Kur nuk i ke miq te vertet atehere per ty jane thjesht kalim kohe.
Kur nuk i ke miq te vertet atehere per ty jane thjesht kalim kohe.
Feelings change - memories don't.
ckuptim ka diteve te sotme fjala shoqeri
JO SEKS PARA MARTESE
Pyet per shoqerine! A te pyes edhe une dicka ty, A egziston shoqeria? Per t'u pergjigjur duhet te kesh kaluar te tridhjetat.
s'ka nevoje per kalimin e 30 une flas per veten time qe jam adoleshente,dhe kam kuptuar qe termi shoqeri eshte zhdukur me kohe,po flash per shoqerine e mirfillte
Jo pa shkak kam kerkuar qe pergjigja te vinte nga dikush qe tashme i ka kaluar te tridhjetat pasi efekti i jetes eshte pak a shume si i pijes, here te ben cakerqejf e here te ben me dhimbje koke.
Nejse meqe je adoleshente do ta mesosh ne vitet qe vijne edhe punen e shoqerise.
Shoqeria eshte e rendesishme. Populli e ka thene me kohe: "Trimi i mire me shoke shume", e nga ana tjeter dime edhe shprehjen "Me mire vetem se sa me shoqeri te gabuar". Njeriu i zgjedh shoket e miqte edhe i koltivon. Shoqeria eshte shume delikate, sepse ndryshe nga prinderit, apo vellezerit e motrat qe te duan ne cdo moment, shoqeria duhet te fitoje besimin, dashurine, miqesine, diturine. Nje shok eshte me realist se sa nje familjar e prandaj edhe per kete ka nje vlere me te vertete te rendesishme. Nqs prindi te llaston edhe ne moshe madhore duke te thene: "si ty s'ka... " "Vazhdo keshtu, se ia arrin etj etj". Shoku e shoqja te tregon limitin tend, deri ku arrin e kete mund ta marresh ne dy kuptime: ose si sfide qe ti te kerkosh me teper, ose thjeshte te ben te vendosesh kembet mbi toke e jo te fluturosh kot me kot, kur s'je ne gjendje.
Absolutisht shoqeria nuk eshte vetem nje kalim kohe, sepse shoqeria eshte ajo qe te gjendet ndonjehere edhe me teper se sa nje familjar ne moment nevoje (e nuk them vetem financiare apo sentimentale, sepse shumices se njerezve i shkon mendja vetem tek keto dy aspekte).
Gjithsesi edhe kalimi i kohes, apo "dy llafe e nje ēik muhabet" sic e quaj une, nuk jane aspekte per t'u nenvlehtesuar. Nje muhabet i mire e nje pjese kohe e shpenzuar mire eshte shplodhje e energji per te rifilluar nje te neserme me te mire, me dijenine qe ka njerez qe ngjajne me ty.
La vita č bella...
per mua shoqeria eshte virtyti kryesor .....e ata qe shofin veq kalim kohe ata as se kuptojne shoqerine poqese vihen ne pozita qe ta ndjen mungesen e saj.....
Krijoni Kontakt