superfuqi.
    Dakord. Superfuqi do të thotë mbi shpirt?
    Po në rastin e vdekjes klinike, ti e di shumë më mirë se unë në fakt, por me aq sa kam dëgjuar rreth saj thuhet se truri ka vdekur tashmë, por kujto në këtë rast dhurimin e organeve në atë gjendje, të zemrës përshembull; një qënie e vdekur nga truri - i jep jetë një qënie tjetër, krijon ende vazhdimësi jete... dmth është një shembull i thjeshtë që mund të na japë një tjetër këndvështrim.
    Gjss më korigjo të lutem, nëse e kam gabim me këtë idenë e vdekjes klinike, se mesa kam dëgjuar akoma shihet si diçka e mistershme edhe për vetë shkencëtarët...
    Shyqyr pak më pak për të shkrujt. ksaj iu përgj lol nei pytje lidhur me përgj?

Edhe diçka, kur shprehesh se je plotësisht e bindur - bindjet s'të shpien në debat, për hir të së vërtetës : )
    ndoshta, por unë sjam hermetike në bindjet e mia, kështu që ka mundësi edhe për të tillë

Në diskutimin që po bëjmë, përjashtoje që në fillim si metafizikën edhe religjonin madje, se në filozofi nisemi nga realiteti intuitiv, jo më kot kemi prirjen intuitive të përpiqemi t'i japim kuptim me anë të menduarit shumë gjërave që na rrethojnë dhe kanë të bëjnë mbi të gjitha mbi vetë ne, qënien tone.
    nfakt, ne jemi jashtë teme komplet, sepse duke qënë te këndi i ateizmit duhet të ndiqnim vijën e antishpirtit që na imponon feja. po ktu scioni është i butë, se duhej ta kishte vënë fshesën me kohë

S'të bën përshtypje fakti që gjithë ata njerëz të ndritur para nesh, i kanë kushtuar gjithë jetën ndaj orvatjes të së kuptuarit dhe njohurit të shpirtit? Apo mbase duhet të jetë se kuptimi i tij, thelbi i tij i vërtetë bëhet i kuptueshëm vetvetiu kur ne të jemi zhvilluar dhe përparuar gjatë udhës së diturisë, duke tejkaluar ato stadet e përkufizimeve dhe kaluar në një shkallë tjetër të evolucionit tone? Vetë fakti që s'mund të përkufizohet, na bën të mendojmë se është diçka që s'mund ta kufizosh :-)
    Mua psh të shkruajturit, më bën të ndihem shumë e kufizuar në atë që mendoj dhe ndjej, dhe s'më pëlqen ky fakt, duhet të jetë prirje instiktive e shpirtit si duket. : P
    edhe mua, jam msh tip llapa llapa. gjithss sociologjia ka një parim tbukur: situata gjykohet nga rrafshi historik ku ka ndodh. kshu që edhe ca prej atyre menjeve tndritme, nqs kan kërku për shpirtin, e kan bë sepse kshu ka qën situata socialohistorike ku kan jetu.
    Si thonë një fjale, një femër po s'ishte pak e pakuptueshme, pak e paparashikueshme dhe pak misterioze - është mashkull (bëj shaka) Sikur ta shpjegoja tani, do shihje se s'ka asgjë për t'u çuditur, por i bie të jetë pak e gjatë : D Gjss edhe pse duket se s'ka lidhje - në fakt ka shumë, ka të bëjë me ato dy anët që përmenda në fillim, dmth ta shohësh edhe jetën si nga ana materiale po ashtu dhe nga shpirtërore, ose më mirë një jurist duhet të ketë një mendje të dyfishtë, pra ai "polariteti" zë vend në shumë këndvështrime.
    ktu skam ça them :/

Më thuaj diçka sinqerisht, ti vetë si mendon; zemra e saj nuk ndjen kur ti e përqafon apo kur nëna jote është pranë saj duke iu përkushtuar me dashuri? Të mos qënit në gjendje të shprehësh ndjenjat, s'është thënë sipas meje të mos ndjesh, jo më kot edhe kur u shpreha për mendjen thashë që mendja është fuqi, pra është si një vegël që e përdorim për të treguar aftësitë tona, të përdorim forcat dhe të krijojmë një gjendje të caktuar, kurse për shpirtin u shpreha modestisht se sipas meje ka atë funksionin e të ndjerit.
    e dashur zemra nuk mund të ndjejë zemra ka tjetër funksion jetik. ndjenja ajo s'ka se nuk ka ku të gjenerohen më, ndaj edhe smund ti shprehë. gjithsesi demenza është një sëmundje patologjike degjenerative e trurit ku ende kërkohet. ska pas arritje, se kërkimi në këtë rast bëhet në trupa njerëzor dhe ti i merr me mend vështirësitë. gjthss është pak e vështirë ta shpjegoj, duhet edhe të kesh njohur raste të tilla për të folur. është e vështirë për mua ta pranoj, ndoshta edhe ta shpreh, nejse tjetër muhabet ky
    Po ashtu edhe kur vdes një njeri i dashur për ne, ti e sheh trupin e vdekur dhe mendja ty ta thotë shumë mire se ka vdekur, por për çudi ti vazhdon akoma të Ndjesh për të, qan, ndjen dhimbje, të duket sikur në një fare menyre a tjetër, është i pranishëm akoma, dhe mbase do jetë kjo që i bën njerëzit të mos e pranojnë kollaj humbjen e njerëzve të tyre të dashur, një ndjenjë më e forte se vetë ne dhe se vetë mendja jonë, mbase diçka instiktive :-)
    po mëse normale jemi njerëz dhe kemi afeksione e lidhje, aq më tepër me njerëzit e dashur. janë përjetimet, kujtimet ato që na e vështirësojnë aq sh lamtumirën. por jo vetëm njerëzore. në botën e kafshëve, atyre gjitare, ka plot raste kur nëna pas vdekjes së të voglit të saj refuzon të ushqehet, apo të dalë nga vendi ku rri dhe shfaq një lloj trishtimi.

Dhe kur vdes dikush, vdekjen e tij shumë mire mund ta barazojmë me hiçin, inekzistencën apo jo? Por a mundet hiçi ta bëjë njeriun të Ndjejë? Shihe tani njeriun çfarë qënie e veçantë është, edhe pse mund të vdesë si trup - vazhdon sërish ta bëjë të Ndjejë atë që ka qenë aq i dashur për të. Së paku, secili prej nesh e ka përjetuar në jetë një ndjenjë të tillë, dhe a s'duhet të mendojmë pak rreth kësaj ndjesie të përjetuar? :-)
    as e diskutoj, mduket ke postimi im i parë, fjalia përmbyllëse ishte: e prapë njerëzit janë të mrekullushëm, madje edhe të faszinueshëm. sigurisht jemi të veçantë, është pikërisht kjo veçanti që na bën kaq kompleks :-) njerëzit lënë gjumë në jetët tona, kur dikush ikën gjurma e tij mbetet.
    por çlidhje ka me shpirtin e gjithë kjo ?!

mlodhe ta dish, ti em ato multicitimparagrafet e tua, ki pak mëshir, se un jam i çik e ndryshkme nga joaktivizimi i shpesht lol

Ndarja e një termi të tillë, ishte si e pasaktë, po ashtu e panevojshme. Së dyti, të jesh i dhënë pas filozofisë, është thjesht dëshirë për të krijuar një mendim vetjak, të lirë mbi mënyrën tënde si llogjikon mbi shumë gjëra. Kjo të shtyn edhe të lexosh dhe botëkuptimet e filozofëve të tjerë, sepse të bën të ballafaqohesh me një sërë mendimesh të ndryshme, që të shtojnë edhe më shumë orkesin për të menduar dhe për të plotësuar botëkuptimin tend individual. Më duket pak si pa kuptim, kur nga njëra anë e vë theksin tek fuqia e mendjes dhe nga tjetra përjashton filozofinë, kur filozofia këtë funksion ka. Aq më tepër, se di pse por kam përshtypjen se je nga ata që mendojnë se: "përveç mendimeve tona, nuk ka asgjë që të jetë vërtetë pushteti ynë...." apo e kam gabim? :-)
    A nuk është kjo një filozofi vetjake në fund të fundit?
    filozofia është e bukur, por do tkesh kohë për tvrar tmerrësh me të. mua mjafto pse ekzistoj, skam nevojën e pses :-D gjthss ke të drejt, sipas asaj tates kuptohet : P : p : P

Që kur ka filluar të të interesojë se mund të përfundosh tek një temë e tillë? Ah, ky naiviteti s'të shkon fare, sinqerisht : D
    ishte sinqeritet i pastër si kristali, jo si uni e

E unë që mendoja, se ma shkele syrin për të më gjuajtur, dmth sikur po flirtoje me mua në atë mënyrën klasike me shkelje syri. : P Ç'bëre kështu, m'i vrave fluturat dhe shpresat e mi lol
    nfakt e kam bo me pavedije, mfalet 17 data sot, merre si outing
    Tani më ngjan si diskutim thjesht për "sport" : D

P.S: përtoj me e lexu se ça kam shkru. : P
    edhe unnnnnnnnn, mi bo hallall budalliqet
    Ndryshuar për herë të fundit nga ☆Angie☆ : 17-05-2012 më 19:50
    Elegance is an attitude.

Postuar më parë nga ☆Angie☆
    Si urdhro
    Kurse mua mkarakterizo racionaliteti
    Kurse unë karakterizohem nga një shpirt racional :-)

Deduksion i gabuar, pikërisht pse është enigmë, na bën ta zhbirojmë e kërkojmë më sh për të.
    Ncuq, unë me timen po thoja se pikërisht se akoma s'është zbuluar i tëri, na shtyn të mos përjashtojmë kategorikisht ato enigmat tjera, dhe pikërisht kur nuk është studiuar akoma i tëri, ti s'mund të shprehesh kategorikisht se me vdekjen e tij pushojmë si qënie; njësoj si me rastin e shpirtit ku thjesht për faktin që ngelet i panjohur për mendjen tone - s'mund ta përjashtojmë për faktin se ne s'kemi arritur atë shkallë mençurie që ta njohin thelbin e tij të vërtetë.

Po gjithmonë për gjërat inekzistente debatohet ose për ato që sdihet se ekzistojnë. Ashtu si zoti, që aq sh.mendime te njeriu ka ngjallur, sa i ka bë robtë e rruzullit çorap. a është zoti një hiç? ç'a është zoti? nga hemisfera e veriut në atë të jugut, zoti tjetër konceptohet. (tlutem mos u ndal ktu, e mora sa për krahasim, se është po aq mistik) tpysësh ato tributë e vendeve të bananeve ndryshe do e përkufizojnë shpirtin. përse vallë? i mean vërtetë ka lloje të ndryshme mollësh; golden delicious, gala, boskop etj po kudo forma e mollës është e njëjtë, kur unë them mollë e di si duket. por ku them shpirt si duket ai? a është ai amorf? është mish?
    Jo, mendja e njeriut pikërisht sepse është mendje, nuk priret kurrë të diskutojë për hiçin :-)
    Dhe ty pyesësh ato tributë që thua ti, mbase për atë fakt kanë ngelur ende tribu - sepse e përkufizokan shpirtin. Gjithashtu, të pyta shumë thjesht për energjinë jetesore te njeriut, dhe s'i je përgjigjur akoma.
    Më thuaj, si përkufizohet shpirti? se ka thënë as1 deri tani mduket. por tregohu objektive e lëri lirikat dhe emfazat shpirtërore.
    Mos pretendova ta përkufizoj? Dhe sa për lirikat, të lutem, as kam shpirt poetik fare unë; m'ke pa nej her t'u shkrujt poezi apo bo dedikime lol, as kom për t'bo nejher.
    Dakord. Superfuqi do të thotë mbi shpirt?
    E kam thënë timen mbi këtë që pyet tani, që me postimin e pare, dhe s'kam në mend të përsëris veten.
    Shyqyr pak më pak për të shkrujt. ksaj iu përgj lol nei pytje lidhur me përgj
    Jo s'u përgjigje rastin kur të thashë: mire vdiq truri por akoma zemra e personit rreh, dhe se disa organe të tia madje akoma janë jetike dhe i japin jetë një qënie tjetër. Ti the që kur pushon truri, ke bindjen se kemi pushuar si qënie; të pyeta kur pushon si qënie si mund t'i japësh jetë një tjetre, si mund të krijosh vazhdimësi në rastin konkret?

ndoshta, por unë sjam hermetike në bindjet e mia, kështu që ka mundësi edhe për të tillë
    Është pak abuzive termi : "bindje hermetike" :-), dhe kur tani ti thua që je bindur plotësisht dhe që në fillim ngule aq shumë këmbë, do thotë se ke bindjen e plotë, dhe s'mund të mbushet diçka që është plot.

edhe mua, jam msh tip llapa llapa. gjithss sociologjia ka një parim tbukur: situata gjykohet nga rrafshi historik ku ka ndodh. kshu që edhe ca prej atyre menjeve tndritme, nqs kan kërku për shpirtin, e kan bë sepse kshu ka qën situata socialohistorike ku kan jetu.
    Eeeee…tani s'të shkon kjo përgjigje ty.

e dashur zemra nuk mund të ndjejë. zemra ka tjetër funksion jetik. ndjenja ajo s'ka se nuk ka ku të gjenerohen më, ndaj edhe smund ti shprehë. gjithsesi demenza është një sëmundje patologjike degjenerative e trurit ku ende kërkohet. ska pas arritje, se kërkimi në këtë rast bëhet në trupa njerëzor dhe ti i merr me mend vështirësitë.
    Ti mund të flasësh për ndjenjat e tua, por jo të dikujt tjetër :-)

po mëse normale jemi njerëz dhe kemi afeksione e lidhje, aq më tepër me njerëzit e dashur. janë përjetimet, kujtimet ato që na e vështirësojnë aq sh lamtumirën
    Jo, s'janë thjesht kujtimet më beso. Se edhe po të ishin veç kujtimet që thua ti, tashmë mendja e ka atë superfuqi që diçka që lidhet me një qënie inekzistente tashmë - një hiç, të fshijë çdo gjë në lidhje me të. Jo më kot, që në fillim u shpreha që i shërbejnë njëri tjetrit.

por çlidhje ka me shpirtin e gjithë kjo ?!
    S'e s'i gjen ti lidhjen, s'do thotë se s'ka lidhje. :-)

filozofia është e bukur, por do tkesh kohë për tvrar tmerrësh me të. mua mjafto pse ekzistoj, skam nevojën e pses
    S'është "kohë" për të vrarë filozofia, aq më tepër që "koha" merr tjetër kuptim dhe trajtim në filozofi.
    Sa për këtë punën e mjaftimit të ekzistencës, m'kujtove Oscar Wilde: "Gjëja më e rrallë e kësaj bote është të jetosh, shumica ekzistojnë – kjo është e gjitha". Dhe që kur thua, s'kam nevojën e pses-së, që këtu ti tashmë atë gotën që të pëlqen ta marrësh si shembull - e ke plot dhe s'ke ça të hedhësh më në të.
    mlodhe ta dish, ti em ato multicitimparagrafet e tua, ki pak mëshir, se un jam i çik e ndryshkme nga joaktivizimi i shpesht lol
    Vetë deshe me e nis e para, dhe ta mbash mend ti, se rrezik po mu thye qoftë një nga thonjtë duke shkruar në tastier, ke hy n'gjak me mu Dhe unë që thjesht i kam lënë pothuajse 98 % temave t'jera dhe desha me bë një postim ktu për qejf, mu qepe ti.
    Po thuaj jam me fat që lecteri ka marrë "pushimin e gjatë forumor", se veç atë e kam pak problem. :P
    Siç të thashë, unë për sport e kam tani meqë ia nise, thjesht sa për të mbajt ritmin e debatit e bëj, se s'kam në mend të bind asnjë. :-)

Kurse kjo e fundit, bie në kundërshtim me atë që ke shkrujt m'fillim
    mi bo hallall budalliqet
    mua mkarakterizo racionaliteti
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 18-05-2012 më 06:45

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Logjikisht, çfare baze materiale ka drita?!Eshte fotoni materie apo jo?!
    Hmm,drita & fotoni !!! ...me eshte e njohur qe fizika thote - Drita ka natyre te dyfishte (duale),gjegjesisht eshte edhe grimce edhe vale.Kjo eshte kunderthenese por e vertete.Si mundet "arsyeshem" ta spjegojme ~ mua me duket e gjitha eshte energji...Neqoftese Vala nuk ka mase atehere ka energji.Ne anen tjeter meqenese Grimca ka mase rrjedh qe ka energji.Pra,edhe edhe Grimca edhe masa kane energji.Duhet te kete ndonje "kufi" ku energjine fillojme ta quajme mase.Ajo cka vibron (perdridhet) rreth ketij kufiri,here munde te jete mase,here energji !!!
    Ose ne te njejten kohe munde te jete mase dhe energji - neqoftese vibron "shume shpejt" qe te kapet nga perceptimi yne !
    Pra,gjithcka eshte energji e cila eshte e kondensuar ne materie (apo eshte fluide sikurse "shpirtrat" tane) e cila ndryshon format (si pasoje eshte mplakja jone),kjo energji eshte e pashkaterrueshme.
    Fizika Kuantike duhet te jete udherrefyesi ,qe problemi i Shpirtit dhe trupit nuk eshte i lehte per ta zgjidhur.Ne vakuum-in kuantik humben konturet e qarta te kufinjeve ndermjet Trupit &materies dhe Shpirtit....
    Sidoqofte, me duket se e pata thene qe shpirti ka bazen ne trup!!
    Sidoqofte ,as une nuk te kerkova te tregosh ku gjindet shpirti,vetem te pyeta ku shkon mbas vdekjes .
    Antagonizmi Dualizem dhe Monizem duket se do te jete i perjetshem...

*Mos merr pozita te tilla qe formojne paragjykime te TI ,qe une e mohoj Shpirtin !
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 18-05-2012 më 17:11
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Postime
    716
    Mendje, vetëdije, psikë, logjikë, që gjitha janë emërtime, por ato të gjithë i adresohen një karakteristike të shpirtit. Sikur të ishim vetëm trup, do të ishim pa to - gur thjesht!

Shpirti është nur, por jo dritë (e përkthyer) si drita e diellit, por dritë e veçantë e krijuar nga Zoti e së cilës i ka mveshur dije.

Ky nur (shpirt, dritë e veçantë) sot quhet impuls nervor (bart dijen). Por, këtë se dinë njerëzit!

Ju përshëndes!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 19-05-2012 më 14:10

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-04-2012
    Postime
    127
    Citim Postuar më parë nga Ermedin Lexo Postimin
    Mendje, vetëdije, psikë, logjikë, që gjitha janë emërtime, por ato të gjithë i adresohen një karakteristike të shpirtit. Sikur të ishim vetëm trup, do të ishim pa to - gur thjesht!

Shpirti është nur, por jo dritë (e përkthyer) si drita e diellit, por dritë e veçantë e krijuar nga Zoti e së cilës i ka mveshur dije.

Ky nur (shpirt, dritë e veçantë) sot quhet impuls nervor (bart dijen). Por, këtë se dinë njerëzit!

Ju përshëndes!
    d.m.th edhe kafshet, zvarraniket, shpendet, peshqit kane shpirt dhe per rrjedhoje do shkojne ne parajse ?

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Jarigas, Jarigas, Jarigas ... mik i nderuar.
    Nuk e di ne ke nje makine me GPS, por edhe sikur te mos kesh, nuk e ve ne dyshim qe je i ditur per ti dhene kuptim kur thote qe gjendesh ne filan pozicion Latitude,Longitude ne filan Ore. Dua te di prej teje, ato numrat jane reale a jo?
    Numrat jane abstrakte, ndersa pozicioni eshte real!
    Pika nuk eshte koncept, sepse konceptet jane ide te pergjithshme ...
    Dhe une nuk do e shtyj me shume kete argument, deri sa ti te mesosh bazat e gjeometrise euklidiane.
    Pikerisht "pika" eshte bazae gjeometrise euklidiane, pikerisht ajo qe ti s'je ne gjendje te perkufizosh dhe qe e ngaterron me pozicionin!
    Stop lojrave me fjale.

Prerja e dy linjave AB dhe CD jepet me vlerat x,y. Kjo vlere x,y NUK ESHTE GJE APO SEND, por nje POZICION ne hapsire. Per arsye vizualizimi ne i referohemi si "PIKE" qe eshte nje nocion linguistik per te treguar NE LETER ose ne VIZATIM qe ne x,y linjat AB CD priten.

Ti i nderuar ngaterron shenjen e karbonin qe le lapsi mbi leter me piken si nocion, dhe kete pastaj e quan send. E ketu nuk kam si te te ndihmoj.

End of story.
    Para se te flasesh per drejteza dhe prerjet e tyre, nje femije duhet t'i shpjegosh me pare se çfare jane drejtezat e, akoma me pare se çfare eshte pika!
    Ok, shume mire tani ndaje perfundimisht se c'eshte "Shpirti":

- Eshte pozicion, si pika?
    - Eshte postulat, sepse prodhon nje Teori e cila eshte vertetuar? Cila Teori?
    - Eshte aksiome, nga e cila eshte ndertuar nje Teoreme? Cila Teoreme?
    - Eshte term, ashtu si pika ne gjuhen shqipe?

Zgjidh njeren ke te pelqen me shume ty!
    Shpirti eshte jeta! A e din ti i dashur Scion, se çfare eshte jeta?! A je ne gjendje te perkufizosh jeten?!
    (mos vazhdo me te flasesh per piken, kur nuk ke mundesi ta shpjegosh)

Eshte e turpshme, edhe per besimtaret por edhe per ty qe qenke nje agnostik i dobet te shfrytezosh metodat shkencore qe fundja, jane vetem mjete analitike per te pershkruar boten materiale te mundohesh ti aplikosh ne "shkencat ekzotike spirituale" per te thene ne fund qe Zoti na qenkesh hic me shume sesa nje Postulat per "teorine e Kreacionizmit" qe as edhe nje vrojtim nuk ka leje me vertetim.
    Ky eshte nje debat tjeter; ne po flasim per "shpirt"!

Nese une do isha nje teolog, asnjehere ne bote ... po them prerazi; nuk do shfrytezoja mjetet dhe frameworket e shkences qe jane kryekeput nje set teorishe qe shkruajne specifikisht boten materiale, per te vertetuar nje Zot mbi-dimensiona omnipotent. Une nuk e di, por per nje besimtari te sinqerte dhe te mencur do i vinte turp te quante zotin, nje aksiome, postulat, nocion apo koncept. Kjo do ishte nje kurth i madh per teologjine, sepse zotin nuk do qe me shume sesa nje mjet, rob te kalkulimeve idiote te mendjeve shtremberve.
    Habitem, Scion i dashur, qe s'e paske kapur fillin logjik te debatit qe hapa mbi "piken"!
    Nuk me intereson fare te debatoj me ty mbi postulatet apo perkufizimiet gjeometrike; ishte vetem nje orvatje per te te treguar se jo gjithçka qe nuk mund te perkufizohet(shih "piken", "gravitetin", "natyren e dyfishte te fotonit", etj plot), mund te hidhet poshte si e pavertete!!
    Edhe njehere, s'po flasim per teologji, por per "shpirt"!
    Ne momente te vecanta njeriu duhet te dij kur te heshte, kjo eshte nje virtyt, Jarigas.
    Do te te lusja te referohesh pakes qoft edhe tek WP ne menyre qe te mos e bejme boze me definicione "Keshtu ma do qejfi mua"
    Arroganca eshte nje tipar i shqiptareve qe nuk me pelqen fare! Ti mund edhe te mendosh se çdo gje qe mendon ti te jete kondensim i se vertetes absolute, por kjo nuk vlen ne nje debat me te tjeret, vetem perpara pasqyres vlen!
    Po rezultati? Teoria e breshkes ...
    Cpo me ndegjojne keta sy, e me shofin keta veshe. (Me qellim e ketheva mbrapsht)
    Eh, arroganca te çon ne bindjen se s'ke ç'te mesosh e se i di te gjitha!!A eshte keshtu, Scion i dashur?! A mendon se ti je aq i ditur sa s'ke ç'meson nga njefare cope shqiptari qe shkruan ne forumin shqiptar here pas here?!
    Ndoshta ti nuk e sheh ate qe shoh une ne shkrimet e tua, e si do te te linte arroganca,por i ben gjithmone bisht thelbit te debatit!
    Perndryshe nuk mund te shpjegohet se si une them se "shpirti" eshte nej koncept abstrakt e ti te me kerkosh "rezultatin"!!

Per te mos e paragjykuar nje teori, postulatet duhet shoqeruar dhe me nje tufe vrojtimesh. Mos harro, ka me qindra teori te mirefillta shkencore qe hidhen ne kosh te plehrave vetem sepse del nje e re e cila perputhem me mire me te dhenat ne terren.
    Vrojtimin ta shtjellova:" Nje trup eshte i gjalle dhe 2 sec me vone eshte i pajete"!
    Nisu nga ketu per te zbatuar metodat e tua shkencore !
    Mua me habit fakti qe tu desh deri ketu qe te kuptosh qe pika eshte vetem nje figure letrare
    Ne letersi, i dashur, por jo ne gjeometri!!Ja pse i ben lemsh gjerat....

Rigor mortis, eshte ndoshta i vetmi vrojtim i cili ka dicka te mistershme si fenomen. Ne pergjithsi eshte fenomen qe arrin te spjegohet sakte nga shkenca moderne, por gjithsesi nevojitet pune pune pune. Nuk jam, dhe as kam qene kunder qe shkenca te studioje fenomenet "spirituale" me qellimin qe keto te spjegohen plotesisht, dhe te mos behen objekt spekullimi per mendjet inferiore.
    Shume mire pra! Deri sa te mos shpjegohet nga ndonje Ajnshtajn i biologjise, une thashe ta quajme "shpirt", ashtu siç e kemi quajtur me mijevjeçare rresht! Po ti si do ta quash?!
    Sigurisht, nese ti arrin te konceptosh shpirtin duke shfrytezuar nocionin e pikes si fillim, ai do zbuloje pozicionin e shpirtit me GPS. Prandaj dua te jem i prere Jarigas ...
    E paske humbur fillin Scion!
    S'ka asnje lidhje pika me shpirtin e ta kam shpjeguar edhe me siper!

Tek ky nenforum, trillimi duhet denuar me vdekje! Sigurisht, per sa kohe une e lejoj tregon dobesite e "Live by the Code, Die by the Code" me te cilat operoj ne debat. Toleranca ime, pothuaj ne c'do postim timin me kethehet si bumerang dhe shpesh jam i detyruar te mbyll me qellim qe ky forum te mos etiketohet si forum "komunistes" te pashpirte per te cilet njeriu nuk eshte me shume se kafshe.

Meh...
    Komoditet i madh te jesh injorant!
    Mire, duhet te perjashtosh veten per trillimet ndaj "pikes"! Tolerancen, duhet ta ushtrosh me shume ndaj vetes, ne kuptimin qe te mos pretendosh se vetem ti njeh te verteten apo se vetem ti je i pagabueshem!
    (Scion tund koken) Jo!

Me respekt,
    S
    Jo "fantazise"?!
    Sa i varfer qe duhet te jesh shpirterisht per te thene nje gje te tille!! E jo vetem shpirterisht, por edhe ne ndjenja!! Me vjen keq, miku im i mire, qe mendon se bota eshte vetem bardhe e zi!! Sidoqofte,do te kesh gjithmone respektin tim!
    Debati i ashper nuk e cenon miqesine e mire, kur kemi te bejme me zemra fisnike! GG
    Jarigas

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Po behesh shume i merzitshem , Jarigas ...
    Kur te sugjerova stop lojerave me fjale e kisha fjalen per idiotesi te ketyre tipeve si me poshte (Po i permbledh grumbull)

Pikerisht "pika" eshte bazae gjeometrise euklidiane, pikerisht ajo qe ti s'je ne gjendje te perkufizosh dhe qe e ngaterron me pozicionin!
    Para se te flasesh per drejteza dhe prerjet e tyre, nje femije duhet t'i shpjegosh me pare se çfare jane drejtezat e, akoma me pare se çfare eshte pika!
    Shpirti eshte jeta! A e din ti i dashur Scion, se çfare eshte jeta?! A je ne gjendje te perkufizosh jeten?!
    (mos vazhdo me te flasesh per piken, kur nuk ke mundesi ta shpjegosh)
    Shih shih shih. Po kjo "Shpirti eshte Jeta" ne c'kategori bie?
    Ja po ti perseris dhe nje here.
    - Eshte pozicion, si pika?
    - Eshte postulat, sepse prodhon nje Teori e cila eshte vertetuar? Cila Teori?
    - Eshte aksiome, nga e cila eshte ndertuar nje Teoreme? Cila Teoreme?
    - Eshte term, ashtu si pika ne gjuhen shqipe?
    Ndaje, Jarigas. C'fare ... ke kater opsione! Te gjitha jane valide per te krijuar nje baze te mire shkencore.

Ndersa per te tjerat!

Ti mund te insistosh pa fund qe une ste kam definuar piken (Sigurisht, nga hatermbetja se une te kerkova definicion per shpirtin)

Mire, duhet te perjashtosh veten per trillimet ndaj "pikes"! Tolerancen, duhet ta ushtrosh me shume ndaj vetes, ne kuptimin qe te mos pretendosh se vetem ti njeh te verteten apo se vetem ti je i pagabueshem!
    Trillimet mik ti kam lene ty.
    Nese ti mendon se une trillova, i bie qe te gjith rrethet shkencore trillojne?
    Ja shikoje tani, meqe PARAGJYKOVE Scion'in si genjeshtar dhe trillues

Math Open Reference:
    (Specifikisht fjalite ne BOLD)

A point is an exact position or location on a plane surface. It is important to understand that a point is not a thing, but a place. We indicate the position of a point by placing a dot with a pencil. This dot may have a diameter of, say, 0.2mm, but a point has no size. No matter how far you zoomed in, it would still have no width. Since a point is a place, not a thing, it has no dimensions.
    WP

In geometry, topology, and related branches of mathematics, a spatial point is a primitive notion upon which other concepts may be defined. In geometry, points are zero-dimensional; i.e., they do not have volume, area, length, or any other higher-dimensional analogue. In branches of mathematics dealing with set theory, an element is sometimes referred to as a point.
    Ah po e di, do kerkosh nje definim timin pa u mbeshtetur tek dija ekzistuese! Sa klasike!
    Bullocks ...

Jo "fantazise"?!
    Sa i varfer qe duhet te jesh shpirterisht per te thene nje gje te tille!! E jo vetem shpirterisht, por edhe ne ndjenja!! Me vjen keq, miku im i mire, qe mendon se bota eshte vetem bardhe e zi!! Sidoqofte,do te kesh gjithmone respektin tim!
    Debati i ashper nuk e cenon miqesine e mire, kur kemi te bejme me zemra fisnike! GG
    Ah hahaha ...

Arsyeja qe nuk shkrova me shume rreth kerkeses tende per me shume fantazi eshte pikerisht se e prisja nje pergjigje te tille, ku ti paragjykon Scion'in me disa atribute te lezecme, qe te them te drejten s'me cenojne aspak.

Sigurisht, gjithmone do jem kunder "TE BERIT SHKENCE" ne forum, dhe pro "TE BERIT SHKENCE" ne institutet perkatese. Nuk di te jete bere ndonje zbulim shkencor ne forum ... nese ti di me thuaj, mbase me ndryshon mendjen dhe mua, dhe filloj te behem pak me i "pasur" me koncepte abstrakte

Mos u bej komik me ato miqesirat dhe personat me "Zemra fisnike" "Pa ndjenja" dhe "Trillues", sepse i kam inat llustrat.

S
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 26-05-2012 më 21:18
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

i/e regjistruar Maska e Dolce_Angelo
    Anëtarësuar
    25-11-2010
    Vendndodhja
    Long Island NY
    Postime
    256
    Jemi trup edhe shpirt njekohsisht.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Po behesh shume i merzitshem , Jarigas ...

Ndersa per te tjerat!

Ti mund te insistosh pa fund qe une ste kam definuar piken (Sigurisht, nga hatermbetja se une te kerkova definicion per shpirtin)

Trillimet mik ti kam lene ty.
    Nese ti mendon se une trillova, i bie qe te gjith rrethet shkencore trillojne?
    Ja shikoje tani, meqe PARAGJYKOVE Scion'in si genjeshtar dhe trillues

Math Open Reference:
    (Specifikisht fjalite ne BOLD)

WP

Ah po e di, do kerkosh nje definim timin pa u mbeshtetur tek dija ekzistuese! Sa klasike!
    Bullocks ...

Ah hahaha ...

Arsyeja qe nuk shkrova me shume rreth kerkeses tende per me shume fantazi eshte pikerisht se e prisja nje pergjigje te tille, ku ti paragjykon Scion'in me disa atribute te lezecme, qe te them te drejten s'me cenojne aspak.

Sigurisht, gjithmone do jem kunder "TE BERIT SHKENCE" ne forum, dhe pro "TE BERIT SHKENCE" ne institutet perkatese. Nuk di te jete bere ndonje zbulim shkencor ne forum ... nese ti di me thuaj, mbase me ndryshon mendjen dhe mua, dhe filloj te behem pak me i "pasur" me koncepte abstrakte

Mos u bej komik me ato miqesirat dhe personat me "Zemra fisnike" "Pa ndjenja" dhe "Trillues", sepse i kam inat llustrat.

S
    Kur njeriu(fetar) fillon te mendoj dhe te mirret me shkence ateher vie deri te nje udhekryq para vetes , has ne 2 rruge , te vazhdoje me pallavrat fetare ose te hjeq dore prej tyre , flas nga pervoja

Jarigas ende nuk e ka zbulu se cilen rruge deshiron te marre , mundohet te flas per shkence kur ende mbrone pallavra fetare , dhe ketu has kundershtimi , sepse idet nuk perputhen .
    Kur mundohet te lidh nje qeshtje komplet te pavertetuar dhe mundohet ta vertetoj me nje gje qe eshte e stervertetuar (pika kete rast) ateher ka vetem shtyrje fjalesh dhe asgje me shume , nuk mundesh tja mbushesh mendjen .

PS. Jarigas shume thjesht , merr nje boshte numerik ne rrafsh , ose nje lakore ne hapesire , jepi numra te qfaredoshem , dhe nje prej atyre numrave eshte PIKA . Me thjeshte nuk di nese ka mundesi te shpjegohet
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 26-05-2012 më 21:15

Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •