A ianė shkrua kėto tekste nė argjil nga pellazgėt apo dikush tjetėr, pėr ne nuk ka rėndesi shumė... kjo dėshmon se gjuha shqipe shkruhej dhe flitej para 3300 viteve !... e ky ėshtė ARGUMENTI nr 1 se ėdhe ne jemi po ai popull qe fliste kėtė gjuhėn shqipe qė e flasim edhe sot brez pas brezi..
Lexoji ketu; jam munduar ti deshifroj mė pakź dije qź kam por mendoj se dijetaret tanź duhet ti hyjnź kźsaj detyre;
LINEAR B: 1300 para krishti !
1) di-pa me-zo-e e ti-ri-o-we-e.
=ēipa me tri vegė= ?
2) di-pa me-zoe qe-to-ro-we.
=ēipa me kater vegė=qetoro= ( ndoshta fjalė skite/ greke.. ?) =katėr..
3) di-pa me-wi-jo qe-to-ro-we.
=ēypa me vija kater vegėsh= ?
4) di-pa me-wi-jo ti-ri-jo-we.
=ēypa me vija tri vegėsh= ?...kėtu jam i sigurt pa dyshim se bėhet fjalė pėr vegsha ose vaze =pa vija= pa dekorim...qė ne disa tabletta tjera quhen =vace=se ndoshta barteshin nga vajzat per te shkuar te burimi ...?
5) di-pa me-wi-jo a-no-we
=ēypa me vija anave= ?
P.S; mendoj se =dy-pa= duhet tė jetė qypa...kuptohet se pas mija vitėsh gjuha shqipe ka evolua..
Presim edhe nderhyrjen tuaj, kjo ėshtė vetem se njź tentim deshifrimi imi... shendet.
Pse tė hyhet sot ne tema koti qė ti mbrojmi pellazgėt kur asgjė nuk dihet per ta, e tźra mjegull, sa vijnź nga fenicija, sa nga Anatolia, kurse kźtu ėshtė e shkrueme nė argjil, nuk ka fallcifikime kėtu, se ato fjalź qė janź skife/greke ne kėto tableta, krejte pakė..tri kater fjalė, . kuptohet se jane fjalė te huaja ...ndoshta te huazuara pėrmes tregėtije...kryesorja janź 99% shqip dhe paster..ku e shihni se ėshtė e dėmshme kjo dėhmi, nuk e kuptoj....
Krijoni Kontakt