Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Vendndodhja
    78°45′N 16°00′E
    Postime
    33

Vaksinimi i fëmijëve në vitet '80

Do të doja të dija se cilat janë vaksinat që u bëheshin fëmijëve në vitet 80.
    Kam lindur në vitin '81 dhe do të doja nga dikush që e ka njohurin e saktë rreth vaksinave që na bëheshin dikur.
    Fatkeqësisht, atëherë fëmijët nuk kishin një libër shëndetsor vetjak ku regjistroheshin të tëra vaksinat, sëmundjet që kalonte fëmija dhe vizitat tek mjeku. Dhe sot mbas kaq vitesh është e vështirë edhe për prindërit e mi të mbajnë mend se cilat vaksina janë bërë te femijët e tyre në ato vite.

Jane disa lloje vaksinash qe jane bere ne ato kohe dhe qe po ti shkruaj me poshte

1-) Lia

2-) Difteriti

3-) Tetanozi

4-) Mantu - ( Turbekulozi )

Per momentin keto me kujtohen. Ka qen edhe nje vaksine qe u bente ne moshen 14 vjecare po nuk me kujtohet emri. Kur e kam ber ate vaksine nje jave kam caluar, te shkaktonte si tip ngerci ne kembe
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    Do kesh bere poliomelitin mbase
    "Më e mira është armike e së mirës"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    po prudence polio vaccine i beheshin, prandaj kemi dhe ate vulen e stampuar ne kraharor lol
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419

Për: Vaksinimi i fëmijëve në vitet '80

jo ne kraharor Rexh,,,ne krah e kofshe.

jam ende kurioze pse na ngelnin shenja.mbase nga aget apo lloji vaksines...?!
    "Më e mira është armike e së mirës"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261

me fal ne krah jo ne kraharor se di spe thash kraharor hahaha
    nejse meduket shiringa ishte e till qe la shenje, sjam e sigurt
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Citim Postuar më parë nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    po prudence polio vaccine i beheshin, prandaj kemi dhe ate vulen e stampuar ne kraharor lol
    ahahah une kam dy, nje ne krahe edhe nje ne shpatull.
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Vendndodhja
    78°45′N 16°00′E
    Postime
    33

Ju faleminderit për përgjigjet tuaja.
    Edhe unë një stamp në krah dhe një në shpatull kam.

Po për meningjitin dhe pneumokokun na kanë bërë gjë???

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046

Citim Postuar më parë nga Vapaus Lexo Postimin
    Do të doja të dija se cilat janë vaksinat që u bëheshin fëmijëve në vitet 80.
    Kam lindur në vitin '81 dhe do të doja nga dikush që e ka njohurin e saktë rreth vaksinave që na bëheshin dikur.
    Fatkeqësisht, atëherë fëmijët nuk kishin një libër shëndetsor vetjak ku regjistroheshin të tëra vaksinat, sëmundjet që kalonte fëmija dhe vizitat tek mjeku. Dhe sot mbas kaq vitesh është e vështirë edhe për prindërit e mi të mbajnë mend se cilat vaksina janë bërë te femijët e tyre në ato vite.

Shko ne ambulancen apo qendren shendetesore te lagjes ku ke banuar dhe kerko kartelen shendetesore. Aty ke te shenuara jo vetem te gjitha llojet e vaksinave qe ke kryer, por edhe te gjitha vizitat mjekesore dhe mjekimet perkatese qe ke marre.
    Kartela shendetesore hapej ne momentin qe bebja lindte ne maternitet. Pas daljes nga materniteti kartela dergohej ne qendren shendetesore qe mbulonte zonen ku jetonte bebja.
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Vendndodhja
    78°45′N 16°00′E
    Postime
    33

Citim Postuar më parë nga BlueBaron Lexo Postimin
    Shko ne ambulancen apo qendren shendetesore te lagjes ku ke banuar dhe kerko kartelen shendetesore. Aty ke te shenuara jo vetem te gjitha llojet e vaksinave qe ke kryer, por edhe te gjitha vizitat mjekesore dhe mjekimet perkatese qe ke marre.
    Kartela shendetesore hapej ne momentin qe bebja lindte ne maternitet. Pas daljes nga materniteti kartela dergohej ne qendren shendetesore qe mbulonte zonen ku jetonte bebja.
    Fatkeqësisht unë nuk jetoj në Shqipëri prej shumë vitesh. Gjithsesi unë kam lindur në qytet tjetër dhe 5 vjetët e fundit para se të largohesha nga Shqipëria i jetova në qytet tjetër.
    Por a je i sigurtë që të dhënat e një fëmije rruhen qysh atëhere deri më sot në qendrën shëndetsore?

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •