Close
Faqja 13 prej 43 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 421
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    I dashur Gon!Siē e thua edhe vete, pa dallim feje, te gjithe e sulmojne Elytonin, Nuh Musa-n, Islaminfo-n, Smth-poetic-un, etj,, por nje gje e tille nuk ndodh me Banin apo me master-in apo me shume forumiste te tjere qe i perkasin besimit Islam e me te cilet bejme debat te frytshem dhe shume vellazeror, pikerisht siē na ka hije ne vellezerve shqiptare!!Pra, sulmi nuk eshte kunder fese, ani se debate nderfetare do te kete dhe frytdhenese, por sulmohet pikerisht ai radikalizmi qe permend edhe ti, perēudnimi i vlerave kombetare dhe njerezore, ne emer te tradites arabe qe e kane ngritur ne rangun e fese se Perendise!
    Tungjatjeta!
    Mireserdhe perseri shoku im i luftes dhe i halleve (te shohesh se kush eshte armiku i vertet i joni),

Personalizmat une nuk i konsideroj si "sulm" ndaj meje ngase jane frut i deshprimeve qe shkaktojn shkrimet e mia kajher agresive (kete e pranoj). Vetem nje gje muslimani "normal" nuk e ben, nuk e shet vetveten, nuk behet populist nuk eshte oportun. Kush te don, ai te qorton, kush te urren, ai ta ben qejfin. Nje shkolle e jetes kjo pune.

Edhe pse me emocione, deshmo se nuk je pasuaruar nga disputet e shumta qe kena bere.

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Ti me permend mua drejtshkim kur per vete je per te ardhur keq. Muhamet I perdorur nga ana ime ishte nje kapistall ironik per idhullin tuaj Muhamedin e Medines dhe Mekes. Lere korigjimin e gjuhes po ndonje gje per ate qe pyeta une?

Ardi
    Ha, ha...Ardi, nese kujton ti, se une mendoj/besoj, se ti nuk din te shkruash drejt, ateher...qfare te them? Mendoje vet. Por reagimi/citimi im ishte poaq ironik, sic ishte edhe i yti (e pranon vet ti). Pra vet filloni ngacmimin/provokimin e pastaj kerceni si karkaleca te nervozuar, kur dikush ju kthen me te njejten mynyre. Ti mund t`i ironizosh, provokosh, ngacmosh persona te caktuar, (nese mendon se jane radikalista fetar), e ne fund edhe mua personalisht , si te duash ti, nuk me rruhet fare, mirpo jo nje Besim/ Fe, nje Profet te nje Besimi/ Feje.

Sa per pyetjen tende, mund te them se; e para;_ eshte provokuese
    e dyta;_ ...
    e treta;_ une nuk mirrem me Fe shume

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Eshte shume thjeshte, gjith kultura islame, pra, jeta e perditshme e nje muslimani te thjeshte, eshte e ndertuar mbi SUNETIN e pejgamberit tone. Edhe perditshmeria jote. Ndash zakonet e bukes, te pijes, te fjetjes, te pershendetjes, te ecjes, te veshjes, te gezimit, te pikellimit, bile edhe vet arkitektura, muzika, defrimi etj....
    Nuk ma do mendja se Muhamedi ka veshur gjinse te shkurter ne kohen e pa 1400 viteve...! A paska ndegjuar profeti Muhamed ne ate kohe muzik?! Sot, me konkretisht sekti selefi nuk lejon asesi te ndegjohet asnje lloj muzike ne shtepite e tyre, madje as TV nuk lejohet te shikohet ne te shumten e rasteve!!!!

Pastaj me sa kam lexuar une nje lloj biografie te profetit ne te cilen jane munduar sahabet ta pershkruajne dukjen e tij, aty thuhet se profeti Muhamed ka pasur floket e gjata! Po perse ju nuk i bartni floket e gjata tani?! Disa i kam pyetur dhe me kane thene se eshte e pa mundur te mbahet pastertia e flokeve nese i ke te gjata. Pra me kete kuptojme se ju nuk po i permbaheni strikt "Synetit" te profetit per ti mbajtur floket e gjata e te lidhura. Sipas asaj qe ata thone, profeti Muhamed nuk paska qene i paster, sepse qenka e pa mundur te mbahen gjithnje paster floket e gjata...!

Une nuk mund t'iu kuptoj juve, si nuk mund te arrini te bindeni se e keni gabim me keto qe ju besoni e praktikoni, a mund t'i quajme keto sjellje devijante? Po, si jo!!! Me keto lloj praktika e sjellje qe ju beni e hidhni poshte edhe Kuranin (fjale hyjnore) edhe shtremberoni imazhin e vete profetit...!

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Nuk ma do mendja se Muhamedi ka veshur gjinse te shkurter ne kohen e pa 1400 viteve...! A paska ndegjuar profeti Muhamed ne ate kohe muzik?! Sot, me konkretisht sekti selefi nuk lejon asesi te ndegjohet asnje lloj muzike ne shtepite e tyre, madje as TV nuk lejohet te shikohet ne te shumten e rasteve!!!!

Pastaj me sa kam lexuar une nje lloj biografie te profetit ne te cilen jane munduar sahabet ta pershkruajne dukjen e tij, aty thuhet se profeti Muhamed ka pasur floket e gjata! Po perse ju nuk i bartni floket e gjata tani?! Disa i kam pyetur dhe me kane thene se eshte e pa mundur te mbahet pastertia e flokeve nese i ke te gjata. Pra me kete kuptojme se ju nuk po i permbaheni strikt "Synetit" te profetit per ti mbajtur floket e gjata e te lidhura. Sipas asaj qe ata thone, profeti Muhamed nuk paska qene i paster, sepse qenka e pa mundur te mbahen gjithnje paster floket e gjata...!

Une nuk mund t'iu kuptoj juve, si nuk mund te arrini te bindeni se e keni gabim me keto qe ju besoni e praktikoni, a mund t'i quajme keto sjellje devijante? Po, si jo!!! Me keto lloj praktika e sjellje qe ju beni e hidhni poshte edhe Kuranin (fjale hyjnore) edhe shtremberoni imazhin e vete profetit...!
    Goni, cka po fol bre ???, cka don konkretisht te me thuash, dhe KUSH JANA ATA "JU" ???, une jam musliman NORMAL, ashtu si ke qen edhe ti para se ja ke fillu me lexu libra dhe me i pervetesu mendimet e dikujt dhe me ju be krah atij.

Jeta e perditshme e muslimanit, pra, e pjeses DERMUESE te shqiptareve, eshte e bazur ne SUNNETET e pejgamberit te muslimaneve. Asaj qe sot i thuan CIVILIZIMI ISLAM, ajo eshte PJELLE e drejtperdrejt e SHKOLLES SE PEJGAMBERIT TONE.

Ai e ka JETUAR mesimin qe e ka nxjere nga Kurani, nga fjala e ALLAHUT.

Pra, cdo veper qe ne perditshmeri e ben (edhe veshja, ne fjale ishin tiparet e veshjes muslimane qe me sy identifikohen si te tilla, e jo jeansat) eshte e lidhur drejtperdrejt me shkollen e pejgamberit tone. Muhadithet nuk kane bere gje tjeter, vetemse ate qe ka qen ne perditshmeri ashtu keshtu PREZENTE, e kane bazuar ne vargje te shkruara, per ta MBROJT nga haresa dhe shtremberime dashakeqese.

Thjesht, dil jasht ne lagje, dhe sillu per 360°, dhe do te jesh i rrethuar nga sunneti i pejgamberit tone. Se paku 5 her ne dite te shfaqet shkolla e tij nga minarja e xhamise.....

Une per bese nuk jam duke u kuptuar, se cka deshironi te dal me ne fund nga kjo meselja e juaj. Edhe nese del dicka, ajo prap se prap do te perqendrohen ne oqeanin e quajtur SUNNET.....koka kruhet ndash me doren e djathte ndash me te majten. Une te flas per faktin se te kruhet koka, kurse ti fillozofon se dora e djathte ka perparesi para te majtes. Po mos te ish kruajtur koka ???, eeeh pra, edhe gjith muhabeti mbi perparesine e njeres apo tjetres dore nuk do te kish patur senz.

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    Te jesh i sigurte qe nuk ke ofenduar askend tjeter ne bote pos vetes tende....
    Ēdo kush i cili e quan Muhammedin alejhi selem 'DIKTATOR' meriton edhe mė keq sesa kjo.

PAQE!

Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Wow...kjo nuk i ka hije aspak, nje personi si ti. Pooor...se qfare personi je ti, edhe kjo eshte nje pyetje e madhe...ska nevoj te komentohet, mendoj une...TURP.
    Ai i cili ofendon Muhammedin alejhi selem duke e quajtur me epitete tė flliqura si 'DIKTATOR' etj. meriton edhe mė keq sesa kjo.

PAQE!

Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Gjyka Lexo Postimin
    Mos e lueni Elytonin, lenje ne berllogun e tij, se kahere e ka zbulue vehten se chfare asht.
    Ēdo kush le tė rrij nė bėrllogun e vet dhe mos t'a ekspozojė atė bėrllog. Nėse dikush e shan Muhammedin alejhi we selem duke e quajtur 'DIKTATOR' meriton edhe mė keq se kaq.

Ne ia kthyen nė tė njėjten mas,sepse qė disa herė kam pritur nga forumi t'a ndalė 'JARIGAS'-in e flliqur me termet e tij tė flliqura e disa tė tjerė.

Pastaj ka dallim tė thuhet: Mendoj se Muhammedi ėshtė diktator. Dhe Muhammedi ėshtė diktator.

PAQE!

Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Pėrshendetje![QUOTE]
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    ElyTony nuk me duket i keq me aq sa verejta ne shkrimet e tija, por nganjehere kupa mbushet shume dhe pastaj shperthen. Une pashe se te gjithe e sulmuat pa marre parasysh se kujt religjioni i perkisni.
    Ajo ēfarė kam dashur ėshtė le t'a shikojnė edhe ata sesi ndjehem unė kur Muhammedi alejhi selem quhet 'DIKTATOR' dhe edhe mė keq kėtė nuk e kanė parė moderatorėt,apo mė shokuese se kaq janė bėrė kinse nuk e shohin.
    Unė personalisht jamė kundėr Ateistėve p.sh. por nuk ma do mendja t'i quaj 'DIKTATOR',mė shumė do thoja se nuk mė pėlqejnė,jam kundėr tyre etj.

Pra ti duhet t'a paraqitėsh mendimin tėnd ndaj njė njeriu e asesi pėrfundimin e tij me epitete tė ulta,degraduese,fyese,sharėse,injoruese,nėnqmuese etj. etj. TURP!
    Megjithate une i them ElyTony-t se eshte i zhytur thell ne ide radikaliste e idhujtareske pa e verejtuar fare kete, sepse ato ide te bejne lavazh trurin sincerishte. Sikur te shkoni e te ndegjoni preidkuesit fetar Islam do te shihni se ata vertete te bindin ne keso gjera nga menyra se si i interpretojne ato. Ata predikojne edhe krimin e idhujtarine ne menyre aq te dhimbshme dhe aq te dashur sa popullata e gjere me shtresa te ndryshme te cilet jane prezente gjate predikimeve iu binden atyre ideve duke u bazuar ne paraqitjen e predikuesve.
    Nuk e di se ēfarė nėnkuptoni ju me 'idhujtari'. Por,dihet se ky ėshtė njė term i rėndė t'i thuhet dikujt pa shpaluar argumentet e qarta tė cilat e pėrforcojnė kėtė gjė,argumente tė cilat janė kundėr personit ndaj tė cilin ėshtė bėrė 'etiketimi' nė fjalė.
    Une do t'i beja nje lloj keshille anetarit Bani qe te mundohet te shpjegoj te gjitha hadithet me me avash dhe me dashamiresi ne menyre qe te kuptojne anetaret duke marre parasysh hapesiren qe fitojne per te analizuar me mire cdo hadith dhe pastaj per te bere krahasimin me Kuranin, sepse ne kete menyre sic e ben Bani vertete duket si nje lloj sulmi dhe hedhje faji per te gjithe keta anetar mysliman qe gjinden ketu.
    Hadithi 'SAHIH' i saktė pėrputhet me Kur'anin,e si mos tė pėrputhet kur Hadithi ėshtė vepra dhe fjala e Muhammedit alejhi we selem i cili ishte mė i miri nė kuptimin dhe praktikimin e fjalės sė All-llahut: KUR'ANIT.

Ajo ēfarė bėnė 'BANI',nuk ėshtė tjetėr vetėm se kryelartėsi dhe njė lloj mosdije tė nxjerrjės sė njė bashkėrėndimi nė mes Hadithit dhe Kur'anit,qė janė nė njė paralele padyshim.
    ElyTony te kisha thene qe te kthehesh e te lexosh nje here shkrimet e tua ne ate menyre qe te zbulosh se ku ke gabuar. Sepse menyra se si flet ti per profetin Muhamed eshte idhujtari (shirk) i nderuari ElyToni, dhe ne te kunderten bjen ne kundershtim me fjalet e tua. Ne njeren ane thua se profeti Muhamed ka qene njeriu me i mire qe ka ekzistuar ndonjehere ne planetin tone dhe thua se ai ishte me i afermi me Allahun e ne anen tjeter thua se Kurani eshte fjala e Zotit dhe duhet t'i besojme duke harruar se Allahu ne Kuran na meson qe te mos bejme dallim ne mes te profeteve. Ne kete menyre ti ke rene ne kontradikte me mendimet e tua dhe gjithashtu ke shfaqur edhe idhujtari.
    E kuptoj shqetėsimin tuaj dhe mė lejoni t'iu shpjegoj paksa.

I.Duhet ditur dhe besuar njė gjė se e drejtė ekskluzive e All-llahut ėshtė qė tė veēoj disa njerėz mbi disa tė tjerė,ashtu siē edhe thotė All-llahu:"Disa nga ata Pejgamberė i kemi dekoruar mė shumė se disa tė tjerė. Me disa prej tyre ka folė (biseduar) All-llahu, kurse disa prej tyre i ka lartėsuar nė shkallė tė lartė. E Isait, birit tė Merjemes, i kemi dhėnė argumente tė qarta dhe e kemi forcuar me Xhibrilin." (El-Bekare: 253)
    Pra,sa i pėrket 'TEUHIDIT' dhe ajo se ēfarė kėta pjegamberė kanė pėrcjellur tek njerėzimi nuk ka dallim mes tyre sepse tė gjithė kanė thirrur nė: La ilahe il-Allah Muhammed resul'Allah.
    Kurse sa i pėrket moralėve tė tyre,cilėsive tė tyre njerėzore ata ndryshojnė dhe ėshtė e natyrshme kjo gjė.Pastaj All-llahu disa i veēoi me diēka e disa me diēka tjetėr,por krijesa mė e dashur tek All-llahu ėshtė Muhammedi salAll-llahu alejhi we selem sepse ishte zgjidhja e All-llahut kjo.

II.Tė gjithė as'habėt(shokėt e resulit alejhi we selem) janė pajtuar se krijesa mė e dashur tek All-llahu ėshtė Muhammed ibn Abdullah ibn AbdulMutalib salAll-llahu alejhi we selem.
    Dhe disa prej kėtyre as'habėve janė pėrgėzuar me Xhennet nga All-llahu i Lartė pėrmes melekut Xhibril a.s.,prandaj nėse njė tentativė e till do pėrmbante 'SHIRK' ata nuk do hynin nė Xhennetin e All-llahut asesi,eudhubilah.
    Me pelqeu edhe ajo fjala qe kishe thene se "Kurani i gjalle ishte Muhamedi" qe gjithashtu edhe me kete thenie ti hedh poshte me vete gojen tende Hadithet dhe Synetet. Sepse vertete Muhamedi ishte "Kuran i gjalle", ndersa Hadithet dhe Synetet nuk perputhen me Kuranin dhe kjo na le te kuptojme se Muhamedi predikoi vetem Kuran dhe asgje tjeter jasht tij. Prandaj, te lutem krahaso fjalet e tua qe ti poston ketu, sepse vertete ke rene ne kontradikte me veten tende.
    I nderuar,ne askund nuk kemi thėnė se Pejgamberi alejhi selem ka predikuar diēka pos Kur'anit,asesi. Por ajo qė kemi thėnė ėshtė se fjalėt qė ai alejhi selem i ka thėnė pėr Kur'anin,ndaj Kur'anit,veprimi i tij a.s. ndaj fjalės sė All-llahut,pastaj shpjegimi i tij pėr fjalėt e All-llahut janė HADITH i saktė.

Ja njė shembull,kur All-llahu ka zbritur ajetin:"Tė pyesin ty pėr tė menstruacionin (hajdin). Thuaj: "Ajo ėshtė gjendje e neveritur, andaj largohuni prej grave gjatė menstruacionit dhe mos iu afroni atyre (pėr marrėdhėnie) derisa tė pastrohen. E kur tė pastrohen, atėherė afrohuni atyre ashtu siē u ka lejuar All-llahu. All-llahu i do ata qė pendohen dhe ata qė ruhen prej punėve tė ndyta e tė neveritshme.''[Bekare 222].
    Pejgamberi alejhi we selem iu diktoi atyre qė e shkruanin por edhe atyre qė e mėsonin pėrmendėsh. Por njė Hadith(tregim) i hutoi muslimanėt: Aisha r.a. kishte transmetuar se kur kishte 'tė pėrmujshmet' vėnte njė fustan nga kėrthiza deri tek gjunjėt dhe Pejgamberi alejhi we selem e ledhatonte atė.

Muslimanėt shkuan tek Muhammedi alejhi selem dhe e pyeten: Ja resul-Allah,a nuk thotė All-llahu se duhet tė largohemi nga gratė tona kur ato janė me menstruacione??!(ishte pyetje pohuese) Atėherė pėrse Aisha r.a. ka treguar njė Hadith se Pejgamberi i All-llahut i ėshtė ofruar asaj nė kėtė gjendje??!

Pejgamberi alejhi selem tha: Tė krishterėt kur gratė e tyre kanė menstruacione,ata bėjnė edhe marrdhėnie me to,pra i kalojnė kufijt nė tė lejuar.
    Hebrenjtė kur gratė e tyre janė nė atė gjendje i mbyllin gratė dhe e tejkalojnė nė tė ndaluar. Kurse ne muslimanėt as nuk i mbyllim as nuk bėjmė marrdhėnie nė kėtė gjendje pėr kėtė jemi UMMETI MESATAR.
    Pastaj All-llahu thotė:"...mos iu ofroni gjendjės sė neveritur",atėherė ku ėshtė neveria?? Nė organin gjenital,pra ajo ēfarė nuk lejohet ėshtė kjo.

Ky pra ėshtė Hadithi dhe Suksesi ėshtė me All-llahun dhe tė Dėrguarin e tij alejhi selem.

PAQE!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elytony : 19-04-2012 mė 08:01

Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    edhe une i te njejtit mendim jam si Gon-i,...dmth qe eltoni si njeri thelle nuk eshte i keq ...ama ,..perderisa ndjek si robot mesimet ekstremiste islamike , duke zbatuar xhihadin me "qafirat", atehere deshi s'deshi do te behet i keq ..dhe si rrjedhoje ato pergjigje nga te gjithe ne i ka HAK!
    Sa i pėrket asaj fjalisė e kam shpjeguar pse kam thėnė ashtu,pastaj kishte ardhur njė vėrejtėje tek unė nga 'URIEL' por nuk mė ka thėnė askund as qetėsohu bile sepse ishte dikush tjetėr pos 'ElyTony'-it qė e filloi 'maskarallakun' e nėnqmimit dhe ofendimit duke etiketuar Muhammedin alejhi we selem me terme tė flliqura.

Ato fjalė qė i ka thėnė unė i ka thėnė Abu Bekr Es'Siddik r.a. kur e pa se qafirėt e ofendonin Pejgamberin nė praninė e tij.

Kuptimi i fjalėve qėndron kėtu:
    Qė t'a analizoj thithjen e organit gjenital tė babait tė tij,sepse ėshtė vendi nga ka dalur ai si krijesė e pastėrt edhe pse prej aty del ndyrėsira: URINA.

E ia kam bėrė me dije se nėse ti e shan Muhammedin alejhi selem dhe krenohesh me veten tėnde shiko pak nga ke prejardhjėn.

Wallahi nuk mė duket kjo mua ekstremizėm,por ekstremizėm dhe sharje ishte ajo qė bėn ata duke i dhėnė Muhammedit alejhi selem epitete tė flliqura,All-llahu i vraftė,All-llahu i vraftė,All-llahu i vraftė nėse ka vendosur pėr humbjen e tyre.
    ------------------------------
    Pėr mė tepėr 'Uriel' as qė ka pyetur ēfarė ishte qėllimi i asaj fjalisė time por vetėm ma tregoi pėrfundimin,dėnimin qė do pasojė.

PAQE!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Kur them ju, e kam fjalen per ty dhe te gjithe te tjeret qe jane si ti dhe mos u bej sikur nuk kupton, sepse te demtohet reputacioni , ato gjera qe i thash une deri tani jane te qarta dhe dhe leht kuptohen. Gjerat qe i beni ju dhe mendoni se me to e perfaqesoni Islamin jane sjellje devijante, qe ne fakt ato nuk kane te bejne asgje me Islamin dhe me Kuranin, sepse per mua Islami eshte Kurani dhe Kurani eshte vete Islami.

thjeshte dhe qarte, te gjitha ato gjera qe ju i praktikoni dhe i fusni ne kuader te Islamit per mua jane shpifje. Ndersa sa i perket pervetesimit te mendimeve qe ti mendon se eshte ashtu te siguroj se ky eshte nje paragjykim dhe e ke shume gabim. Nese do ti, une ta tregoj edhe biografine time, qe qysh kur kam qene femi nuk me kane pelqyer predikimet e hoxhollareve tradicional, por ia kam bere vetes te qarte nje gje, kam thene se nuk do t'i besoj asnje njeriu nese me flet diqka rreth fese deri sa te rritem, te pjekem dhe ta marr vete ne duart e mia Kuranin, ta lexoj e ta analizoj ne menyren time sic une do ta perceptoj pastaj. Dhe jo vetem kaq, une ia kam vene kusht vetes se do te lexoj edhe Biblen dhe pastaj pasi t'i lexoj te dya te beje vete krahasimin dhe te zgjedh vete ate per te cilen mendoj se eshte me e drejta. Pasi kam lexuar te dy librat nga nje here e me teper, krahasimet kane qene te lehta per tu bere e edhe vendimi per zgjedhje ka qene edhe me i lehte per mua.

Pa ndonje qellim fyerje ndaj dikujt ju them se Bibla me eshte dukur si nje prralle dhe shume femijnore, por edhe nga ajo kam pasuruar trurin tim dhe e falenderoj Zotin qe me dha mundesine per ta lexuar ate liber, sepse edhe aty gjeta disa gjera te vlefshme per mua personalisht. Ndersa Kuranin kur e lexova per te paren here, hasa ne disa probleme pasi u mundova te krahasoj me citimet e autorit i cili e kishte perkthyer ate liber. Pastaj gjeta edhe nje Kuran tjeter te perkthyer nga nje autor tjeter, fillova te bej krahasimin e atyre dy Kuraneve dhe aty hasa ne kontradiktat e citimeve te autoreve, te cilat nuk perputheshin pothuajse aspak me njera tjetren. T'ua them te drejten me vune ne depresion keto gjera pasi bera ato krahasime dhe per pak sa nuk kalova ne ateizem (jo te plote) pasi qe besimin ne Zot nuk kishte asgje qe mund te ma vinte ne pike pyetje!!! Ne ate periudh kohore mbeta i pa fe, sepse besimin ne Zot e kisha, por besimi ne fe me humbi. Per keto gjera kisha dyshime qe nga femijeria pra, por isha kurioz me thenjen e besimtareve mysliman "Kurani eshte i pa ndryshueshem". T'ua tregoj edhe kete se kur kam qene ne moshen nente vjecare kisha bere edhe hatme, por ajo nuk me ndihmoi asgje atehere, sepse Kuranin e lexova te terin ne gjuhen arabe dhe nuk kuptova asgje. Pas gjith atyre analizave te mija ne fund mbeta i zhgenjyer dhe me se shumti me zhgenjeu feja ime Islame. Nga ajo kohe mua shua kurreshtja per fete dhe vazhdova te jetoj jeten time private si te gjithe te tjeret, mirepo i pa fe.

Nje dite, deri sa isha duke punuar ne zyren time me erdhi nje mesazh privat ne emailin tim me titullin "Xhamia shqiptare"! E hapa ate MP dhe pash linkun www.xhamiashqiptare.net # Verzion Shqip i Kuranit (bazuar nė Pėrkthimin e Autorizuar tė Kuranit nė Gjuhėn Angleze nga Rashad Khalifa). Shkarko (PDF). Thjeshte per kuriozitet hapa ate link dhe filloja te kontrolloj se cfare ka aty. Pashe nje Kuran te perkthyer, pashe Kurani Hadithi dhe Islami dhe Mrekullia Matematikore e Kuranit, kjo Mrekullia me beri kurioz dhe vendosa te shfletoj, pastaj edhe Kurani Hadithi dhe Islami (krahasimet), me besoni se u humba i teri....!!!! Me ne fund me erdhi nje lloj gezimi dhe mu duk se ate gezim ma solli vete Zoti me ane te ndonje engjulli apo dic te ngjashme dhe ndoshta ky ishte fat i mire per mua, se Zoti nuk deshi te me lere te humbur, te pa fe dhe gjithnje nen dyshime rreth ekzistences se Tij. Lexo e lexo.... fillova te bindesha ngadale ngadale, sepse ishin fakte bindese me besoni, mirepo per tu bindur ne te verteten, nese e lexoni ate, ju nuk duhet te lexoni me nje sy tjeter dmth ne menyre shperfillje dhe nenqmimi, por thjesht duhet te lexoni ate ne menyre studimore qe te mos mbreteroj mllefi apo gezimi, pra keto dy ndjenja nuk duhet te ekzistojne ne shpirtin dhe ne trurin tuaj pasi te jeni duke e lexuar, dhe mendoj se vetem ne kete menyr do t'ia arrini te bindeni dhe ta kuptoni te verteten.

Aty e keni te verteten e plote dhe do te gjeni te gjitha ato kontradikta te cilat vertete ua kane bere lavazh trurin, e ndoshta ne fillim do t'iu krijohet nje lloj urrejtje ndaj arabeve idhujtar. Por prap nese kerkoni ndihme tek Zoti, ajo urrejtje do t'iu zhduket dhe rrolin e gjykatesit do ta luaj Ai qe duhet ta luaj, kuptohet, per ate gjykim se kur dhe ku vetem Ai do te vendos.

Nuk ma do mendja se eshte e hijshme dhe drejte qe une te sjell e te perseris edhe njehere ato gjerat te cilat jane shpikje arabe dhe te cilat kane degraduar Islamin ne teresi, pasi qe nje anetar me emrin Bani dhe tjetri Master2006 i kishin sjellur te gjitha ato ne kete forum. Ajo qka iu mbetet juve eshte "Ti qaseni studimit".

Tung Nuh Musa... dhe te gjith te tjeret.

Faqja 13 prej 43 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •