Close
Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 166
    i/e regjistruar Maska e kapllani
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    190
    Ani, nuk deshta me u shpreh ma per cashtjen e standardit, por meqe forumi ketu po gufon nga njerez te paditun dhe se puroshkodrani asht i vetmi qe me argumente te bazueme dhe pa romuze dhe thumba perpiqet ta ndricoje gjendjen gjuhesore te shqipes, e shoh si detyre t'i jap krah anes se drejte.

Po pertoj me citue ketu te gjitha komentet boshe te Batoit dhe te mias, prandej po thom permbledhtas:

Arsyja pse u perfshine ne standard edhe disa forma te gegnishtes, nuk ishte vetem se duhej te fshihej padrejtesia gjuhesore (gja qe ishte qesharake po te bajme nji perpjesetim perqasese mes pjeses se standardit nga tosknishtja dhe te asaj nga gegnishtja), por edhe se tosknishtes i mungojshin shume do forma. Ketu nuk e kam fjalen per "punues" ose "mesues", por edhe per peremnin vetvetor "i/e vet", ne funksionin e tij si peremen pronor. Po flas edhe per paskajoren, formimin e se ardhmes me foljen ndihmese kam + pjesoren (krahas formes do + lidhorja e se pakryemes, qe ekziston edhe ne gegnishten !!!) ejt. Ka edhe shume shembuj te tjere qe lane, persa i perket standardit, vertet per te deshirue. Shtrohet pyetja: Nese shqipja i ofron gjithe keto mundesi me e zhvillue diapazonin e saj ne te shprehunit tue fute vetem disa forma te reja, pse ne kohen e demokracise nuk veprojme sipas arsyes se shendosh tu'e zhvillue gjuhen tone aq sa asht e mundun? Cdo gjuhetar thote se gjuha nuk asht nji njisi e ngurtesueme dhe gjendet prore ne zhvillim te vazhdueshem, prandej mendimi se ky standard ka per t'u mbete ashtu sic asht, jo vec se nuk buron nga mendjet te verbueme komuniste, por perpjekjet per te arrite kete qellim do te zbatoheshin ne kurriz te vete popullit shqiptar, i cili nuk do te lejoje qe t'i thuhet se si duhet me fole dhe shkrue, por sidomos tani, tue qene se kufijte dialektore po fshihen gjithnji e ma shume, ka me zgjedhe vertet ate mesin e te dyja dialekteve te shqipes dhe do te kuptoje c'bote te re te te shprehunit hap gegnishtja per te.

Te thuhet se standardi ka nji paskajore asht si me thane se shqipja nuk u perket gjuheve ballkanike, sepse sidomos mungesa e paskajores asht nji dukuni qe shfaqet ne greqishten e re dhe ne bullgarishten. Prandej due me i dhane Batos dhe mias nji keshille, qe te mbesin sa ma objektiv tue lane mendimet e tyne personale menjane ne menyre qe te kene komentet e tyne nji shans te shtyhen me argumentet shkaterruese qe sjellin ata njerez, qe sidomos Bato i quen malok.
    Ndryshuar për herë të fundit nga kapllani : 02-04-2012 më 05:44

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Qfar thua bre Kapllan? Po nermal qi bosh kan me tu dukur postimet e atyre qi nuk mendojn si ty. Vazhdon me i ran papushim daulles së balancuer por të kemi thën që nuk osht e mundur, se kishin për ta ba të tara shtetet.

Kjo gjuha qi shkruen ti bre Kapllan, osht qesharake, e me ktë gjuh qesharake vjen e i kundërvihesh standardit. Ti shkruen në dialektin tand, pastaj i fut tek-tuk ndonjë lidhore ose formë që stonon, e pastaj thua osht gjuh e balancuer tabanet. Kjo gjuh e shëmtuar na koka tabanet? Jo bre Kapllan, qat tabanet mbaje për veti!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga kapllani Lexo Postimin
    ... qe sidomos Bato i quen malok.
    Ku e thash ktë gja ma lart, apo kur nervozohesh s'di qka thue e qpif?

not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Gjuha standarte asht gjuhe komunistash...
    Ne do e kapim per zhelesh e do e nxjerrim perjasht...
    paqen, e sjell vetem drejtsia

i/e regjistruar Maska e kapllani
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Qfar thua bre Kapllan? Po nermal qi bosh kan me tu dukur postimet e atyre qi nuk mendojn si ty. Vazhdon me i ran papushim daulles së balancuer por të kemi thën që nuk osht e mundur, se kishin për ta ba të tara shtetet.

Kjo gjuha qi shkruen ti bre Kapllan, osht qesharake, e me ktë gjuh qesharake vjen e i kundërvihesh standardit. Ti shkruen në dialektin tand, pastaj i fut tek-tuk ndonjë lidhore ose formë që stonon, e pastaj thua osht gjuh e balancuer tabanet. Kjo gjuh e shëmtuar na koka tabanet? Jo bre Kapllan, qat tabanet mbaje për veti!
    Disa korrigjime te vogla:

a) jo "me ran", por "me ra"
    b) jo "balancuer", por "balancuem"
    c) jo "osht", por "asht"
    d) jo "te tara", por "te tana"

Ja shikoni kush po perzihen dhe jep mendimin e vet per tema gjuhesore. Vete nuk i njeh dialektet edhe don me gjykue per gegnishten.

çao!!!

c) jo "osht", por "asht"

Ja shikoni kush po perzihen dhe jep mendimin e vet per tema gjuhesore. Vete nuk i njeh dialektet edhe don me gjykue per gegnishten.

I modh!

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Bamba Lexo Postimin
    çao!!!

I modh!
    hallall ja boft zoti kapllanit

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Pra, mallkue njai bir Shqyptari,
    qi këtë gjuhë të Perëndis',
    trashigim, që na la i pari,
    trashigim s'ia len ai fmis;
    edhe atij iu thaftë, po, goja,
    që përbuzë këtë gjuhë hyjnore;
    qi n'gjuhë t'huej, kur s'asht nevoja,
    flet e t'veten e lèn mbas dore.

Kjo pjese ne qfar dialekti eshte shkruar ?

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

c) jo "osht", por "asht"

Ju ngaterroni standartin qe e keni mesuar tere jeten ne shkolle, e jo me dialektin gege qe vetem me te degjuar e kemi, lol. Neve na lejohet te bejme gabime, por jo juve, se ju e njihni standartin po aq sa ne.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Sipas mendimit im, duhet te behen dy standarte, nje per dialektin geg e nje per ate toske, e njerezit te zgjedhin se kujt duan t'i konformohen, meqe sic shihet ato kane ndryshime te dukshme mes njera-tjetres e t'i perziesh bashke nuk shkon, tingellon keq.....me mire nje zgjidhje qe i kenaq te gjithe.....(mendimi im ky, sigurisht)

Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •