Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 13 prej 13
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Për: Tema dhe thënje të ndryshme !

"A nuk kemi turp? Gjithë këto skandale..."!!

Emri:  papa-francisco-ateus_649409.jpg

Shikime: 435

Madhësia:  18.6 KB

Papa Françesku ka goditur sot skandalet e shumta duke i cilësuar si një turp që e shndërron kishën në një objekt talljeje, deklaratë kjo që vjen pak ditë përpara se në Gjenevë të zhvillohet një konferencë e OKB-së për krimet e pedofilisë.

“A nuk kemi turp? Gjithë këto skandale që nuk dua t’i përmend një për një, por që e gjithë bota i di se kush janë!”, theksoi papa Françesku gjatë meshës së mëngjesit në rezidencën shën Marta, me një aludim të drejtpërdrejtë ndaj krimeve të pedofilisë, por gjithashtu edhe të korrupsionit të kryera nga anëtarë të klerit katolik në të pesë kontinentet.

“Këto skandale janë një turp për kishën, por a kemi në turp nga këto sfida si priftërinj, si peshkopë apo si laikë?” tha ai.

”Këta individë nuk kanë lidhje me Zotin, ata kishin thjesht një pozicion në kishë, një post pushteti, gjithashtu edhe të rehatshëm. Në këto skandale, në këta njerëz, fjala e Zotit është shumë e rrallë”, vazhdoi papa Françesku.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 16-01-2014 më 18:44
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

“Burimi i gëzimit të krishterë është bindja se jemi të dashur prej Zotit, një dashuri e pasionuar dhe besnike, një dashuri më e madhe se pabesnikëritë tona, një dashuri që falë. Feja dhe etika kristiane, nuk duan t’ia zënë frymën dashurisë, por duan ta bëjnë dashurinë më të fortë, më të shëndosh e vërtetë të lirë: pikërisht ky është kuptimi i Dhjetë Urdhërimeve të Zotit, që nuk janë një seri ndalesash, ‘jo-sh’, por një ‘po’ e madhe dashurisë e jetës”. (Papa Benedikti XV)

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

SI NDËRMJETËSON ARTI MIDIS BUKURISË DHE TË VËRTETËS?

E vërteta dhe e bukura shkojnë së bashku, për shkak se Hyji është burimi edhe i së bukurës edhe i së vërtetës. Arti që i kushtohet të bukurës, rrjedhimisht ndodhet në rrugën e vet drejt tërësisë dhe drejt Hyjit.

Atë çka njeriu s`mund ta shqiptojë me fjalë as ta imagjinojë me mendime, atë e shpreh arti. Ai është “një derdhje e lirë e pasurisë së brendshme të qenies njerëzore" (KKK, 2501). Me një intimitet më të madh me krijesat e Zotit, te artisti bashkohen frymëzimi dhe shkathtësia njerëzore për të sjellë diçka të re, një aspekt deri më tani të paparë të realitetit, në një formë të vefshme. Arti nuk është një qëllim në vetvete. Ai duhet ta lartësojë njeriun, ta trondisë, ta përmirësojë atë dhe në fund ta çojë atë për ta adhuruar dhe falënderuar Hyjin.

(“Youcat”, Katekizmi i Kishës Katolike për të rinj; nr. 461; © Përktheu: Shtjefën Dodes SJ)

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •