Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 72
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Ne cilin rrjesht ke pare qe e kam mohur? Zogun e kam shpjeguar edhe pse divijoi biseda me vone. Nuk mund te diskutohet me nje te huaj sic mund te disktojme ndermjet shqiptareve qe e kane idene e realitetit. E pe apo jo qe nuk i erdh mire pse e quajta kokekuq, tiparet qe kane zakonisht nga ka prejardhen ai. Une nuk mund te njoh mbi vendlindjen e tij, aq shume sa njeh ai, dhe anasjelltas.

Pastaj, une nuk kam pse te hiqem gjoja sikur jam patriote, por jam e tille. Nese ty kjo te ra ne sy sikur po beja dicka te tille, me vjen keq eshte mendimi yt, por ja qe je gabim. Nuk thuhet nje llaf i mire per shqiperine se te hidheni ne fyt me etikimet pa baze. Kurse kjo fjalia e fundit qe sapo shkruajta ishte mendimi im mbi cfare thua ti per njerezit sic une e loneegle, qe nuk e kan per gje te ndihen krenar per prejardhjen e tyre, qofte dhe nese e bejne kete ne internet. Personalisht nuk jam rritur me frymen qe duhet te ndihem krenare, por gjate viteve te jetes, duke pare familjen time, ate pak shoqeri shqiptare qe kam, me eshte lindur dhe rritur deshira te ndjej krenari.
    S0ni nuk po them mos e mbrosh Shqiperine, por jo duke mohuar dicka qe ekziston. U vura ne pozite njehere me nje te huaj kur shau meshkujt shqiptar. E kam permend dhe me pare. Fatkeqesisht te gjitha qe tha ajo qendronin. Nuk ja mohova, por u mundova ti tregoja qe nuk jane te gjithe ashtu, kohet kane ndryshuar, etj. Isha shume e qete dhe e qeshur ne muhabet me te. Po te nxehesha, mund t'ja perfocoja pershtypjen.. Duhet vetem te kini kujdes edhe kur kerkoni te bindni. Mos u rrembeni nga emocionet e momentit.

Kurse mua ti s0ni, jeta ketu ne amerike me ka mesuar qe nuk jemi aq te vecante sa kujtonim. Kemi ane pozitive dhe shume negative. Kur isha ne Shqiperi si kuptoja se s'kisha pare ndryshe. Shqiptaret nuk jane vetem rrethi yt familjar e shoqeror. Ata qe e mbajne veten per intelektuale dhe kane arrit te gjejne vetveten ketu, rrine larg shqiptareve te tjere Behen vetem me nje rreth shoqeror shume te ngushte. Pervoja u ka treguar qe futim cik punet me teper se duhet ne jeten e tjetrit, sa arrijne deri aty sa te shakterrojne familje. Une mund te pershendetem me shume shqiptar rruges, por ne shtepi s'kam fut me shume se 3. Kjo pasi e pashe qe s'ja vlente. S0ni je e vogel akoma dhe jeton te shtepia e babait. Kur te vesh te shtepia jote, do i shikosh ndryshe gjerat nese do kesh te besh shume me shqiptar..
    Feelings change - memories don't.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Si nuk hapem nje teme ketu ne forum per c'virgjereshat?

We never give credits to them, somehow

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Mia,

Kot nuk thashe "ate pak shoqeri shqiptare qe kam" sepse e kam te zgjedhur sic jam vete. Keto qe thua ti Mia, i kam kaluar dhe pse ke shpia e babit, s'ka te bej mosha, se prinderit tek une kan hapur syte per ndihme, si per te gjetur pune, si per te blere shpi, e makina, etj etj. E keshtu me rradhe. Ne fillim edhe prinderit kishin probleme me shqiptaret meqe beheshin miq me kedo, ndihmonin kedo, nuk e zgjidhnin shoqerine si mbas pershtatjes te karakterit.... se si fillim. Tani po dhe jan rehat. Si ne Shqiperi si ne vend te huaj, shoqeria zgjidhet, nuk mund ta besh mik tjetrin per arsye pse eshte shqiptar. Une pse kam shoqeri te ngushte me te huaj, i shoh dhe me shume vlerat e mira qe kemi ne si shqiptare qe jemi. Natyrisht qe duhet te marrim te mirat qe kane amerikanet, psh sa shtruar i marrin gjerat, por pa mos harruar dhe lene menjane vlerat qe kemi ne. Pershtypjen ndaj shqiptareve e kam te mire, se rrethohem me njerez te mire. Po ashtu ndikon dhe fakti qe jam pozitive si tip dhe s'me intereson cfare ben tjetri ne jeten private.

Nuk e kam per turp te pranoj gjerat sic jane, nuk me behet vone nese nje e huaj apo 100 te huaj, te me thojne kete e ate per meshkujt shqiptare, per femrat shqiptare. It does not faze me one bit. Ajo ka qene eksperienca e tyre, dhe nga kjo eksperience kane formuar mendimet qe kane. Nese duan te llomotisin, le te vazhdojne. Pershtypja e tyre ndaj shqiptareve as nuk me ul as nuk me ngre mua si njeri. Une jam kjo qe jam, perfaqesoj veten time, realiteti qe njoh une eshte ndryshe nga te sharat qe mund ti bej nje e huaj. Prandaj sa me teper vite qe jetoj, aq me shume e cmoj kulturen dhe traditat e mija. Jam dakort qe duhet te marrim te mirat nga kulturat e tjera, ti vleresojme te mirat qe kane dhe ti vejme ne funksion ne jeten tone te perditshme. Si pershembull, mua me pelqen tradita qe kan Kubanezet (Cubans) kur ikin neper festa, cdokush sjell nje pjate te gatuar, apo pleqt ke qejf ti shohesh kur cohen te vallezojne me njeri-tjetrin. Nuk jam dakort qe duke bere kete, ti vejme shkelmin cdo gjeje shqiptare per hir se kjo shoqeri e huaj ben me mire dicka nga ne.

E bera legjende

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Eh s0ni te vret ofendimi i tendit me shume se i te huajit.

Cfare s'me pelqen nga zakonet shqiptare? Kur te detyrojne te hash me pahir kur vete mik. S'duan t'ja dine se miku mund te jete me diabet, me diet, jo tolerant ndaj disa ushqimeve, alkoolit, kafes, etj. LOl Te ftojne per kafe dhe ta shtrojne me te ngrene. Te vene ne pozite.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 08-05-2012 më 22:04

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin

Cfare s'me pelqen nga zakonet shqiptare? Kur te detyrojne te hash me pahir kur vete mik. S'duan t'ja dine se miku mund te jete me diabet, me diet, jo tolerant ndaj disa ushqimeve, alkoolit, kafes, etj. LOl Te ftojne per kafe dhe ta shtrojne me te ngrene. Te vene ne pozite.

Per mua , ky eshte zakoni me i mire i shqiptareve. :P
    Mua po s'me lute nje sahat, nuk ha ( edhe pse aty me rri mendja).
    Where does a thought go when it's forgotten?

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga MI CORAZON Lexo Postimin
    hahha, une po te dua ha, s'kam nevoje te me lutin. Pse s'thua ti po erdhe tek une une do perfundosh pa ngrene. Une nje here te them.

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    hahha, une po te dua ha, s'kam nevoje te me lutin. Pse s'thua ti po erdhe tek une une do perfundosh pa ngrene. Une nje here te them.
    A-ha! Tek ata, qe e di qe s'me lusin shume , haj qe me t'paren.
    Where does a thought go when it's forgotten?

sa vemendje i jepni ketij :|
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga MI CORAZON Lexo Postimin
    hahahahah me shkrive ...ne shqiptaret e kemi per turp ne fakt te fusim duart si te babezitur...un e hoqa pak ndrojtjen pas 10 apo me shume vite ne amerik ...pshm ne klas nese dikush sillte dicka per te qerasur studentet, nuk pranoja sadoqe te gjithe merrnin...apo kur sillnin pizza...grrhh ma bente stomaku, por nuckk lol
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623

Cfare s'me pelqen nga zakonet shqiptare? Kur te detyrojne te hash me pahir kur vete mik. S'duan t'ja dine se miku mund te jete me diabet, me diet, jo tolerant ndaj disa ushqimeve, alkoolit, kafes, etj.
    LOl Te ftojne per kafe dhe ta shtrojne me te ngrene. Te vene ne pozite. :
    D
    Provoje mos hash po ta mbajti

Pse cfare ofendimi te beri se me bere kurioze tani.

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •