Greket ne emer te kishes ortodokse bene masakra, spastrimin etnik te Camerise. Ndersa krye-popi i ortodokseve ne shqiperi eshte grek dhe ju nuk ndermerrni asnje hap qe ta largoni ate nga Shqiperia dhe ta vini nje shqiptar ne vendin e tij. Mos valle shqiptaret mysliman po vene ne krye te tyre turq e arab? Jo..!! Po ne se edhe shqiptaret mysliman e bejne nje gje te tille sic e keni bere ju, cfare do te llogariten shqiptaret mysliman pastaj? Cka do te thoni ju pastaj? Myslimanet ne Kosove, Shqiperi e Maqedoni jane shqiptare dhe veteudhehiqen, e ju i quani turq e arab, po sikur t'i udhehiqte turku e arabi cfare do t'i quanit?? Puro turq?!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 22-01-2013 mė 06:12
*
Bashkimi, ribashkimi... gje e mire...por s'duhet te mbetet vetemse deshire
Duhen vepra konkrete.
Me rastisi ta degjoj nje interviste te K. Spahiut, kur permendi rastin e Gjermanise.
Si Spahiu, ashtu edhe shume anetare qe ishin shprehur lidhje me rastin e Gjermanise e kane gabim.
E kane gabim sidomos kur pohojne se ribashkimin e beri kancelari Helmut Kohl apo pushteti (Politik) i kohes.
Jo.
Bashkimin e ka bere populli.
Kete nuk duhet ta harrojme: POPULLI, jo Kohli, fuqite e medha, te vogla, te pesta (Quinti) e perralla tjera.
POPULLI ka qene ai i cili i ka vene para aktit te kryer te gjithe me rend: Kohlin, Quintin, Fuqite e medha, 'vogla', 'larme', 'kuqe', 'bardha'....
Pra, leksioni i pare dhe me i rendesishmi qe duhet ta mesojme edhe ne eshte serish: POPULLI, Zeri i popullit... POPULLI, sado 'i vogel' a 'i madh' qofte...eshte ai qe shkele cdo gje para vetes.. si Torpedo...
Torpedoja eshte ajo qe i mbeshtete per muri (ve para aktit te kryer) te gjithe me rend: Kryeministrat tane, kryetaret tane, politikanet tane, fuqite e medha, miqte (dhe armiqte) nderkombetare, kombetare....
A eshte i gatshem populli per nje gje te tille?
Pergjigje s'ka. Mund te themi: kurre s'i dihet.
Mjafton nje shkendije e vogel dhe ja...torpedoja.
Edhe nje gje nuk duhet harruar:
Edhe nese ndodhe bashkimi, problemet (e shumta) megjithate nuk zgjidhen permenjehere. Aq me pak vetetiu (automatikisht pas bashkimit). Lypset pune edhe me tutje. Ndoshta dhe me shume se deri tani.
*
klipp&klar
Une sigurisht qe i denoj keto masakra barbare po nuk mendoj se jane kryer nga kisha nqs eshte keshtu ata qe i kane bere e marshin hakun nga perendia por kurresesi nuk mund ta identifikoni nje fe te tere me disa gabime qe bejne individe te caktuar sepse nuk ka pyll pa derra ashtu sic une nuk mund te identifikoj islamin apo nje fe tjeter me masakrat qe jane kryer ne emer te tij.Persa i perket ceshtjes se kryepeshkopit grek,ai eshte ne shqiperi si pasoje e luftes mizore qe komunizmi ushtroi mbi komunitetet fetare dhe ai u vendos vetem per ta ringritur kishen dhe sipas regullave te kishes kur dikush zgjidhet kryepeshkop ai qendron deri ne fund te jetes,por administrata e kishes perbehet nga 99% shqiptare ku greke jane 3 peshkope(bashke me kryepeshkopin) dhe 2 prifterinj te tjere ndersa shqiptare jane 5 peshkope dhe 150 prifterinj dhe ne ardhmen do te kemi nje kryepeshkop shqiptar.
me thirrni edhe mua, kur te filloje te jap nenshtetesite edhe pashoshat, nese behen gjer ne korrike per kohe te pushimeve, se sa per bashkimin qe do behet, nuk jeton asnjeri 2000 viteedhe gjer atehere do behet njerezimi te shperngulet ne ndonje planet tjeter
edhe te thone po deshet merreni se po ua falim keto qe kemi ne toke.
...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!
Greket dhe serbet kane bere masakra te medha ne vendin tone qe veshtire te hiqen nga mendja e atyre qe i kane perjetuar (se ne keto qe themi vetem fjale i kemi, edhe une me sakte personalisht sepse ata e dine cfare kane hequr). por mua me cudit teper edhe nje fakt qe thone se turqit nuk ishin pushues kur ata ndenjen 500 vjet, edhe pse jam musliman(dhe jam krenar per kete) nuk me interesojne fare turqit keto jane te gjitha politika qe njollosin fene. Askush nuk na e ka dashur te miren. per mua personalisht cfare do qofte ja marr shpirtin nqs eshte pushtues i vendit,do ta luftoja deri sa te kisha fryme, mund te duket edhe per te qeshur por eshte kombi ne radhe te pare.
KRENAR QE JAM SHQIPTAR
Krijoni Kontakt