Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    E di si eshte puna, nuk kam ndermend te votoj se fundja nuk ka asnje vlere kjo vota virtuale.
    I takon vetem popullit gjerman te vendose çfare eshte ose nuk eshte e drejte ne lidhje me shtetin e tyre. Nese marrin vendimin e gabuar atehere pacin veten me qafe, ashtu si pjesa tjeter e evropes.
    cili eshte vendimi i gabuar? lejimi i 2 nenshtetesive?
    pacin vehten ne qafe si pjesa tjeter e europes??? hahaha...
    cfare do te thote kjo???

gjermania ka me shume se "te huaj" me nenshtetesi gjermane se pjesa tjeter e europes.

sdq jam dakord qe kjo vote nuk ka asnje vlere.
    Vasudhaiva Kutumbakam

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Admiral femijet i mbajne te dy nenshtetesite deri ne moshen 21 vjec , pra ne moshen kur jane te vetedijshem per zgjedhjet e tyre .
    Pastaj kerkohet te vendosin se cilen do te mbajne.

Llogjike e thjeshte nqs ti vendos te jetosh ne nje vend , vendos te marresh nenshtetesin a atij vendi , pra llogjike e thjeshte do lesh nenshtetesin e vendit nga ke ardhur.
    Njekohesisht nqs vendos mos ta duash me ate pashaport gjermane ke te drejten ta lesh (jo qendrimin ne gjermani ) dhe te marresh vendit nga ke ardhur .
    Ti mund te rrish edhe me ate pashaport qe erdhe , asnje e drejte nuk te mohohet.
    Ti nuk mund te hash nga dy krahet lol

Ps. Admiral per c'fare arsye e ben aplikimin per nenshtetesin gjermane ?
    se pari ajo ne bold eshte dicka e gabuar... nuk eshte si mendon ti.

dmth meqe qenka thjeshte ceshtje llogjike, vetem gjermanet, austriaket, indonezianet dhe disa vende te botes se trete llogjikokan mire...
    ndersa shumica e shteteve te botes ia futkan kot.

p.s. une personalisht nuk bej aplikim per nenshtetesi gjermane, pasi nuk jam rezident ne gjermani, nuk jam i martuar me gjermane dhe as nuk kam ndonje stergjysh apo katragjysh gjerman.
    thjeshte nese do kisha 8 vite ne gjermani, do kerkoja nenshtetesi gjermane per te pasur te gjitha te drejtat qe me mohohen dhe per te udhetuar me lehtesi.
    do mbaja nenshtetesine time per krenari kombetare. pasi kjo ka qene nenshtetesia e prinderve dhe gjysherve te mi...
    Vasudhaiva Kutumbakam

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Personalisht besoj qe 2 shtetesi ska ndonje problem. Vete kam dy shtetesi nuk me lejohet nje shtetesi tjeter ndryshe humbas amerikanen. per cdo individ te naturalizuar shenohet ne pashaport kombesia ateher perse te mos ket dy shtetesi???
    I LOVE GOD

j&g

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    se pari ajo ne bold eshte dicka e gabuar... nuk eshte si mendon ti.

dmth meqe qenka thjeshte ceshtje llogjike, vetem gjermanet, austriaket, indonezianet dhe disa vende te botes se trete llogjikokan mire...
    ndersa shumica e shteteve te botes ia futkan kot.

p.s. une personalisht nuk bej aplikim per nenshtetesi gjermane, pasi nuk jam rezident ne gjermani, nuk jam i martuar me gjermane dhe as nuk kam ndonje stergjysh apo katragjysh gjerman.
    thjeshte nese do kisha 8 vite ne gjermani, do kerkoja nenshtetesi gjermane per te pasur te gjitha te drejtat qe me mohohen dhe per te udhetuar me lehtesi.
    do mbaja nenshtetesine time per krenari kombetare. pasi kjo ka qene nenshtetesia e prinderve dhe gjysherve te mi...
    E shkruajta dhe me siper kete dy nenshtetesi e kerkojne turqit dhe per arsye biznese , pasi me pashaport gjermani nuk kane me ate lehtesi ne vendin e tyre si me pashaporte turke dhe jo se e bejne per krenari kombetare lol

Per ata qe kane 8 vjet ( jo te trashiguar nenshtetesin nga gjyshi ect ect ) duhet te dine gjuhen, historin e gjermanis jepet provimi ekstra . Nje pjese e quajne si dikriminim
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Postime
    716
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    per ne qe nuk dime gjermanisht na thuaj per cfare behet fjale dhe si duhet te votojme, po apo jo?
    E as unë nuk di gjermanisht, po e hapa me Google Chrome të ma përkthejë.

Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    Pse kundra? Nuk e kuptoj?

Nqs. nje femije me baba gjerman dhe nene shqiptare, pse duhet te jete i detyruar te zgjedhe? Pse mos te kete te dyja?

Shumica derrmuese e shteteve te botes i lejojne dy nenshtetesite.

Pastaj paderjtesia eshte se nje zvicerjan mund te mbaje nenshtetesine zvicerjane dhe edhe ate gjermane.
    Po pra, në ligj nuk do të shkruhet "për turqit" siç e marrin palidhje me racizëm disa këtu.

Në këtë propozim-ligj do të kisha thënë, këtu do të përfitojnë të gjithë, përfshirë edhe ne shqiptarët.

i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Postime
    716
    Një sqarim:

apatrid do të thotë individ pa nënshtetësi;

patrid do të thotë individ me një nënshtetësi; e

bipatrid do të thotë individ me dy nënshtetësi.

Terme jurisprudence.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •