Shume sondazh sakat dhe i kufizuar,
deri ne kete pike Yes* i afrohet me shume se vertetes.
Jemi vetem trup.
Jemi trup edhe shpirt njekohsisht.
Shume sondazh sakat dhe i kufizuar,
deri ne kete pike Yes* i afrohet me shume se vertetes.
duhet tvërtetohet i her vdekja e trurit e për kët duhet me u plotësu disa kritere dhe madje duhen përsërit ato matjet që bëhen deri në 72 orë. Pasi vërtetohet vdekja mund tmerren organet. Si merren? Kollaj fare: pacienti çohet nsallë operimi dhe mbahet kohën me tpajisjeve përkatse nfrymëmarrje artificiale e gjithashtu edhe zemra. gjatë operimit jepet narkozë dhe relaksantë muskujsh.
-nqs është dhënë miratimi për trasplant zemre dhe mushkërish i hapet kraharori dhe mbahet i tendosur me ca pinca thoraxi, dunno si i thonë në shqip lol
-hapet barku dhe ato pjesët e lëkurës e muskulaturës hapen nga jashtë dhe fiksohen duke krijuar kështu një lloj grope aty
- gjatë kësaj kohe i vdekmi vazhdohet të mbahet në frymëmarrje artificiale dhe i jepen nga anestezisti substaca të forta për ta mbajtur në punë zemrën dhe sistemin e qarkullimit të gjakut, kjo sepse organet duhet të jenë të mirëqarkulluara e mirfurnizume me gjak.
- pasaj ekipi i explantacionit i preparon kto organe, dmth i pastro gjatë kohës që zemra ende rreh
-gjaku i organeve zvendësohet me disa tretsira tftohta, me përmbajtje të lart të kaliumit, që i 'shplajnë' organet nga gjaku për ti konservuar më pas. kto injektohen me anë të ca tubave tvegjël e të hollë ke enët e gjakut për ke organet që duhet me shku. Zemra është e fundit që merret, dmth pasi organet e tjera janë shpla mir.
-po kshu shpëlahet edhe barku
-me anë të këtij perfuzioni të tretsirës me përmbajtje të lartë kaliumi zemra ndalon së pushumi dhe n kët mënyr nuk furnizohen mo me gjak organet e tjera.
-ndërpritet frymarrja artificiale
dhe dalin tgjith nga salla e operacionit kurse i vdekmi çohet në morg
jam, nga tdyja anët, 24 karçe, po deshe edhe e pagzume, po kam qën e vogël e se shifja ende botën me syt e mi. tashi jam ateiste e lumtur.Kam pasur përshtypjen se je orthodokse, si duket e paskam menduar gabim![]()
ta dish se mke marrë kohën time flori shushk
ps: sry për bukurshkrimin, skisha nerva lol
ps 1: xso mos bo tifozllik ti![]()
Elegance is an attitude.
asnjeri nuk e ka definuar sakte ca esht shpirti mer
jeni rob te paafte lol, ne kete pike fiton vota ime kunder![]()
Jarigas, Jarigas, Jarigas ... mik i nderuar.
Nuk e di ne ke nje makine me GPS, por edhe sikur te mos kesh, nuk e ve ne dyshim qe je i ditur per ti dhene kuptim kur thote qe gjendesh ne filan pozicion Latitude,Longitude ne filan Ore. Dua te di prej teje, ato numrat jane reale a jo?
Pika nuk eshte koncept, sepse konceptet jane ide te pergjithshme ...
Dhe une nuk do e shtyj me shume kete argument, deri sa ti te mesosh bazat e gjeometrise euklidiane.
Stop lojrave me fjale.
Prerja e dy linjave AB dhe CD jepet me vlerat x,y. Kjo vlere x,y NUK ESHTE GJE APO SEND, por nje POZICION ne hapsire. Per arsye vizualizimi ne i referohemi si "PIKE" qe eshte nje nocion linguistik per te treguar NE LETER ose ne VIZATIM qe ne x,y linjat AB CD priten.
Ti i nderuar ngaterron shenjen e karbonin qe le lapsi mbi leter me piken si nocion, dhe kete pastaj e quan send. E ketu nuk kam si te te ndihmoj.
End of story.
Ok, shume mire tani ndaje perfundimisht se c'eshte "Shpirti":
- Eshte pozicion, si pika?
- Eshte postulat, sepse prodhon nje Teori e cila eshte vertetuar? Cila Teori?
- Eshte aksiome, nga e cila eshte ndertuar nje Teoreme? Cila Teoreme?
- Eshte term, ashtu si pika ne gjuhen shqipe?
Zgjidh njeren ke te pelqen me shume ty!
Eshte e turpshme, edhe per besimtaret por edhe per ty qe qenke nje agnostik i dobet te shfrytezosh metodat shkencore qe fundja, jane vetem mjete analitike per te pershkruar boten materiale te mundohesh ti aplikosh ne "shkencat ekzotike spirituale" per te thene ne fund qe Zoti na qenkesh hic me shume sesa nje Postulat per "teorine e Kreacionizmit" qe as edhe nje vrojtim nuk ka leje me vertetim.
Nese une do isha nje teolog, asnjehere ne bote ... po them prerazi; nuk do shfrytezoja mjetet dhe frameworket e shkences qe jane kryekeput nje set teorishe qe shkruajne specifikisht boten materiale, per te vertetuar nje Zot mbi-dimensiona omnipotent. Une nuk e di, por per nje besimtari te sinqerte dhe te mencur do i vinte turp te quante zotin, nje aksiome, postulat, nocion apo koncept. Kjo do ishte nje kurth i madh per teologjine, sepse zotin nuk do qe me shume sesa nje mjet, rob te kalkulimeve idiote te mendjeve shtremberve.
Ne momente te vecanta njeriu duhet te dij kur te heshte, kjo eshte nje virtyt, Jarigas.
Do te te lusja te referohesh pakes qoft edhe tek WP ne menyre qe te mos e bejme boze me definicione "Keshtu ma do qejfi mua"
Po rezultati? Teoria e breshkes ...
Cpo me ndegjojne keta sy, e me shofin keta veshe. (Me qellim e ketheva mbrapsht)
Lex parsimoniae, e di c'eshte?
Popullorce perkethehet "Cut the Crap off, Jarigas"
Per te mos e paragjykuar nje teori, postulatet duhet shoqeruar dhe me nje tufe vrojtimesh. Mos harro, ka me qindra teori te mirefillta shkencore qe hidhen ne kosh te plehrave vetem sepse del nje e re e cila perputhem me mire me te dhenat ne terren.
Nuk thash gje une se kisha ekzistone ne kohen e Aristarkut. Une i ve faj, mongolizmit te disa udheheqesve fetare ne kohen kur u konsakruan doktrinat fetare. Mos harro, qe kisha fali Galileon vetem pas 400 vitesh, pikerisht per arsyen qe te ceka me lart. A nuk eshte kjo qe "monoglizem religjioz" ... dhe me thua skane faj.
Mua me habit fakti qe tu desh deri ketu qe te kuptosh qe pika eshte vetem nje figure letrare
Rigor mortis, eshte ndoshta i vetmi vrojtim i cili ka dicka te mistershme si fenomen. Ne pergjithsi eshte fenomen qe arrin te spjegohet sakte nga shkenca moderne, por gjithsesi nevojitet pune pune pune. Nuk jam, dhe as kam qene kunder qe shkenca te studioje fenomenet "spirituale" me qellimin qe keto te spjegohen plotesisht, dhe te mos behen objekt spekullimi per mendjet inferiore.
Sigurisht, nese ti arrin te konceptosh shpirtin duke shfrytezuar nocionin e pikes si fillim, ai do zbuloje pozicionin e shpirtit me GPS. Prandaj dua te jem i prere Jarigas ...
Tek ky nenforum, trillimi duhet denuar me vdekje! Sigurisht, per sa kohe une e lejoj tregon dobesite e "Live by the Code, Die by the Code" me te cilat operoj ne debat. Toleranca ime, pothuaj ne c'do postim timin me kethehet si bumerang dhe shpesh jam i detyruar te mbyll me qellim qe ky forum te mos etiketohet si forum "komunistes" te pashpirte per te cilet njeriu nuk eshte me shume se kafshe.
Meh...
Komoditet i madh te jesh injorant!
(Scion tund koken) Jo!
Me respekt,
S
Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 17-05-2012 më 18:12
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
lol jane perpelitur mijvjecare te tere lloj lloj robsh ne thonjeza genius, tip hegelash ( me fenomenologjira shpirtrash) aristotelash and co, dhe nuk kan patur asnjeri byth te definoje sakte ca eshte ky spiritus, anima etc, lloj lloj emrash i keputin ...
kush eshte primare ideja apo materja.
definitivisht materja, eshte gjithshka, ka dhe idene brenda, e pjell bile, por vetem ne nje skute te humbur te universit(planeti toke)... eshte pjese e materjes.
Epicurus-sin nuk e mund dot asnje, lol
Is God willing to prevent evil, but not able?
Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing?
Then he is malevolent.
Is he both able and willing?
Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing?
Then why call him God?
Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 17-05-2012 më 18:15 Arsyeja: Cut the crap. Mos u merr me Antaret.
Hahaha... po ti pse përdor thëniet e atyre që i quan broçkullistë?Postuar më parë nga Scion
" ... Mbi te gjitha kam mik te verteten"
Thonë që për të zhvilluar atë që quhet fuqi e mendjes, janë të domosdoshëm dy hapa të rëndësishëm: 1. Përqëndrimi 2. ImagjinataPostuar më parë nga jarigas
Pa fantazi jemi te humbur, por kjo s'do te thote qe duhet shkelim mbi mendimin shkencor, aspak, mjaft qe te mos rreshqasim ne batakun e banalitetit nuhist!! Pra, le te diskutojme me hare per shkencen pa frike se behemi qesharake! Standarti duhet te jete liria e mendimit dhe shprehjes e, pse jo, edhe e fantazise!!
Jam e mendimit që të dyja i shërbejnë njëra tjetrës
Më vjen të buzëqesh me atë mendjelehtësinë që kanë disa për të hedhur poshtë me kompetence vetë Gjenitë apo punën e tyre që i janë përkushtuar me devotshmëri gjithë jetën, dhe që sot ne bazojmë njohuritë tona mbi punën e tyre shkencore. Psh marrim edhe vetë Einstein, një Gjeni i padiskutueshëm, i cili vetë shprehet kështu:
"Dhurata e fantazisë ka pasur më shumë domethënie për mua se sa talenti im për të thithur dituri pozitive"
"Imagjinata është më e rëndësishme se dituria. Dituria është e kufizuar. Imagjinata rrethon botën"
"Shenja e vërtetë e inteligjencës nuk është dituria, por imagjinata"
Meqë ra fjala, kjo shkenca jonë e sotme brohoriti me të madhe para disa muajsh që e ka hedhur poshtë teorinë e vetë Einstein, por më pas sikur u tërhoq.
Por gjss kam bindjen e padiskutueshme, që do ta hedhin Einstein-in poshtë shumë kollaj disa nga forumistët tanë![]()
Oj ti shoqe, Einsteinit kur vdiq nuk i mori njeri ilegalisht shpirtin për ta kuptu gjenialitetin e tij, por trurin!!! mjeku që e obduktoi, ia vodhi se donte ta studionte si funksiononte e nga rridhte gjenialiteti. ça lidhje ka imagjinata me shpirtin?
Nietzsche ka thënë: „Die Welt, soweit wir sie erkennen können, ist unsere eigene Nerventätigkeit, nichts mehr.“ dmth bota, me aq sa ne e peceptojmë e njohim, është veçse puna e nervave tonë e asgjë më shum. dhe e ke parasysh ti ç'a ka broçkullis poshtë e lartë ky e ç'ka pas bërë
Imagjinata është funksion neurokognitiv i trurit, ashtu si të mësuarit, menduarit, kujtesa, kreativiteti etj Psh fëmijëve autistë u mungon fantazia, imagjinata kur lujnë.
ps: unë jam turn i 3 sot, mos e zgjat mo, se për llogje jam, jashte teme kshu e kshu lol
Ndryshuar për herë të fundit nga ☆Angie☆ : 17-05-2012 më 18:37
Elegance is an attitude.
Krijoni Kontakt