Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 28
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-11-2007
    Postime
    12

Informacion rreth ushqyesit tė rrymės

Mund te me ndihmoj ndjneri te gjeje informacion mbi menyrene funksionimit dhe pjeset perberese te ushqyesit ne nje kompjuter desktop?!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-09-2005
    Postime
    11
    Ne qofte se din anglishte kjo eshte nje faqe qe te ndihmon - http://www.howstuffworks.com/power-supply.htm

Buzeqesh optimist ! Maska e Miremengjes
    Anėtarėsuar
    28-02-2004
    Vendndodhja
    -xyz-
    Postime
    261

Kur prek njėsinė qendrore mė zė korenti!

Pershendetje

Me ka ndodhur disa here qe kur ve doren per tek Njesia Qendrore per te vene Memorien Flash ose per te vendosur ndonje kabell nga mbrapa shkaktohet nje dridhje sikur kur te ze korenti por me te lehte.
    Nga vjen kjo ?!

Faleminderit
    Koha eshte jeta!
    Koha eshte si shpata po se preve te pret ajo ty.
    Ditet jane si shigjeta kurse njerzit jane shenjestrat e tyre!
    Dora qe nuk shkruan eshte kembe!

Kjo ndodh kur i ke kembet ne kontakt me dyshemen.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    300
    Priza e korentit nuk ka tokezim dhe nqs dyshemeja eshte e lagur ose ti i ke kembet e lagura mund te ndodhe kjo qe po thua ti.

Anėtarėsuar
    28-02-2004
    Vendndodhja
    -xyz-
    Postime
    261

Unhappy 3 Probleme me bllokun e ushqimit ( te pasgjidhshme deri tani!)

Tungjateta te gjitheve!

Gjate punes me kompjuterat kam hasur ne tre probleme qe nuk kam mundur tu jap dot pergjigje si me veten ashtu edhe me diskutimet me miqte e mi qe jane teknike.
    Per kete desha ti hedh ne forum per te marr ndonje ide me shume ne zgjidhjen e tyre.
    Si fillim te gjithe keto probleme kane te bejne me bllokun e ushqimit... besoj

I pari problem..

Mbasi shtyp butonin Ndiz jep nje ndezje te vogel dhe pastaj ndalet. Me pas mbas 5-7 sec ndizet dhe punon normalisht.
    Kompjuteri me motherboard AsRock P4i4SGV.
    I kam hequr te gjitha pjeset dhe kabllot pervec procesorit dhe freskueses se tij.
    Perseri i njejti problem. I hoqa edhe procesorin dhe freskuesen dhe i pastrova i vendosa ne vend por pa rezultat. Mendova ti bej clear Bios por perseri pa rezultat.
    Me ka habitur fare...

Problemi i dyte...
    (Ky eshte kompjuter tjeter)
    Sapo vendos kabllin e bllokut te ushqimit ne motherboard ndizet menjehere kompjuteri vetvetiu dhe nuk nxjerre asgje ne ekran dmth drita e ekranit eshte e kuqe dhe jo jeshile. Pra problemi eshte pse ndizet direkt pa shtypur butonin power. I kam kontrolluar fijet e ndezjes dhe ishin ne rregull.
    Perseri nuk i kam gjetur zgjidhje akoma.

Problemi i trete
    (Edhe ky kompjuter tjeter)
    Kur prek kasen e kompjuterit te ze korenti. Kam pare se mos ndonje kabell kishte kontakt me metalin e kases por nuk arrit te gjej gje.

Keto ishin problemet...

Respekt,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Miremengjes : 25-11-2010 mė 16:53
    Koha eshte jeta!

i/e regjistruar Maska e alfonsmala
    Anėtarėsuar
    24-10-2009
    Postime
    55
    per pyetjen 1. Megjithese nuk e kam hasur ndo1here por mendoj qe fajin e ka RAM-i pasi eshte dobesuar dhe mezi merr komanden derisa te nxehet pak. Pyetja 2. Ndize pc dhe pasi te jete ndezur plotesisht shtyp butonin e ndezjes dhe mbaje shtypur derisa te fiket pc pastaj do punoje normalish. Pyetja 3. Arsyja pse te ze korenti eshte se mund ti kesh instal nje karte grafike ne dhe vendi mund te jete me lageshtire, dmth ne kohe me shi etj. Shpresoj te te kem ndihmuar.

Anėtarėsuar
    28-02-2004
    Vendndodhja
    -xyz-
    Postime
    261
    Alfons faleminderit per pergjigjen.
    Sa i perket problemit qe ndizet automatikisht nuk i kam gjetur zgjidhje. Edhe po ta mbash 2-3 min butonin e komp per ta fikur komp ai nuk fiket rri ndezur.
    Koha eshte jeta!

i/e regjistruar Maska e alfonsmala
    Anėtarėsuar
    24-10-2009
    Postime
    55
    a ke provuar tja nderrosh celesin e ndezjes? Shikoje mire se mund te kete ndo1 kontakt ku lidhet me matherboardin ose tek celesi brenda. Pra hape celesin e ndezjes. Eshte e thjeshte per ta hapur se e kam bere shume here.

T'majt e jotja. Maska e Reiart
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Atje ku arrin tymi i SHARRES
    Postime
    621
    Nuk jam ekspert per pc, por pyetja e dyte me ka ndodhur edhe mua para disa kohesh. Mbasi ndizja UPS pc startohej automatikisht por ne monitor nuk dilte asgje, me duhej te shtypja butonin e ristartit manual per te ndezur pc plotesisht. E dergova pc tek nje servis dhe me thane se duhej nderruar komplet blloku i ushqimit. Pas kesaj nuk pata me problem.
    Injoranti eshte......
    Injorant nuk eshte ai qe nuk di, por ai qe nuk meson!

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •