Mire qe na the se nuk e dinim. lol Po per shkolle si tja bejme , se nuk ti pranojne pa vaksinat! Si na keshillon?
Mire qe na the se nuk e dinim. lol Po per shkolle si tja bejme , se nuk ti pranojne pa vaksinat! Si na keshillon?
Lere mo PINKO se ti i di te gjitha, e kam pare se si shkruan...
Ketu ne itali nuk kerkojne qe femijet te kene ber vaksinat per ti pranuar ne çerdhe/shkolle..ne amerik nuk e kam idene se si jane rregullat.
nuk i besoj qe autism shkaktohet nga vaksinat, po qe se kjo ishte arsyja, do ishte bere me alarmante me vite me perpara dhe sdo vinin ne rrezik femijet e botes...lexoheni pak kete, perktheheni shqip nese skuptoni anglisht:
http://scienceblogs.com/gregladen/20..._tale_of_1.php
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
Per shkaqet e autizmit ka shume teori e hipoteza gjenetike, neurobiologjike dhe ambjentale, por ende s'eshte zbuluar gje me saktesi.
- Thuhet se nje nder shkaqet mund te jene vaksinat dhe deri me sot nuk ka prova qe te tregoje se cila vaksine shton rrezikun per zhvillimin e autizmit tek femijet apo shfaqjen e semundjeve te tjera.
- Teori tjeter mendohet se eshte perdorimi i talidomide (s'e di si i thone ne shqip, por ne italisht keshtu eshte) gjate shtatzanise, ose probleme qe mund te lindin gjate shtatzanise, gjate lindjes ose faktore te tjere ambjentale.
- Gjithashtu mendohet se mund te ndikoje edhe marredhenia nene - femije ose prind - femije.
Une nuk mendoj se per sherimin e autizmit mjafton nje diete e thjeshte, nese do ishte keshtu askush nuk do e fshihte zgjidhjen per perfitimet e farmacive, pasi shtetet (perjashto Shqiperine qe s'e ve ujin ne zjarr dhe ato pak qendra qe jane hapur te bien kokes me 30 mije leke te vjetra per 1 ore terapi), harxhojne shume me teper duke marre persiper shpenzimet e femijeve autist sesa mund te fitojne me firmat farmaceutike.
Per nje femije autist ka shume shpenzime duke ditur qe autizmi shkakton: izolimin e femijes, anestezi afektive, zhdukjen e iniciativave, veshtiresi psikomotor dhe zhvillimin e gjuhes.
Duke qene se te dhenat epidemiologjike tregojne se kemi 10 raste ne 10.000 banore dhe qe mendohet se keto vitet e fundit mund te kete arritur deri ne 30 raste per 10.000 banore (e ndare sipas sindromave te ndryshme, Asperger... etj) e duke patur parasysh se per t'i sherbyer nje femije autist ka nevoje per team te specializuar te perbere nga: neuropsikiater infantil, psikiater, neurolog, psikolog, logopedist, edukator profesional, asistent social, qendra ditore, asistence farmakologjike, mbeshtetje psikologjike per familjaret dhe per vellezerit apo motrat e tjera te femijes (adoleshentit, te rriturit) autist etj etj mendoni se po te ishte kura nuk do e jepnin? S'e besoj.
Ps. Te dish ç'eshte autizmi nuk eshte gje e keqe, por te ve ne ankth. Personalisht e kam provuar kur kam qene duke pergatitur nje teze mbi autizmin dhe pasi kam pare simptomat e shfaqjes u bera me fiksime duke pare çdo veprim qe bente mbesa ime, tmerrohesha kur ajo donte te rrinte e te luante vetem, frikesohesha kur s'me bente pyetje ç'eshte kjo e ç'eshte ajo, kur ndonjehere i perplaste lodrat ne toke.... uffff stress i gjalle deri sa mbushi 4 vjeç.
Ndryshuar për herë të fundit nga milanistja_el : 04-05-2012 më 05:28
Mos ua bej te tjereve ç'ka s'do te doje qe te tjeret te ta benin ty...
e dashur Rexhina mos mendo se firmave farmaceotike i intereson per shendetin tone dhe te femijeve tone por vetem per objektivin e saj ,maksiminzimin e fitimin.
nqs keto vaksina do ishin kaq efektive sic thuhet atehere nuk do kishte me semundje por perkundrazi qe kur kane filluar ato ne shek. XX semundje te ndryshme jane shfaqur,sigurisht edhe me ndihmen e faktoreve te tjere
nqs ju dhimbset vetja juaj dhe ajo e familjareve tuaj informohuni me shume per kete teme,sepse ka ardhur koha qe njerezimi po zgjohet para shume mashtrimeve qe i jane bere nder vite e nder shekuj dhe do vije nje dite qe cdo gje do te jete me e qarte ,dhe sa me shpejt te hapim mendjen tone duke i filtruar vete cdo informacion nga truri yne dhe jo nga ai i te tjereve aq ne te qarta do i kemi idete
Po mire , ka ne ndonje vend te botes qe e sherojne autizmin ?
Motra ime ka femijen me autizem dhe nuk ka len doktor pa e cuar. Vjet ishte dhe ne Panama se i thane qe atje i sheronin , pasi e rropen disi me pak se ne Florida , u kthyen sic shkuan
Revolution 1848
eurostar
autizmi shkaktohet nga metalet e renda ne trup sidomos nga merkuri dhe femijet me autizem duhet te detoksifikohen nga keto metale ne menyre qe te sherohen
une di qe jane ne qarkullim ilace per kete detoksifikim qe quhe DMSA dhe DMPS por duhet te konsultohesh me nje mjek dhe di qe nuk ka ne shqiperi po mund ti gjesh ne itali ,me sa jam e informuar.
te keshilloj te lexosh me shume materiale qe kane te bejne me detoksifikimin e trupit nga metalet e renda dhe kjo behet edhe nga ushqimet e duhura
uroj qe femija te sherohet sa me shpejt
Euro Start, Duket qe femija i motres suaj pervec autizmit ka dhe crregullime te tjera, Motra e juaj besoj ka shkuar ne Panama per te bere Inplantim Qelizash - Setm Cells , Ne Amerike nuk i lejojne, besoj se ajo duhet te kryeje dhe nje test gjenetik me femijen
Krijoni Kontakt