Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 76
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    kto dukagjinsat me "gjak te paster arbror" sikur mburren qe jan m apara ja apin qikat pleqve serb e maqedon sesa djemve musliman shqiptar. fuck1 em
    Kam verejtur edhe tek tema tjeter mbi kete ceshtje, njerezit qe vijne nga ato ane, shkojne menjehere ne mohim te ngjarjes duke e minimizuar ate. Sikur jane ne mospranim (denial stage). Eshte per te ardhur keq qe kemi probleme te tilla, por s’mendoj se duke e fshehur c’ndodh ne po e ndihmojme ceshtjen. Te themi ne, si perfaqesues te shoqerise, femrat po nxjerrin keto historira nga imagjinata e tyre, nuk do mend qe ne kete menyre flasin edhe pimps (manaxheret) duke i zhgenjyer prinderit, duke mos treguar realitetin e vajzave qe kan perfunduar si mos me keq. Nuk besoj qe ka baba i cili e ka martuar vajzen e tij per me keq, ka menduar per me mire dhe jane zhgenjyer nga pimps qe e zbukurojne kete fenomen.

Sic the ti pse nuk bejne te mundur per lidhje me cunat shqiptare neper bote?! Pimps siduket nuk do perfitonin leke me shqiptaret. Mos pacin hajer me keto poshtersira qe po i bejne femres shqiptare.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Ke te fajesosh ne kete rast??! Femrat qe pranojne te shiten/martohen, babane qe I Ben presion te martohet, fukarrallikun, mizerjen ku jetojne? Don't know...

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    Zoti i ndihmoft.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Ke te fajesosh ne kete rast??!
    Ndjenjat kombetare ju mungojne . Ky eshte rezulati i ksaj tragjedie qe na nxiu fytyren neve jashte kufijve te Shqiperise , qe edhe tallen me ne Sllavet per shkak ketyre martesave me ne shqiptaret kendej , mund ta paramendoni se si ngjajne ato tallje .
    Ma gjej kendej nje rast qe femra Shqiptare martohet me Sllave , ka fshatra e familje shume me te varfera se sa ne ato vendbanime ku po na nxijne fytyren , dita e dites me shume .

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Ke te fajesosh ne kete rast??! Femrat qe pranojne te shiten/martohen, babane qe I Ben presion te martohet, fukarrallikun, mizerjen ku jetojne? Don't know...

Ndoshta ata te gjithe jane si arsye ,pore ne ato vende ata femrat shqipetare ku jane martuare me sllavet nuk i kane punet me mire me fukarallekun , po thuaj jane njesoje bile bile ne disa raste edhe me te varfure.

Eshte me rendesi qe gjaku rraca jone duhet te ruhet dhe te ndihmohet .

Kjo tragjedi eshte edhe me femijet e shqipetareve qe lindin ne emigracion ,diaspore , jemi duke e pasuruare po thuaj se gjithe evropen me nje rrace te bukur si qe jane rraca shqipetaret ,pore te asimiliare kretesishte .

Nje here per nje here na ka hy publiku ne stadion ne shqipetareve,pore me shprese se do te behet me mire me kohen .

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Juve ju rendon qe jane martuar me serb, apo dhe fakti qe kane marre pleq? Problem social do ishte dhe po te shiteshin te pleqte shqiptar, lol.
    Feelings change - memories don't.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Juve ju rendon qe jane martuar me serb, apo dhe fakti qe kane marre pleq? Problem social do ishte dhe po te shiteshin te pleqte shqiptar, lol.

Ka raste ku femra shqipetare nga Shqiperia jane te martuara edhe me shqipetare me te moshuare jashte kufirit ,pore ketu eshte nje perparesi sepse jane te martuare me shqipetare dhe nuk trajtohen ne menyre nacionaliste, repektohen si duhet .

Ku qendron problemi me i madhe ne te ardhmen ??

Ne qofte se nje femer shqipetare mbas nje kohe ndahen ,c'ka ndodhe me femijun qe e lindi ajo nene shqipetare? Ne ballkane nuk funcionon ligjet e kurrorezimit ,ku trajtohen dy ciftet te barabarte.

Ata prinder shqipetare te cilet e duane femijun e vete nuk duhet ti bejne shtypje goces apo cikes, qe te martohet me nje sllave plake per arsye sociale .

Tranzicioni te shqipetaret eshte shume i pershpejtuare sa qe,ne shqipetaret mundohemi dy mije vjete ti barazojme me dhjete vjete .

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Pse deshiron ta fshehesh ti kete problem duke ja ngjitur fajin femrave te cilat babai i tyre i ka martuar me lloj lloj pleqsh ne Maqedoni e Serbi, nuk do te thote qe problemi eshte mos ekzistues.

Mjaft me mohimet dhe duke ja ngjitur fajin femrave te pafajshme.
    Un nuk du me fsheh asgja se nuk kam ndonji interes, por logjika me thote qe nji njeri qe thote ka telefon me te cilin mundet me thirre policine, e qe nuk e pengojne me u kthy n'Shqipni nuk asht as skllave as e burgosun.
    Italia e sidomos Greqia asht plot me shqiptare te martume me pleq. Kush i ka detyru?
    Diferenca asht se nuk ankohen ngaqe kane kushte ma te mira se kto qe nane martu ne katundet e humbuna te maqedonise e serbise

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Po ti nuk tregove, ç'te rendon ty?!!!

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Kënga Lexo Postimin
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Po ti nuk tregove, ç'te rendon ty?!!!
    Nuk do desha kurre qe cupa te merrte nje burre 30 vjet me te madh se vetja. I cfaredo kombesie qofte. Ju e lidhni cdo gje me nacionalitetin. Vetem kjo ju intereson ju, dhe jo se sa e lumtur mund te jete nje vajze me nje plak e tjera. Martesa eshte shume me shume se aq. Sikur nacionaliteti te ishte zgjidhja e cdo problemi familjar! Sa mire do ishte! Thjesht e shikoj problemin ne nje prizm me te gjere.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 26-04-2012 më 14:01
    Feelings change - memories don't.

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •