Rona Nishliu nė Eurovizion 2012
“Reuters” shkrim pėr kėngėtaren shqiptare nga Kosova
E lindur nė Mitrovicė, Kosovė kėngėtarja shqiptare Rona Nishliu do tė pėrfaqėsojė Shqipėrinė nė Eurovizionin e kėtij viti qė do tė mbahet nė Baku. Rona ėshtė njė kėngėtare e njohur pasi u rendit e pesta nė njė konkurs pėr talented e reja ėn Shqipėri. Me kėto fjalė nis reportazhi I agjencisė sė lajmeve Reuters pėr sa i pėrket pėrfaqėsimit tė Shqipėrisė nė Eurovizion 2012, nga kėngėtarja nga Kosova Rona Nishliu. Ajo ka lėnė pėrshtypje shumė tė mira tek publiku dhe juria me anė tė vokalit dhe perfomancės sė saj. Kur Rona ishte vetėm 13 vjeē, familja e saj u zhvendos nga veriu i Mitrovicės pėr shkak tė tensioneve etnike mes komunitetit shqiptarė dhe serbėve lokalė. Qė atėherė ajo ka jetuar nė kryeqytetin e Shqipėrisė, Tiranė, dhe nė Prishtinė duke pasur kėshtu tė dy nėnshtetėsitė.
“Unė jam shqiptare e lindur nė Mitrovicė. E kam zhvilluar karrierėn time ndėrmjet Kosovės dhe Shqipėrisė, por e kam nisur nė Shqipėri dhe ndihem e bekuar qė kam kėtė shans pėr tė pėrfaqėsuar shqiptarėt nė tė gjithė botėn.”
Kosova nuk mund tė marrė pjesė nė Eurovizion pėr shkak se ajo ende nuk ėshtė njohur nga tė gjitha vendet europiane. Rona ėshtė kėngėtarja e parė shqiptare nga Kosova qė merr pjesė nė Eurovizion. Ajo do tė ketė patjetėr mbėshtetjen e tė dyja vendeve.
"Ėshtė njė kėngė shumė e bukur dhe mendoj se do na pėrfaqėsoj mirė nė Eurovizion,”
"Mendoj se ėshtė pėrfaqėsimi mė i mirė qė kemi pasur ndonjėherė, ėshtė kėnga mė origjinale qė kemi ēuar ndonjėherė nė Eurovizion,".
Kėnga e Ronės fitoi ēmimin e parė nė festivalin e 50-tė tė Radiotelevizionit Shqiptar, festivali mė prestigjoz muzikor nė Shqipėri.
Kėnga nuk ngjan shumė me stilin tradicional tė kėngėve nė Eurovizion, por Rona thotė se ajo kėndon atė qė ndjen.
"Jam shumė e kėnaqur me kėngėn time, ėshtė njė kėngė qė thotė shumė pėr mua, sepse bazohet nė njė pėrjetim personal, dhe ia kushtoj tė gjithė atyre qė kanė kaluar kohė tė vėshtira por ende gjejnė dicka se ku tė besojnė dhe shohin gjėra tė mira dhe positive para tyre,” Rona i ka shkruar vetė vargjet e kėngės sė saj.
Rona ėshtė e pėrfshirė nė mėnyrė shuėm aktive nė projekte tė ndryshme humanitare, ajo ėshtė anėte e shoqatės kombėtare tė Kosovės pėr Autizmin dhe shpesh dhuron para tė fituara nga koncertet e saj pėr kėto projekte humanitare. Ajo nuk ėshtė vetėm njė kėngėtare popi, po shpesh kėndon dhe muzikė xhaz dhe soul.
ABC
Krijoni Kontakt