ban apo master2006, ti je shume interesant, mendon se ajo qe e thua ti ajo eshte e verteta, je shume gabim. E perseris dhe e perseris edhe njeher se je gabim, shume gabim dhe fallc. Ke fallcifikuar shkrimin. Mos u sjelle keshtu sepse eshte e tepruar duke genjeye sy ne sy.
ja se cka thote shkrimi dhe ti del pa fie turpi duke ndryshuar dhe fallcifikuar Shkrimin e Shenjt dhe nuk ke turp as frike.
Shkrimi thotė keshtu:
Mos i gjykoni tė tjerėt
Lk 6; 37-42
37 “Mos gjykoni dhe nuk do tė gjykoheni! Mos dėnoni e nuk do tė dėnoheni! Falni e do tė gjeni falje! 38 Jepni e do t’ju jepet: masė e mirė, e dendur, e tundur, me grumbull do t’ju jepet nėn sqetullėn tuaj: sepse me atė masė qė tė matni, do t’ju matet edhe juve nė kthim.”
39 U tha edhe shėmbėlltyrėn:
“A mund t’i prijė i verbėri tė verbėrit? A thua s’do tė bien tė dy nė gropė? 40 Nuk ėshtė nxėnėsi mė i aftė se mėsuesi; por, ēdo nxėnės plotėsisht i aftėsuar, do tė jetė si mėsuesi i vet.
41 Po pse e shikon lėmishten nė sy tė vėllait tėnd e nuk e sheh traun nė syrin tėnd?
42 Si mund t’i thuash vėllait tėnd: ‘Vėlla, ndal ta heq lėmishtėn, qė ke nė sy, ti qė nuk e sheh traun nė sy tėnd? Shtiracak, nxirre mė parė traun nga syri yt dhe atėherė do tė shohėsh qartė ta nxjerrėsh lėmishten nga syri i vėllait tėnd.”
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 19-04-2012 mė 13:12
Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.
Hahaha.... "Ne MUSHLAMET"
Don te thote nga dhjata e re ,LUKA 6:40 "Nuk eshte nxenesi me i afte se mesuesi ; por,cdo nxenes plotesisht i aftesuar ,do te jete si mesuesi i vet"
Me vetedije apo pavetedije ,keto Muslimanet tane e shohin fjalen Musliman edhe atje ku nuk gjindet...
@Bani,Dhjata e re eshte shkruar ne origjinal ne gjuhen -E VJETER GREKE,jo ne gjuhen Aramishte sic pretendohet qe ka folur Jezu krishti !
LUKA,madje ka qene Grek,sorry( e sheh kontradikten !)
Fjala hebreje Mushlam don te thote - i perkryer ! Ne gjuhen hebreje mund "te flesh mbi shalqi",varet si i shqipton bashtingelloret.
Ne MUSHLAMET![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 19-04-2012 mė 13:31
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Prap lidhur me ketė qe ke shkruar.
na jep nje shpjegim, rreshti ne fjale shkruan keshtu:
"Pastaj, ty tė shpallėm: Ndiqe fenė e drejtė tė Ibrahimit, se ai nuk ka qenė nga idhujtarėt".
Pastaj ju e jepni nje shtesė duke e rretrhuar ne kllapa:
"(as jehudi as i krishter)"!
Na thuaj, kjo shtesė qe shenohet me kllapa, nga kush eshte shkruar?
Ok jam ende ne orar te punes, per kete arsye po t'i jap ne forme me te shkurter argumentet, dhe sipas mundesise do te kycem prap.
22:78. Luftoni me njė luftė tė denjė pėr hir tė All-llahut, se Ai ju zgjodhi ju (ju pėrcaktoi pėr tė luftuar pėr rrugėn e Tij) dhe nuk ju obligoi nė fé me ndonjė vėshtirėsi, nė fenė e babait tuaj, Ibrahimit. Ai edhe mė parė, e edhe ky (Kur’an) ju quajti myslimanė, e pėr tė qenė i dėrguari dėshmitar juaji dhe pėr tė qenė ju dėshmitarė ndaj njerėzve, pra falni rregullisht namazin, jepni zeqatin, pėrmbahuni me All-llahun se Ai ėshtė ndihmėtari juaj. Sa mrojtės i mirė dhe sa ndihmėtarė i madh qė ėshtė.
Pra nga kjo mesojme se Ibrahimi paska qene Musliman, dhe ne ftohemi ta ndjekim rrugen e tij.
16:123.Pastaj, ty tė shpallėm: “Ndiqe fenė e drejtė tė Ibrahimit, se ai nuk ka qenė nga idhujtarėt
Ndiqe fene e drejte te Ibrahimit, cila na qenka ajo fe e drejte atehere?
Nuk e di cfare ka te pakjarte ketu.
p.s. toni une nuk jam bani, te them shume sinqerisht dhe ne menyre vellazerore, jam masteri e nuk jam bani.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga master2006 : 19-04-2012 mė 13:39
nuk me je pergjigur pyetjes!
Unė e kerkova nga ju pasi qe ne rreshtin ne fjale eshte e shkruar keshtu:
"Pastaj, ty tė shpallėm: Ndiqe fenė e drejtė tė Ibrahimit, se ai nuk ka qenė nga idhujtarėt"(as jehudi as i krishter).
Unė kerkova nga ju t'me shpjegoni se kete shtesė qe eshte e rrethuar ne kllapa qe thuhet:
"(as jehudi as i krishter)"!
nga kush eshte shkruar kjo shtesė?
Ehh per ketu ke shume te drejte. Ti e din se une nuk i pranoj hadithet, dhe zakonisht ketu ne forum kur debatoj me muslimanet e tjere, per reference sjelli Kuranin qe ka perkthyer Sh.Ahmeti pasiqe ata i besojne thuajse vetem atij, dhe per te mos rene ne kontradikta me ta i marr citatet nga ai Kuran. Edhe ne rastin tone e morra ajetin nga po ai Kuran. Ke te drejte se ato ne kllapa jane komentet e perkthyesit, dhe jodomosdoshmerisht ato jane 100% adekuate. Pra thjeshte jane komente te perkthyesit.
Kurse ne perkthimin e Kuranit qe zakonisht une i referohem thote keshtu:
[16:123] Pastaj tė frymėzuam ty (Muhamed) qė tė ndjekėsh fenė e Abrahamit, monoteistit; ai nuk ishte adhurues idhujsh.
U sqaruam?
po, u sqaruam kėtu. d.m.th shkrimet kuranore nuk i drejtohen besimtarit duke i thėnė per Abrahamin si "as jehudi as i krishter" por eshte koment i perkthyesit apo...!
Pajtoj edhe unė kur thuhet se:“Ndiqe fenė e drejtė tė Ibrahimit, se ai nuk ka qenė nga idhujtarėt"
PAQE
Ta ndihmoj pak master2006,
Ali Imran:
67. Ibrahimi nuk ka qenė as jehudi as i krishterė, por ai ishte larg besimeve tė kota, ishte musliman dhe nuk ishte prej idhujtarėve.
Ali Imran:
67. MA KANE ‘IBRAHIMU JEHUDIJĘN WE LA NESRANIJĘN WE LEKIN KANE HENIFĘN MUSLIMĘN WE MA KANE MINEL-MUSHRIKINE.
Jo ti ndihmoj vetvetit, sepse une ty tash te pergjigjna me zanafillen, edhe para arabisė pagane:
Zoti i tha Abrahamit:
"Mos u hidhėro pėr shkak tė djalit dhe tė shėrbyeses sate; dėgjo tėrė ato qė tė thotė Sara, sepse nga Izaku do tė dalin pasardhės qė do tė mbajnė emrin tėnd. Edhe nga djali i kėsaj shėrbyeses unė do tė bėj njė komb, sepse ėshtė njė pasardhės i yt".(zan 21; 12-14)
Ismaili ėshtė djal i dėshirės, ndersa Izaku ėshtė djali i premtuari, i premtuari i Zotit.
Krijoni Kontakt