Close
Faqja 14 prej 19 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 187
    i/e regjistruar Maska e Elonesaa
    Anėtarėsuar
    10-09-2012
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,465

Pėr: Pershtypje dhe ndjesi

......

Si mund te shlyhen vall gabimet
    Si mund ti heqim mekatet nga zemrat tona
    Si te qendrojme me zemer te mykur nga mekatet
    Si te jetojme fare kur ndihemi aq te papaster, te pa vler
    A thua valla nje kerkim falje mafton
    A thua valla mundem serish te behem ajo qe isha
    A munem ta kthej kohen, kur qdo gje qe me preukuponte ishte te luaja me femijet e lagjes............

Si sherohet zemra valla ???...........
    A lady should be able to make a man smile with her clothes on...

i/e regjistruar Maska e toni54
    Anėtarėsuar
    25-02-2010
    Postime
    3,776

Nuk me mjafton.
    Nuk me mjafton te te shoh duke buzeqeshur e te te them sesa e bukur je, te te shoh duke qare e te te mbaj te shtrenguar ne kraherorin tim e te te perkedhel faqet.......
    Nuk me mjafton te flas me ty per cdo shqetesim e ti te me ngresh koken e te fshish lotet, te me shikosh ne sy e te me buzeqeshesh e pastaj te me perqafosh fort, fort.. e pastaj cdo frike largohet..........
    Nuk me mjafton te te tregoj si ka qene dita ime, e pastaj ti te ma besh me te bukur....
    Nuk me mjafton te shetisim kapur per dore rruget e qytetit, dyqanet, e pastaj te ulemi te pime dicka e te zihemi sepse te dy kemi qejf te paguajme per tjetrin..........
    Nuk me mjafton te ulemi ne autobus e te degjojme muzike ne iPodin tend e te te tall per gustot muzikore qe ke, te shoh fytyren tende qe ben si e inatosur e pastaj te fillosh te luash..........e duke degjuar muziken qe me pelqen mua, e pastaj ti te shtiresh se te pelqen edhe ty vetem per te me bere qejfin.........
    Nuk me mjaftojne te bertiturat, lotet, grindjet e pastaj heshtja e cila vret edhe me shume.
    Nuk me mjafton te bejme paqe, te kuptojme se sa te rendesishem jemi per njeri-tjetrin, po cfare te rendesishmit?! Te domosdoshem doja te thoja.
    Nuk me mjaftojne darkat familjare me timen ose tenden, as komplimentet qe na bejne duke na thene sa shume shkojme bashke.........
    Nuk me mjafton ti.
    Nuk me mjafton kurre....

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836

“Vdekja nuk ėshtė asgjė.
    Vetėm sa kam kaluar nė anėn tjetėr: ėshtė sikur tė isha fshehur nė dhomėn ngjitur. Unė jam gjithmonė unė e ti je gjithmonė ti. Ēfarė ishim mė parė njėri pėr tjetrin jemi akoma. Mė thėrrit me emrin qė mė ke dhėnė gjithmonė, qė ėshtė pėr ty i afėrt; mė flit nė tė njėjtėn mėnyrė tė dashur qė ke pėrdorur pėrherė. Mos ndrysho ton zėri, mos merr njė pamje solemne apo tė trishtė. Vazhdo tė qeshėsh me atė qė na bėnte tė qeshnim, me ato gjėra qė na pėlqenin aq shumė kur ishim bashkė. Lutu, buzėqesh, mė mendo! Emri im tė jetė e njėjta fjalė e afėrt e mėparshme: shqiptoje pa gjurmėn mė tė vogėl tė hijes apo tė trishtimit. Jeta jonė e ruan tė gjithė domethėnien qė ka pasur gjithmonė: ėshtė e njėjta si mė parė, ėshtė njė vazhdimėsi qė nuk ndėrpritet. Pse duhet tė jem jashtė nga mendimet dhe nga mendja jote, vetėm pse jam jashtė nga shikimi yt? Nuk jam larg, jam nga ana tjetėr, menjėherė pas kthesės. Sigurohu, gjithēka shkon mirė. Do tė rigjesh zemrėn time, do i rigjesh dashurinė e kulluar. Thaji lotėt e tu dhe mos qaj nėse mė do: buzėqeshja jote ėshtė paqja ime.”

Shėn Agustini
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836

Duke mbijetuar

Mė pyetėn se si po jetoj, mė pyetėn
    'Duke mbijetuar' thashė, 'duke mbijetuar'.
    Mbaj njė poemė tė shkruar mė shumė se njė mijė herė,
    Nė tė cilėn pėrsėris gjithmonė se
    Ndėrsa kushdo sjell vdekjen mbi kėtė tokė
    Dhe mė shumė fabrikojnė armė pėr luftė
    Unė do tė shkel nė kėto fusha duke mbijetuar.

Tė gjithė pėrpara rrezikut, duke mbijetuar,
    Njerėz tė trishtuar qė enden duke mbijetuar.
    Duke mbijetuar, duke mbijetuar.

U bė kohė qė nuk qesh, sa kohė u bė,
    Megjithėse unė qeshja si njė gardalinė.
    Kam disa kujtime qė akoma mė dhembin,
    Dhe unė nuk mund tė harroj pėr Hiroshimėn.

Sa shumė tragjedi mbi kėtė tokė...
    Sot desha tė qeshja por nuk mundem,
    Nuk e kam mė qeshjen si njė gardalinė
    As paqen e pishave tė muajit tė janarit,
    Sillem nėpėr kėtė botė duke mbijetuar.

Unė nuk dua tė jem vetėm njė i mbijetuar,
    Dua tė zgjedh ditėn e vdekjes time,
    Kam tė ri trupin, tė kuq gjakun,
    Dhėmbėt tė gjithė, dėshirėn pėr fėmijė urgjente
    Unė dua jetėn e pasardhėsve tė mi.

Nuk dua tė shoh njė ditė duke manifestuar
    Pėr paqen nė botė duke dalė kafshėt.
    Sa shumė do tė qeshja atė ditė tė ēmendur,
    Ato duke manifestuar pėr jetėn.
    Dhe ne mezi duke mbijetuar.
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

i/e regjistruar Maska e Hotlani
    Anėtarėsuar
    22-11-2012
    Postime
    275

Mesuesi im i pare.per ate 1001 kujtime
    Kultura,sjellja edukata,arsimi e bėjnė njeriun tė vlefshėm!!!!

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836

Pranoje kėtė. Ti nuk je si ata. Ti as nuk u afrohesh atyre. Ti mund tė vishesh herė pas here si ata, tė shikosh tė njėjtin show televiziv pa vlerė siē bėjnė ata, ndoshta ndonjėherė ha edhe tė njėjtin ushqim si ata. Por mesa duket sa mė shumė pėrpiqesh tė pėrshtatesh, aq mė shumė ndihesh si njė i huaj, duke parė njerėzit "normalė" sesi ecin nė mėnyrė tė automatizuar nė jetėn e tyre. Pėr ēdo herė qė thua fjalėkalimet e klubit si "Kalofsh njė ditė tė kėndshme" dhe "Sot qėnka mot i tmerrshėm, ėė?", brenda teje je i etur pėr tė thėnė gjėra tė ndaluara si: "Mė trego diēka qė tė bėn pėr tė qarė" ose "Pėr ēfarė mendon se shėrben "Deja vu"? ". Pėrballu me tė, edhe nėse nuk do t'i flasėsh asaj vajze nė ashensor. Por ēfarė ndodh nėse kjo vajzė nė ashensor (edhe burri... qė ecėn nė dhomėzėn e punės...) janė duke menduar tė njėjtėn gjė? Kush e di se ēfarė se ēfarė mund tė pėrfitosh nga shansi pėr tė pasur njė bisedė me njė tė huaj. Gjithkush mbart njė pjesė tė enigmės. Askush nuk vjen nė jetėn tėnde thjesht nga rastėsia. Beso tek instinktet e tua. Bėj diēka tė paparashikuar . Gjeji tė tjerėt ...

(Timothy Leary)

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836

Unė mirė, ti je perfekt.

Nuk ėshtė se jam aq keq, atė qė duhet tė bėj e realizoj, kam sy tė bukur, e sidoqofte dy apo tre-ve u pėlqej pikėrisht pėr kėtė qė jam e jo pėr atė qė dukem, ndaj, nuk jam pėr t’u hedhur, ja kaloj goxha mirė megjithėse ndihem keq, di akoma tė qesh pėr vogėlsira e mbase jam mė e fortė se sa mund tė lė tė kuptohet, kaq e vogėl, nė fund tė fundit ja dal gjithmonė.

Po atėherė pse ? Pse tė pyes vazhdimisht pse? Arrij ta kuptoj qė dikush mundet tė mė dojė, nuk e di si mund tė ndodhė, por e pranoj. Tė jetė pėr kėtė gjė qė jam delikate, ngjall instiktin mbrojtės, e pastaj kam kėtė zė fėminor dhe shumė fantazi, argėtohem me pak dhe qaj para gjėrave tė bukura. Do tė jetė pėr kėtė, nuk e vė nė dyshim. Sepse pėr gjithė tė tjerat ėshtė e pamundur. Po ti, pikėrisht ti, pėrse mė do? Mė fal qė po tė pyes sėrish, e qė ta kam thėnė, nuk e vė nė dyshim qė dikush mund tė mė dojė, vetėm se ti nuk je dikush.

Ti je ti

Dhe je mė i mirė se ēdokush, edhe mė i mirė se unė, edhe se unė, e unė nuk kuptoj pėrse.

Si ja bėn?

Ēfarė sheh?

Kur mė thua se mė do.

X

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836

i/e regjistruar Maska e inez
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne fantazi.
    Postime
    1,779

Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Ēfarė faji kemi , unė dhe ju , nėse fjalėt , pėr veten , janė bosh ? Bosh , miqtė e mi . Dhe ju i mbushni me kuptimin tuaj , duke m'i thėnė ; dhe unė duke i pritur , nė mėnyrė tė pashmangshme , i rimbush me kuptimin tim . Kemi kujtuar se u kuptuam , nuk u morėm vesh fare .

L.Pirandello
    kjo eshte sh e bukur. te gjitha postimet tuaja ne fakt jane te tilla ne fakt, ndoshta ngaqe kam dobesi per Luigi Pirandello-n, vecova kete thenie . Komplimenta !
    above all don't fear any difficult moment, the best comes from them..

i/e regjistruar Maska e inez
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne fantazi.
    Postime
    1,779

Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Nė kujtimet e ēdo njeriu janė disa gjėra qė nuk ia tregon tė gjithėve, por mbase vetėm miqve. Ka tė tjera qė nuk do t'ia zbulojė as miqve, por mbase vetėm vetes, e sidoqoftė si sekret tė madh. Por ka nė fund, nga ato qė njeriu ka frikė t'ia zbulojė madje edhe vetes, e ēdo njeri i mirė grumbullon mjaft gjėra tė tilla.

Dostojevski, Kujtime tė nėndheshme
    kryeveper..
    above all don't fear any difficult moment, the best comes from them..

Faqja 14 prej 19 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •