Close
Faqja 6 prej 18 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 173
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Me vjen keq qe nderhyj mes teje e banit, por ti as qe ia ke idene per ato qe flet. Se paku fillo me nje shembull/argument per ato qe po i thua, e pastaj do ta kemi me lehte te komunikojme. Pasi paske lexuar Kuranin, na thuaj se ne c'pike qenkemi ne gabim qe i kundervihemi atyre "muslimanve"? Poqese ata do tu permbaheshin Kuranit ashtu sic pohon ti, Islami sot do te ishte dominant absolut ne bote, dhe shume luftera qe po behen tashme nuk do te ekzistonin.
    Po bre ashtu si thu ti eshte ,me miliarda njerez e paskan keqinterpretu vetem ti me Banin e paskeni kuptu siq duhet ,te lumte ne qe ju kemi ,bile keni zbuluar edhe nje lajmetar ...!!
    Ju tregoni vetem nje faqe te kuranit nuk tregoni tere fytyren,tregoni vetem anen e mire jo por edhe anen e erret ....!
    Kuranin te thashe e kam lexu ,nuk te shitet te une ato pallavrat e juaja ,keto shitjani nese mundeni atyre qe se kane lexu se tek une dhe tek njerezit tjere qe e kane lexu kot mundoheni.Nuk eshte kurani liber kodesh misterioze qe te mos kuptohet nga shumica e njerezve ...!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    19
    ne bote, ashtu si ne kuran, ana e mire me te erreten jane te mpleksura pandashmerisht

Citim Postuar mė parė nga goldian Lexo Postimin
    dhe mu personalisht me duket dicka e pakuptimte dhe si dyftyreshe.
    Ja qė e dhe vetė zgjidhjen
    Tė njėjtėn pėrshtypje kam krijuar qė nė ēastin kur e lexova, por po matesha tė ta thoja apo jo.
    Nga njė femėr qė s'ėshtė e sinqertė as me veten dhe as nė besimin e saj, ti pret qė tė jetė e sinqertė me ty?
    Besimi i saj ēfarėdo qoftė, ėshtė diēka personale, e brendshme qė lidhet veē me botėn e saj shpirtėrore, dhe s'ka asnjė tė drejtė tė ta imponojė ty, aq mė tepėr tė tė tregojė sesi tė sillesh nė tė ardhmen duke tė vėnė kushte.
    Kur e do dikė, e do pėr atė qė ėshtė, dhe e lė tė lirė nė zgjedhjet e veta. Nėse ajo tė vė kushte sesi ti tė sillesh e tė bėsh, duke tė bėrė moralisten, ti mendon se tė do?
    Ia vlen ta ndėrtosh jetėn, tė ardhmen tėnde me njė femėr tė tillė?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga hemingway Lexo Postimin
    ne bote, ashtu si ne kuran, ana e mire me te erreten jane te mpleksura pandashmerisht
    Ne bote thua?!!
    Bota dhe kurani jane dy gjera te ndryshme...!!
    Nuk "zbriti" kurani si pergjigjje apo udherrefyes hyjnor kundrej botes mekatare njerezore??!!
    Ku eshte esenca atehere ,bota me ane te mire e te erret ,kurani poashtu ,Zoti kot qenka munduar...nuk ka paska sjelle asgje te re .. !!

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Po bre ashtu si thu ti eshte ,me miliarda njerez e paskan keqinterpretu vetem ti me Banin e paskeni kuptu siq duhet ,te lumte ne qe ju kemi ,bile keni zbuluar edhe nje lajmetar ...!!
    Ju tregoni vetem nje faqe te kuranit nuk tregoni tere fytyren,tregoni vetem anen e mire jo por edhe anen e erret ....!
    Kuranin te thashe e kam lexu ,nuk te shitet te une ato pallavrat e juaja ,keto shitjani nese mundeni atyre qe se kane lexu se tek une dhe tek njerezit tjere qe e kane lexu kot mundoheni.Nuk eshte kurani liber kodesh misterioze qe te mos kuptohet nga shumica e njerezve ...!!
    Po shum bukur, pikerisht tek e ke lexuar, me shume deshire do te debatoja me ty shtruar. Ke te drejte per ato miliardat qe thua, por ato miliardat tjera qe nuk besojne ne Kuran si t'ia bejme me ata, kane te drejte? Ti nese vertete e ke lexuar Kuranin, dhe vertete ke kuptuar (sic po shprehesh), atehere me siguri ke mundesi edhe te me "sulmosh" me argumente. Pajtohesh?

Cila eshte ajo faqja e erret e Kuranit qe nuk e tregojme ne? Cilat jane ato pallavra tmiat?
    Nuk eshte kurani liber kodesh misterioze qe te mos kuptohet nga shumica e njerezve ...!!
    Shume e sakte! Kete e kemi thene gjithnje me banin. Shko thuaja kete IslamInfos dhe e shef se cfare pergjigje do marresh, kupton? Sipas atyre ti nuk mund ta kuptosh Kuranin, kot e lexon, kupton tani?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga goldian Lexo Postimin
    une ju kerkova nje ndihme morale sepse eshte nje dicka te cilen e vuaj
    por sic shihet ne forum sinqeriteti vehet gjithnje ne loje dhe mundesisht tjeret gezohen tek tallin bolet me hallet e tjetrit

sme intereso mu kush a besimtar apo kush ben seks me apo pa shami .
    une kisha problemin kjo sdo te kem asnje pik alkoli ne shpi do te mos shkojm(ne te ardhmen)neper dasma sepse nuk ka qejf kur pihet alkol dhe nga ana tjeter pozohet ne fb (nuk thash lakuriq apo ne bikini)dhe mu personalisht me duket dicka e pakuptimte dhe si dyftyreshe.
    ju kerkoj falje per temen meqe mendova te shprehem haptasi me ju
    Une te kisha keshillu te vazhdosh me te sepse nuk eshte e vetmja hipokrite ajo ka me mijra ,hipokrizia eshte menyre jetese e shumices se shqiptareve ...pak ka nga ato qe kerkon ti ...!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Po shum bukur, pikerisht tek e ke lexuar, me shume deshire do te debatoja me ty shtruar. Ke te drejte per ato miliardat qe thua, por ato miliardat tjera qe nuk besojne ne Kuran si t'ia bejme me ata, kane te drejte? Ti nese vertete e ke lexuar Kuranin, dhe vertete ke kuptuar (sic po shprehesh), atehere me siguri ke mundesi edhe te me "sulmosh" me argumente. Pajtohesh?

Cila eshte ajo faqja e erret e Kuranit qe nuk e tregojme ne? Cilat jane ato pallavra tmiat?

Shume e sakte! Kete e kemi thene gjithnje me banin. Shko thuaja kete IslamInfos dhe e shef se cfare pergjigje do marresh, kupton? Sipas atyre ti nuk mund ta kuptosh Kuranin, kot e lexon, kupton tani?
    Sonte eshte bere vone por neser te premtoj se do ti sjell ato anet e erreta te kuranit qe ju kurre si treguat.

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Sonte eshte bere vone por neser te premtoj se do ti sjell ato anet e erreta te kuranit qe ju kurre si treguat.
    Mos harro na i sjell edhe ato qe thua se "ata i permbahen islamit pik e presje". Ketu nuk jam dakord, dhe pres te ma argumentosh mire kete

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    19
    Ne bote thua?!!
    Bota dhe kurani jane dy gjera te ndryshme...!!
    Nuk "zbriti" kurani si pergjigjje apo udherrefyes hyjnor kundrej botes mekatare njerezore??!!
    Ku eshte esenca atehere ,bota me ane te mire e te erret ,kurani poashtu ,Zoti kot qenka munduar...nuk ka paska sjelle asgje te re .. !!

Zoti krijoi te miren dhe te keqen

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    19
    pytni veten iher "pse mendoj un qe i liber fetar duhet tket vetem gjera tpranushme nga une"

Faqja 6 prej 18 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •