Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 48

Cilet kane genjyer ne emer te Profetit Muhamed

Cilet kane genjyer ne emer te Profetit Muhamed?

Sipas hoxhes ne videon me poshte , dijetaret Islame jane te mendimit se disa kane genjyer ne emer te Profetiti Muhamed,
    Ceshtja me e rendesioshme eshte se ku e dine dijetaret se cfare eshte genjeshter e cfare jo dhe me autorizimin e kujt ata e bejne kete perzgjedhje te haditheve,
    nese do shikojme mosperputhjet mes dijetareve te ndryshem per vertetesine e haditheve , do te kuptojme "alalumin" qe ekziston ne kete fushe te Islamit tradicional Sunit,
    shumica e shkrimeve mbi hadithet dhe vertetesine e tyre eshte e tipit si psh : Dijetar filani eshte i mendimit qe ky hadith eshte Sahih....kurse nje tjeter dijetar eshte i mendimit qe hadithi eshte daif ,...e megjithate qe te dy jane te respektuar(ne shume raste), dhe gjithmone sipas Islamit tradicional , Jo vetem Kurani , por edhe Suneti eshte baze per fene Islame ....vetem se ne rastin e hadithit, kjo baze ..eshte e levizshme dhe jo e qendrueshme ,
    duke krijuar keshtu percarje , mospajtushmeri dhe devergjenca mes dijetareve te ndryshem dhe grupacioneve qe ndjekin ato dijetare , nje shembull i vogel eshte diskutimi ne temen ne forumin Mysliman me titullin Pyetje dhe Pergjigje te hapur nga IslamInfo, shikoni kontradiktata:

Islaminfo ofron disa video nga shej shuajb arnauti,....
    dhe menjehere reagon nje tjeter Mysliman sunit me kete postimin me poshte;
    Citim Postuar mė parė nga il dandi Lexo Postimin
    edhe un kam nje pyetje .

a mos eshte ndoshta po i njejti shuajb arnaut i cili beson se Allahu nuk eshte mbi Arsh dhe se ehli suneti jan esharite???nuk po e kam te qarte a eshte po i njeti i cili e cileson veten e tij si eshari?
    i pergjigjet islaminfo:

Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Ti je "alim" apo, ti duhesh me i dit keto pune ma mire.

Ti madje s'ke nevoje qe t'me drejtosh pyetje mua, andaj moderatori i hjek pyetjet tuaja, sepse "alimi" nuk pyet!
    anetari il dandi i pergjigjet:
    ty ste miret vesh se cfare flet,nje her thuan se jam xhahil nje her thuan se jam alim.ti ke hapur nje tem ku na kerkon pyetje dhe ti i jep pergjigje ,un te bera pyetje ti nuk pergjigjesh porse i sugjeron moderatorit te fshij pyetjen time.pyetja ime eshte e qarte po aq e qarte sa eshte injoranca jote.ose pergjigju ose hesht.
    Smth_Poetic i thote:

Eshte me e mira ti shmangemi kesilloj pyetjeve e te pyesim rreth gjerave qe na interesojne ne jeten tone te perditshme.
    pergjigjet il dandi:
    o vellai im me sa di un besimi yn eshte gjeja me e rendesishme ne jeten tone te perditshme.dhe sa duket ,nese ky eshte i njejti shuajb arnaut,eshte ai i cili e rrallit veten e tij midis esharive,dhe nje njeri i cili mohon dhe shtremberon emrat dhe cilesit e Allahut nuk ka shanse qe ta ngrejme dhe te marim dije nga ai .perndryshe cfare dije ka shejkh shuajbi te cilen nuk e gjejme tek dijetaret te cilet jane te njohur per akidene tyre te ehli sunetit?

dhe sigurisht qe ne nuk na takon te flasim nga vetja jone pasi dituria jone eshte e ceket(apo jo islaminfo?) porse degjoje shejkh Albanin ,i cili eshte i njohur per akiden e tij te paster

“Sa i pėrket shejkh Shuajbit, ėshtė i njohur kundėrshtimi qė ai i bėn davetit selefi dhe fanatizmi qė ai ka pėr medh’hebin hanefi.”

Fjalėn e shejkh Albanit mund ta dėgjoni nė linkun e mėposhtėm:
    http://www.4shared.com/audio/6JxitoSJ/_________.html

Ose mund ta lexoni nė kėtė link:
    http://www.sahab.net/ipb/index.php?showtopic=84720
    pergjigjet Islaminfo:
    Ti s'me merr vesh, sepse ti je nje copy-paste idiot qe s'ke dy fije urtesi e hikmet ne trurin tend. Keto gjera une i di para se ti te kesh lindur, mirepo ceshtja nuk eshte aty, e as materiali i Shuajb Arnautit nuk eshte i perkthyer ne gjuhen shqipe e te kemi nevoje t'i bisedojm keto ceshtje.

Ti s'je asgje pos nje fitnexhije, ty s'te intereson te besh thirrje ketu, andaj tek une s'ke asnjefar vlere dhe te injoroj. Hajt tash, mos ma humb kohen palidhje.
    menjehere pergjigjet il dandi:
    shiko ore kelysh i jahja jahjes ,ti asgje tjeter nuk ke ber deri sote vetem se ke lavderuar e sterlavderuar veten tende,dhe dija jote nuk e kalon dijen e nje shitesi kebabesh ne medina.kur ti i din keto gjera para se te lind un pse i le njerezit ne humbjen e tyre duke ndjekur te humbur?????qarte .sepse vet je i hubur i cili therret ne humbje.nese mbrojtja e sunetit per ty eshte pa lidhje ,un te them se paske mbaruar me plot kuptimin e fjales mbarim ,ne medina.dhe sa per hikmetin tuaj e shikojme dhe e prekim me dore kete hikmet i cili eshte i qarte ne tokat islame.ik tani bej ndonje debat me ndonje ateist apo te krishter sepse sa duket me muslimanet nuk po te ecen aq sa deshiron.
    i pergjigjet islaminfo:
    Une nuk jam klysh i askujt, perdallim nga ti o hajvan tru-shplare...

Kur e kam permendur une Jahja Jahjen o imbecil??
    ?

Tu ka nxi zemra o i semure, saqe veq me persona dhe njerez merresh.

Meru me vetveten o i shkrete...
    ia kthen il dandi:

o shejkhul islam ke filluar te hysh ne zemrat e njerezve??????

un me veten time mirem ,ama kjo nuk do te thote se duhet te heshtesh kur disa vocerrak hiqen si shejkhul islam dhe nuk e len bidatci pa ja ngritur vlerat.mbrojtja e sunetit ka me vlere se xhihadi.

imam Ahmedi eshte pyetur nese per te eshte me i mire ai qe falet agjeron dhe ben itakaf apo ai qe perlajmeron per tjeret.imam Ahmedi tha ai qe falet agjeron dhe ben itikaf e ka per veten e tij ,ndersa ai qe paralajmeron per tjeret ai eshte ne dobi te umetit.

tani na vini ju vocerrak me tru te shpelare nga jahja jahja dhe te tille si ai dhe deshironi te nderroni rregullat e kesaj feje.

kush eshte keshillues i sinqerte per Allahun ore hizbi????ai qe i keshillon umetin te ken kujdes nga devijuesit apo ai qe hesht dhe i ngre vlerat bidatcinjve????
    ia kthen perseri islaminfo:

Hej si ma devijoi kahjen e temes ky kastravec i cili i thote ages vocerrak.

Nese aga eshte vocerrak, ateher ti je spermatozoid.
    ..

Merre lexo cka thote Imam Dhehebiu per Imam Neveviun dhe Imam Iben Haxherin ne "Sijer Alam Nubela" edhepse ata dy kishin qendrime Esharite njesoj si Shejh Shuajb Arnauti...

As tema as vendi, po as materiali i Shejh Shuajbit nuk eshte perkthyer ne shqip e te kemi nevoje t'i bisedojm keto gjera... Pastaj kete teme e lexojne njerez qe jane hepten fillestar, e atyre nuk u takon qe t'u turbullohet truri me keto gjera.

Kesaj i thone urtesi...

Abdullah Iben Abbasi thote: "Alim Rabbani eshte ai qe ua meson njerezve gjerat elementare, para gjerave te nderlikuara."

Edhe veni re: Une ende nuk jam duke e share ndonje dijetare te madh per ate qe je duke e bere ti, sepse e kuptoj se je nje kastravec i papjekur.

Cka mendon ti per Ibn Haxherin dhe Neveviun a kastravec???

Sikur dijetaret te ishin sikur ti ketyre dyve do t'ua digjnin librat dhe nuk do te perfitonte askush prej tyre...
    e pas pak erdhi edhe pergjigja e il dandi-t:
    o age i pa edukate ,kush te mesoi ty se iben haxheri dhe neueuiu ishin si shejkh shuajbi????hoxha jahja el jahja??

cfare ka me perparsore se dija dhe burimi i saj??????ju e keni mesuar fene per se prapthi .

iben sirini rahimehullah thote,kjo dituri eshte fe ,pra kini kujdes se nga e merni fen tuaj.

si guxon o age i paedukate te krahasosh iben haxherin me shuajb arnautin,porse dihet loja juaj.

sa per lexuesin fillestar se pari duhet te dij se nga ta mari dijen ,se pastaj shkon dhe e mer dijen nga shuajb arnauti apo sejid kutubi dhe e mori detin fillestarin.

edhe nje her po te pyes
    cili eshte keshillues i sinqerte per Allah ,ai qe i len njerezit ne erresiren e te devijuarve madje therret per tek ata ,apo i cili flet kunder te devijuarve per ta ruajtur xhematin nga devijimi perfundim i te cilit eshte xhehenemi?
    pra sikur e sjikoni edhe vete te nderuar anetare te forumit shqiptar , eshte e qarte per te gjithe neve se ne cfare lajthitje jane zhytur Islamistet e sotem per shkakun e vetem dhe te qarte qe hadithet jane qendra ose e thene ndryshe "boshti" i gjithe keqkuptimeve dhe percarjeve te besimtareve myslimane sot .

per me teper shikoni videon kushtuar haditheve te dobeta nga haxhe, Mustafa Terniqi

http://www.youtube.com/watch?v=3TCL31Quiaw
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 09-04-2012 mė 13:38
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    25-09-2011
    Postime
    329
    Mer shembull keto te dy dhe hedhi nje sy klaneve politike Shqiptare qe kryesohen nga Shqiptare te besimit islam dhe do te shohesh se ku fillon injoranca dashakeqe grindavece dhe perqarese!

Edhe fenomen fund e kry islamik!

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    .............................
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sami Hyseni : 09-04-2012 mė 14:09

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Keta hoxhallaret me kete lloj bisedash ( fjalor i pist ),nuk i respektojne as vargjet Kuranore dedikuar ketij problemi.

Nga Kurani, 16:125 "Ti thirr per ne rrugen e Zotit tend me urtesi e keshille te mire dhe polimizo me ata (kundershtaret) ne ate menyre qe eshte me e mira..."

AS Kuranin nuk e respektojne kur eshte ne pyetje egoja e tyre....turp !
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Po tek "komuniteti Musliman", jane 3-4 anetare te cilet kane autoritet aty, dhe vetem ata kane te drejte te flasin cfare te duan, kurse te tjeret censurohen ne maksimum. Vetem keta 3-4 anetare kane te drejte te nxjerrin perfundimet ne temat e caktuara, dhe vetem fjala e tyre eshte vendimtare, te tjereve nuk u takon (sic thote smth_poetic) te thone ndryshe, sepse nuk e kane "dijen e mjaftueshme".

Bile une u pata perjashtuar jo per faktin se kam postuar dicka qe do te thyente rregullat e forumit, porse ata paragjykuan se une kam qellime te tjera, per faktin se "guxoja" te shtroja pyetje qe per ta ishin provokuese, sepse ata nuk ishin mesuar qe nje anetare te bej te tilla pyetje, edhe pse ato ishin plotesisht legjitime.

Kulminacioni arriti ne nje moment, kur une po shtroja pyetjen, kurse anetari IslamInfo me thoshte: Do te te pergjigjesha, me kusht qe pyetjen tende te me shtroj dikush tjeter e jo ti. Hahahah po sa kam qeshur me kete "pergjigje".

Edhe pse tema quhej "Pyetje-pergjigje", une asnjeher nuk kam marre pergjigjen qe kerkova

P.S. jam shume i kenaqur qe tek toleranca fetare mund te shprehem lirshem, dhe vertete ketu ekziston nje tolerance model, qe do te duhej te aplikohej edhe tek forumi Musliman. Komplimente per moderatoret
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga master2006 : 09-04-2012 mė 15:53

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Bani, Master dhe te tjere ... nuk eshte e drejte qe te shfrytezoni lirine qe jep toleranca fetare si nenforum per te gjuajtur nje nenforum apo dhe antare te tjere te ndonje komuniteti.
    Edhepse, tema qe ka nisur bani me duket interesante ne fakt, pare ne spekter me te gjere ajo tenton te debilitoje personin, qe ne kete forum eshte rreptesisht e ndaluar.

Sigurisht, te gjith kemi rezerva ndaj c'do drejtesie te njeanshme qe shpesh aplikohet ne disa nenforume jam i mendimit qe forumi i tolerances fetare nuk eshte forum i duhur per te shuar mosmarrveshjet apo hatermbetjet qe mund te keni ne mes. Njeriut shpesh i duhet te pranoje dhe gjerat e padrejta qe e drejta te marre forme me kuptimplote.

Per ankesa ndaj te tjereve, ka nje seksion tjeter ku trajtohen ceshtjet e kesaj natyre.

S.
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Scion, ke te drejte deri diku, por mua si besimtar me takon e drejta per te kerkuar te verteten, duke marre si shembull pikerisht debatin ne mes 2 personave te lartecekur nga nenforumi Musliman. Eshte plotesisht logjike qe ne kete rast bani ka shtruar qeshtjen e genjeshtrave te atribuuara ndaj Profetit Muhamed, duke marre si shembull postimet nga ai nenforum.

Ankesa ndaj "drejtesise se njeanshme" te nenforumit fqinje, nuk do te thote patjeter vendosje ne vend te drejtesise. Une me kenaqesi do te merrja pjese ketu thjeshte per te debatuar me ata njerez qe shfaqin interesin per te debatuar, me kusht qe mos te censurohemi.

Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Bani, Master dhe te tjere ... nuk eshte e drejte qe te shfrytezoni lirine qe jep toleranca fetare si nenforum per te gjuajtur nje nenforum apo dhe antare te tjere te ndonje komuniteti.
    Edhepse, tema qe ka nisur bani me duket interesante ne fakt, pare ne spekter me te gjere ajo tenton te debilitoje personin, qe ne kete forum eshte rreptesisht e ndaluar.

Sigurisht, te gjith kemi rezerva ndaj c'do drejtesie te njeanshme qe shpesh aplikohet ne disa nenforume jam i mendimit qe forumi i tolerances fetare nuk eshte forum i duhur per te shuar mosmarrveshjet apo hatermbetjet qe mund te keni ne mes. Njeriut shpesh i duhet te pranoje dhe gjerat e padrejta qe e drejta te marre forme me kuptimplote.

Per ankesa ndaj te tjereve, ka nje seksion tjeter ku trajtohen ceshtjet e kesaj natyre.

S.
    scion...me te "verteten" nuk ka pse shqetesohet askush .

qellimi i temes eshte per te treguar percarjet dhe kontradiktat mes myslimaneve sot per shkak te dijetareve qe ndjekin dhe haditheve qe pranojne , ...shenimet me te kuqe thjesht e pasuan kete fakt ,..pasi e pashe interesante te sjell edhe gjuhen me te cilen konfrontohen , pasi kjo ve ne dukje shkallen dhe nivelin e divergjencave qe ekzistojne mes grupimeve te ndryshme islamike , si shkak i frekuentimit te dijetareve te ndryshem , apo pranimit te haditheve qe per te tjeret jane te papranueshme,
    eshte fakt i njohur qe per te njejtin hadith disa dijetare islamike e pranojne si te vertete(sahih) dhe disa te tjere jo ,...nese ti scion nuk e kupton thelbin e temes ,, me mire ben te rilexosh fillimin e temes dhe jo vetem ato me te kuqe...
    pershendetje !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 09-04-2012 mė 17:44

Fjale me vend, tema atje eshte krejt tjeterkundi, e ska te bej asgje me ate qe bani e ka thene...

Master, ju kisha keshilluar te kerkoni t'iu hapet forum i "Rashadistave"...

Sepse keshtu manipulim me tema vetem ketu mund te beni, ku mbisundon fryma anti-islame...
    nuk e pranoj veten kurre si rashadist,... e aq me teper qe jeni "ju" qe e keni bere te njetin gabim dhe kembengulni ne ndjekjen e haditheve edhe pasi qe faktet tanime kane ardhur duke u bere ju te paret adhuruesit e Muhamedit , nderkohe qe ne Kuran thuhet qarte qe 46:9.Unė vetėm ndjekė ēka mė ėshtė shpallur mua.
    sa per ate qe the me lart , po te pergjigjem me thenien e vete Rashad Khalifes,

Nxjerre nga shkrimet e Rashad Khalifes:

Siē thuhet nė 3:81 dhe 46:9, Lajmėtari i Perėndisė i Besėlidhjes (Rashad Khalifa)nuk sjell asgjė tė re;ēdo gjė qė pranoj dhe kaloj te ju ėshtė tashmė nė Kuran. Megjithatė, Kurani ėshtė plot informata qė mbahen nga Perėndia i Plotfuqishėm pėr tu shpallur nė njė kohė tė caktuar.

pra neve ndjekim fjalen e Zotit e cila tanime eshte e konsoliduar me mrekulli , ...pikerisht kete beri edhe i derguari Rashad Khalifa,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 09-04-2012 mė 17:44

Biseda mes meje dhe atij s'ishte per shkak te haditheve o SHPIFES...

Biseda ishte per shkak te dijetareve o MANIPULATOR...

Haj tash dikush le te me thoje se e kam fjalorin e rende kunder ketij shpifesi-manipulues...

Mos shpif per mua o i paftyre!
    biseda nuk ishte per shkak te haditheve vertet dhe une nuk e thashe nje gje te tille drejperdrejt(lexoje mire postimin 1) , por duke pare qe biseda ishte per shkak te dijetareve te ndryshem ...eshte konkluzion logjik dhe matematike e thjeshte te kuptoje dikush qe kur Vete Islami Sunit bazohet be dy burime qe jane 1) Kurani dhe 2) Suneti ...atehere Kurani perjashtohet si burim konflikti mes dijetareve ,pasi eshte unik dhe i pandryshueshem, ..gje qe nuk ndodh ne rastin e haditheve qe perkon me arsyen kryesore te problemeve mes dijetareve , pasi kemi konkludime te tilla per hadithet si psh me poshte eshte nje moster teper e vogel , qe si te tilla mund te sjell ketu faqe te tera , qe besoj se nuk do i lexonte kush , por po sjell pak, per te kuptuar esencen e asaj per te cilen po flasim:

Ibėn Hibbani i vlerėson si autentike(Sahih) disa hadithe qė flasin pėr vlerėn e gjallėrimit tė natės sė mesit sė Shabanit. Prej tyre ėshtė hadithi qė e transmeton nė Sahih-un e tij, nga Aisha, Allahu qoftė i kėnaqur prej saj, e cila thotė:
    “Njė natė e humba Pejgamberin (sal-lAll-llahu alejhi ue sel-lem). Kur dola e pashė se ai ishte nė Beki’1, e kishte ngritur kokėn (d.m.th. lutej). Ai mė tha: A po frikėsohesh qė Allahu dhe i Dėrguari i Tij do tė bėjnė padrejtėsi ty? Unė i thashė: O i Dėrguar i Allahut! Mendova qė shkove te gratė e tjera. Ai mė tha: Vėrtetė Allahu i Madhėrishėm dhe i Lartėsuar zbret nė qiellin e dynjasė nė mesin e muajit Shaban, dhe ua fal disa njerėzve numri i tė cilėve ėshtė mė i madh se qimet e njė deleje.”
    Kėtė hadith Buhariu dhe tė tjerė e vlerėsojnė tė dobėt. Pėr mė tepėr shumica e dijetarėve e kanė mendimin se hadithet qė flasin pėr vlerėn e natės sė mesit tė Shabanit dhe agjėrimin e ditės sė saj, janė tė dobėta. Tek dijetarėt e hadithit ėshtė e njohur se Ibėn Hibbani ka tesahul (lehtėsi, butėsi) nė saktėsimin e haditheve.
    Pėrmbledhtas, tek dijetarėt e mėdhenj tė hadithit, tė gjitha hadithet qė flasin pėr vlerėn e gjallėrimit tė natės sė mesit tė Shabanit dhe agjėrimin e ditės sė saj, janė tė pasakta (jo-autentike). Pėr kėtė ata e refuzuan (urryen) faljen e namazit tė natės gjatė saj dhe veēimin e ditės sė saj me agjėrim, dhe pėr kėtė thanė: kjo ėshtė bidat. Njė grup njerėzish prej robėrve (adhuruesve/njerėzve tė mirė) e madhėruan kėtė natė duke u bazuar nė kėto hadithe tė dobėta, tė cilat pastaj u afirmuan/njohėn aq shumė prej tyre, sa qė njerėzit i pasuan duke pasur mendim tė mirė pėr ta. Madje, disa prej tyre shkuan aq larg nė ekstremizmin e tyre duke e madhėruar natėn e mesit tė Shabanit, sa qė thanė ajo ėshtė nata nė tė cilėn ka zbrit Kurani, dhe ėshtė nata nė tė cilėn ndahet (vendoset pėr) ēdo punė tė urtė. Me kėtė natė i komentuan
    http://www.udhezimi.com/?p=1200

nje shembull i konfliktit per shkakun e dijetareve

http://www.albselefet.com/diskutime-...ed-khalij.html

Dijetaret nuk kane arsye te percahen rreth Kuranit , ...por sikur qe eshte e qarte kane arsye te percahen rreth hadithit.....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 10-04-2012 mė 09:14

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •