Close
Faqja 11 prej 43 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 421
    i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar mė parė nga Elytony Lexo Postimin
    Ore shko thithi organet gjenitale tė babait tėnd!!! Ti je i ult te bisedosh per te tilla gjera.
    Wow...kjo nuk i ka hije aspak, nje personi si ti. Pooor...se qfare personi je ti, edhe kjo eshte nje pyetje e madhe...ska nevoj te komentohet, mendoj une...TURP.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Wow...kjo nuk i ka hije aspak, nje personi si ti. Pooor...se qfare personi je ti, edhe kjo eshte nje pyetje e madhe...ska nevoj te komentohet, mendoj une...TURP.
    Mos e lueni Elytonin, lenje ne berllogun e tij, se kahere e ka zbulue vehten se chfare asht.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    per mendimin tim asgje e keqe...!
    por une nuk mund te njoh mendimet e atyre qe e ndalojne tokjen e dores mes gjinise se kundert...!
    Kush e ndalon ???

Ki kujdes ne percetimin e domethenjes te termit HARAM !!!

Dicka eshte HARAM ne kuptimin keshillues
    Dicka eshte HARAM ne kuptimin ndalues

Haram eshte me e shajt njeriun vetem se ka hunden e gjate.
    Haram eshte me ja grah neper udhekryq duke qene semafori i kuq.

E para ka te beje me kulturen e njeriut dhe me nivelin e tij civilizatore.
    E dyta ka te beje me ligjet e komunikacionit.

Per te paren levderohesh ose turperohesh.
    Per te dyten gjobohesh.

Pra, nese nje musliman ja zgjat doren nje muslimane, kemi te bejme me haramin e pare. Ne shoqerine muslimane shqiptare gruaja nuk ja zgjat doren nje burri qe nuk e ka te gjakut, por vetem mer kontakt me sy, dhe e pershendet duke e pyetur per hallet e dicka tjeter. Kurse nje grua qe e ka gjak nje burre, e perqafon (e mer ngrajk thojn tetovaret), edhe ketu ka dallime mvarsisht nga afersia e gjakut apo fisit. Pra, kunata kunatin e prek me dore ne shpatull dhe ja afron koken her majtas her djathtas duke e pyetur per hallet. Nena djalin e perqafon per qafe duke e puth dhjetra her, apo motra vellaun etj..... Keto forma te takimit ne islam kane te bejne me keshillat e Pejgamberit te muslimaneve, se si te ndertohet kultura islame dhe kane qellime tejet POSITIVE dhe i perkushtohen LEHTESIMIT TE JETES !!!

Kush pra e NDALON nje gje te tille ???, nese nje musliman nuk ja zgjat doren nje te "krishtere" ne shenje pershendetje ne ditet e sodit, atehere ai perkundrazi, vepron kundra mesimeve islame. Si jane pershendet burrat dhe grate para 100 viteve ?, ka qene ndonjehere TEME shoqerore ose PROBLEM shoqerore kjo mesele ???, perse eshte SOT problem ?`??

Muhamedi alejhiselam na ka mesuar te jetojm dhe veprojm ne nje jete te rregulluar per te miren tone. Nuk eshte faji i tij, qe sot nese pa asnje cfare prapavije nje burre ja zgjat doren nje gruaje ai e rrezikon jeten e vet, sic ka ndodhe dhe sic ndodh. Mosdija eshte baba i gjith parregullsive dhe devijimeve, kurse ju zoteri bani, kini kujdes se cka jeni duke bere, dhe cka deshironi te beni.

Faleminderit
    albanish by nature

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Kush e ndalon ???

Ki kujdes ne percetimin e domethenjes te termit HARAM !!!

Dicka eshte HARAM ne kuptimin keshillues
    Dicka eshte HARAM ne kuptimin ndalues

Haram eshte me e shajt njeriun vetem se ka hunden e gjate.
    Haram eshte me ja grah neper udhekryq duke qene semafori i kuq.

E para ka te beje me kulturen e njeriut dhe me nivelin e tij civilizatore.
    E dyta ka te beje me ligjet e komunikacionit.

Per te paren levderohesh ose turperohesh.
    Per te dyten gjobohesh.

Pra, nese nje musliman ja zgjat doren nje muslimane, kemi te bejme me haramin e pare. Ne shoqerine muslimane shqiptare gruaja nuk ja zgjat doren nje burri qe nuk e ka te gjakut, por vetem mer kontakt me sy, dhe e pershendet duke e pyetur per hallet e dicka tjeter. Kurse nje grua qe e ka gjak nje burre, e perqafon (e mer ngrajk thojn tetovaret), edhe ketu ka dallime mvarsisht nga afersia e gjakut apo fisit. Pra, kunata kunatin e prek me dore ne shpatull dhe ja afron koken her majtas her djathtas duke e pyetur per hallet. Nena djalin e perqafon per qafe duke e puth dhjetra her, apo motra vellaun etj..... Keto forma te takimit ne islam kane te bejne me keshillat e Pejgamberit te muslimaneve, se si te ndertohet kultura islame dhe kane qellime tejet POSITIVE dhe i perkushtohen LEHTESIMIT TE JETES !!!

Kush pra e NDALON nje gje te tille ???, nese nje musliman nuk ja zgjat doren nje te "krishtere" ne shenje pershendetje ne ditet e sodit, atehere ai perkundrazi, vepron kundra mesimeve islame. Si jane pershendet burrat dhe grate para 100 viteve ?, ka qene ndonjehere TEME shoqerore ose PROBLEM shoqerore kjo mesele ???, perse eshte SOT problem ?`??

Muhamedi alejhiselam na ka mesuar te jetojm dhe veprojm ne nje jete te rregulluar per te miren tone. Nuk eshte faji i tij, qe sot nese pa asnje cfare prapavije nje burre ja zgjat doren nje gruaje ai e rrezikon jeten e vet, sic ka ndodhe dhe sic ndodh. Mosdija eshte baba i gjith parregullsive dhe devijimeve, kurse ju zoteri bani, kini kujdes se cka jeni duke bere, dhe cka deshironi te beni.

Faleminderit
    Harami eshte haram dhe hallali eshte hallall,

ka kategori ,si psh: ... eshte haram te vrasesh nje qen ,... por eshte haram te vrasesh edhe nje njeri ,,por vrasja e njerut eshte me haram se e qenit ...
    por mus u ngaterro se harami mbetet haram ne te dy rastet
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Nuk thash qe jane ne nivel,thash jane "Me ne nivel"...
    Jo Nuh Musa,nuk je qortuesi.Profili i juaj se paku permes shkrimeve qe ben eshte Par exellans Islamik.Per ty Islami eshte "uber alles".Anjehere nuk ke qortuar anen tende,se paku ate extremiste !
    Si do qe te jete,Kombi mbetet ende metode me efikase e homogjenizimit te nje grupi,me qellim te shkojme drejt idealit te perbashket - prosperitetit.
    Menyra tjera te homogjenizimit ,ose permbledhin grupe te vogla ( gjeografikisht te disperzuara) ose permbledhin ne vete grupe te medha te njerezve (si religjioni tradicional apo ai modern - internacionalizmi).Keshtu qe edhe njeri edhe tjetri gjate historise kane treguar qe nuk kane arritur te bejne nje organizim efikas,as qe kane arritur te bien drejtesine ne vend.
    Duhet dhene tani kohe se paku 2000 vite (aq sa shoqerija u influencua permes ligjeve religjioze) shoqerive sekulare.
    Kompromis nuk ben - Skenderbeun nuk e pranon, por te afert e ke figuren e Ballaban pashes.Ketu behet diferencimi.
    Shumica apsolute e Shqiptareve e ka ne zemer Skenderbeun,kjo eshte e mjaftueshme te hidhen poshte pretendimet tua dashamirese per kombin tone.Pra,mund te qortosh ate pakice qe i perket !

Nuk eshte adoloshent.Thot qe eshte magjister -teolog.Don nje video ku flet forumisti ne fjale te shohesh sa i rritur eshte
    Rol,

Une jam musliman bre djal. Nese eshte krim te quhesh sot musliman, atehere ke te drejte. Dhe une e mbroj trashigimine e babes dhe nenes, qe te ja u le pas femijeve te mi.

Me deshmo se nuk "paragjykon" !!!, une nuk kam qene asnjehere kunder skenderbeut. Edhe ballabanin nuk e kame stilizuar ndryshe perpos sic e paraqesin faktet. Une jam njeri objektiv dhe nuk ja haj hakun askujt.
    Nese dikush nga shqiptaret e mbron terrorizmik islamik atehere per arsye tifozlleku, tjeter arsye shqiptaret musliman nuk kan. Edhe une sot jam teper i gezuar mbi fitoren e Bayern München mbreme.

Sa per mendimin se "kombesise" duhet ti jepet shanci qe ta tregoj aftesine per harmonizim me efikas te shoqerise se ideologjite apo fete me pare, mendoj se e ke ne essence gabim !, problemi nuk qendron tek aftesia e njeriut per te bere dallimin mes te mires dhe te keqes. Problemi qendron tek dallimi mes times dhe tendes. Aty shenjterohen gjerat, ku e keqja shnderohet ne te mire. Ne kete relacion eshte nje e perbashket PERMBI nocionit komb e patjetersueshme. Kete ta deshmon historia, nuk ka nevoje te lodhim fete ketu. Komunizmi si shembull nuk ish asgje me shume, se nje koncentrim i interesave "mbikombetare" per nje jete te ndryshme nga ajo qe ish jetuar deri atehere.

Tung
    albanish by nature

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Rol,

Une jam musliman bre djal. Nese eshte krim te quhesh sot musliman, atehere ke te drejte. Dhe une e mbroj trashigimine e babes dhe nenes, qe te ja u le pas femijeve te mi.

Me deshmo se nuk "paragjykon" !!!, une nuk kam qene asnjehere kunder skenderbeut. Edhe ballabanin nuk e kame stilizuar ndryshe perpos sic e paraqesin faktet. Une jam njeri objektiv dhe nuk ja haj hakun askujt.
    Nese dikush nga shqiptaret e mbron terrorizmik islamik atehere per arsye tifozlleku, tjeter arsye shqiptaret musliman nuk kan. Edhe une sot jam teper i gezuar mbi fitoren e Bayern München mbreme.

Sa per mendimin se "kombesise" duhet ti jepet shanci qe ta tregoj aftesine per harmonizim me efikas te shoqerise se ideologjite apo fete me pare, mendoj se e ke ne essence gabim !, problemi nuk qendron tek aftesia e njeriut per te bere dallimin mes te mires dhe te keqes. Problemi qendron tek dallimi mes times dhe tendes. Aty shenjterohen gjerat, ku e keqja shnderohet ne te mire. Ne kete relacion eshte nje e perbashket PERMBI nocionit komb e patjetersueshme. Kete ta deshmon historia, nuk ka nevoje te lodhim fete ketu. Komunizmi si shembull nuk ish asgje me shume, se nje koncentrim i interesave "mbikombetare" per nje jete te ndryshme nga ajo qe ish jetuar deri atehere.

Tung
    mysliman eshte e pakuptueshme ,..pasi eshte fjale arabe ,
    cfare do te thote fjala Mysliman Nuh Musa..?
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    ElyTony nuk me duket i keq me aq sa verejta ne shkrimet e tija, por nganjehere kupa mbushet shume dhe pastaj shperthen. Une pashe se te gjithe e sulmuat pa marre parasysh se kujt religjioni i perkisni. Megjithate une i them ElyTony-t se eshte i zhytur thell ne ide radikaliste e idhujtareske pa e verejtuar fare kete, sepse ato ide te bejne lavazh trurin sincerishte. Sikur te shkoni e te ndegjoni preidkuesit fetar Islam do te shihni se ata vertete te bindin ne keso gjera nga menyra se si i interpretojne ato. Ata predikojne edhe krimin e idhujtarine ne menyre aq te dhimbshme dhe aq te dashur sa popullata e gjere me shtresa te ndryshme te cilet jane prezente gjate predikimeve iu binden atyre ideve duke u bazuar ne paraqitjen e predikuesve. Une do t'i beja nje lloj keshille anetarit Bani qe te mundohet te shpjegoj te gjitha hadithet me me avash dhe me dashamiresi ne menyre qe te kuptojne anetaret duke marre parasysh hapesiren qe fitojne per te analizuar me mire cdo hadith dhe pastaj per te bere krahasimin me Kuranin, sepse ne kete menyre sic e ben Bani vertete duket si nje lloj sulmi dhe hedhje faji per te gjithe keta anetar mysliman qe gjinden ketu.

ElyTony te kisha thene qe te kthehesh e te lexosh nje here shkrimet e tua ne ate menyre qe te zbulosh se ku ke gabuar. Sepse menyra se si flet ti per profetin Muhamed eshte idhujtari (shirk) i nderuari ElyToni, dhe ne te kunderten bjen ne kundershtim me fjalet e tua. Ne njeren ane thua se profeti Muhamed ka qene njeriu me i mire qe ka ekzistuar ndonjehere ne planetin tone dhe thua se ai ishte me i afermi me Allahun e ne anen tjeter thua se Kurani eshte fjala e Zotit dhe duhet t'i besojme duke harruar se Allahu ne Kuran na meson qe te mos bejme dallim ne mes te profeteve. Ne kete menyre ti ke rene ne kontradikte me mendimet e tua dhe gjithashtu ke shfaqur edhe idhujtari. Me pelqeu edhe ajo fjala qe kishe thene se "Kurani i gjalle ishte Muhamedi" qe gjithashtu edhe me kete thenie ti hedh poshte me vete gojen tende Hadithet dhe Synetet. Sepse vertete Muhamedi ishte "Kuran i gjalle", ndersa Hadithet dhe Synetet nuk perputhen me Kuranin dhe kjo na le te kuptojme se Muhamedi predikoi vetem Kuran dhe asgje tjeter jasht tij. Prandaj, te lutem krahaso fjalet e tua qe ti poston ketu, sepse vertete ke rene ne kontradikte me veten tende.

Nuh Musa, zgjatja e dores ka filluar te perdoret ne kohet me te hershme kur njerezit ishin primitiv dhe nese gjate rruges takoheshin dy popuj te panjohur e nuk kupptonin njeri tjetrin atehere perdornin zgjatjen e duarve ne menyre qe t'u shmangen konfliktit dhe per te treguar se nuk kane qellime armiqesore apo ne duart e tyre nuk bartin ndonje arme te ftoht apo gur qe te sulmojne palen tjeter. Prandaj me zgjatje duarsh nenkuptojme diqka pozitive, shprehje afirmiteti social e jo ngacmim seksual, sepse ngacmimi seksual mund te ndodh edhe pa zgjatje duarsh femer & mashkull.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    mysliman eshte e pakuptueshme ,..pasi eshte fjale arabe ,
    cfare do te thote fjala Mysliman Nuh Musa..?
    Bani,

Musliman quhen ithtaret e fese islame. Vet fjala rrjedh nga rrenje SLM qe do me thene PAQE......nese ne thesarin e gjuhes shqipe mund te gjejsh nje fjale te pershtatshme, e ke te lire ta perkthesh kete ne shqipe.....edhe pse gjuhet tjera e transkribojn, dhe nuk e perkthejn, ngase e dijn, se eshte fjale SPECIFIKE.....

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Harami eshte haram dhe hallali eshte hallall,

ka kategori ,si psh: ... eshte haram te vrasesh nje qen ,... por eshte haram te vrasesh edhe nje njeri ,,por vrasja e njerut eshte me haram se e qenit ...
    por mus u ngaterro se harami mbetet haram ne te dy rastet
    Nuk eshte HARAMI ne te dy rastet HARAM.....ne kuptimin e fjales eshte NDALES, por ne aplikim ka dallime. Permbajtja ndaj HARAMIT keshillues eshte thjesht IBADET ndaj ALLAHUT, andej edhe sot nje shkelje te ketij harami i ngjitet attributi "mekat", pergjegjesia per te mbetet evidente para ALLAHUT per teje. Kurse te vrasesh njeri per ate nuk ben me "mekat" si me larte, per ate te hjeket koka, pra, ketu ke edhe pergjegjesi para shoqerise me konsekuenca te qarta, perpos asaj qe e ke para Allahut.

Kujdes pra shoku shaban, mos i dallashit punet. Ti je aq i perkushtuar "perkthimit" ne gjuhen shqipe, e tek HARAMI nuk ben dallime ???, pse keshtu ???, HARAM ne gjuhen arabe do me thene thjesht NDALESE !!!, por HARAMET nuk i ngjajn njeri tjetrit, ndarja mes tyre eshte ceshtje studimi.

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Nuh Musa, zgjatja e dores ka filluar te perdoret ne kohet me te hershme kur njerezit ishin primitiv dhe nese gjate rruges takoheshin dy popuj te panjohur e nuk kupptonin njeri tjetrin atehere perdornin zgjatjen e duarve ne menyre qe t'u shmangen konfliktit dhe per te treguar se nuk kane qellime armiqesore apo ne duart e tyre nuk bartin ndonje arme te ftoht apo gur qe te sulmojne palen tjeter. Prandaj me zgjatje duarsh nenkuptojme diqka pozitive, shprehje afirmiteti social e jo ngacmim seksual, sepse ngacmimi seksual mund te ndodh edhe pa zgjatje duarsh femer & mashkull.
    Mire de ne rregull, kete e kam te qarte, fjala ish tek pershendetjet ISLAME, ku ne fakt forma e te pershendeturit mes burrit dhe gruas "nuk permban" zgjatjen e dores ne asnje forme, ose pershendeten vetem me kontakt syri dhe fjale, ose perqafohen ne dy format qe i permenda, se paku nder shqiptaret eshte keshtu. Si ne cdo kulture, edhe ne kete islame ka rregullativa te pjekura me kohen per pershendetjen. Mua nuk me eshte e qarte perse qenka problem per muslimanet kjo forme e pershendetjes, vetem se bazohet ne nje hadith ???, pse, ka nevoje ta bazojm ne vitin 2012 pershendetjen islame ne hadithe ???, muslimanet e implementojn ate rregull tash e 1400 vjet, eshte pjese e kultures se tyre.

Kesaj i thojn art pa buke o vellau im, dhe shpifje klasike.

Tung
    albanish by nature

Faqja 11 prej 43 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •