Zgjedhjet lokale nuk mund te organizohen resp. do te ishin ilegale.
Une nuk thash se Serbia nuk mund te veproje ilegalisht ne Kosove. Fjala ishte per veprime legale, te cilat mund te arsyetohen edhe ndaj te tjereve apo institucioneve kompetente te Bashkesise Nderkombetare.
Zgjedhjet parlamentare nuk mund te ndalohen ne baze te Rez. 1244 te OKB-se, por as ne baze te Planit te Ahtisaarit.
Ne fakt, Bashkesia nderkombetare resp. UNMIK-u apo EULEX-i jane te obliguara ti organizojne zgjedhjet parlamentare te Serbise, perderisa Serbia nuk e njeh shtetin e Kosoves.
Megjithate, shteti i Kosoves ose Republika e Kosoves jane gjithashtu te obliguara te ndalojne mbajtjen e ketyre zgjedhjeve parlamentare te Serbise, pasiqe Serbia e keqperdore kete mundesi per te organizuar struktura parimisht te palejuara te shtetit serbe ne Kosove. Jo nga perspekiva e Rez. 1244 te OKB-se dhe Institucioneve nderkombetare qe bazohen apo veprojne ne baze te kesaj Rezolute, por nga perspektiva e Republikes se Kosoves dhe Kushtetutes se saj. Sepse ne baze te Rez. 1244 nuk ekziston shteti i Kosoves resp. Serbia ka te drejte te organizoje cfardo zgjedhjesh qe nuk kane te bejne me organizimin e pushtetit lokal dhe veteqeverisjen lokale te Kosoves...
Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 01-04-2012 më 11:11
Sharri, te gjitha veprimet qe bejne serbet ne Kosove jane te organizuara nga Serbia,te gjitha!Edhe ai i ashtuquajtur "pushtet paralel"defakto eshte pushtet i serbise ne Kosove qe i sherben pushtetit e qendror te serbise si trmpulin per orekse me te medha ne planin operativ! Te mos harrojme,ata kane te ngritur dhe nje ministri per Kosoven enkas per kete pune!...
....po ku tju doket ma mir shkoni more ....
...une per veti spo muj me shku tjera kah se kurr qetu n'shtetet Ballkanike nuk kisha nejt...,,,,,po ta kisha kaq leht sikur ju qe e keni leht me shku ne serbi , une kurr sdo te rrija ketu....hecni burra ku t'ju pelqen ....kujt i plas per juve ...!!! nje armik me pak per Kosoven.
Eh mor Antiproanti,Ne politik nuk ka bese ,po qe se Serbia e ka kuptuar kete qe moti ,ndersa ne Shqiptaret akoma nuk arrijme ta perceptojme akoma!Ne akoma mendojme qe Serbia nuk ka drejt ate,nuk ka te drejt kete,ja bashksia nderkombtare ,ja i referohemi ksaj apo asaj ,ndersa nga ana tjeter qendrojm pasiv duke pritur çfar te tjeret do te vendosin per ne!Bashksia Nderkombtare nese vren qe neve kemi seriozitet ne qeverisje ,atehere ajo do te na perkrah,ne fakt ajo perkrah ato popuj qe jane ne gjendje te administroj dhe menazhojne veten e tyre,ndersa nese ne trgojme pika te dobta si ç,po trgon kjo qeveri,ateher ajo do ti bej konçesione pales serbe!Politika eshte nje art jokonvecional deri ne momentin qe pala me e dobt te leshoj pe,nga ky moment ajo fillon e behet kovecionale!....Ne kete kart luan bashksia nderkombtare!...
Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 01-04-2012 më 11:46
Skan faj polict jo ka Faj tuta edhe boqa nuk kan pas mrapa me shti naj nja .
Sa her po lexoj lajme e po e shof ket lajme pom dhem kryt e po kopi nga inati
Ahmeti:Serbia po e poshtron popullin dhe shtetin e Kosovës
Për kindapimin e dy policëve të Kosovës,“Serbia nuk po ndryshon qasjen ndaj Kosovës si dhe po e poshtron në mënyrë të vazhdueshme shtetin e Kosovës, institucionet dhe qytetarët e saj”ka thënë përfaqësuesi i Lëvizjes së Vetëvëndosjes Shpend Ahmeti në një konferenc për medie të mbajtur sot.
Shpend Ahmeti nga lëvizja Vetëvendosje pohoi se e tërë kjo që po bëhet është edhe një “shpërblim” për dialogun.Pra situata e krijuar së fundi dhe arrestimet që kanë ndodhur, poshtërimet që po i bëhen institucioneve të vendit dhe popullit të Kosovës.Më tej Ahmeti ka theksuar se :Reagimi i Qeverisë ndaj këtij arrestimi dhe pohimet e tyre se kjo ka të bëjë me fushatë zgjedhore në Serbi dhe se Daçiqi është shok i Millosheviqit, e quan reagim të ngjashëm me reagimin e ndonjë organizata joqeveritare, apo opinion të ndonjë analisti. Qeveria sipas Ahmetit duhet të marrë vendime dhe t’i kundërpërgjigjet këtyre veprimeve të Serbisë, me ndërprerje të dialogut dhe moszbatim të marrëveshjeve të arritura deri më tani me Serbinë.
“Nuk mund t’i quajmë ndryshe, pos mos ndryshim i qasjes së Serbisë ndaj Kosovës dhe poshtërim i institucioneve, shtetit, Republikës dhe popullit të Kosovës. Në fund të fundit ne e kemi quajtur këtë si ‘shpërblim’ për dialogun. Sepse Serbia jo vetëm që nuk ka ndryshuar qasje ndaj Kosovës, por kohëve të fundit vetëm sa është trimëruar për shkak të koncensioneve, që ka bërë Qeveria e Kosovës, për shkak se i kemi hequr Republikën, e kemi qit fusnotën dhe tash ata po e shohin se me status të kandidatit janë më të fortë dhe do të vazhdojnë të na poshtërojnë. Nuk bën të relativizohet çështja të quhet Daçiqi shok i Millosheviqit, apo po e bënë për fushatë zgjedhore, por kjo është se republika e Serbisë, ky është ministër i Punëve të Brendshme, i cili në emër të shtetit të Serbisë i ka bërë këto arrestime”, pohoi Ahmeti.BS
Bota Sot
Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike
Krijoni Kontakt