Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Spitalet duhet te investojne dhe fusin ne ambjentet e tyre,
    pajisjet dhe aparaturat me te sofistikuara dhe moderne
    per te bere skanime analiza,imazheri,x rays,pajisje laboratorike etj.
    te gjitha keto pajisje vijne me manual qe e ben te lehte,perdorimin e tyre.
    Trajnimi i personelit per te perdorur keto pajisje nuk perben ndonje problem
    dhe eshte i shpejte.Keto pajisje rrisin shume shpejtesine e punes,
    thjeshtesojne shume punen,kursejne shume kohe dhe ndihmojne
    doktoret duke ja dhene situaten me shume saktesi dhe i
    ndihmon te marrin vendime te sakta.
    Mund te degjosh nga drejtore spitalesh ne intervista qe spitali
    nuk ka fonde,spitali ka shpenzime shume,
    pajisjet jane shume te shtrenjta,Ministria e Shendetsise
    nuk ka fonde,kriza,ekonomia e keqe,Saliu,blla blla blla.
    Ne fakt zgjidhja eshte shume me e lehte se c'mund te mendohet.
    Ne rast se spitali nuk ka vertet fonde per te blere atehere duhet te marre
    hua(kredi) me afat 10 vjet per shlyerje,nga bankat.
    Ky investim eshte i zgjuar dhe me vend pasi eshte e garantuar qe
    huaja do likujdohet ne kohe dhe do paguhet edhe interesi.
    Sot,per shkak te teknologjise se vjeter spitali mund te perballoje,
    mbuloje vizita vetem per 150 paciente ne 24ore.
    Me futjen e teknologjise se re spitali do kryeje vizita per 1500 paciente/24 ore.
    10 here me shume qe do te thote spitali do akumuloje fitim nga
    pagesat e pacienteve dhe kompania e inshurancave 10 here me teper.
    Pervec kesaj shpenzimet e operimit te spitalit do ulen shume si pasoje e futjes se
    teknologjise se re.Si pasoje spitali do akumuloje fitim qe do beje te mundur
    likujdimin e huase ne kohe.Spitali modernizohet,huaja likudohet dhe servisi
    qe marrin paccientet do jete i kualitetit shume te larte,gabimet do jene minimale
    drejt zeros..Perse hezitohet dhe nuk behet nga spitalet?
    Pervec kesaj spitalet duhet ti japin mjekeve private,pajisje aparatura me qera
    per nje dite vetem kundrejt nje pagese qe eshte nje tjeter burim fitimi per spitalet
    si dhe ofroje sherbim analizash kundrejt nje pagese per mjeket private.
    ====
    Meqenese teknologjia avancon cdo vit,dalin aparatura dhe pajisje te reja,
    shpiken gjera te reja,cdo spital duhet te operoje me pajisje qe nuk jane
    te vjetra me shume se 10 vjet.Duhet investuar perseri dhe rinovuar teknologjia.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 11-05-2012 mė 22:29
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Sot,per shkak te teknologjise se vjeter spitali mund te perballoje,
    mbuloje vizita vetem per 150 paciente ne 24ore.
    Me futjen e teknologjise se re spitali do kryeje vizita per 1500 paciente/24 ore.
    10 here me shume qe do te thote spitali do akumuloje fitim nga
    pagesat e pacienteve dhe kompania e inshurancave 10 here me teper.
    Keshtu veprojne jashte Shqiperise dhe nuk kane arritur ende ti zgjidhin keto probleme, biles cdo vit ngrihen spitale te reja por prap nuk perballohet dot puna e madhe.
    Arsyeja ?
    Po punohet ne drejtimin e gabuar, nuk duhet shpenzuar per te perballuar sa me shum paziente.
    Por duhet shpenzuar qe te mos kemi pazient pra qe njerzit te mos semuren, ky eshte problemi kryesor. Dhe per kete duhet vetem informazion i sakte per stilin e jetes qe duhet bere. Duhet investuar ne zinxhirin ushqimor dhe edukativ pasi me shum se 50% e pazienteve permirsohen ndjeshem dhe sherohen vetem ne kete menyre.
    Por kjo gje nuk i intereson askujt se nuk ka fitime, sidomos Big-Farma qe mendon vetem te shese ilace, qe e mbajne te semurin ne te njejten gjendje, pra as e sherojne e as e vdesin. Nje pazient i vdekur eshte nje consumator me pak. Shtetit nuk i intereson qe njerzit te jetojne shum gjate se duhet te paguajne shum pensione dhe i prishet bilanci buxhetor prandaj dhe ky mbyll sy e veshe dhe ben sikur i sheron.

Problemi duhet kapur nga koka.

Shembull
    Ne Shqiperi jane hapur me mijra puse per uje te pijshem, vetem nje i afermi im ka hapur me qindra, dhe ne nje rast me tha se uji doli me shum hekur, e pastaj si behet i thesh, i vendosim nje filter dhe ulim perqindjen. Ne fund te fundit ai dhe shum si ai jane afarist ti paguan une te hap pusin, pastaj del uji i pishem del naft, apo gas nuk eshte puna ime.

Une jam i sigurte qe i gjith uji i puseve ne fushe eshte shum i pasur me minerale dhe mund te jete edhe uje pellgjesh te ndenjura, pra jo uj i rrjedhshem. Ky lloj uji shkateron veshkat brenda 2 vjetesh. Mineralet qe ndodhen ne uje jane minerale inorganiche dhe demtojne organizmin. Mineralet qe meeren nga uji dhe perpunohen nga bimet jane minerale organike dhe te perdorshem nga organizmi.
    Nje miku im ne Itali kish nenen semure se i fryhehin kembet e solli ne Itali se ne Shqiperi nuk i gjeten asgje, por edhe ketu i dhan vetem ilace per hollim gjaku dhe u be mire. Cudia me tha sa vajti ne Shqiperi diten e dyte ju fryn prap, nuk di tha cfar ti bej. Mos u merzit i thash keni pus ju ne shpi po u pergjigj, aty pin uje nena jote po me tha ateher nuk duhet ta pije me i thash, plus disa keshilla te tjera. Nena e tij u permirsua dhe fryrja u ul. Dhe kish harxhuar nje thes me lek ne Shqiperi per ti gjetur arsyen e fryrjes. Pra po te eliminojme shkakun qe pothuajse ne te gjitha rastet eshte shum afer nesh dhe jo afer spitalit ne sherohemi.
    Prandaj jo domosdoshmerisht duhen shtuar aparatet por duhet shtuar llogjika.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dardajan : 12-05-2012 mė 03:55

i/e regjistruar Maska e sadmadman
    Anėtarėsuar
    13-06-2009
    Postime
    51
    Citim Postuar mė parė nga sadmadman Lexo Postimin
    Pershendetje te gjitheve .
    Besoj se ēfare une dua te diskutoj nuk eshte nje problem qe vetem mua me shqeteson ,por dua te theksoj se me bisedat qe kam pasur me shume paciente "hallexhinj" qe enden dyerve te spitalave shqiptare kane nje pakenaqesi ose nje klithme qe se klithin dot per spitalet dhe sherbimin spitalor shqiptar.Ne cdo qender spitalore qe shkon dhe ke nevoje per nje sherbim ose nje kurim degjon dhe shikon te njejtin teater .Nuk dua te flas se nuk shkruaj bukur dhe dua te theksoj se kjo teme nuk me duket teme politike po nevoje humane po dua tju pyes dhe ta diskutojme se bashku dhe te shprehim mllefin tone per nje sherbim qe e paguajme vete dhe kurre nuk e marrim ,Ndoshta gabohem dhe ns gabohem me korrigjoni po per shume raste konkrete qe une kam asistuar dhe pare me syte e mi ne qendren spitalore Q,S,U,T. TIRANE materniteti "KIēO GLOZHENI" Tek brryli poliklinika nr 9. Do ti quaja qendra skandale spitalore .
    OSE QENDRA KURIMI "TORTURIMI '' SHQIPTARESH .
    Ns ben xhiron ne ndonje shtet te evropes ,nuk gjen as ndonje ndryshim me humanet e ketyre vendeve dhe nuk dallon diferenca mes teje dhe tyre as fizike as intelekti ka raste qe je me lart pavarsisht se ne e kemi te larte ndjenjen e respektit dhe vleresimit te autoritetit kundrejt te huajve po kjo ka te beje me ceshtje mentaliteti te vendit nga e kemi prejardhjen.Por kur vjen puna tek Spitalet eshte tjeter raport mes mjekut dhe pacientit,mes personit qe ka nevoje dhe personit qe ka per detyre te ndihmoje . Te mjekesia pervec humanizmit mjeket infermieret e kane detyre e kane profesion dmth jane te detyruar ta bejne sepse supozohet se ata mbahen me ket profesion ,por ndodh krejt e kunderta, ne Shqiperi ata ket profesion ta servirin si aksesore ose si sherbim lluksi qe duhet ta kerkosh ne cdo menyre qe ta kesh ta paguash ta super paguash .Ndodh vetem tek ne me duket vetem nje fenomen qe egsiston dhe po zhvillohet vetem tek ne me permasa te jashtezakonshme .eshte nje sistem i tere i kalbur qe nuk funksionon duhet te themi me plot goje te mjeret ne se nje pjese e jona jane dhe te punesuarit e mjekesise ,ka he njerez tane atje shoke tane familjare tane cdonjeri nga ne ka dike qe punon ne spital dhe ndonjeri prej tyre eshte person i ndershem por nuk arrin edhe ns eshte sepse eshte nje vorbull qe nuk del kollaj prej saj dhe thote dhe une si gjithe te tjeret .Nuk dua te flas per statistika semndjesh dhe vdekjesh ne spitalet shqiptare se sjam i afte te shprehem per mungese informacioni .Ns do nje shembull konkret per sa mire sherbejne spitalet shiko dhe gjurmo se ku jane te ndertuara agjencite e shumta funerale ,bej nje xhiro rreth spitaleve dhe numeroi dmth ku ka treg ka dhe sherbim dmth me pak llafe sherbimin e vdekjes i disponueshem ne spitalet tona

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Citim Postuar mė parė nga dardajan Lexo Postimin
    Keshtu veprojne jashte Shqiperise dhe nuk kane arritur ende ti zgjidhin keto probleme, biles cdo vit ngrihen spitale te reja por prap nuk perballohet dot puna e madhe.
    Arsyeja ?
    Po punohet ne drejtimin e gabuar, nuk duhet shpenzuar per te perballuar sa me shum paziente.
    Por duhet shpenzuar qe te mos kemi pazient pra qe njerzit te mos semuren, ky eshte problemi kryesor. Dhe per kete duhet vetem informazion i sakte per stilin e jetes qe duhet bere. Duhet investuar ne zinxhirin ushqimor dhe edukativ pasi me shum se 50% e pazienteve permirsohen ndjeshem dhe sherohen vetem ne kete menyre.
    Por kjo gje nuk i intereson askujt se nuk ka fitime, sidomos Big-Farma qe mendon vetem te shese ilace, qe e mbajne te semurin ne te njejten gjendje, pra as e sherojne e as e vdesin. Nje pazient i vdekur eshte nje consumator me pak. Shtetit nuk i intereson qe njerzit te jetojne shum gjate se duhet te paguajne shum pensione dhe i prishet bilanci buxhetor prandaj dhe ky mbyll sy e veshe dhe ben sikur i sheron.

Problemi duhet kapur nga koka.

Shembull
    Ne Shqiperi jane hapur me mijra puse per uje te pijshem, vetem nje i afermi im ka hapur me qindra, dhe ne nje rast me tha se uji doli me shum hekur, e pastaj si behet i thesh, i vendosim nje filter dhe ulim perqindjen. Ne fund te fundit ai dhe shum si ai jane afarist ti paguan une te hap pusin, pastaj del uji i pishem del naft, apo gas nuk eshte puna ime.

Une jam i sigurte qe i gjith uji i puseve ne fushe eshte shum i pasur me minerale dhe mund te jete edhe uje pellgjesh te ndenjura, pra jo uj i rrjedhshem. Ky lloj uji shkateron veshkat brenda 2 vjetesh. Mineralet qe ndodhen ne uje jane minerale inorganiche dhe demtojne organizmin. Mineralet qe meeren nga uji dhe perpunohen nga bimet jane minerale organike dhe te perdorshem nga organizmi.
    Nje miku im ne Itali kish nenen semure se i fryhehin kembet e solli ne Itali se ne Shqiperi nuk i gjeten asgje, por edhe ketu i dhan vetem ilace per hollim gjaku dhe u be mire. Cudia me tha sa vajti ne Shqiperi diten e dyte ju fryn prap, nuk di tha cfar ti bej. Mos u merzit i thash keni pus ju ne shpi po u pergjigj, aty pin uje nena jote po me tha ateher nuk duhet ta pije me i thash, plus disa keshilla te tjera. Nena e tij u permirsua dhe fryrja u ul. Dhe kish harxhuar nje thes me lek ne Shqiperi per ti gjetur arsyen e fryrjes. Pra po te eliminojme shkakun qe pothuajse ne te gjitha rastet eshte shum afer nesh dhe jo afer spitalit ne sherohemi.
    Prandaj jo domosdoshmerisht duhen shtuar aparatet por duhet shtuar llogjika.
    Teorikisht ashtu eshte,si duhet jete,por ne realitet shume njerez shkojne gjithmone pas zakoneve dhe nje stili jetese jo te shendetshem me te cilet keto njerez jane mesuar,si te ushqyerit te keq me shume yndyrna,kolesterol te keq,sheqerna sintetike,alkolit kafes( ne realitet ka edhe doktore qe pijne alkol/kafe,duhan,nuk mbajne diete,ju eshte fryre barku).
    Televizori jep reklama emisione per dieten,perdorimin e zarzavateve,vlerat ushqyese te ushqimit te shendetshem,uljen ne peshe etj dhe ne realitet perseri ekzistojne njerez qe vazhdojne me zakonet e tyre te keqia dhe jane pikerisht keto njerez qe nuk ndryshojne ,megjithese jane ne dijeni cfare eshte mire dhe keq per shendetin dhe perfundojne ne spital.
    Shumica e njerzve jane kompulsiv ne ngrenie,jane te fiksuar pas nje ushqimi qe ka shije te mire, u pelqen dhe e han rregullisht dhe nuk duan t' ja dine se sa i shendetshem eshte ai ushqim per trupin dhe cfare problemesh,apo rreziqesh per shendetin mbart ai ushqim.Ilaci i vertete eshte teknologjia qe ndihmon per diagnostikim preciz dhe kurim korrekt
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 12-05-2012 mė 11:34
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

seksi dhe i rrezikshem Maska e qerosi
    Anėtarėsuar
    15-03-2004
    Vendndodhja
    dhome e guzhine
    Postime
    232
    Profesioni me i larte, finsik dhe me human ne boten tone historikisht eshte e qenit DOKTOR (esh) , Mjek(e), apo infermier (e). Doktoret japin nje betim para se tu jepet e drejta dhe certifikata te punojne si te tille, dhe ne ate betim thuhet :

Nė ēastin kur po hy nė radhėt e anėtarėve tė profesionit mjekėsor premtoj solemnisht se jetėn time do ta vė nė shėrbim tė humanitetit. Ndaj mėsuesve do ta ruaj mirėnjohjen dhe respektin e duhur. Profesionin tim do ta ushtroj me ndėrgjegje e me dinjitet. Shėndeti i pacientit tim do tė jetė brenga ime mė e madhe. Do t’i respektoj e do t’i ruaj fshehtėsitė e atij qė do tė mė rrėfehet. Do ta ruaj me tė gjitha forcat e mia nderin e traditės fisnike tė profesionit tė mjekėsisė. Kolegėt e mi do t’i konsideroj si vėllezėr tė mi. Nė ushtrimin e profesionit ndaj tė sėmurit tek unė nuk do tė ndikojė pėrkatėsia e besimit, e nacionalitetit, e racės, e politikės, apo pėrkatėsia klasore. Qė nga fillimi do ta ruaj jetėn e njeriut nė mėnyrė apsolute. As nė kushtet e kėrcėnimit nuk do tė lejoj tė keqpėrdoren njohuritė e mia mjekėsore qė do tė ishin nė kundėrshtim me ligjet e humanitetit. Kėtė premtim po e jap nė mėnyrė solemne e tė lirė, duke u mbėshtetur nė nderin tim personal.
    Dhe me keqardhjen me te madhe dhe urrjtjen me te madhe them, se 80% e mjekeve ne Shqiperi e thyejne kete betim dite per dite. Ky betim e ka zanafillen nga mjeku HIPOKRAT, babai i mjekesise. Kurse ne Shqiperi duket se mund ta kete shkruar HIPOKRITI. Ne shajme boten se eshte e eger ndaj nesh, kur ne egersine e kemi ne mesin tone. Spitalet shteterore ne shqiperi jane per te ardhur keq. Jane dhe me mizerje sesa spitalet afrikane. Sikur kjo te mos mjaftonte, kemi dhe mjek te paafte, qe po "VRASIN" njerez dita-dites. Nuk ja uroj armikut te shkoje ne spitale ne shqiperi. Po tjeter, mjeket jane bere si SHUSHUNJA duke rrjepur njerezit mbare per sherbime, te cilat duhet te jepen FALAS.
    Kur dhe ky sherbim njerezor deshton, ateher cfare mund te presesh tjeter????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
    Ne kemi marr fund!!!!
    Ergo cogito, ergo sum!

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Spitali Hygea kam qene un eshte privat , por sherbimi eshte ok , paster , mjeket e mire , aparaturat moderne .

kush di ndonje gje per Amerikanin dhe Gjermanin le te na thote si jane . te shteterori skam qene por e kam pare nga brenda , shume pis yackk

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Ne spitalin gjerman kam pasur nje te aferm,pasterti,kujdesje te gjitha qe tamam i nevojitet nje te semuri.. nuk mund te thuash as edhe nje, gje qe nuk shkonte aty!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •