Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 62
    _____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623

Perse ziheni qe feja ime eshte me e mire se ajo qe beson ti?

Une per veten time nuk kam fe. Besoj vetem ke zoti edhe me thene te drejten i urrej shume njerezit qe thojne "feja ime eshte me e mire edhe beso ke kjo sepse do shkosh ne parajse kur te vdesesh." Perse duhet te cilezoni nje fe qe te besojne njerezit?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

sepse..

Sepse e verteta eshte nje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    230
    Meqenese jam besimtar i krishtere, po flas vetem per krishterimin.
    Te krishteret thone se vetem besimi ne Krisht te siguron jete te perjetshme. Shume njerezve nuk u pelqen nje gje e tille, dhe te krishteret u duken shume arrogante ne pretendimet qe bejne. Pasi duke thene se Krishti eshte e vetmja rruge, cdo rruge tjeter qe nuk ka Krishtin ne qendren e saj, eshte rruge qorre. Pra, nje pretendim i tille i ben krishteret te duken jotolerante.

Mirepo, te krishteret nuk po thone dicka qe e shpiken vete. Te krishteret nuk po flasin sipas mendjes se tyre, por sipas asaj qe Krishti ka shpallur. Krishti tha: "Une jam e verteta, rruga dhe jeta. Askush nuk shkon tek Ati vecse nepermjet meje."

Pra, Krishti eshte pergjegjes per pretendime te tilla. Ai vete pretendoi dicka te tille. Tani ka dy shpjegime: (1) Ose Krishti nuk dinte cfare po fliste dhe ishte nje i marre qe e kishte humbur toruan dhe ne cmendurine e tij tha gjithe ato marrezira. (2) Ose Krishti ishte vertete ai qe ai thoshte se ishte dhe se cfare tha ai qendron.

Duke e ditur se njerezit do te ishin plot me dyshime, Krishti cfare tha e mbeshteti me prova. Gjate kohes se qendrimit te tij ne toke, ai beri shume mrekulli. Me e madhja nder to ishte kryqezimi dhe ringjallja. Ai u kryqezua per mekatet tona, qe duke besuar ne te te kemi jete te perjetshme.

Ne perfundim, pretendimi se ka vetem nje rruge, vetem nje besim te vertete nuk eshte pretendim i te krishtereve, por i Jezus Krishtit.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Pse

ju disa pohoni ne gjera te pa para e te pa prove?
    E vetmja "fe "qe deri me sot i pruni lumturi dikujte eshte:PUNA.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    230
    Me konkretisht Iliria, per cfare kerkon prove?

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Pergjigje

une nuk kame thene kurre qe feja ime eshte e vertet, por kam thene qe krishti vdiq e kryq per neve edhe na do si veten e vet, d.m.th. asnje profet nuk ka dhene jetene e vet per njerezimin(per dashurine e madhe qe ka per ty edhe per mua)!

a eshte fe kjo: "Sepse Perendia e deshi aq shume boten(mua edhe ty se bashku), sa qe dha birin e tij te vetem libdur,Jezus, qe kushdo qe beson te mos humbase por te kete Jeten e Perjeteshme"? mendoj se ky eshte mesazh dashurie edhe jo mburrje apo Zenje edhe pse ka nga ata qe nuk e kuptojne edhe hapin sherre(zihen)!
    Mesazhi nuk eshte te behesh myslyman apo ortodoks apo katolik apo protestan apo budist apo ēdo tjeter te jete. Mesazhi eshte ky qe neve ende ishim ne meka AI(Perendia) dergoj birin e vet qe neve te fitojme Jeten e Perjeteshme jo nepermjet veprave(qe nuk eshte e mundur te fitosh simpatine e Perendise me veprat qe bene, sepse kur ben nje veper te mire me pas bene 100 te keqija edhe hajde e shlyeji ate te keqijat qe ke bere), por nepermjet ofertes se Perendise qe eshte falas, duhet vetem te besosh edhe pranosh oferten e Perendise(Jezusin)!!!

Zoti ju dhente kaparin e frymes se shenjte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar Maska e Bleti002
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Brenda rruzullit tokesor...
    Postime
    56

O i krishtero...
    Po a mendon ti kur flet mer lale...a mendon kur shkrun...
    Si the.... :
    _______

"Mesazhi eshte ky qe neve ende ishim ne mekat, AI(Perendia) dergoj birin e vet qe neve te fitojme Jeten e Perjeteshme jo nepermjet veprave(qe nuk eshte e mundur te fitosh simpatine e Perendise me veprat qe bene, sepse kur ben nje veper te mire me pas bene 100 te keqija edhe hajde e shlyeji ate te keqijat qe ke bere), por nepermjet ofertes se Perendise qe eshte falas, duhet vetem te besosh edhe pranosh oferten e Perendise(Jezusin)!!!
    _______

Dmth sipas teje nuk kane rendesi veprat qe bejne njerzit ...rendesi ka qe te pranosh Jezusin ???!!! Po mire se po iki po vras ca njerez jane qe jane... po vjedh nja dy tre banka...po perdhunoj nja tre femra yll bote dhe pastaj kur te iki te shpia te them....O Jezus o Zoti im...une kam mekatuar...te lutem me fal...
    Ore po si more nuk gjykohen njerzit nga veprat qe bejne...
    Ka e qite kte teori mer aman.
    Po pse more per cfare ke ardhur ne kete bote ti.
    Pastaj kush e tha njehere qe mbas nje vepre te mire ben 100 te keqija...
    Mos ndoshta ndodhe keshtu me ata qe besojne tek Krishti ???!!!

Sepse ne te vertete nje musliman i ndershem dhe i mire mendja i punon ku te beje mire dhe i largohet sa me shume te keqijave...Edhe nqs e ben nje te keqe ai pendohet... por ai i shmanget te keqijave, mekateve...dhe nuk ben ashtu sic thua ti...qe mbas nje te mire...po iki te bej nje te keqe...
    Jo o vlla i dashur...diten e gjykimit sejcili eshte pergjegjes per veprat e tij... Sejcili nga ne do te japi llogari per jeten qe beri ne toke dhe nuk mund te thuash traplliqe si puna jote qe s'kane rendesi veprat por ka rendesi te besosh Jezusin.
    Po pse mos ndoshta ti do te pergjigjesh per mekatet e mia.
    Ore ketu jemi te gjithe kalimtar dhe te gjithe... mbajme pergjegjsi per vetet tona.E rendesishme eshte qe edhe mbasi te besh nje te keqe te mos i kthehesh me asaj dhe ti kerkosh falje ALLAHUT sepse me te vertete Ai eshte qe fal shume...sepse meshira e Tij e tejkalon hidherimin.

Paqe injoranteve...

Sikur tė gjithė drutė nė tokė tė jenė lapsa dhe sikur detit t'i shtohen edhe shtatė dete (e tė jenė me ngjyrė), nuk do tė mbaronin fjalėt e All-llahut(do tė shterroheshin detet, do tė soseshin lapsat, e jo mrekullitė e Zotit). All-llahu ėshtė ngadhėnjyesi i urtė.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Po prove

Postuar mė parė nga berat96
    Me konkretisht Iliria, per cfare kerkon prove?
    qe eksistojne keto qe pohon ti dhwe ata tjeret te islamit.Mos me cito Bibel as tjeter por me trego me shembuj te gjalle e jo ēka ndolli para 2000 vitesh se per mue ato jane mitologji.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    230
    Iliria e para,

Por si qenkan mitologji? Nese ato jane mitologji, atehere historia s'ka ekzistuar kurre. A ke kerkuar ndonjehere sesa dokumenta historike ka ne lidhje me kete ceshtje? Po me cfare ti quan histori? Shqyrto njehere me kujdes.

Meqe dashke shembull te gjalle. Une do te them sesi vete ti ta kutposh se Jezusi eshte i gjalle dhe te kuptosh fjalen e tij. Mjafton te besh kete gje:
    "Zot, vij perpara teje me zemer te hapur. Te kerkoj falje per mekatet e mia.
    Te lutem te me pranosh. Jezus shfaqu i gjalle ne jeten time. Dua te te shoh."
    Thuaje me gjithe zemer, dhe do ta marresh proven qe kerkon.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Bleti,
    mendoj se thelbi i asaj qe deshi te thote i krishteri eshte qe ne nuk mund te jemi te persosur.
    Ne asnje menyre qe veprat tona s'kane rendesi,perkundrazi,por kur je perballe dashurise se pafund te Perendise sado te jemi munduar per mire gjithmone do jemi te padenje para Tij.Keshtu qe te gjithe,te gjithe,kemi nevoje per meshiren e Tij.

Iliria,
    ti ke te drejte persa i perket punes,por diskutimi shkon pak me tej.Krishti tha qe mbreteria ime s'i perket kesaj bote.Sikur kjo bote te mjaftonte,atehere edhe puna do mjaftonte.

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Tė hedhėsh veten nė erė pėr Allahun
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 151
    Postimi i Fundit: 01-05-2012, 17:48
  2. Guret
    Nga deti_bajri nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-05-2002, 11:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •