Vasudhaiva Kutumbakam
se pari ajo ne bold eshte dicka e gabuar... nuk eshte si mendon ti.
dmth meqe qenka thjeshte ceshtje llogjike, vetem gjermanet, austriaket, indonezianet dhe disa vende te botes se trete llogjikokan mire...
ndersa shumica e shteteve te botes ia futkan kot.
p.s. une personalisht nuk bej aplikim per nenshtetesi gjermane, pasi nuk jam rezident ne gjermani, nuk jam i martuar me gjermane dhe as nuk kam ndonje stergjysh apo katragjysh gjerman.
thjeshte nese do kisha 8 vite ne gjermani, do kerkoja nenshtetesi gjermane per te pasur te gjitha te drejtat qe me mohohen dhe per te udhetuar me lehtesi.
do mbaja nenshtetesine time per krenari kombetare. pasi kjo ka qene nenshtetesia e prinderve dhe gjysherve te mi...
Vasudhaiva Kutumbakam
Personalisht besoj qe 2 shtetesi ska ndonje problem. Vete kam dy shtetesi nuk me lejohet nje shtetesi tjeter ndryshe humbas amerikanen. per cdo individ te naturalizuar shenohet ne pashaport kombesia ateher perse te mos ket dy shtetesi???
I LOVE GOD
j&g
E shkruajta dhe me siper kete dy nenshtetesi e kerkojne turqit dhe per arsye biznese , pasi me pashaport gjermani nuk kane me ate lehtesi ne vendin e tyre si me pashaporte turke dhe jo se e bejne per krenari kombetare lol
Per ata qe kane 8 vjet ( jo te trashiguar nenshtetesin nga gjyshi ect ect ) duhet te dine gjuhen, historin e gjermanis jepet provimi ekstra . Nje pjese e quajne si dikriminim![]()
Jeto sot se neser nuk i dihet
E as unë nuk di gjermanisht, po e hapa me Google Chrome të ma përkthejë.
Po pra, në ligj nuk do të shkruhet "për turqit" siç e marrin palidhje me racizëm disa këtu.
Në këtë propozim-ligj do të kisha thënë, këtu do të përfitojnë të gjithë, përfshirë edhe ne shqiptarët.![]()
Një sqarim:
• apatrid do të thotë individ pa nënshtetësi;
• patrid do të thotë individ me një nënshtetësi; e
• bipatrid do të thotë individ me dy nënshtetësi.
Terme jurisprudence.
Krijoni Kontakt