Bashekeatedhetare,shqipetare te R.ish J.Maqedonise ,ILIRIDA-Mergimtaret shqipetare nga Maqedonia ,jane duke u maltretuare pa mase dhe pa arsye , ne lidhje me nje fare ligji per pasportat biometrik.
Qeveria e Maqedonise ne kualicon bashke me shqipefolesat me afatin e fundit te skadimit te pasaportave te Maqedonise,me date ,27.02.2012,sjellin shume veshtiresi per ata mergimtare shqipetare nga Maqedonia, qe ende kane nenshtetesi maqedone , dhe kaqne pasaporat te vjetra pore valide me afate .
Ajo qe eshte edhe me e keqja ,se Ministria e Puneve te Mberndshe te Maqedonise lajmeron kufirin serbe qe c'do mergimtare shqipetare qe vjene ne Maqedoni,na evropa me pasaporte te vjeter ,(pore valide me afate te cilin vete shteti Maqedon e ka leshuare ) ,mos ti lejohet hyrja ne serbi ,pore te kthehen prape prej cilit do vende qe vine ,dhe te marrin do fare lista te udhetimit ne Ambasadat perkatese per te hyre ne Maqedoni .

S'i qytetare te Maqedonise, duhet te rrespektohen rregullat per pasaportat biometrik ,pore perfaqesuaesit tone politik ne Parlamentin e Maqedonise kete ceshtje ase qe e kane marrun para syshe kurre dihet se jo zyrtarishte afer 300, mije shqipetare nga Maqedonia jane mergimtare ,dhe ky ligje ju sjelle probleme te medha mergimtareve . Nje pushim i mergimtarit per ta vizituare vendelindjen eshte si zakonishte me ligjet e punes ne evrope 3 jave .

Behet pyetja ??

Sa here mergimtaret shqipetare,ne vende qe te shfrytezojne pushimin me familjet dhe femijet e tyre per c'do vite ne stinet e veres do te sillen ,si holokauste ne zyrat (barakat ) e Qeverise maqedone, per ta marrun nje pasaporte apo nje dokumente zyrtare ,kure dihet se Ambasadat e shtetit kane kete detyre per ti paijsur qyetateret e saje me dokumente udhetimi (pasporte ) ose per probleme te tjera .


Nje liste per udhetim ,aktualishte,ne Ambasadat e Maqedonise per mergimtaret kushton 50-70 euro per person ,dhe prape ne vendelindje duhet te paguhet pasaporta biometrike 100 euro.
Ketu nuk behet fjale per harxhimet ,sepse shqipetaret jane mesuare te paguajne per dokumente personale ,pore eshte fjala se pse shteti Maqedon, nuk ju ka krijuare mundesine qe qytetaret e saje ne mergim Ambasada e shtetit ti kryeje obligimiet e tyre ,duke i pajisur me dokumentet .

Ka pasur shume raste qe mergimtaret shqipetare kane udhetuare me pasaporten e vjeter ,pa dije ,dhe kufiri serbe, ne dalje prej Kroacise ,ose ne dalje prej Hungarise , i ka kthyere mbrapshte , dhe jane detyruare qe te udhetojen prape ne vendin prej ka kane udhetuare dhe te pajisen me lista te udhetimit .

Ajo qe me se shumti i irton popullaten shqipetare (mergimtaret shqipetare dhe bejne pyetje ,se c'fare rrace jane ata udheheqesit tane qe rine ne Parlamentin Maqedon ,dhe para syve te tyre behen keto maltretime te pa nevojshme kunder shumices mergimtareve shqipetare ,sepse sllavo-maqedon nuk ka me numer te madhe ne evrope ,dhe si te kete ata te gjithe kane dy nenshtetesi bullgare dhe ate maqedone ..??

Nje numer i madhe i mergimtareve shqipetare ne evrope , kete prblem e ka zgjedhur me kohe ,sepse jane pajisur, kane marre neshtetesi te po atyre vendeve ku jetojne ne evrope .

S'imbas mendimit time , mergimtaret shqipetare duhet 100% te marrin nenshtetesite e po atyre shteteve ku jetojne si dhe ti zgjedhin keto probleme me kohe qe mos te lejojne qe nje analfabete udheheqes ti maltretoje per nje pasaporte apo per nje dokumente zyrate , te shtetit maqedon.

Si qytetare i nje shteti , duhet respektuare rregullat ,pore duhet respektuare rregullat e nje shteti i cili i ploteson kushtet per qyatetaret e saje .

Ky ligje simbas mendimit time do te ishte qe Ambasadat e Maqedonise ,ne evrope eshte dashur qe ti pajise qytetaret e saje me pasaporta bimetrik . Ata te cilet udhetojne ne vendelindje dhe nuk kane pasaporta biometrik , mos te kene mundesi te kalojen jashte kufirit maqedon ,deri sa te pajiset me pasaporte biemotrike .

Ne Tetove , ku popullata shumice eshte shqipetare , kesaj vere do te jete holokauste ,dhe fitim prurese per zyrtaret e korruptuare deri ne fyte , sepse ne kete qytet ende ekziston nje zyre (barake ) te cilet e ka ndertuare sistemi komuniste ,per 200 mije shqipetare te sillen hardall ne stinen e veres ne vape te madhe , kurse zyrtaret shqipefolesa vetem sillen se kushe do te ju jape lemoshe ti ndihmojne per njje dokumente .