Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 45 prej 45
    i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Ne nuk mund kurre te jemi aq te pashpirt si ata
    E nis kaq mire, ketu ne greqi po edhe ne Shqiperi mungojne shum shpesh njerezit e rruges se mesit, ata qe thone "fajtori te denohet, dhe jo te vien te gjith ne nje kazan".

Fundja fundit duhet ta kuptojme qe po do te dalesh nga nje situate negative sic eshte fanatizmi (i vogel apo i madh) ne Ballkan, duhet te pranosh disa gjera, praktikisht nuk mund te pretendosh gjitoni te shnderrohet. Po te vazhdojme ne rrugen e urrejtes do ngelemi gjithmon ne nje cikel. Por edhe rruga tjeter, qe te jesh mos aktiv dhe te mbyllesh gojen eshte e keqe.

fakti qe me habit me shume eshte kur degjoj se shqiptaret e kthyer nga greqia, shprehin keqardhje per te e per situaten qe ka perfshire vendin helen
    Sa jemi rrahur neve ketu me ndjenja kontradikte nuk eshte rrahur njeri, sot nje vendas ketu te perqafon si shok i vertete dhe neser nje tjeter te ben mos te duash veten, aq sa te vjen te plasesh.. edhe kjo do perserisi te ndodhi edhe neser, pra eshte nevoje, jo vetem per emigrantet, qe njerezit te ken mundesi te mendohen ne castet e veshtira.

Te thuash se ata shiten djersen etj nuk eshte aq e sakte!

Duhet te mbajme mend nga vime, vime nga nje e kaluar qe bluajti njerezit me plot pa siguri per veten, me mendimin se jemi me te ulet, me frike, na kaloi ideja se ishim njerez te "ndryshem" nga vendasit edhe hengrem dallimin me tonellata, ishim te pa veshur mire, te varfer nepermes nje bote moderne kaq kontradikte, te gjitha keto e shenuan emigrantin. Por prap emigranit shqiptar per kaq kohe te shkurter perparoi mjaft.. por ka akoma pune per tu bere.

Besoj se kur emigrantet thone na vjen keq per c'fare ndodhi zene edhe veten e tyre, sepse eshte humbje ekonomike dhe per ata. Do zoti te shkojne gjerat mir ne Shqiperi, nuk ka si vendi tende!

mendoj se dicka vlon ne keqdashesit e shqiperise.. nje kurth po ngrihet
    Kam frik se ketu ke plot te drejte, ka pjes njerezish ne Greqi (por mbase dhe tek ne) qe kur nuk ndalojne se beri plane, edhe kur nuk do ndalojne, pra duhet te mesojme mos te fleme, sic po fleme me te vertete sot!

Duhet te jemi aktiv ne c'do ane, gjithmon per te miren, dhe te mbajme mende se e shumta e popullsise eshte si te mesohet, atje eshte gjith puna, kurse anet extreme nuk kan per te ndryshuar.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga Nice_Boy Lexo Postimin
    Zbulim shokues i dhunës së Policisë Greke, zbardhet nga një emigrant 35 vjeçar shqiptar, i cili është shoqëruar në Drejtorinë Policore të Athinës ku është përballur me brutalitet të paparë.
    Agjencia e lajmeve Noa.al citon 35 vjeçarin shqiptar që tregon detaje të tmerrshme nga përballja e frikshme me pesë policë grekë. Torturat janë të ngjashme me ato që ushtarët amerikanë kanë kryer ndaj pengjeve irakianë në burgun e ferrit të Abu Ghraib, shkruan Noa.

Kjo ngjarje, është denoncuar nga 35 vjeçari i cili tashmë kërkon nga gjykata greke drejtësi për atë që i bënë.
    Nën proces duhet të ishin 5 policë që denoncoi emigranti, por vetëm tre po përballen me gjykatën. Ata janë shkarkuar nga detyra dhe presin vendimin penal.

Emigranti me leje të rregullt qëndrimi, emri i të cilit nuk publikohet nga gjykata e Apelit të Athinës, ishte ndaluar nën dyshimet se kishte plagosur një polic gjatë një aksioni antidrogë. Por në të vërtetë autor doli se ishte një avokat grek që më tej u arrestua pasi po ndiqej nën dyshimet për trafik droge dhe plagosi me pistoletë një nga policët.

“Ishin pesë policë që më rrihnin. Njëri prej tyre, me pushkë më qëllonte në çdo pjesë të trupit dhe në kokë. Kurse grykën e pushkës ma fuste në sy. Pastaj më qëllonte në organin gjenital duke më shkaktuar dhimbje të forta që më mekën nga klithmat. Më godisnin sërish dhe më urdhëronin të ngrihesha në këmbë. Pastaj më rrëzonin në tokë dhe më hapnin këmbët duke më qëlluar sërish në organin gjenital. Më ngrinin sërish në këmbë duke më mbajtur nga supet dhe vazhdonin të më qëllonin”, - tregon i riu shqiptar tmerrin që ka përjetuar.

Dhe vazhdon: “Fantazia e tyre nuk kishte të mbaruar. Më vinin me njërën këmbë dhe më detyronin të hidhesha si i çalë. Kur ndaloja, më qëllonin sa t’u hante krahu”.

Rrëfimi bëhet edhe më rrëqethës: “Në një moment, mbaj mend se duhet të shkoja në banjë. Kërkova të më çonin, mu përgjigjën: “Jo mor paloshqiptar, aty ta bësh”. Më doli jashtëqitja dhe ata më vunë thesin e zi nga pas”.

Gjatë gjithë kohës, më përsërisnin: “Nga këtu nuk del më i gjallë, *ythëmut, plehrë, paloshqiptar”. Sharjet ishin nga më të rëndat.

Flet vëllai i të torturuarit

Në gjykatë është depozituar dhe dëshmia e vëllait të 35 vjeçarit që thekson se vëllai i tij kishte dosje të bardhë penale dhe kurrë nuk ishte shoqëruar nga policia: “Kam shkuar në policinë e Athinës dhe kërkova të takoj tim vëlla. Arrita të shoh se gjendej në një birucë të paraburgimit. Ishte i lidhur nga duart dhe nga këmbët, kurse në mes e poshtë i ishte vënë një qese e zezë. Syri i ishte varur poshtë dhe mu duk sikur i kishte dalë nga vendi.

Mjekësia Ligjore

Sakaq, raporti mjekoligjor për 35 vjeçarin, përcakton: “Në kohëzgjatjen e qëndrimit në rajonin policor të Athinës, shtetasi 35 vjeçar paraqet dëmtime serioze në kokë dhe në trup. Ato janë shkaktuar nga goditje fizike dhe me mjete të forta. konstatohen gjurmë goditjesh në shpatulla, në fytyrë, në organet gjenitale, dëmtime serioze në të dy sytë dhe dëmtim më të rëndë në njërin prej tyre. Këto tregojnë se mbi personin është ushtruar jo rastësisht, por sistematikisht për disa orë, dhunë e vazhdueshme në formë torturash”.

Reagojnë autoritetet

Vetë drejtuesit e policisë greke, pranojnë se kjo çështje e ngritur, është rast tipik kur forcat policore ushtrojnë dhunë të egër dhe e cilësojnë si rastin më të frikshëm të 20 viteve të fundit në radhët e uniformave blu të Greqisë. Kurse shumë policë të marrë në pyetje nga prokuroria e Athinës kanë shprehur habinë për mënyrën si është torturuar shqiptari nga kolegët e tyre. /Telegrafi/

Rrace e derrit greket e dine shume mire se shqipetareve nuk ju del a'skushi ne ndihme ,se per ndryshe ata s'kishin pasur mundesi ta torturojen shqipetarin.

Po te torturohet nje greke apo sllave ne kete menyre e gjithe Organizata e Kombeve te Bashkuara do te kishte thirrun mbledhje te jashtezakonshme ,pore kure behet fjale per shqipetare jemi teprice popull ne ballkane .

i/e regjistruar Maska e kriko-38
    Anëtarësuar
    01-08-2010
    Vendndodhja
    ketu afer
    Postime
    687
    Greket jane raca me e ndyre ne bot bashke me serbet, me vjen keq per grekofolesit ketu ne forum por thjesht po them gjerat ashtu sic jan....

Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga user010 Lexo Postimin
    E nis kaq mire, ketu ne greqi po edhe ne Shqiperi mungojne shum shpesh njerezit e rruges se mesit, ata qe thone "fajtori te denohet, dhe jo te vien te gjith ne nje kazan".

Fundja fundit duhet ta kuptojme qe po do te dalesh nga nje situate negative sic eshte fanatizmi (i vogel apo i madh) ne Ballkan, duhet te pranosh disa gjera, praktikisht nuk mund te pretendosh gjitoni te shnderrohet. Po te vazhdojme ne rrugen e urrejtes do ngelemi gjithmon ne nje cikel. Por edhe rruga tjeter, qe te jesh mos aktiv dhe te mbyllesh gojen eshte e keqe.

Sa jemi rrahur neve ketu me ndjenja kontradikte nuk eshte rrahur njeri, sot nje vendas ketu te perqafon si shok i vertete dhe neser nje tjeter te ben mos te duash veten, aq sa te vjen te plasesh.. edhe kjo do perserisi te ndodhi edhe neser, pra eshte nevoje, jo vetem per emigrantet, qe njerezit te ken mundesi te mendohen ne castet e veshtira.

Te thuash se ata shiten djersen etj nuk eshte aq e sakte!

Duhet te mbajme mend nga vime, vime nga nje e kaluar qe bluajti njerezit me plot pa siguri per veten, me mendimin se jemi me te ulet, me frike, na kaloi ideja se ishim njerez te "ndryshem" nga vendasit edhe hengrem dallimin me tonellata, ishim te pa veshur mire, te varfer nepermes nje bote moderne kaq kontradikte, te gjitha keto e shenuan emigrantin. Por prap emigranit shqiptar per kaq kohe te shkurter perparoi mjaft.. por ka akoma pune per tu bere.

Besoj se kur emigrantet thone na vjen keq per c'fare ndodhi zene edhe veten e tyre, sepse eshte humbje ekonomike dhe per ata. Do zoti te shkojne gjerat mir ne Shqiperi, nuk ka si vendi tende!

Kam frik se ketu ke plot te drejte, ka pjes njerezish ne Greqi (por mbase dhe tek ne) qe kur nuk ndalojne se beri plane, edhe kur nuk do ndalojne, pra duhet te mesojme mos te fleme, sic po fleme me te vertete sot!

Duhet te jemi aktiv ne c'do ane, gjithmon per te miren, dhe te mbajme mende se e shumta e popullsise eshte si te mesohet, atje eshte gjith puna, kurse anet extreme nuk kan per te ndryshuar.
    Kunder shqipetareve gjithemone ka vluare dicka ,pore shqipetaret flene dhe merren me do vjedhje te shtetit te vete .

Nuk ka ardhemeri ne Ballkane per shqipetaret ne qofte se shqipetaret nuk prodhojne raketa atomike te vendosuara ne tokat tona si bunkerat e Enver Hoxhes .

Pse gjithemone shqipetaret te rruajne stabileitetin ne ballkane .

Ne shqipetaret duhet te forcohemi ushtarikshte me arme me moderne atomike , dhe simbas nevoje s duhet ti pastrojme me keto rraca deri greke e sllave nje here e pergjithemone do pune .

Nuk vajtohet shqiptarizmi me qindra vjete , Duhet pastruare punet me keto felliqesira greke e sllave deri ne zhdukej totale .

Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga kriko-38 Lexo Postimin
    Greket jane raca me e ndyre ne bot bashke me serbet, me vjen keq per grekofolesit ketu ne forum por thjesht po them gjerat ashtu sic jan....
    Pse te vjene keqe per grekfolesit ketu ne forum ??

Po te me jepet mundesia do ti kisha shkateruare me arme atomike dhe fara e tyre mos te bije me mijera vjete ne balllkane ,dhe kjo rrace mos te kete shance te jete kojshi me shqipetaret..

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •