Impianti i ujërave të zeza në Tiranë, Berisha: Me rëndësi për mjedisin
TIRANE - Në mbledhjen e Këshillit të Rregullimit të Territorit, kryeministri Berisha theksoi rëndësinë e ndërtimit të impiantit të ujërave të zeza në Tiranë, duke bërë të ditur se ky projekt është një investim prej 90 milionë eurosh.
Kryeministri e vlerësoi këtë projekt si investimin më të madh në trajtimin e ujërave të zeza në të gjithë territorin shqiptar. “Ky është investimi më i madh që bëhet në historinë e vendit në trajtimin e ujërave të zeza. Është një investim prej 90 milionë euro. Një ndihmë bujare e qeverisë japoneze. Janë hapur procedurat e tenderit dhe projekti fillon së shpejti.
Sipas Kryeministrit, ky projekt u bë i mundur, pasi “qytetarët e Tiranës mençurisht zhbllokuan veten e tyre nga bllokadat e panevojshme dhe të dëmshme për ta”.
“Ndërtimi i impiantit të ujërave të zeza për Tiranën kompleton ndërtimin e impianteve të mëdha nga Velipoja në Ksamil”, -tha kryeministri, duke shtuar se, do të bëhet e mundur që shumë shpejt ujërat e bregdetit shqiptar të jenë ujërat më të pastra të brigjeve të Adriatikut, Jonit dhe të Mesdheut në tërësi”.
“Me 14 impiante dhe ky është i 15-i që ndërtohet në të gjithë zonën para bregdetare dhe bëhet i mundur një realizim i treguesve më të pastër të ujërave të brigjeve tona”, u shpreh Kryeministri.
Në mbledhjen e sotme të Këshillit u miratuan disa vendime si, studimi urbanistik pjesor leje sheshi dhe leje ndërtimi për objektin HEC, Valbonë, Komuna Margegaj, Kukës, rehabilitimi dhe zgjerimi i fushës së grumbullimit të mbetjeve urbane për qytetin e Tiranës, në Sharrë, Komuna Vaqarr, Qarku Tiranë, leje sheshi dhe leje ndërtimi për objektin Impianti i trajtimit të ujërave të ndotura me sipërfaqe 530 798 m2, komuna Kashar, Qarku Tiranë.
Gjithashtu në mbledhjen e sotme u miratua edhe vendimi për leje sheshi dhe leje ndërtimi për Hidrocentralin e Martaneshit Likonë-Thekër-Lene- Bulqizë, me sipërfaqe sheshi 12 800 m2, Komuna Martanesh, Qarku Dibër. Lidhur me këtë vendim, kryeministri Berisha u shpreh se tashmë politika e shndërrimit të Shqipërisë në superfuqi te energjisë së rinovueshme në rajon, po konkretizohet çdo ditë e më tepër.
Në mbledhje u miratua edhe vendimi për leje sheshi dhe leje ndërtimi për objektin Depozitat Bregdetare Hidrokarbure (benzinë , gazoil dhe solar) me sipërfaqe 7000 m2 dhe kapacitet 12200 m3, në fshatin Rinia Porto Romano, komuna Katund i Ri, qarku Durrës. U miratua edhe një studim urbanistik pjesor Parku Industrial Vlorë me sipërfaqe 12434 ha, fusha e Jallisë, Nartë, Vlorë.
Gjithashtu u miratua edhe një leje ndërtimi për depozitat bregdetare import-export të nënprodukteve të naftës në zonën energjitike dhe Industriale të Porto Romanos, Durrës.
(er.nu/BalkanWeb)
Krijoni Kontakt