Po ta kishin kry ate krim keta shqiptare ...atehere kjo teme do ishte me e frekfentuara nga 'patrotat shqiptare' e kshtu ska si me tregu patriotizmin!~!!!
Po ta kishin kry ate krim keta shqiptare ...atehere kjo teme do ishte me e frekfentuara nga 'patrotat shqiptare' e kshtu ska si me tregu patriotizmin!~!!!
Lavdi XHAXHIT
Lugina proteston të shtunën kundër arrestimeve
Publikuar: 04.05.2012 - 22:25
Preshevë, 4 maj - Në një konferencë për medie të organizuar në shenjë reagimi ndaj arrestimeve të tetë ish pjesëtarëve të UÇPMB-së, përfaqësuesit institucional dhe politik të Luginës së Preshevës, e kanë dënuar aktin e ulët të Qeverisë së Serbisë për arrestimet të cilat kanë për qëllim krijimin e pasigurisë, panikut dhe zbrazjen e Luginës nga shqiptarët.
Me aktakuza të trilluara, procese të montuara politike, fotografi e xhirime gjatë arrestimeve sikur të ishte spektakël, Serbia, pas spastrimit etnik në Medvegjës, tani po përpiqet që këtë ta bëjë edhe në Bujanoc.
Shaip Kamberi, Kryetar i Komunës në Bujanoc, ka thënë se arrestimet vetëm dy ditë para mbajtjes së zgjedhjeve lokale dhe parlamentare në këtë rajon, janë tërësisht të motivuara politikisht me tendencë të humbjes së shqiptarëve në Bujanoc dhe krijimit të një shumica artificiale për serbët.
Deputeti i vetëm shqiptarë në Parlamentin Republikan, theksoi edhe në këtë takim se arrestimet e sotme janë vazhdimësi e dhunës shtetërore. “Nuk është rastësi që ministri i Punëve të Brendshme, Ivica Dacic ka nisur arrestimet dy ditë para zgjedhjeve. Veprimet e tilla mund të kenë pasoja për tërë rajonin. Qëllimi është për të fituar pikë të lira politike, duke luajtur me fatin e këtij vendi dhe të gjithë rajonit”, tha Halimi, raporton PreshevaNEWS.
Ndërkohë, Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptarë, Galip Beqiri, kërkoi nga Shqipëria dhe Kosova përmbushjen kushtetuese të obligimeve që kanë ndaj shqiptarëve të këtushëm. Ndërkaq Jonuz Musliu, Kryetar i Kuvendit të Bujanocit dhe ish udhëheqës i krahut politik të UÇPMB-së, theksoi se qëllimi i arrestimeve është i qartë zbrazja e Luginës nga shqiptarët.
Në Konferencën e sotëm është paralajmëruar mbajtja e një seance të jashtëzakonshme të kuvendarëve shqiptar të tri kuvendeve të Luginës, ndërkohë që pritet organizimi i një proteste gjithë popullore. Protesta është thirrur të jetë masive dhe të mbështetet nga shqiptarët e gjithë rajonit të Luginës.Koha ditore
Duhet te u dal popullit dikush para,se kemi mbet ne rrug pa krye,kemi mbet pa kryesues,ne dor te nje grupacioni vehabosalafist,kurse nje udheheqes e don populli, un i kam syt nga V.V, qe tua marr popullin e shkelqyer shqiptar nga duart e liga te grupacioneve vehabosllave,ja sot ja kurr duhet te i lam menjian interesat fetare dhe te luftojm per qeshtjen me madhore ate nacionale.
Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike
Shqiptarët në Serbia dhe Maqedonia po përballen me tortura
Liga Shqipatro-Amerikan me kryetarin Joe DioGuardi, vlerësoi të premten se shqiptarët ne trojet e veta etnike ne Maqedoni dhe ne Serbi, po përballën me torturat më brutale. Sipas Ligës Shqiptaro-Amerikane, këto tortura kane marrë konotacione nacionaliste kundër popullit shqiptar.
Për gjendjen aktuale politike në Maqedoni, Joe DioGuardi thekson se tërë aparati shtetërorë në Maqedoni dhe Serbi, kane hapur skenarët ‘top sekret’ dhe të përpunuara mirë tash e një shekull, qe kanë për qëllim të komprometojnë tërë shpirtin liridashës, të besimit dhe të traditës shqiptare para opinionit të gjerë publik në botë.
“Populli shqiptar nuk është terrorist dhe këtë e dëshmon me argument tërë rruga historike e popullit me traditë të lashtë evropiane, që ka participuar në vlerat e demokracisë dhe të drejtpeshimit me kahe të një populli që di të vlerësoje dhe të afrojë vlera bashkëpunimi me popujt evropiane”.
Ish-kongresmeni amerikan me origjinë shqiptare, DioGuardi, thekson domosdoshmërinë që subjektet politike shqiptare në Maqedoni të mos qëndrojnë vetëm si vëzhgues se çfarë po ndodh me bashkëqytetarët e tyre qe po margjinalizohen dhe po torturohen në mënyrën më të vrazhde para syve të institucioneve demokratike evropiane dhe të Shteteve të Bashkuara për të treguar gjoja përpara tyre se “populli shqiptar që po përkrahni, janë në rrugën e terrorizmit”.
Sipas DioGuardit, krejt kjo ka të bëjë me motivin e njohur antishqiptar në Ballkan nga qarqet serbe, ruse, maqedonase dhe greke për përdhosjen e kombit më të lashtë shqiptar dhe traditën shekullore të këtij kombi për vlerat universale të lirisë dhe të demokracisë. Bota sot
Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike
Po ne shqiptaret sot leht po manipulohemi ,ju besojm me shum medjave dhe te huajve se sa vlllezerve me te cilet jetojm ,dhe ketu ne forum u pa shum qart se disa dulen ne anen e shkaut vetem e vetem se shqiptaret atje e besojn dhe praktikojn nje fe qe e quaj ekstremiste ,i quajn magjup vetem e vetem qe ne duart e tyre mbajn mbishkrime se Zoti eshte nje
Shumica ketu ne forum i shiten vellezerit e tyre vetem e vetem per nje pelhure qe shkruante se zoti eshte nje ,ndersa ata dulen dhe protestuan si shqiptar dhe kunder padrejtesive qe po ju behen shqiptarve
Prap se prap lus Zotin qe shqiptaret te zgjohen nga gjumi dhe te bashkohen sepse vetem te bashkuar dhe duke rrespektu njeri tjetrin mund te triumfojm ,perndryshe nese vazhdon kjo gjendje ather do i humbim edhe pak keto troje qe na kan mbet
Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”
Me vjen mir qe ngadal po vetedijesohemi,por eshte shum e qart qe tash jan momente shum vendimtare per shqiptaret,por nuk mundem me e kuptu si nuk u del dikush popullit ne ball,po i lejojn qe ti keqperdor, lloj grupacioni ,me keso flamujsh qe nuk kan fare lidhje me shqiptaret,keto grupacione nuk kan te bejn asgje me besimin fetar,kta bejn vetem njollosjen e kombit shqiptar,me vjen keq qe nuk doli dikush nga organizatoret qe tua hjek at flamur te pist, e ti largoj keta qe e flliqen gjith at protest.
Keta jan e ardhmja e ilirides dhe vetem keta do ta sundojn iliriden
Me vjen keq ximi-abedini ,qe nuk po mundesh apo nuk po don ta kuptosh nji her e mir,qe nuk jan te gjith antaret e forumit te keqi e ti i pa zavendesueshem ,te lutem riktheje traken edhe nji her dhe rishikoje vendimin tend ,qe nuk eshte shum i drejt,un mendoj qe me burrni do te ishte qe te kerkosh falje ,pasi besoj qe edhe ti e din se nuk eshte ne rregull qe neper tubime te cilat jan shum ne interes nacional te futen elemente te pa deshiruara,nuk don te thot qe per shkak te unit ,mos pendohesh dhe te thuash ,vllazer ,un jam musliman si shumica e shqiptareve,por nuk po mundem as un ta arsyetoj nje gje e cila ndodhi edhe gjat varrimit ne gostivar ,por edhe pjeserisht ne keto protesta me karrakter nacional,te cilat tentuan te tjetersohen nga nji grupacion ,ne protesta fetare,pasi ketu nuk po mbrohet profeti apo q-urani,por po mbrohet kauza komtare ,dhe tentimi i ri tkurrjes se trojeve shqiptare. shnet.
Ndryshuar për herë të fundit nga Sharri-Liburna : 04-05-2012 më 17:16
Shqiptart dalin ne protesta per qellim te mire, por shfaqen keqberesit kinse shqiptar qe ja u deformojne dhe duke ditur piken e dobet te perendimoreve shfaqin flamurin e xhihadit, pastaj shqipart bien ne kurdh dhe nuk bejne asgje ... gjithsesi eshte e kuptueshme qe ne ate guzhme nuk mund te bejne asgje pa qene te organizuar, dhe ne pike te protestes veshtire qe mund te organizohen veq nese kane asi lloj mikrofona qe perdorin policet, se ndryshe ske mundesi ... prandaj e vetmja mundesi qe te ndalojme nje gje te till eshte siq e ceka me larte, mos te nisen pa u organizuar me ate qellim.
Te till jemi dhe keshtu duhet te prezentohemi nuk mund te triumfojm duke fsheh identitetin ton kombtar e fetar duhet te prezentohemi ashtu siq jemi perndryshe me genjeshtra dhe fshehje smund te triumfojm
Nuk them se une jam i pazevendesushem por une rrespektoj besimin e qdo shqiptari dhe une kurr nuk do ta urrej vellan time nese ai beson ndryshe nga une ,por ather kur te ka ai nevoj per mu une do ja zgjas doren dhe do i them eja une jam vellau yt, dhe nuk do ti them gabel apo ik shko thirre papen le te te ndihmoj
Une quditem me shqiptaret qe bejn yrysh mas evropes evropa kurr nuk na ka dasht gjithmon eshte mundu me na zhduk na ndajti na coptoj para shum vite po na copton edhe sot ne prap mundohemi mi hi ne huj evropes duke fsheh identitetin ton kjo nuk ben ,ne duhet te punojm per trojet tona dhe per kombin ton jo per te hy ne evrop, nuk na nevoitet nje evrop qe e favorizon kriminelin (serbin)
Krijoni Kontakt