INFOSOT) - Bukuroshja vlonjate me emrin Franēeska ka tėrhequr vėmendjen e publikut shqiptar, jo vetėm pėr pamjen e saj, por edhe pėr karakterin e veēantė qė ka. Ajo ėshtė mė e vogla e shtėpisė sė Big Brother, por ka ngjallur diskutimet mė tė mėdha. Ėshtė pėrfolur shumė nė media dhe ēdo ditė emri i saj pėrmendet kudo. Ajo qė e dallon mė sė shumti Franēeskėn nga vajzat e tjera ėshtė lirshmėria me tė cilėn ajo flet, vepron dhe jeton. Nė Shqipėri ėshtė vėshtirė tė shohėsh vajza kaq tė lirshme dhe tė hapura duke qenė se mentaliteti me tė cilin ato rriten nė familje, nuk ua jep gjithmonė kėtė liri. Por Franēeska ėshtė ndryshe nga vajzat e tjera, sepse familja i ka falur liri dhe mbėshtetje tė plotė. Prindėrit e Franēeskės pėrveēse dashamirės u treguan tejet tė gatshėm ti pėrgjigjeshin tė gjitha pyetjeve tona pa u vėnė aspak nė siklet. Ne kuptuam qė ata janė prindėr tė pėrkushtuar dhe pėr ta ajo qė ka vėrtet rėndėsi ėshtė lumturia, realizimi dhe suksesi i vajzės sė tyre.
Dhimitraq Jace: I dashuri nė burg, trillim pėr tė bėrė xheloz Ermalin
Zotėri si po ju duket Franēeska brenda nė Big Brother?
Unė po e ndjek vajzėn gjithė kohėn dhe po mė pėlqen ēdo gjė qė ajo po bėn, si po sillet, si po luan. Pėr mua ėshtė nė lartėsinė e duhur si nga zgjuarsia, si nga bukuria e nga tė gjitha.
Ju pėlqen loja e saj?
Unė nuk e di nėse Franēeska po bėn lojė apo jo. Po mund tė them qė edhe nėse ėshtė kėshtu, ajo po luan shumė mirė pėr moshėn qė ka. Vajza ėshtė vetėm 18 vjeē dhe po i pėrballon mė sė miri tė gjitha situatat.
Ju ishit dakord me pjesėmarrjen e saj nė Big Brother?
Po, kam qenė dakord.
Kishit biseduar mė parė me Franēeskėn pėr mėnyrėn se si ajo do sillej aty? A kishte bėrė ajo njė plan qė mund tjua ketė treguar edhe ju?
Nuk kemi biseduar, sepse nuk kemi pasur kohė. Pjesėmarrja e Franēeskės nė Big Brother u vendos nė momentin e fundit dhe nuk patėm kohė tė flisnim gjatė. Unė e shoqėrova vetė vajzėn pėr atje.
Si ju duket marrėdhėnia e Franēeskės me Ermalin?
Nėse vajza ndihet mirė pėr mua ska asnjė problem. Edhe ai mė duket djalė i mirė.
Po diskutohet shumė sė fundmi pėr puthjet e tė dyve. Madje flitet se midis tyre ka pasur edhe marrėdhėnie intime. Ju ēmendim keni?
Unė di qė vetėm janė puthur. Pėr pjesėn tjetėr nuk di asgjė tė sigurtė. Njerėzit mund tė thonė shumė gjėra, po unė pėrderisa e shoh vetė vajzėn time, nuk i marr shumė pėr bazė fjalėt e njerėzve. Nuk besoj se atyre i kanė futur microcheap nėn jorgan, qė ta dinė tė sigurtė a kanė bėrė diēka mė shumė apo jo.
Nėse do tė ndodhte, nėse vėrtetė midis tė dyve do tė ketė njė marrėdhėnie intime, pėr ju do ishte problem?
Jo. Nuk kam pse ta kem problem. Mua mė intereson qė vajza ime tė ndihet mirė dhe tė bėjė atė qė do. Unė jam pak evropian pėr sa i pėrket kėtyre gjėrave. Mė mjafton qė Franēeska tė ecė pėrpara, tė realizojė ėndrrat e saj e tė bėjė atė qė ndjen.
A ju shqetėsojnė fjalėt e njerėzve?
Skanė pse tė mė shqetėsojnė, sepse nuk i marr fare pėr bazė. Njerėzit mund tė thonė ēfarė tė duan, por deri tani mund tė them me bindje se tė paktėn kėtu nė Vlorė tė gjithė kanė respekt.
Ndėrkohė ashtu siē ndodh zakonisht pėr personazhet e Big Brother gazetat dhe mediat shkruajnė shumė. Kjo ka ndodhur edhe me Franēeskėn. Ėshtė pėrfolur qė i ka prindėrit e ndarė dhe askush mė mirė se ju nuk mund tė na e thotė tė vėrtetėn...
Nuk ka asgjė tė vėrtetė nė kėtė lajm qė ka dalė. Unė jetoj i lumtur me bashkėshorten dhe me familjen time prej shumė vitesh dhe as qė kemi ndėrmend tė ndahemi, sepse e duam shumė njėri-tjetrin (qesh).
Ėshtė thėnė gjithashtu qė Franēeska ka bėrė ndėrhyrje kirurgjikale. Po kjo ėshtė e vėrtetė?
Vajza ėshtė vetėm 18-vjeē dhe nuk ka bėrė absolutisht asnjė lloj ndėrhyrjeje. Ėshtė origjinale dhe e bukur ashtu siē e shihni.
Ju ishit nė dijeni pėr marrėdhėnien e Franēeskės me njė djalė qė sot ėshtė nė burg?
(qesh) Kjo ėshtė vetėm njė lojė qė Franēeska e ka bėrė pėr tė tėrhequr vėmendjen e Ermalit dhe pėr ta bėrė xheloz. Janė fjalė qė vajza i ka thėnė mė shaka e gazetat i kanė marrė si tė vėrteta.
Si ju duket Ermali si dhėndėr?
Ermali ėshtė goxha djalė po unė nuk mund ta shoh si dhėndėr. Varet se si do shkojė ai me Franēeskėn dhe a ėshtė lojė apo jo, ajo qė po bėjnė ata me njėri tjetrin. Pastaj Ermali e ka thėnė vetė qė aty ėshtė pėr tė luajtur dhe do tė rrijė vetėm (qesh).
Po nėse dalin si ēift nga Big Brother ju do ishit dakord?
Nėse kėtė e vendos vetė vajza, unė jam dakord. E pėrsėris edhe njė herė, mjafton qė ajo tė jetė e lumtur, tė tjerat pak rėndėsi kanė. Unė e njoh vajzėn time dhe i di vlerat e saj.
Brixhilda Jace: Franēeska shkon shumė me Ermalin
Zonjė po e ndiqni Big Brother?
Jo vetėm qė po e ndjek, por nuk jam shkėputur as edhe njė minutė. I kam parė tė gjitha me shumė vėmendje.
Si po ju duket?
Mė pėlqen shumė. Jam krenare pėr vajzėn time e cila duke qenė vetėm 18 vjeē arriti tė realizonte ėndrrėn e saj pėr tė qenė pjesė e Big Brother dhe po i pėrballon siē duhet tė gjitha situatat edhe pse ėshtė mė e vogla aty.
Ju qė e njihni Franēeskėn, mendoni se ajo po luan?
Ajo po luan aty ku duhet, por Franēeska ėshtė kėshtu siē e keni parė aty, edhe nė jetėn e pėrditshme.
Besojmė e keni parė edhe qė ėshtė puthur me Ermalin. Ēmendim keni?
Mua mė pėlqejnė ata tė dy. Duken mjaft mirė me njėri-tjetrin. Ermali ėshtė goxha djalė. Ashtu si bashkėshorti im, edhe unė bashkė me dy vajzat e tjera e mbėshtesim plotėsisht Franēeskėn. Pėr ne ėshtė e rėndėsishme qė ajo tė jetė mirė, tė ecė pėrpara e tė realizojė tė gjitha synimet e saj.
Pėrflitet qė ata tė dy kanė pasur marrėdhėnie intime. Ju si u ėshtė dukur?
Siē e thashė dhe mė lart unė i kam ndjekur gjithė kohėn dhe i kam parė tė gjitha momentet e tyre. Nuk i besoj fjalėve dhe nuk mendoj se midis tė dyve ka pasur diēka mė shumė pėrveē puthjes.
Po nėse kjo do tė ndodhte pėr ju do ishte problem?
Pėr aq kohė sa nuk ėshtė problem pėr vajzėn time, as pėr mua nuk pėrbėn problem. Ata aty janė si nė njė burg dhe me kalimin e ditėve gjithēka mund tė ndodhė, siē ka ndodhur edhe nė edicionet e kaluara. Unė kam besim se vajza ime do tė bėjė atė qė ėshtė mė e mira pėr veten e saj, dhe unė si prind kam pėr detyrė ta mbėshtes deri nė fund.
Nėse do kishit mundėsi ta kėshillonit Franēeskėn, do ti kėrkonit qė ajo tė rezervohej e tė mos kryente marrėdhėnie intime?
Pėrderisa unė kam pranuar qė vajza ime tė shkojė aty, do tė thotė qė kam besim tė plotė tek ajo dhe tek veprimet e saj.
Ju shqetėsoheni nga fjalėt e njerėzve?
Njerėzit kėtė punė kanė, tė flasin. Nuk mė bėn shumė pėrshtypje, sepse e kam parė se ēėshtė bėrė nė edicionet e kaluara dhe dihet qė gjithsesi do flasin.
Po motrat janė shqetėsuar?
Ne jemi njė familje e shėndoshė dhe e lumtur. Asnjėri nga ne nuk ėshtė shqetėsuar nga Franēeska, sepse pėr mendimin tonė ajo po sillet shumė mirė. E rėndėsishme ėshtė qė ajo tė kėnaqet me kėtė eksperiencė dhe tė shkojė deri nė fund.
Keni menduar tė shkoni dhe tia thoni edhe vetė Franēeskės tė gjitha kėto fjalė duke i dhėnė mbėshtetjen tuaj, nėpėrmjet njė surprize?
Do kisha shumė dėshirė dhe kisha menduar ta bėja diēka tė tillė nė fakt. Duke qenė se tani, nė fillim tė prillit kam ditėlindjen do doja ti bėja diēka, po nuk e di sa do arrij ta realizoj.
Krijoni Kontakt