[B][COLOR="Purple"]Goldi e shef qe kjo teme nuk pati kurnjefar dobie per ty,pos perqarje dhe kritika ndaj njeri tjetrit,e gjitha kjo sepse e hape nje teme ne forumin muslima.
E tani pergjigjet e mia.
Po,une jam muslimane dhe bej like ne cdo postim qe me pelqen,
po dhe kam shok nga kater anet e botes ne fb dhe pranoj like e tyre qe mi bejn ne postimet e mia.
Dhe ne funde nuk me duket se bej mekat si ne fb ashtu edhe ne forum apo msn nese postoj fotografi apo shprehem.E ate qe thua qe kerkon nga ti te mos pish alkohol ate here mos kerko te ja kthesh nje me nje por beja me dije se eshte vendimi yt personal dhe nuk panoj kushte dhe nuk te jap kushte,ose beni nje me nje ateher,nuk pi un po ti mbylle fb,ndoshta do jet nje zgjidhje ose per te respektuar njeri tjetrin ose nje ndarje me kohe.
- - Shumė shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askė!
Agim Metbala" ♥
Prej facebook shkuat ne anet e erreta ta Islamit.Nuk eshte bota bardh e zi,ja thenie briljante te Muhamedit:
*Behuni te sinqerte ,me te vertet sinqeriteti te con drejt veprave te mira.
*Zoti nuk ju shikon ne fetyre apo ne trupin e juaj,AI ju shikon zemren tuaj.
*Neqoftese ju gjindet ne dore nje saksi,dhe fillon fundi i botes,ti prap mbjell dic ne ate saksi.
*Kush beson ne Zotin dhe ne diten e gjykimit,mos ta shqetesoj fqiun e vet.
*Kusht per te fituar meshiren e Zotit eshte te tregosh meshire ndaj te tjereve.
*Njeriu me i mire eshte ai qe i ndihmon te tjereve....etj.
A meritoj LIKE ? ( te pakten ju Muslimanet me beni LIKE).
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 11-04-2012 mė 19:22
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
nuk jam dakord me ty qe une jam superior...pasi eshte ajo qe une ndjek superiore...dhe nqs neser une ndjek dicka tjeter dhe ta zeme se je ti qe ndjek ate qe po ndjek une sot? ..atehere do jesh ti superior ndaj meje ,
[9:33] Ai ėshtė Ai qė e dėrgoi lajmėtarin e Tij* me udhėzimin dhe fenė e tė vėrtetės, dhe
do e bėjė atė tė dominojė mbi tė gjitha fetė, pėrkundėr adhuruesve tė idhujve.
ose ..shiko me mire mrekulline matematikore te numerit 19 ne Kuran , dhe pastaj nderlidhe me keto vargje nga Kurani,.. ky eshte nje fakt i prekshem per nga logjika:
[74:30] Sipėr tij ėshtė nėntėmbėdhjetė.
[74:31] I caktuam engjėjt pėr tė qenė roje Ferri, dhe e pėrcaktuam numrin e tyre (19-shin)
(1) pėr t‟i trazuar mosbesimtarėt, (2) pėr t‟i bindur tė Krishterėt dhe Jahuditė (se ky ėshtė
shkrim hyjnor), (3) pėr tė forcuar besimin e besimtarėve, (4) pėr tė hequr tė gjitha gjurmėt e dyshimit prej zemrave tė tė Krishterėve, Jahudive, si dhe besimtarėve, dhe (5) pėr t‟i
ekspozuar ata qė ushqejnė dyshime nė zemrat e tyre, dhe mosbesimtarėt; ata do tė thonė,
“Ēka deshi tė thotė Perėndia me kėtė alegori?” Perėndia kėshtu e dėrgon nė humbje kėdo
qė Ai vendosė, dhe e udhėzon kėdo qė Ai do. Askush nuk i njeh ushtarėt e Zotit tėnd
pėrveē Tij. Kjo ėshtė vėrejtje pėr njerėzit.
(19).->1-shi eshte numeri i pare dhe 9-nta eshte i fundit ..pasi nga keta numera mund te formohen cfardolloj numeri tjeter:
[57:3] Ai ėshtė Alfa dhe Omega. Ai ėshtė Mė i Jashtmi dhe Mė i Brendshmi. Ai ėshtė
tėrėsisht i vetėdijshėm pėr tė gjitha gjėrat.
...
me zonjen ane i kemi biseduar ato pika te Kuranit ku ajo mendonte qe jane kunder logjikes njerezore ...por ne Kuran thuhet qarte qe:
[3:7] Ai jua zbriti kėtė shkrim, qė pėrmban strofa tė drejtpėrdrejta – qė pėrbėjnė esencėn e
shkrimit – si dhe strofa me shumė kuptime ose alegorike. Ata qė ushqejnė dyshime nė
zemrat e tyre do t‟u qepen strofave shumė-kuptimshe pėr tė ngjall huti, dhe pėr tė
shkėputur njė kuptim tė caktuar. Askush nuk e di kuptimin e vėrtetė tė tyre pėrveē
Perėndisė dhe atyre fort tė bazuar nė dijeni. Ata thonė, "Ne besojmė nė kėtė – e gjitha
vjen prej Zotit tonė." Vetėm ata qė kanė inteligjencė do tė marrin vesh.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 12-04-2012 mė 00:08
Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT
O bano edhe nje pyetje kisha...: Si shpjegohet qe gjithe keta muslimanet talebane te forumit tip dijetaresh mistike te ***** tim jane kryesisht maloke kosove?
Ju sjellni keto sure:
Nuk ka dhunė nė fe. Ėshtė sqaruar e vėrteta nga e kota. E kush i hedh poshte besimet e kota dhe i beson Allahut, ai ėshtė kapur pėr lidhjen mė tė fortė, e cila nuk ka kėputje. Allahu ėshtė dėgjues i dijshėm. [Sure el-Bakara, 2:256]
Sikur tė kishte dashur Zoti yt, do ti besonin Atij ēka janė nė Tokė qė tė gjithė. A ti do ti detyrosh njerėzit tė bėhen besimtarė? [Sure Junus, 10:99]
E, nėse ata tė polemizojnė, thuaj: Unė ia kam nėnshtruar gjithė qėnien time Allahut, e (kėshtu bėjnė) edhe ata qė mė ndjekin mua! Pastaj pyeti ata te cilėve iu ėshtė dhėnė Libri si dhe analfabetėt: A do t'i nėnshtroheni edhe ju (Atij)? Nėse ata pranojnė tė nėnshtrohen (bėhen Muslimanė), atėherė janė nė rrugė tė drejtė; por nėse ata refuzojnė, vėrtetė ti e ke obligim vetėm t'ju komunikosh (tė percjellėsh) Mesazhin; Allahu ėshtė Basir (Ai qė sheh) gjithė robėrit e Tij. [Sure Al-Imran, 3:20
Une te sjelle keto sure:
Sure 2, Fjalia 191: "I vritni (jobesimtaret) kudo qe i takoni, i deboni nga ku ju debuan; sepse joshja (ne mosbesim) eshte me e keqe se vrasja ..."
Sure 2, Fjalia 193: "I luftoni deri sa joshja (ne mosbesim) te kete mbaruar dhe besimi ne Allahun te zoteroje ..."
Sure 2, Fjalia 216: "Ju eshte urdheruar luftimi, por ju nuk e doni luftimin. Por ndoshta ju nuk e doni nje gje qe eshte e mire per ju dhe ndoshta doni nje gje qe eshte e keqe per ju. Allahu e di, ju nuk e dini.
Sure 4, Fjalia 74: "Dhe keshtu duhet te luftoje ne rrugen e Allahut ai qe e ka shitur jeten tokesore per Pasjeten. Dhe ai qe lufton per Allahun, pavaresisht a fiton apo vdes, atij i dhurojme shperblim te madh."
Sure 4, Fjalia 84: "Lufto ne rrugen e Allahut; vetem ti te jesh i obliguar per kete; dhe i nxit besimtaret (te luftojne)..."
Sure 5, Fjalia 52: "O besimtare, mos merni as te krishtere e as cifute per miq"
Sure 8, Fjalia 12: "... Sigurisht ne zemrat e jobesimtareve, une hedh frike. I goditni ne qafe dhe ju keputni gishterinjte."
Sure 8, Fjalia 39: "Luftoni kunder tyre deri sa te mos kete me lufte fare dhe cdokush te besoje Allahun.."
Sure 8, Fjalia 41: "Dini se kur te vidhni (zaptime lufte) nje e peseta i takon Allahut dhe te Deleguarit dhe kusherinjeve te tij.."
Sure 9, Fjalia 5: "Kur te kene mbaruar muajte e shenjte, i vritni paganet (idhujtaret) kudo qe i zini, i rrethoni dhe ju beni kurtha kudo qe mundeni. Por nese tregojne pendim dhe nese i paguajne taksat, i leni te shkojne. E shihni, Allahu eshte i meshirshem."
Sure 9, Fjalia 41: "Merni boten, te lehtet dhe te rendet (ne armatim), luftoni me gjak dhe zjarr ne rruge te Allahut."
etj etj etj
Mbi kuranin eshte ndertuar ligji. Shoqerite muslimane nuk njohin ne historine e tyre vetjustifikimin.
Terrori internacional e ka adresant popullin arab i cili eshte i mendimit, se nepermjet te veprave militare qe i kryn jashta tokave arabe, do te arrij nje ndryshim te politikes aktuale qe e prin konfliktin izraelito-palestinenz.
Nuk do mend se per te sjelle ne ujdi vetvrasjen me shpirtin kerkohet nje mbeshtetje diku.
Kamikazet arabe kete e gjejne ne besimin e tyre, i cili nuk i frymezon per vepren (nuk eshte motivi), por thjesht mbeshtetja qe atyre u mjafton per te qetesuar shpirtin. Po te mos e kishin besimin, do te kishin ndonje barne nga kazanet e industrise se farmacise, apo do te kishin gjetur nje rruge tjeter. Sidoqofte, caku i legjitimon mjetet, edhe muslimanet jane njerez.
Ajetet e cekura jane sherbetore te drejtesise, e jo te padrejtesise.
faleminderit
"Barazia" gjinore ne Kuran sipas Banit e Masterit:
"Me tė vėrtet ė muslimanėt dhe muslimanet(qe i nėnshtrohen Vullnetit tė Allahut nė Islam),besimtarėt dhe besimtaret(qė besojn dhe janė nė dinin e pastėrt Islam nė Njė Zot tė Vetem),tė bindurit dhe tė bindurat ndaj All-llahut,tė drejtit dhe tė drejtat,durimtarėt dhe durimtaret,tė nėnshtruarit dhe tė nėnshtruarat ,sadakadhėnėsit dhe sadakadhėnėset,agjėruesit dhe agjėrueset,ruajtėsit tė ndėrit dhe ruajtėset,pėrkujtuesit dhe pėrkujtueset qė pėrkujtojnė shumė All-llahun me zemer e goje,mu pėr kėta Allahu ka pėrgaditur falje dhe shpėrblim tė madh(xhennetin).(El-Azhab-35)
"Kush do qė punon tė drejtėn e tė mirėn,burrė apo grua qoftė,duke qenė besimtar i vėrtet,sigurisht qė Ne do ti dhurojm atij jetė tė mirė,dhe Ne do t'ua paguajmė padyshim atyre shpėrblimin sipas veprave tė tyre me tė mira qė ata i kanė punuar".
Por tani shihne "barazine":
"Dhe mashkulli nuk ėshtė i njejtė si femra."(Ali-Imran 36).
E manget ne gjykim:
Sura 2:82
Kėrkoni tė dėshmojnė dy dėshmitarė burra nga mesi juaj, e nė qoftė se nuk janė dy burra, atėherė njė burr e dy gra, nga dėshmitarėt qė i pėlqeni. (Dy gra nė vend tė njė burri)
E manget ne martese:
Sura 4:3
Nė qoftė se frikoheni se nuk do tė jeni tė drejtė ndaj bonjakėve, atėherė martohuni me ato gra qė ju pėlqejnė; me dy, me tri e me katra. E nėse i frikoheni padrjtėsisė (ndaj tyre), atėherė vetėm me njė, ose (martohuni) me ato qė i keni nėn pushtetin tuaj (robėreshat). Ky (pėrkufizim) ėshtė mė afėr qė tė mos gaboni.
Jo e denje sa mashkulli ne trashigimi:
"Allahu ju urdhėron pėr (ēėshtjen e trashėgimisė) fėmijėt tuaj: pėr mashkullin hise sa pėr dy femra.
etj etje
vetem per ato qe hane mish derri
Krijoni Kontakt