Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-11-2011
    Postime
    23

Question Nje pyetje per LIBREZEN E PUNES ne Shqiperi.

Ky eshte viti i pare i punes. Kam punuar 6 muaj tek nje privat pa hapur libreze pune dhe pa derdhur kontributet per sigurimet shoqerore dhe shendetesore. Tani me duhet te rregjistrohem ne nje institucion shteteror dhe duan deshmi per eksperience pune (te pakten 4 muaj). Une jam gati te shlyej kontributet e sig. shoqerore dhe shendetesore per 6 muajt e kaluar dhe punedhenesi i vjeter eshte gati te vertetoje qe kam punuar 6 muaj e fundit. A mund te me leshojne libreze pune, ku te vertetojne qe kam punuar keto 6 muaj (pra puna 6 mujore te pasqyrohet ne librezen e punes)? Faleminderit paraprakisht per pergjigjen.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar mė parė nga presariopresari Lexo Postimin
    Ky eshte viti i pare i punes. Kam punuar 6 muaj tek nje privat pa hapur libreze pune dhe pa derdhur kontributet per sigurimet shoqerore dhe shendetesore. Tani me duhet te rregjistrohem ne nje institucion shteteror dhe duan deshmi per eksperience pune (te pakten 4 muaj). Une jam gati te shlyej kontributet e sig. shoqerore dhe shendetesore per 6 muajt e kaluar dhe punedhenesi i vjeter eshte gati te vertetoje qe kam punuar 6 muaj e fundit. A mund te me leshojne libreze pune, ku te vertetojne qe kam punuar keto 6 muaj (pra puna 6 mujore te pasqyrohet ne librezen e punes)? Faleminderit paraprakisht per pergjigjen.
    Pershendetje"

Pikesepari duhet te mesosh qe ka plot menyra per te paguar sigurimet shoqerore dhe une po te jap dy variante.

1: Kontribut vullnetar *mjafton te shkosh ne zyrat e sig shoqerore dhe te mesojne vete pasi jane teper te dashuruar pas parase.

2: kontribut i terthorte * Duhet te njohesh nje firme apo kompani dhe te shkosh e te paguash tek ata kontributin sepse cdo kompanie i shkon per shtat kur kontributi derdhet nga vete i pseudo punesuari me para ne dore.

Askush nuk te pengon te hapesh nje libreze edhe per mungese deshmie.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •