Po erzen ashtu eshte.
Tashme cdo formacion i ri qe del ne arenen Shqiptare, nqs nuk eshte pro-Salisto-Nacionalisto, atehere eshte armik i popullit, hajdut, tradhtar, pucist, ................
Po erzen ashtu eshte.
Tashme cdo formacion i ri qe del ne arenen Shqiptare, nqs nuk eshte pro-Salisto-Nacionalisto, atehere eshte armik i popullit, hajdut, tradhtar, pucist, ................
PAUCA SED MATURA
Maraglen..... e di si eshte kjo pune :
-Hajduti theret me te madhe,kapeni hajdutin-
Kurse sa per Mustafa Nanon:Ai asnje here s'ka qene i sinqert, dhe eshte nje vegel ne duart e Mejdanit e te Klosit.
Sot njeri i vyrtytshem ne Shqipri quhen -MERCENARO-TRADHETARET-e HAJDUTET!
Sigurishte qe jam dakort dhe duhet te jemi dakort me kete iniciative, por efikasiteti i te tillave organizatave dihet, pak zhurme neper mediat dhe konkretisht asgje, vetem e vetem qe arrihet e kunderta e organizates, dmth i behet me shume publicitet Korrupsionit.
Ketu, pra ne atdhe korrupsioni, ka arritur kulmin.
Do e pranoja korrupsionin ne disa fusha te jetes, sepse e tille eshte natyra e njeriut, por, nuk do isha aspak dakort qe ne fushen e Shendetesise te lulezoje korrupsioni, kur mjeket jane kthyer ne "kasape", qe ne fillim te thone pazarin pastaj operimin apo nje kurimin e pacientit.
Gjithsesi nuk duhet me qene shume pesimiste, keshtuqe, ti urojme kesaj organizate pune te mbare ne misionin qe ka nisur.
Mirulexofshim,
Redi
"Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"
"Mjaft korupsionit" Kjo eshte nje nisme per ta pershendetur,por ajo eshte gjysma e te keqes, pasi e mira do ishte qe te koruptuarit te dalin dhe te pergjigjen njhere para drejtesise dhe ligjit.Me kete parulle ne Shqiperi"mjaft korupsionit"kuptohet nga ata qe kane vjedhje si nje forme amistie,pra vodhem sa vodhem tani cfare u be u be tani ska me vjedhje.Edhe keshtu do ishte mire po kush beson qe keta s'do te vjedhin prape?
RANDI
Budallai eshte gjithmone i bindur se asnje me shpejt se ai nuk e kupton njeriun e mencur.
:q qetesi
Shume te dashur Bashkeatdhetare!
Ne rradhe te pare dua te theksoj qe shteti shqiptar,eshte nje shtet anarkaik, clientalist, qe proliferon vetem kur ekzistojne, korrupsioni, degradimi, shfrytezimi, jo zhvillimi. Ligjet jane por asnje nuk e zbaton, sepse jane si puina e priftit te qe thoine, beni si them une e mos beni si bej une! Se dyti dakort jam dhe me ty Mariglen, qe ka dhe mungojne ligjet e prones private, dhe shume te tjera, qe jame te rendesishme te nje bote te zhvilluar, por jo te domosdoshme dhe te krahasueshme kundrejt ligjeve te tjera te kushtetutes, si kapitulli i te drejtatve njerezore, apo i krimeve e te tjera. Me pak fjale ligjet jane por mungon ekzekutimi i tyre i pjesshme apo i plote.
Edhe une nuk jam ekspert i ligjive shqiptare, por kam nje backgound minimal.
Ky shtet ka shume mungesa themelore, qe ju i dini shume mire dhe jeni kundrejt atyre.
Sa per IMF e ka lozur politiken ashtu sic duhet shume mire me shqiperine:
Per nje gje>FMN ne fillim te te 92 e ka pasur poster Shqiperine dhe e ka mburrur shqiperine sepse ka qwene studenti me i mire qe i ka ndjekur te gjitha rregullat qe i ka thene FMn pwe privatizimin dhe ekonomine e lire te tregut!
Ajo e shkaterroi shqiperine, se bashku me formimin e nje shteti clientalist.
Nejse
Problemi qendron:
A mund ta ndryshojme dot kete lloj sistemi?
A eshte e mundur/
dhe si valle mund tia arrijme ketij rezultati.
Shume mire qe jane bere organizata te tiilka si ajo e Ballkanit!
Po sic e thate dhe juve vete mungon organizimi, dhe jo idea.
nqs te dashur bashkeatdhetare, keni deshire qe shqiperia te zhvillohet dhe te ndryshoje pra le te mblidheni ne nje menyre apo tjatren dhe te bejmne dicka. Jo me fjale, por me vepra.
Nuk dua te flas shume, dhe te behem si*orakulli i dodones* dhe nuk e njof vetem si utopiste, por me te vertete, nqs keni deshire te mblidhemi te gjithe bashke kundrejt nje interesi te perbashket, pra hajdeni dhe lereni llogjet!
E verte eshte qe shumica e ketyre njerezme qe kane nje vizion te tille per shqiperine, ndodhen jashte atdheut, dhe organizimi eshte me i veshtire, dhe pothuajse jo i mundur.
Jane shume intelektuale shqiptar qe duan kete gje, por a ka ndonje nje mendim sesi eshte me optimale per tu organizuar, ne nje forme te rregullt, interesante, dhe qe do kryej punen.
Nqs pra keni ndonje ide se si apo tek, jam shume e interesuar, dhe mun te me kontaktoni tek
laertac@hotmail.com.
Faleminderit
prane detit i pa lare
prane drites i pa pare
prane sofres i pa ngrene
prane dijes i pa nxene
Po ju jap nje shifer sa i perket zbatimit te ligjit e cila per mua eshte e FRIKSHME.
Ne Shqiperi ekzekutohen me pak se 35% e vendimeve gjyqesore.
Ne fjale te tjera kjo perkthehet qe sot 35% e <> qeveriset nga ligji dhe 65% e tij nga vetegjyqesia apo thene shqip dhuna. Cdo diskutim tjeter perballe nje realiteti te tille eshte humbje kohe.
Ne jemi te shperndare dhe perballemi me nje ambjent qe eshte i huaj per ne ..... nuk besoj se ne mund te jemi ne gjendje te ndikojme ne fatet e Shqiperise ne largesi. Megjithate sherbimi me i madh qe intelektualet mund ti bejne vendit eshte ti therrasin gjerave ne emer dhe te mos lejojne njerezit te konformohen me te keqen.
Ne jemi te shperndare dhe perballemi me nje ambjent qe eshte i huaj per ne ..... nuk besoj se ne mund te jemi ne gjendje te ndikojme ne fatet e Shqiperise ne largesi. Megjithate sherbimi me i madh qe intelektualet mund ti bejne vendit eshte ti therrasin gjerave ne emer dhe te mos lejojne njerezit te konformohen me te keqen.Postuar mė parė nga Orku
[B]Po ju jap nje shifer sa i perket zbatimit te ligjit e cila per mua eshte e FRIKSHME.
Ne Shqiperi ekzekutohen me pak se 35% e vendimeve gjyqesore.
Ne fjale te tjera kjo perkthehet qe sot 35% e <> qeveriset nga ligji dhe 65% e tij nga vetegjyqesia apo thene shqip dhuna. Cdo diskutim tjeter perballe nje realiteti te tille eshte humbje kohe.[/B
Jam shume dakor me ty Orku,dhe me te vertete qe shifrat jane te frikshme per sa i perket denimeve qe japen nga gjykatat ne Shqiperi.Ketu kam parasysh faktin se cdo dite lexojme neper gazeta dhe degjojme ne lajme per numrin e veprave penale qe ndodhin ne Shqiperi,ku 3-4 te tilla mesatarisht ndodhin ne dite.
Pas nje llogarie teper te thjeshte del qe brenda nje viti ne Shqiperi te kete rreth 1100-1400 njerz qe kane kryer vepra penale.Ne Shqiperi aktualisht ndodhen gjithsej 1140 te burgosur(shifra eshte e pak koehve me pare)te denuar per te gjitha krimet.
Sa do qe ne ti heqim kesaj shume personat qe nuk kapen nga policia(policia mburet duke deklaruar 78% te rasteve te zbuluara)
gjithashtu te heqim personat e denuar me me pak se nje vit,do te del qe keta te burgosur 1140 duhet te denoheshin brenda me pak se 2 vjet.
Po te kihet parasysh numri i te burgosurve per vepra penale ne Greqi dhe Itali,ku ne secilin shtet ka mbi 3 000 te tille,dhe numri i te burgosurve ne SHqiperi 1140,krahasuar kete me numrin e popullsise del qarte qe organet gjygjesore tek ne HANE BAR.
" Ju duhet te denoni" ishte fjala e ambasadorit Amerikan ne SHqiperi qe u drejtonte gjykatave dhe prokurorive ne Shqiperi.
RANDI![]()
Budallai eshte gjithmone i bindur se asnje me shpejt se ai nuk e kupton njeriun e mencur.
:q qetesi
Une mendoj se gjithcka eshte e realizushme per tu bere!
NJe levizje qe te behet e zeshme, do perkushtim te plote kundrejt idealit formues, do nje anetaresim te zgjeruar, qe te behet i zeshem dhe te degjohet, do financimet e veta, do dhe nje organizim strategjik qe te vihet ne pah, te dallohet dhe te shikohet nga audienca me interes.
Sa per problemet financiare, kjo gje mund te behet e mundshme, nqs mund te formohet nje fond i perbashket nga anetaret qe duan te marrin pjese ne kete, "Counter- revolution".
Pra le te organizohemi se bashku, le te krijojme nje menyre per tu lidhur me njeri tjetrin, per te diskutuar dhe le te zgjedhim nje komitet drejtues.
Jeni dakort apo jo!
Le te behet kjo gje, nuk kushton shume, do vetem "good will"
Dhe nje gje tjeter!
Qe e dieme qe aty ne atdhe ehste lesh arapi, e dime, dhe
Faleminderit!
prane detit i pa lare
prane drites i pa pare
prane sofres i pa ngrene
prane dijes i pa nxene
Plus!
jemi ne dijeni te plethores te problemeve qe ekzistojne, dhe i keni identifikuar me lart!
cfare mund te behet eshte pyetja, qe te heqim shkaqet e ketyre problemeve.
prane detit i pa lare
prane drites i pa pare
prane sofres i pa ngrene
prane dijes i pa nxene
mjaft!
Krijoni Kontakt