Berisha në Uashington takon Hillari Klinton
Bota Sot
Kryeministri shqiptar dhe sekretarja amerikane prononcim për mediat
Kryeministri Berisha u takua sot me Sekretaren e Shtetit Hilary Clinton në Departamentin e Shtetit në Ëashington.
Përpara nisjes së takimit midis tyre Sekretarja e Shtetit Clinton dhe Kryeministri Berisha dhanë këtë prononcim për shtyp.
Klinton ka vlerësuar rolin e Shqipërisë si një partnere e ngushtë dhe pjesë e misionit në Afganistan, ndërsa ka diskutuar më kryemisnitrin Berisha për shumë çështje.
“Është një nder të mirëpres kryeministrin e Shqipërisë këtu në Departamentin e Shtetit. Kryeministri dhe vendi i tij kanë qenë partnerë të ngushtë me Shtetet e Bashkuara të Amerikës në NATO si pjesë e misionit tonë në Afganistan dhe ne kemi një marrëdhënie të gjerë e të thelle që ne e vlerësojmë maksimalisht. Mezi pres të diskutoj me kryeministrin Berisha për shumë çështje për të cilat ne po punojmë si në aspektin bilareteral, rajonal dhe atë global. Zoti kryeministër mirëserdhët”-u shpreh Klinton.
Nga ana e tij kryeministri Berisha vlerësoi rolin e SHBA-së në të gjitha momentet e vështira të historisë së Shqipërisë.
“Jam shumë i lumtur dhe shumë mirënjohës që ndodhem këtu të takoj sekretaren Clinton. Ajo është një mike e madhe e vendit dhe e kombit tim. Unë po ju rrëfehem këtu. Një prej qëllimeve të këtij takimi është t’i kërkojë asaj të vijë në Shqipëri në 100 vjetorin e pavarësisë. Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë luajtur një rol të rëndësishëm në të gjitha momentet më të vështira të historisë tonë. Kështuqë cdo shqiptar do të jetë krenar dhe i lumtur për këtë vizitë të saj”-tha Berisha.
Ndërkaq Berisha tha se me sekretaren amerikane do të diskutojë për shumë çështje të interesit dypalësh, ndërsa e quajti mbështetjen amerikane si një privilegj të madh.
“Gjithashtu tha ai ne do të diskutojmë për shumë çështje të interesit tonë dypalësh. Shqipëria ka patur privilegjin e jashtëzakonshëm të mbështetet nga ky vend i madh, nga administrata e presidentit Obama, nga Sekretarja Clinton, në të gjitha përpjekjet e saj për të ndërtuar një demokraci të bazuar në lirinë e tregut”- përfundoi kryeministri shqiptar.
Clinton-Berisha
Krijoni Kontakt