Close
Faqja 26 prej 43 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 421
    Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Nuk dua ti perkethej ne shqip sepse jane te tmerrshme.

Book 13, Number 2380:
    Narrated Aisha, Ummul Mu'minin:
    The Prophet (peace_be_upon_him) used to kiss her and suck her tongue when he was fasting.

Volume 1, Book 4, Number 229:
    Narrated 'Aisha:
    I used to wash the traces of Janaba (semen) from the clothes of the Prophet and he used to go for prayers while traces of water were still on it (water spots were still visible).

Volume 1, Book 4, Number 231:
    Narrated Sulaiman bin Yasar:
    I asked 'Aisha about the clothes soiled with semen. She replied, "I used to wash it off the clothes of Allah's Apostle and he would go for the prayer while water spots were still visible. "

doni dhe me? :P

Jane me tonelata
    te mungon nje detaj i vogel , por i rendesishem ...se nga cili koleksion jane marre hadithet , dmth , psh nga Buhariu, Muslimi , Ebu Davudi, Ibn maxhe , Ahmedi apo te tjere...
    silli edhe ato qe te behesh i besueshem per sunitet e forumit...jo per mua , sepse une i di me kohe dhjetra hadithe te ngjashme me ato qe solle ,
    thjesht per korrektese....!
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    te mungon nje detaj i vogel , por i rendesishem ...se nga cili koleksion jane marre hadithet , dmth , psh nga Buhariu, Muslimi , Ebu Davudi, Ibn maxhe , Ahmedi apo te tjere...
    silli edhe ato qe te behesh i besueshem per sunitet e forumit...jo per mua , sepse une i di me kohe dhjetra hadithe te ngjashme me ato qe solle ,

psh ...shiko me poshte:

Hadithe te turpshme
    Per faktin se ne hadithet sahih ka shume hadithe te turpshme , nuk mund te sillen ato me te keqijat , pasi nuk eshte estetike nje gje e tille , por megjithate nje shenje te vogel te asaj qe gjendet ne hadithet Sahih eshte si me poshte.

Sahih Buhariu

Vėllimi 1, libri 6, Numėr 299:

Transmeton 'Abdur-Rahman bin Al-Asuad:

'Aisha ka thėnė: "Sa herė qė dėrguari i Allahut donte tė ledhatoj ndonjeren prej nesh gjatė periudhave tė saj (menstruacioneve), ai zakonisht e urdhėronte atė pėr tė vėnė nė njė Izar(fustan ne bel e poshte) dhe pastaj fillonte t'a pėrkėdhelte ate." 'Aisha shtoi, "Asnjė nga ju nuk mund tė kontrollojė dėshirat e tij seksuale ashtu si Profeti mundej."

Sahih Buhariu

Vėllimi 1, libri 6, Numėr 298:

Transmeton 'Aisha:

Profeti dhe une, kemi pėrdorur pėr tė marrė njė dush nga njė tenxhere e vetme, ndėrsa ne ishim Junub. Gjatė menstruacione, ai mė porositi mua qė tė vė njė Izar (fustan veshur poshtė belit) dhe vazhdoi tė mė ledhatoje mua. Ndėrsa nė Itikaf, ai solli kokėn e tij pranė meje dhe unė i'a lava atė ndėrsa unė isha nė periudhat e mia (menstruacionet).

Sahih Buhariu

Vėllimi 1, libri 6, Numėr 300:

Maimuna Transmeton:

Kur ndonjėherė Dėrguari i Allahut donte tė ledhatonte ndonjėren nga gratė e tij gjatė periodave (menstruacioneve), ai zakonisht kėrkonte prej saj tė veshte njė Izar(fustan veshur poshtė belit).

Keto jane hadithet sahih qe besojne Myslimanet dhe i binden ketyre turpeve te paimagjinueshme dhe qe nuk ka mendje njerezore qe t'i pranoje , pasi jane ceshtjet private te nje cifti qe kurre nuk duhet te ekspozohen, aq me teper qe personi ne fjale eshte profeti i Zotit,kush garanton saktesine e ketyre haditheve te turpshme???

Krahasojini keto hadithe me keto ajete te Kuranit:

Per profetin Muhamed:68:4. Vėrtet, ti je nė njė shkallė tė lartė morali!

Per grate e profetit:[33:6] Profeti ėshtė mė i afėrt me besimtarėt se ata me njėri tjetrin, dhe gratė e tij janė si nėna pėr ta. Tė afėrmit duhet tė kujdesen pėr njėri tjetrin nė pėrputhje me shkrimin e Perėndisė. Kėshtu, besimtarėt tė kujdesen pėr tė afėrmit e tyre qė imigrojnė te ta, pasi qė tė jenė siguruar qė janė kujdesur pėr familjet e veta sė pari. Kėta janė urdhrat e kėtij shkrimi.

secili le te nxjerre vete konkluzionet nga keto hadithe dhe ajete me lart.

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    E para eshte nga Kitab Al-Siyam, nga Sunan Abu-Dawud, Agjerimi.

Dy te fundit jane nga Bukhari
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-04-2012
    Postime
    127

Meqe Kurani ishte dhe shpallja e fundit e perendise , u ruajt me nje kodim matematikor

Kurse ne Kuran thuhet:

[15:9] Absolutisht, e kemi shpallur kėtė kujtesė, dhe, absolutisht, do e ruajmė.*

me poshte eshte verifikimi i mrekullise matematikore te inicialeve kuranore germe per germe ne arabisht:

Mathematical Miracle of Quran
    13: Thunder ( A L M R )
    19: Mary ( K.H.Y.’A.S. )
    20: Ta-Ha ( T.H.)
    26: The Poets ( T.S.M. )
    27: The Ant ( T.S. )
    28: History ( T.S.M. )
    36: Ya-Sin ( Y.S. )
    38: Sad ( S )
    40: Forgiver ( H.M. )
    41: Detailed ( H.M. )
    42: Consultation ( H.M.’A.S.Q. )
    43: Ornaments ( H.M. )
    44: Smoke ( H.M. )
    45: Kneeling ( H.M. )
    46: The Dunes ( H.M. )
    50: Q ( Q )
    68: The Pen ( NuN )

The Arabic text of the above is from an external source: tanzil.net

rights reserved © 2011 19 Miracle.org / submission.info
    For more details please vist Masjid Tucson

nje rinumerim i inicialeve qe permbanin alifin i bere ne vitin 2002 solli rezultate te mahnitshme, shikoni;

http://www.youtube.com/watch?v=2uclIjJWF_8
    A mund te me thuash se ku qendron kodifikimi i ketyre germave me numera ?

I hodha nje sy dhe pashe qe germat i shenuar me ngjyra te ndryshme, por nuk kuptoj sepse numrat ngjyrat nuk me korospondojne me shifra te barabarta. Me ndihmo pak te lutem

Citim Postuar mė parė nga V.I.P Member Lexo Postimin
    A mund te me thuash se ku qendron kodifikimi i ketyre germave me numera ?

I hodha nje sy dhe pashe qe germat i shenuar me ngjyra te ndryshme, por nuk kuptoj sepse numrat ngjyrat nuk me korospondojne me shifra te barabarta. Me ndihmo pak te lutem
    me thuaj se ku ke problem ne cilin grup inicialesh dhe ne cilin ajet....!
    mos je ngaterruar tek l-ja , sepse nganjehere eshte me dy l-ja dhe duket si ll-e ne shqip dhe te duket nje shkronje e vetme ,por ne arabisht jane dy...

nese deshiron , mund ta besh "paste " Kuranin arabisht ne microsoft word dhe te besh "search" per germat e inicializuara...
    nese kerkon ndihme e ke ketu, i ke suret ne arabisht:

http://demaskimi.webs.com/kuranperverifikim.htm

pastaj krahasoi me te dhenat ketu, sidomos ne fund te videos:

http://www.youtube.com/watch?v=RdOaUE8hAsM

vetem germa alif eshte pak e veshtire pasi disa here hamza lexohet si alif ,e nganjehere jo ,dhe si pasoje nganjehere edhe numerohet si alif e nganjehere jo...

nese ben nje prove vete , na informo edhe ne te tjereve per rezultatet(une per vete i kam provuar , pervec germes alif)...
    pershendetje !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 21-04-2012 mė 17:30

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Te fillojme pra diskutimet dhe dua pergjigje nga te gjithe ju, sepse jam ne hall me kete Biblen, me duket se ka shume kontradikta aty, apo jam gabim...?!
    .
    FOL BRENDA TEMES.

Realisht nuk ja vlen te merret njeriu me ty sepse je i ngarkuar dhe I ngatėrruar, shkrimet tua janė tendencioze dhe nuk kanė qėllimin e debatit apo te informimit.
    Me vjen keq dhe shumher jam "hendikep" te flas me mysliman te tipit tuaj pėr arsye te shume shqiptareve mysliman qe i dua dhe me duan mua dhe nuk dua ti lėndoj, por pa tjetėr me duhet te them pasi qe ne dy/tri shkrimet tua qe postove, ne vend qe te japėsh mendimin tėnd brenda temės qe ėshtė e hapur, ti hedhesh cep ne cep, her ne Bibėl her te Krishti, her te krishterimi dhe nuk ke ndėrgjegje te qėndrosh te paktėn njėherė pa e shprehur mllefin tėnd qe e ke ndaj besimit te krishterė dhe Biblės - Shkrim i Shenjt.

Tash njė pyetje brenda temės pasi qe tema ėshtė “Ndalesat ne islam” e jo Jezusi, vdekja dhe ngjallja, Bibla apo…, por jemi ne temėn “Ndalesat ne islam”. Prandaj dua te shpjegoj dhe kėrkoj edhe pėrgjigjen tende, kur unė njėherė kam lexuar nga njė motėr shqiptare e besimit Islam, ajo kishte vėrtet njė hall, kjo qe lexova nga kjo myslimane ishte vėrtetė prekės dhe me beri te pėrshtypje, pastaj edhe vendosa tė shkruaj ty si I “ditur”, pasi qe sipas teje, po “din” edhe pėr Biblėn pa tjetėr duhet te keni njohur se paku pėr besimin tėnd dhe te jepni shpjegime doktrinore ēka ėshtė e ndaluar dhe e lejuar ne ketė rast!!

Ja, te lexojmė si e pershkruan ngjarjen kjo muslimane e sinqert:

"A lejohet qė nga Allahu tė kėrkojmė qė mos tė jemi nė Xhenet me kėtė bashkėshort qė jemi nė dunja, pasiqė unė nuk e dua mė bashkėshortin tim..."

"Es selamu alejkum,

Mezi e mora guximin t'a shkruaj kete leter,t'a shprehe kete brenge e cila ka shume vite qe me mundon.Turperohem para All-llahut te Plotefuqishem per kete gje...por kjo eshte e vertete,dhe All-llahu nuk turperohet nga e verteta.

Nuk e dua bashkeshortin tim,ndoshta per kete ndjenje timen ai eshte vete fajtore,nuk e di a e kam dashur ndonjehere,apo e kam dashur,por ai me duart e veta rrenoi gjithecka....
    Nuk e pata kurre perkrahjen e tij,edhe atehere kur une kisha plotesisht te drejte,te te nencmoje si kur jemi vetem,po ashtu edhe para te tjereve ...kjo te shkakton vuajtje shume te madhe.

Une nuk jam nje grua qe duhet nencmuar,jam nje femer e ndershme dhe me karakter te forte,une kurre ate nuk e turperova per asgje...
    Punoj shume,e mbaj shtepine shume mire,pergatis si gjellera ashtu edhe embelsira te ndryshme ,mundohem t'a kenaq ate dhe familjen e tij ,por gjithecka shkon prap keq ai eshte mosmirenjohes...Ai e di se ne familjen e tij nuk mund te krahasohet asnje femer me mua per nga punet e dija,kete ja kane thene te tjeret ne syrin tim,por prap se prap me lendon...
    All-llahu me ka fale edhe bukurine,nuk jam femer qe duhet lene mbas doresh,por prap per ate nuk jam asgje,as nuk me shikon ...

Me ka lenduar shume ne jete,me ka tradhetuar shume here,me ka prekur edhe aty ku me dhemb me se shumti,ne familjen time...me ka rrahur shume here,edhe tani po guxova te ngreh zerin edhe kur kam une te drejte nuk priton te me rrahe...po mos te kisha tre femije me te do te ikja prej tij qysh kohe me pare,po duroj per hire te femijeve te mi.

E di se po te deshiroje All-llahu t'a udhezoje ,e udhezon,por edhe sikur te udhezohet une nuk dua te jem me te ne boten tjeter...Tani ndoshta ju dukem e marre per kete deshire timen,edhe nese nuk me kuptoni ju, une e di se All-llahu i Madherishem me kupton...nuk dua te jem ne boten tjeter me nje njeri qe me lendoi,qe me shkaterroi rinine,qe per pak te me helmoje edhe zemren,por nuk ia doli sepse All-llahun pata mbrojtes,mua me mjafton kjo bote me te...

Por une bashkeshortin tim e fale,ia fale te gjitha ato vuajtje qe m'i shkaktoi dhe qe m'i shkakton ende,e fale per hire te All-llahut te Madheruar,nuk dua qe All-llahu t'a denoje per keto gjera,gjeja e vetme qe kerkoj nga i Plotefuqishmi eshte te mos jem ne boten tjeter me te,kuptohet me shpresen qe te jemi nga banoret e xhenetit,une nuk mendoj me per kete bote...

E them prape ndoshta juve ,dijetare,dhe anetare te ketij forumi ju dukem e marre,e cmendur,po une ndjehem aq e lenduar,jam aq pa dashuri....saqe jetoj vetem per boten tjeter...

Nese ekziston ndonje hadith ,apo ajet kuranor rreth kesaj ceshtje times do te kisha pasur deshire t'a dija....te me zbus pakes kete zemren time...se vetem fjalet e All-llahut te Meshirshem,fjalet e Muhamedit sallallahu alejhi ue selem ,dhe fjalet e juve dijetareve me argumente,me qetesojne e me bejne te shpresoj e me japin durim...

All-llahu ju shperblefte."

Ja, te lexojmė nje pergjigje qe ia jep nje dijetar Islam:

Re: A lejohet qė nga Allahu tė kėrkojmė qė mos tė jemi nė Xhenet me kėtė bashkėshort qė jemi nė dunja, pasiqė unė nuk e dua mė bashkėshortin tim...

"Ve alejkum selam

Allahu azze ue xhel, jua lehtėsoftė gjendjen dhe ju ndihmoftė nė tejkalimin e kėtyre vėshtirėsive.

Nė lidhje me pyetjen tuaj, se a lejohet qė nga Allahu azze ue xhel, tė kėrkohet qė tė mos jeni nė Xhennet me bashkėshortin tuaj, sė pari duhet tė dihet se argumentet fetare tregojnė se gruaja i takon bashkėshortit tė saj tė fundit.

Transmetohet nga Mejmun Ibni Mehrani, tė ketė thėnė: ''Muavije Ibn Ebu Sufjani kėrkoi tė martohet me Ummu Derdanė, e cila refuzoi tė martohet me tė duke thėnė: ''Ndėgjova Ebu Derdanė, duke thėnė: ''Tha i Dėrguari i Allahut, salallahu alejhi ue selem: ''Gruaja shkon me burrin e saj tė fundit, apo tha: ''Gruaja ėshtė pėr burrin e saj tė fundit.'' (Transmeton Ebu Ali El-Harrani nė ''Tarihurr-Rrikkatu'').

Transmetohet se Hudhejfetu, radiallahu anhu, i tha gruas sė tij: ''Nėse dėshiron tė jesh gruaja ime nė Xhennet, mos u marto pas meje, sepse gruaja nė Xhennet i takon burrit tė saj tė fundit nė kėtė botė.'' (Transmeton Bejhekiu.)

Lusim Allahun azze ue xhel, tė ju ndihmojė dhe t'ua lehtėsojė kėto sprova. Amin."

!!!! !!!! !!!!

Ėshtė ma mire nėse njeriu beson “baba-dimrit” qe sė paku u sjellė fėmijėve gėzim duke u shpėrnda dhurata pėr festa, sa tė besoj njeriu ashtu si beson ti – besimit tėnd qe shpėrndanė helme dhe thera nė botė. Apo, jepi pėrgjigje kėsaj pyetje te njė shqiptareje qe vuan e pa shpresė ne ketė botė por qe besimi yt ja humbė shpresėn edhe pėr boten e ardhshme duke e dhunuar vullnetin e saje dhe duke pretendua qe edhe pasi te vdes te jete grua e njeriut qe nuk e dėshiron….!

Kaloja mire
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Ja ku deshmon rradhazi se sja ke haberin nga islami !!!.....
    Mire.Leri te gjitha keto dhe kthehu temes,e gjith cka shkruan eshte off topic.
    Hapesi i temes thote qe jane Ndalesa,ndersa ti thua qe jane Keshilla edhe ate te nje niveli te larte civilizues.!!!

Cka ka civilizuese ne keto "keshilla":

Ndalohen paruket dhe gershetimi i flokeve.
    Tregon Esma’ bint Ebi Bekėr radijall-llahu anha se njeherė erdhi njė grua te Resulull-llahu sal-lall-llahu alejhi ue sel-lem dhe i tha: O i Dėrguar, kam njė bijė e cila sonte bėhet nuse, mirėpo pėr shkak tė njė smundje po i bijnė flokėt, a mė lejohet t’ia lidhi (t’ia vazhdoj). Resulull-llahu sal-lall-llahu alejhi ue sel-lem tha: “All-llahu i ka mallkuar ata qė lidhin flokė dhe atyre tė cilėve ju lidhen”. (Muslimi)

Q.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 22-04-2012 mė 11:54
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Se pari, une nuk dua te mendojne anetaret per mua se une perfqesoj kete fe "Islamin me Hadithe e Synete", sepse nuk jam nje i tille. Kete mundeni ta vertetoni ne shkrimet e mia ne pergjithesi. Une besoj vetem ne Kuran dhe asgje tjeter jasht tij, por ju i nderuari Toni 77 me keni etiketuar ne ate menyre duke u munduar te me futni ne mesin e atyre qe me teper u besojne fjaleve te dijetareve te cilat jane njerezore se sa fjaleve te Allahut te cilat jane Hyjnore. Ta bej me dije se nuk ke per t'ia dalur te ma hedhesh nje gje te tille mua jo.

E dyta, ata te cilet dolen jasht temes ishe ti dhe disa shoke te tu kur i sulmuat myslimanet duke u kerkuar shpjegim; "Si e deshmoni ju se Islami ka ekzistuar edhe para ardhjes se profetit Muhamed, sepse ne nuk po mund ta gjejme ne Bibel te kete permendur ndonje profet Islamin ose myslimanin". Ndersa pohimet qe ben Kurani ju nuk i pranonit. Une pashe qe myslimanet u mundonin ta argumentonin ekzistencen e Islamit para profetit Muhamed vetem me citime Kuranore, te cilat ju nuk i pranonit...! Prandaj mu impunua qe te nderhyja ne kete rast dhe te jepja nje shpjegim timin rreth ekzistences se Islamit para profetit Muhamed dhe dhash argumentet e mia ku; Cdo profet iu bind ligjeve te Perendise, dmth. cfare u thoshte Perendia ata benin, u bindeshin fjaleve te Perendis dhe nenshtroheshin ndaj Tij, dhe thonin "Ne jemi te nenshtruar ndaj Perendise". Kerkoni ne Bibel fjalet "Nenshtrim" "I Nenshtruar" dhe "Paqe" te thena nga profetet dhe sigurisht qe do t'i gjeni pa merak. Pastaj ua shpjegova se fjala Islam do te thote Nenshtrim ne gjuhen shqipe dhe fjala Mysliman do te thote I Nenshtruar ne gjuhen shqipe. Me keto shpjegime te thjeshta na le te kuptojme se Islami ka ekzistuar edhe para ardhjes se profetit Muhamed dhe une nuk ndaloj se pyeturi; a jeni te bindur?!

Pasi qe i dhate kahje tjeter temes "Ndalesat ne Islam", sepse u kerkonit myslimaneve qe t'ua gjejne deshmit diku tjeter perpos Kuranit qe te bindeni se Islami ka ekzistuar edhe para profetit Muhamed, atehere edhe une u detyra ne njefare menyre qe te ndjek rrugen e juaj, te dal nga tema dhe te filloj "Diskutimet", por jo "Debatet" sic thua "ti", sepse fjala "diskutim" e ka kuptimin e nje bisede paqesore qe pas asaj bisede perfundimi te jete pozitiv, duke ardhur te gjithe ne nje perfundim te perbashket dhe pajtueshmeri, ndersa fjala "debat" e ka kuptimin e perqarjes ku idete nuk do te kemi te njejta dhe nga fillimi deri ne fund do te kete vetem sulme ne mes palesh dhe duke mos pranuar asesi idete e njeri tjetrit. Ti ndoshta do te me thuash "Boll Filozofove" :P , por mua nuk me behet vone per kete, sepse dua qe t'i qartesojme gjerat nje here e mire i nderuar Toni 77, sepse ju filluat te paret me shkrime tendencioze e jo une.

E treta, e ke gabim nese mendon se une kam shprehur mllef ndaj besimit te krishter, perkundrazi, sikur t'i urreja te krishteret nuk do te kisha dashur ta shoh me sy Biblen, sic bejne Ortodokset psh me Kuranin, te cilet e quajne nganjehere edhe libri i satanit...!!! Prandaj te them qe te mos i paragjykos gjerat dhe t'u mveshesh njerezve gjera qe nuk i kane, shiko... une thjesht bera pyetje ashtu sic bete edhe ju, une nuk shpreha mllef!!!

Keshille: me mire per ty do te ishte qe te japesh pergjigje rreth asaj qe une kerkova ose nese nuk ke ndonje pergjigje, te thuash; "nuk jam i afte te te jap nje pergjigje ne lidhje me pyetjen qe ti ke shtruar" dhe debati do te perfundonte aty per aty...!

Ndersa sa i perket hallit te zonjes ne fjale une them qe te shpalos Kuranin dhe aty do te gjej ligjet per te drejtat e burrit dhe te drejtat e gruas ne lidhje me torturat, kurorezimet, shkurorezimet per ne kete bote. Per ta ndihmuar deri diku ne kete drejtim po i sjell disa ajete ne lidhje me shkurorezimin dhe torturat:

4:128 Nėse njė grua ndjenė shtypje ose braktisje nga bashkėshorti, ēifti tė provojė t‟i pajtojė dallimet, se pajtimi ėshtė mė sė miri pėr ta. Tė qenit vetjak ėshtė tipar i njeriut, dhe nėse e ēoni mirė dhe ēoni jetė tė drejtė, Perėndia ėshtė Njohės i tėrėsishėm i ēdo gjėje qė bėni.

2:227 Nėse shkojnė deri nė fund me shkurorėzimin, atėherė Perėndia ėshtė Dėgjues, Njohės.

2:228 Gratė e shkurorėzuara duhet tė presin tre menstruacione (para martesės me tjetėrkėnd). Nuk ėshtė e ligjshme pėr to tė fshehin ēka Perėndia krijon nė mitrat e tyre, nėse besojnė nė Perėndinė dhe nė Ditėn e Fundit. (Nė rast shtatzėnie,) dėshirat e burrit duhet tė hynė nė pėrdorim mbi ato tė gruas, nėse ai dėshiron tė rimartohet me tė. Gratė kanė tė drejta, si dhe obligime, barabartė. Kėshtu, dėshirat e burrit mbizotėrojnė (nė rast shtatzėnie). Perėndia ėshtė i Plotfuqishėm, Mė i Menēuri.

2:231 Nėse shkurorėzoheni nga gratė, kur ta pėrmbushin afatin (tre menstruacione), t‟i lejoni tė jetojnė nė shtėpinė e njėjtė miqėsisht, ose t‟i leni tė dalin miqėsisht. Mos i detyroni tė rrinė kundėr dėshirės sė tyre, si hakmarrje. Kushdo qė e bėn kėtė i bėn keq vetes. Mos i merrni shpalljet e Perėndisė si tė kota. Pėrkujtoni bekimet e Perėndisė mbi ju, dhe qė Ai ju lėshoi shkrimin dhe menēuri qė tė ju shkollojė. T‟ia keni dronė Perėndisė, dhe ta dini qė Perėndia ėshtė i vetėdijshėm pėr tė gjitha gjėrat.

2:232 Nėse shkurorėzoheni nga gratė, kur ta pėrmbushin afatin, mos i pengoni qė tė rimartohen me burrat e tyre, nėse pajtohen miqėsisht. Kėtė duhet ta kenė parasysh ata mes jush qė besojnė nė Perėndinė dhe nė Ditėn e Fundit. Kjo ėshtė mė e pastėr pėr ju, dhe mė e drejtė. Perėndia din, pėrderisa ju nuk dini.

Pra, sipas ajeteve me larte nenkuptojme se burri nuk guxon ta mbaj nje grua me zor, ta keqtrajtoj dhe njekohesisht te shkoj pas tjerave. Nese burri i motres shqiptare myslimane i praktikon keto gjera, atehere ai qenka kunder ligjeve te Perendise dhe une mendoj se Perendia do te ndeshkoj ate qe nuk iu bindet ligjeve te Tij ne boten tjeter, prandaj mund te them lirisht, mos mbaj dert per kete dhe mos e mundo veten aspak se ne boten tjeter nuk do te jesh me te, pasi qe ai ka thyer ligjet e Perendise. Pos asaj, nese ti ke qene ne kete bote nje e nenshtruar e vertete ndaj Perendise, ne boten tjeter do te jesh ne mes te parajses dhe Perendia na meson qe atje nuk do te kete kushtezime ne mes te shpetuarve.

Shpresoj qe te nxjerr gjera pozitive motra shqiptare dhe myslimane ne shkrimin tim dhe gjithashtu edhe me ju i nderuar Toni 77 deshiroj te arij nje mirekuptim dhe me te anetaret e tjere te forumit.

Paqe per te gjithe...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 22-04-2012 mė 13:07

Citim Postuar mė parė nga V.I.P Member Lexo Postimin
    Nuk kuptoj asgje fare o burr

Doja te dija se cfar ka aty me ato shkronja dhe numra se nuk i kap fillin fare muhabetit

Me duket si fjalkryq
    shiko me mire ketu qe te kuptosh ,... edhe une ne fillim keshtu e kam pare..si te nderlikuar e te pakuptueshme , pak nga pak gjerat sqarohen pastaj
    ...
    http://masjidtucson.org/albanian/Mre..._e_Kuranit.pdf

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Edhe kjo njė nder ndalesat!!

Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Faqja 26 prej 43 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •