Close

Rezultati i Sondazhit: C'fare jemi?

Votues
26. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jemi vetem trup.

1 3.85%
  • Jemi trup edhe shpirt njekohsisht.

25 96.15%
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 97
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Shume sondazh sakat dhe i kufizuar,
    deri ne kete pike Yes* i afrohet me shume se vertetes.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Ok, meqë kemi mjeke këtu , po shfrytëzoj rastin të pyes edhe për këtë tjetrën tani, në lidhje me gjendjen që ndodhet njeriu kur dhuron organet, pra thonë se kur vërtetohet nga mjekët vdekja e trurit dhe vendoset nëse mund t'i dhurojnë organet, si shpjegohet kjo? Kam kureshtje ta di, dhe mos ik tani pa ma tregu : D
    duhet tvërtetohet i her vdekja e trurit e për kët duhet me u plotësu disa kritere dhe madje duhen përsërit ato matjet që bëhen deri në 72 orë. Pasi vërtetohet vdekja mund tmerren organet. Si merren? Kollaj fare: pacienti çohet nsallë operimi dhe mbahet kohën me tpajisjeve përkatse nfrymëmarrje artificiale e gjithashtu edhe zemra. gjatë operimit jepet narkozë dhe relaksantë muskujsh.
    -nqs është dhënë miratimi për trasplant zemre dhe mushkërish i hapet kraharori dhe mbahet i tendosur me ca pinca thoraxi, dunno si i thonë në shqip lol
    -hapet barku dhe ato pjesët e lëkurës e muskulaturës hapen nga jashtë dhe fiksohen duke krijuar kështu një lloj grope aty
    - gjatë kësaj kohe i vdekmi vazhdohet të mbahet në frymëmarrje artificiale dhe i jepen nga anestezisti substaca të forta për ta mbajtur në punë zemrën dhe sistemin e qarkullimit të gjakut, kjo sepse organet duhet të jenë të mirëqarkulluara e mirfurnizume me gjak.
    - pasaj ekipi i explantacionit i preparon kto organe, dmth i pastro gjatë kohës që zemra ende rreh
    -gjaku i organeve zvendësohet me disa tretsira tftohta, me përmbajtje të lart të kaliumit, që i 'shplajnë' organet nga gjaku për ti konservuar më pas. kto injektohen me anë të ca tubave tvegjël e të hollë ke enët e gjakut për ke organet që duhet me shku. Zemra është e fundit që merret, dmth pasi organet e tjera janë shpla mir.
    -po kshu shpëlahet edhe barku
    -me anë të këtij perfuzioni të tretsirës me përmbajtje të lartë kaliumi zemra ndalon së pushumi dhe n kët mënyr nuk furnizohen mo me gjak organet e tjera.
    -ndërpritet frymarrja artificiale
    dhe dalin tgjith nga salla e operacionit kurse i vdekmi çohet në morg

Kam pasur përshtypjen se je orthodokse, si duket e paskam menduar gabim
    jam, nga tdyja anët, 24 karçe, po deshe edhe e pagzume, po kam qën e vogël e se shifja ende botën me syt e mi. tashi jam ateiste e lumtur.

ta dish se mke marrë kohën time flori shushk

ps: sry për bukurshkrimin, skisha nerva lol

ps 1: xso mos bo tifozllik ti
    Elegance is an attitude.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    asnjeri nuk e ka definuar sakte ca esht shpirti mer
    jeni rob te paafte lol, ne kete pike fiton vota ime kunder

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Billy Joe Lexo Postimin
    asnjeri nuk e ka definuar sakte ca esht shpirti mer
    jeni rob te paafte lol, ne kete pike fiton vota ime kunder
    sipas mendimit tim shpirti, spiritus,geist, menta e bla bla bla jane vetem shprehje filozofike.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Scion i dashur!! Jam i sigurt se edhe ti vete e kupton se nje "kuader themelor qe shprehet ,e vlere X apo Y", s'ka kurrfare kuptimi e aq me pak mund te jete perkufizimi i pikes!! Njekohesisht, kur pranon se e gjithe gjeometria mbeshtetet mbi diçka qe s'eshte trup, materie apo diçka e vrojtuar ne natyre(gabon kur thua se nuk eshte koncept), pa medyshje bie ne kontradikte me vetvetenkur kundershton egzistencen e "shpirtit" me arsyen se nuk je ne gjendje ta perkufizosh!!!
    Jarigas, Jarigas, Jarigas ... mik i nderuar.
    Nuk e di ne ke nje makine me GPS, por edhe sikur te mos kesh, nuk e ve ne dyshim qe je i ditur per ti dhene kuptim kur thote qe gjendesh ne filan pozicion Latitude,Longitude ne filan Ore. Dua te di prej teje, ato numrat jane reale a jo?

Sidoqofte, pika eshte nje koncept abstrakt i nje pjese te planit apo hapesires me permasa pafundesisht te vogla!!
    Pika nuk eshte koncept, sepse konceptet jane ide te pergjithshme ...
    Dhe une nuk do e shtyj me shume kete argument, deri sa ti te mesosh bazat e gjeometrise euklidiane.

Japim koordinatat e diçkaje qe s'eshte diçka?! Japim koordinatat e diçkaje qe nuk ka permasa dhe kjo gje eshte argument qe verteton egzistencen e diçkaje(qe mandej s'eshte as diçka)?!
    Stop lojrave me fjale.

Prerja e dy linjave AB dhe CD jepet me vlerat x,y. Kjo vlere x,y NUK ESHTE GJE APO SEND, por nje POZICION ne hapsire. Per arsye vizualizimi ne i referohemi si "PIKE" qe eshte nje nocion linguistik per te treguar NE LETER ose ne VIZATIM qe ne x,y linjat AB CD priten.

Ti i nderuar ngaterron shenjen e karbonin qe le lapsi mbi leter me piken si nocion, dhe kete pastaj e quan send. E ketu nuk kam si te te ndihmoj.

End of story.

Pra, nese une them se shpirti egziston ne menyre evidente ne trupat e gjalle, s'paskam me nevoje ta perkufizoj, pasi te kam dhene koordinatat!!!
    Pyetja qe me bere ishte kjo:Ti, mund te japesh nje definicion te sakte qoft dhe filozofik se c'eshte shpirti?
    Una ta dhashe, por ti m'u pergjigje me:Ishte supozimi yt ky apo eshte e bazuar ne vrojtime shkencore? (Me kuptove tani?)
    Ka nje dallim esencial mes definicionit shkencor dhe besimeve tona te cilat duhet ti mbajme per vete.

E pra, per te vazhduar mbi te njejten baze logjikimi, une te kerkova percaktimin e pikes, qe e gjithe bota e pranon si base themelore t egjeometrise, ndersa ti thua se nuk eshte as postulat, s'eshte asgje.......gjeometria bazohet mbi nje "pozicion"??!!
    Kjo e ben reale ate?! Atehere edhe "shpirti" eshte real, pasiqe edhe ai eshte term!! Edhe kjo shqip eshte....
    Ok, shume mire tani ndaje perfundimisht se c'eshte "Shpirti":

- Eshte pozicion, si pika?
    - Eshte postulat, sepse prodhon nje Teori e cila eshte vertetuar? Cila Teori?
    - Eshte aksiome, nga e cila eshte ndertuar nje Teoreme? Cila Teoreme?
    - Eshte term, ashtu si pika ne gjuhen shqipe?

Zgjidh njeren ke te pelqen me shume ty!

Eshte e turpshme, edhe per besimtaret por edhe per ty qe qenke nje agnostik i dobet te shfrytezosh metodat shkencore qe fundja, jane vetem mjete analitike per te pershkruar boten materiale te mundohesh ti aplikosh ne "shkencat ekzotike spirituale" per te thene ne fund qe Zoti na qenkesh hic me shume sesa nje Postulat per "teorine e Kreacionizmit" qe as edhe nje vrojtim nuk ka leje me vertetim.

Nese une do isha nje teolog, asnjehere ne bote ... po them prerazi; nuk do shfrytezoja mjetet dhe frameworket e shkences qe jane kryekeput nje set teorishe qe shkruajne specifikisht boten materiale, per te vertetuar nje Zot mbi-dimensiona omnipotent. Une nuk e di, por per nje besimtari te sinqerte dhe te mencur do i vinte turp te quante zotin, nje aksiome, postulat, nocion apo koncept. Kjo do ishte nje kurth i madh per teologjine, sepse zotin nuk do qe me shume sesa nje mjet, rob te kalkulimeve idiote te mendjeve shtremberve.

Gabim, i dashur Scion!! Vija dhe boshti koordinativ, jane koncepte te bazuar mbi piken; pa te nuk mund te egzistojne!!
    Ne momente te vecanta njeriu duhet te dij kur te heshte, kjo eshte nje virtyt, Jarigas.
    Do te te lusja te referohesh pakes qoft edhe tek WP ne menyre qe te mos e bejme boze me definicione "Keshtu ma do qejfi mua"

Te lumte , Scion!
    Edhe nje here , po pohon se mund te kemi teori te vlefshme edhe duke u bazuar mbi koncepte abstrakte qe nuk mund te perkufizohen apo provohen shkencerisht! Po ashtu si fusha magjetike, forcat e dobeta, terheqja gravitacionale apo, "shpirti"!!
    Po rezultati? Teoria e breshkes ...
    Cpo me ndegjojne keta sy, e me shofin keta veshe. (Me qellim e ketheva mbrapsht)

Pajtohem kryekeput e sidoqofte e kisha parasysh nje gje te tille!
    Ne te njejten menyre "shpirti" mund te jete "vete-evident", ne nje kohe qe eshte i vetmi shpjegim qe na jep ndryshimin midis nje trupi te gjalle dhe atij te vdekur!!
    Lex parsimoniae, e di c'eshte?

Popullorce perkethehet "Cut the Crap off, Jarigas"

Deri kur t emos jeshi gatshme te analizosh çdo lloj teorie pa paragjykimin se eshte e gabuar nese nuk eshte si ajo qe mbron ti, komenti im mbetet i vlefshem!
    Per te mos e paragjykuar nje teori, postulatet duhet shoqeruar dhe me nje tufe vrojtimesh. Mos harro, ka me qindra teori te mirefillta shkencore qe hidhen ne kosh te plehrave vetem sepse del nje e re e cila perputhem me mire me te dhenat ne terren.

Jo,jo, i dashur!Kisha akoma nuk egzistonte ne kohen e Aristarkut, prandaj nuk mund ti vesh faj kishes per triumfimin e teorise ptolemaike kundrejt asaj helicentrike!!(Kisha ka bere name te tjere, akoma me te renda e felliqura)
    Nuk thash gje une se kisha ekzistone ne kohen e Aristarkut. Une i ve faj, mongolizmit te disa udheheqesve fetare ne kohen kur u konsakruan doktrinat fetare. Mos harro, qe kisha fali Galileon vetem pas 400 vitesh, pikerisht per arsyen qe te ceka me lart. A nuk eshte kjo qe "monoglizem religjioz" ... dhe me thua skane faj.

Pajtohem katerciperisht me ty, i dashur!!
    Ne rastin tone ama, nuk dua te rreshqasim ne banalitete fetaro-fondametaliste, por te ngelemi ne siperfaqen e kulluar te shkences njerezore!(kujdes se ky nuk eshte nuhizem...ahahahah)
    Cilat ideologji?!Une do te te lutesha qe ta lesh menjane kete debat pa krye, se eshte me mire!
    ...ahahahahahah.....
    Pikat jane nje figure letrare; zevendesojne pauzen reflektive, i japin ngjyre mendimit te atij qe shkruan dhe bejne me te prekshme per ate qe lexon!
    Sa per faktin, une te permenda "rigor mortis", apo nuk mjafton?!
    Mua me habit fakti qe tu desh deri ketu qe te kuptosh qe pika eshte vetem nje figure letrare

Rigor mortis, eshte ndoshta i vetmi vrojtim i cili ka dicka te mistershme si fenomen. Ne pergjithsi eshte fenomen qe arrin te spjegohet sakte nga shkenca moderne, por gjithsesi nevojitet pune pune pune. Nuk jam, dhe as kam qene kunder qe shkenca te studioje fenomenet "spirituale" me qellimin qe keto te spjegohen plotesisht, dhe te mos behen objekt spekullimi per mendjet inferiore.

Personalisht, me pelqeu shume "definicioni" yt, por ne fakt me pelqen dhe nje definicion qe ka dhene broken_smile ose dhe ajo e kendshmja qe leshoi Norca; po e citoj se eshte shume "cool":
    ..ahahahahahaahha...prandaj me dhembka pjesa e djathte e gjoksit mua, kur lexoj shkrimet e tija....ahahahahhah....madheshtore!
    A thua se e meriton vendin e nderit ne temen "Shkenca moderne zbulon mrekullite e reja ne Kuran"?!
    Sigurisht, nese ti arrin te konceptosh shpirtin duke shfrytezuar nocionin e pikes si fillim, ai do zbuloje pozicionin e shpirtit me GPS. Prandaj dua te jem i prere Jarigas ...

Tek ky nenforum, trillimi duhet denuar me vdekje! Sigurisht, per sa kohe une e lejoj tregon dobesite e "Live by the Code, Die by the Code" me te cilat operoj ne debat. Toleranca ime, pothuaj ne c'do postim timin me kethehet si bumerang dhe shpesh jam i detyruar te mbyll me qellim qe ky forum te mos etiketohet si forum "komunistes" te pashpirte per te cilet njeriu nuk eshte me shume se kafshe.

Meh...
    Komoditet i madh te jesh injorant!

Jeta pa klounin e cirkut, do te ishte me e varfer; fantazia eshte pikerisht ajo qe na ngre mbi makinat, burimi i te bukures, nena e zhvillimit!! Pa fantazi jemi te humbur, por kjo s'do te thote qe duhet shkelim mbi mendimin shkencor, aspak, mjaft qe te mos rreshqasim ne batakun e banalitetit nuhist!! Pra, le te diskutojme me hare per shkencen pa frike se behemi qesharake! Standarti duhet te jete liria e mendimit dhe shprehjes e, pse jo, edhe e fantazise!!
    (Scion tund koken) Jo!

Me respekt,
    S
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 17-05-2012 më 18:12
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    sipas mendimit tim shpirti, spiritus,geist, menta e bla bla bla jane vetem shprehje filozofike.
    lol jane perpelitur mijvjecare te tere lloj lloj robsh ne thonjeza genius, tip hegelash ( me fenomenologjira shpirtrash) aristotelash and co, dhe nuk kan patur asnjeri byth te definoje sakte ca eshte ky spiritus, anima etc, lloj lloj emrash i keputin ...

kush eshte primare ideja apo materja.

definitivisht materja, eshte gjithshka, ka dhe idene brenda, e pjell bile, por vetem ne nje skute te humbur te universit(planeti toke)... eshte pjese e materjes.

Epicurus-sin nuk e mund dot asnje, lol

Is God willing to prevent evil, but not able?
    Then he is not omnipotent.
    Is he able, but not willing?
    Then he is malevolent.
    Is he both able and willing?
    Then whence cometh evil?
    Is he neither able nor willing?
    Then why call him God?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 17-05-2012 më 18:15 Arsyeja: Cut the crap. Mos u merr me Antaret.

Postuar më parë nga Scion
    " ... Mbi te gjitha kam mik te verteten"
    Hahaha... po ti pse përdor thëniet e atyre që i quan broçkullistë?

Postuar më parë nga jarigas
    Pa fantazi jemi te humbur, por kjo s'do te thote qe duhet shkelim mbi mendimin shkencor, aspak, mjaft qe te mos rreshqasim ne batakun e banalitetit nuhist!! Pra, le te diskutojme me hare per shkencen pa frike se behemi qesharake! Standarti duhet te jete liria e mendimit dhe shprehjes e, pse jo, edhe e fantazise!!
    Thonë që për të zhvilluar atë që quhet fuqi e mendjes, janë të domosdoshëm dy hapa të rëndësishëm: 1. Përqëndrimi 2. Imagjinata
    Jam e mendimit që të dyja i shërbejnë njëra tjetrës

Më vjen të buzëqesh me atë mendjelehtësinë që kanë disa për të hedhur poshtë me kompetence vetë Gjenitë apo punën e tyre që i janë përkushtuar me devotshmëri gjithë jetën, dhe që sot ne bazojmë njohuritë tona mbi punën e tyre shkencore. Psh marrim edhe vetë Einstein, një Gjeni i padiskutueshëm, i cili vetë shprehet kështu:
    "Dhurata e fantazisë ka pasur më shumë domethënie për mua se sa talenti im për të thithur dituri pozitive"

"Imagjinata është më e rëndësishme se dituria. Dituria është e kufizuar. Imagjinata rrethon botën"

"Shenja e vërtetë e inteligjencës nuk është dituria, por imagjinata"

Meqë ra fjala, kjo shkenca jonë e sotme brohoriti me të madhe para disa muajsh që e ka hedhur poshtë teorinë e vetë Einstein, por më pas sikur u tërhoq.
    Por gjss kam bindjen e padiskutueshme, që do ta hedhin Einstein-in poshtë shumë kollaj disa nga forumistët tanë

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Më vjen të buzëqesh me atë mendjelehtësinë që kanë disa për të hedhur poshtë me kompetence vetë Gjenitë apo punën e tyre që i janë përkushtuar me devotshmëri gjithë jetën, dhe që sot ne bazojmë njohuritë tona mbi punën e tyre shkencore. Psh marrim edhe vetë Einstein, një Gjeni i padiskutueshëm, i cili vetë shprehet kështu:
    "Dhurata e fantazisë ka pasur më shumë domethënie për mua se sa talenti im për të thithur dituri pozitive"

"Imagjinata është më e rëndësishme se dituria. Dituria është e kufizuar. Imagjinata rrethon botën"
    Oj ti shoqe, Einsteinit kur vdiq nuk i mori njeri ilegalisht shpirtin për ta kuptu gjenialitetin e tij, por trurin!!! mjeku që e obduktoi, ia vodhi se donte ta studionte si funksiononte e nga rridhte gjenialiteti. ça lidhje ka imagjinata me shpirtin?
    Nietzsche ka thënë: „Die Welt, soweit wir sie erkennen können, ist unsere eigene Nerventätigkeit, nichts mehr.“ dmth bota, me aq sa ne e peceptojmë e njohim, është veçse puna e nervave tonë e asgjë më shum. dhe e ke parasysh ti ç'a ka broçkullis poshtë e lartë ky e ç'ka pas bërë

Imagjinata është funksion neurokognitiv i trurit, ashtu si të mësuarit, menduarit, kujtesa, kreativiteti etj Psh fëmijëve autistë u mungon fantazia, imagjinata kur lujnë.

ps: unë jam turn i 3 sot, mos e zgjat mo, se për llogje jam, jashte teme kshu e kshu lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga ☆Angie☆ : 17-05-2012 më 18:37
    Elegance is an attitude.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Hahaha... po ti pse përdor thëniet e atyre që i quan broçkullistë?
    E sigurte qe eshte e "brockullotelit"?

Pa he njihere na e verteto se qenka e Tij ?

P.s. nga pozicioni Komod I spektatorit, sigurisht mund Ti therrasesh "budalla" kujtedo.
    Keshtu, nje sugjerim miqesor.
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Citim Postuar më parë nga ☆Angie☆ Lexo Postimin
    Oj ti shoqe, Einsteinit kur vdiq nuk i mori njeri ilegalisht shpirtin për ta kuptu gjenialitetin e tij, por trurin!!! mjeku që e obduktoi, ia vodhi se donte ta studionte si funksiononte e nga rridhte gjenialiteti. ça lidhje ka imagjinata me shpirtin?
    Nietzsche ka thënë: „Die Welt, soweit wir sie erkennen können, ist unsere eigene Nerventätigkeit, nichts mehr.“ dmth bota, me aq sa ne e peceptojmë e njohim, është veçse puna e nervave tonë e asgjë më shum. dhe e ke parasysh ti ç'a ka broçkullis poshtë e lartë ky e ç'ka pas bërë

Imagjinata është funksion neurokognitiv i trurit, ashtu si të mësuarit, menduarit, kujtesa, kreativiteti etj Psh fëmijëve autistë u mungon fantazia, imagjinata kur lujnë.

ps: unë jam turn i 3 sot, mos e zgjat mo, se për llogje jam, jashte teme kshu e kshu lol
    Oj ti shoqe, kush e kishte me ty? : D
    Ti përgjigju asaj pjesës tjetër të diskutimit tonë, atë bëj
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    E sigurte qe eshte e "brockullotelit"?
    Tani nga mënyra sesi po më pyet ti, vallahi bilahi tallahi lol, s'jam më e sigurtë :P

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •